Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ja1977

#3476 Re: FK Sarajevo

Post by ja1977 »

[quote="vicious
Ma naravno, samo o smjernicama bi se dalo raspravljati :D
Mislim, u principu je to sve ok, dobro zamisljeno i za svaku pohvalu, ali kad malo gledam onu prezentaciju takozvanog biznis-plana, sve mi to jos izgleda pomalo nabacano zbrda-zdola, treba jos puno raditi na tome.

Da se razumijemo, ja sam za i podrzavam ih 100%, samo kazem da taj plan treba puno detaljnije i konkretnije razraditi. Ali vazno je da se bar krene...[/quote]

Super, ako imas kakvih ideja pravac u Alipasinu 51 (milsiom da sam potrefio broj), pa prezentiraj.

Bordo prijatelji su otvoreni za svaki vid dobronamjerne kritika kao i pomoci.
vicious

#3477 Re: FK Sarajevo

Post by vicious »

ja1977 wrote:
vicious wrote: Ma naravno, samo o smjernicama bi se dalo raspravljati :D
Mislim, u principu je to sve ok, dobro zamisljeno i za svaku pohvalu, ali kad malo gledam onu prezentaciju takozvanog biznis-plana, sve mi to jos izgleda pomalo nabacano zbrda-zdola, treba jos puno raditi na tome.

Da se razumijemo, ja sam za i podrzavam ih 100%, samo kazem da taj plan treba puno detaljnije i konkretnije razraditi. Ali vazno je da se bar krene...
Super, ako imas kakvih ideja pravac u Alipasinu 51 (milsiom da sam potrefio broj), pa prezentiraj.

Bordo prijatelji su otvoreni za svaki vid dobronamjerne kritika kao i pomoci.
Hvala na pozivu, znam ljude ;)
aerosa

#3478 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

moderator wrote:
Saopštenje FK Sarajevo
"Ograđujemo se od dešavanja na stadionu Koševo"
Povodom žalosnih i nemilih događaja koji su se dogodili u srijedu, 21. aprila, na stadionu "Asim Ferhatović - Hase", na utakmici FK Sarajevo - NK Široki Brijeg, FK Sarajevo se ograđuje od sramotnog ponašanja i rušilačkih aktivnosti i ne podržava takav način iskazivanja ljubavi prema FK Sarajevo.
Foto: Fotoservis
Čelnici FK Sarajevo iskoristili su priliku da istaknu da je klub na čijem su čelu najuspješniji klub u BiH, koji je u zadnje četiri godine napravio velike korake naprijed (u vrijeme svjetske krize i recesije) u takmičarskom, finansijskom, organizacionom, kao i u smislu poboljšanja ukupne infrastrukture.

Kao dokaz uspješnog rada, čelnici FK Sarajevo su naglasili da su dobili članstvo u Evropskoj asocijaciji uspješnih klubova, među gigantima kao što su Bayern, Real, Hamburg, Ajax, Barcelona itd.

Iz FK Sarajevo su pozvali su nadležne organe da po službenoj dužnosti poduzmu sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, identifikuju sva pravna i fizička lica koja su odgovorna za gore navedeno ponašanje, a izgrednike sankcionišu.
(Sarajevo-x.com)
Ograđujemo se i mi od njihovog divljačkog haranja po računima FK Sarajeva, koji je njihovom nesposobnošću blokiran već godinama, i od njihovih prevara i mutnih radnji kojima se održavaju na vlasti u klubu već dugi niz godina....
TheOnlyOne

#3479 Re: FK Sarajevo

Post by TheOnlyOne »

moderator wrote:
Saopštenje FK Sarajevo
"Ograđujemo se od dešavanja na stadionu Koševo"
Povodom žalosnih i nemilih događaja koji su se dogodili u srijedu, 21. aprila, na stadionu "Asim Ferhatović - Hase", na utakmici FK Sarajevo - NK Široki Brijeg, FK Sarajevo se ograđuje od sramotnog ponašanja i rušilačkih aktivnosti i ne podržava takav način iskazivanja ljubavi prema FK Sarajevo.
Čelnici FK Sarajevo iskoristili su priliku da istaknu da je klub na čijem su čelu najuspješniji klub u BiH, koji je u zadnje četiri godine napravio velike korake naprijed (u vrijeme svjetske krize i recesije) u takmičarskom, finansijskom, organizacionom, kao i u smislu poboljšanja ukupne infrastrukture.

Kao dokaz uspješnog rada, čelnici FK Sarajevo su naglasili da su dobili članstvo u Evropskoj asocijaciji uspješnih klubova, među gigantima kao što su Bayern, Real, Hamburg, Ajax, Barcelona itd.

Iz FK Sarajevo su pozvali su nadležne organe da po službenoj dužnosti poduzmu sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, identifikuju sva pravna i fizička lica koja su odgovorna za gore navedeno ponašanje, a izgrednike sankcionišu.
(Sarajevo-x.com)
Imaju li oni kakav dokaz da su primljeni u ovu Evropsku asocijaciju uspjesnih klubova?
Mozda je do mene, ali ja za ovo cujem prvi put. A ne bi me cudilo da i ovo lazu.

Sto se tice ovog ogradjivanja... Ne znam kako ih vise nije sramota ostati u klubu?! Ne znam sta oni vise hoce, zar ima jos para u FK Sarajevu da napune svoje dzepove? Da ovi ljudi imaju imalo dostojanstva, poslije onog jucer bi odmah dali neopozive ostavke, a ne odgadjali skupstinu!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3480 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

moderator wrote:
Saopštenje FK Sarajevo

(Sarajevo-x.com)
:lol: po čemu najuspješniji moj žvaljak, da Bog da ti onaj sin peškirić dijete rodio. Kakve si korake naprijed napravio, osvojio jednu titulu, je li to korak naprijed? To što ste uspjeli protraćit milione od transfera i nastupa u Europi ti finansijski uspjeh? Šta imaš od te infrastrukture u vlasništvu Kluba pa da si je ti poboljš'o? I taj poziv što ste dobili u asocijaciju nije vašim zaslugama već zbog veličine Kluba. Nijaz je to makar izlobirao za svoj tim, vi niste prstom maknuli, da vas oni sami nisu pozvali vi nikad ne biste tu došli.
Također pozivam da se žestoko kazne odgovorni za slabu organizaciju utakmice visokog rizika, prije svih direktor organizatora događaja (a to si ti žvaljak) kao i komesar za bezbjednost (Sejfo "sin mi mora igrati u prvom timu FKS mada nema kvalitet" Šehović) i na kraju komandir policije koji je poslao 15 specijalaca da obezbjeđuje utakmicu, pa tek poslije dovodio pojačanja koja su se iživljavala na nedužnim navijačima.
Fordas

#3481 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Ma zvaljak i merdanovici mogu samo odbrojavati dane svog boravka u klubu i nista drugo.

Toplo im porucujem da barem jednom u zivotu budu pametni i povuku se 8-) 8-)
aerosa

#3482 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Fordas wrote:Ma zvaljak i merdanovici mogu samo odbrojavati dane svog boravka u klubu i nista drugo.

Toplo im porucujem da barem jednom u zivotu budu pametni i povuku se 8-) 8-)
A je li misliš da nisu svjesni da onog dana kad odu mogu samo očekivati kad će u zatvor zbog pronevjera koje su do sad napravili...
Zato se ovako i otimaju da ne odu.... :x
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#3483 Re: FK Sarajevo

Post by pape »

Tema se zatvara do daljnjeg, ... do ciscenja, ako to bude moguce.
O svemu u vezi jucerasnjih dogadjanja, na Kosevu i oko Koseva, imate adekvatnu temu.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 14&t=63131
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#3484 Re: FK Sarajevo

Post by pape »

Pokusajte voditi normalnu diskusiju, bez uvreda i psovki.
Necete vise biti opominjani, ... bit cemo rigorozniji i banovi ce uslijediti bez opomena.
Na zalost, ... drugacije ne ide.
johnny_blazze

#3485 Re: FK Sarajevo

Post by johnny_blazze »

joooj koliko su samo bodova izgubili na kosevu,ma oni nisu fizicki spremni za 15 minuta a ne za 90+ previse su se opustili od ove sezone ja mislim nema vise nista samo katastrofa,od sljedece treba sistemski poceti pripreme i dizanje kondicije jer u modernom fudbalu snaga kondicija i brzina su presudni nema vise tehnike to je u drugom planu pogotovo kod nas u pecinskoj pardon premier ligi ko moze trcati taj je na 1. mjestu.......moje skromno misljenje :run: :skoljka:
kijameta

#3486 Re: FK Sarajevo

Post by kijameta »

johnny_blazze wrote:joooj koliko su samo bodova izgubili na kosevu,ma oni nisu fizicki spremni za 15 minuta a ne za 90+ previse su se opustili od ove sezone ja mislim nema vise nista samo katastrofa,od sljedece treba sistemski poceti pripreme i dizanje kondicije jer u modernom fudbalu snaga kondicija i brzina su presudni nema vise tehnike to je u drugom planu pogotovo kod nas u pecinskoj pardon premier ligi ko moze trcati taj je na 1. mjestu.......moje skromno misljenje :run: :skoljka:
Ma za iducu sezonu treba dovesti jedno 15 do 20 igraca,jer od ovih sto su sada tu nema hljeba,pa da treniraju 48 sati dnevno.
johnny_blazze

#3487 Re: FK Sarajevo

Post by johnny_blazze »

kijameta wrote:
johnny_blazze wrote:joooj koliko su samo bodova izgubili na kosevu,ma oni nisu fizicki spremni za 15 minuta a ne za 90+ previse su se opustili od ove sezone ja mislim nema vise nista samo katastrofa,od sljedece treba sistemski poceti pripreme i dizanje kondicije jer u modernom fudbalu snaga kondicija i brzina su presudni nema vise tehnike to je u drugom planu pogotovo kod nas u pecinskoj pardon premier ligi ko moze trcati taj je na 1. mjestu.......moje skromno misljenje :run: :skoljka:
Ma za iducu sezonu treba dovesti jedno 15 do 20 igraca,jer od ovih sto su sada tu nema hljeba,pa da treniraju 48 sati dnevno.
i to sto kazes fkt su slabi ima par pojedinaca koji mogu ali ovi ostali su fulili profesiju,pravi profesionalci odigraju 90% utakmica u sezoni na nivou a ne ko ovi nasi odigrali onih 6 evropskih i derbi kako treba ostalo naravno gdje su pozitivni rezultati vise sretno nego spretno
Fordas

#3488 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

A pogledajte nam spiska skupstine jadi moji :lol: :lol: Muco, Agim.... :-) :roll: :-)
Dammme

#3489 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

Večeras na RSG-u u 9 sati, Marjanov gost je Benjamin Isović iz UG Bordo prijatelji 1946.
Baltazar_khan

#3490 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Znači odgodili su nam skupštinu tamo nekad u junu mjesecu. Svašta bi sad napisao na račun ove odluke od strane Merdanovića, Baljka i ostale bratije ali tako rizikujem ban sa ovog foruma pa neću.
van Basten

#3491 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

uh, biće interesantno protiv Zrinjskog... bratija odlučila čuvati busiju... navijači sada moraju shvatiti jedno - poslije jučer nema povratka ni uzmaka... stvar valja tjerati do kraja, a bilo bi lijepo kada bi uspjeli to riješiti institucionalno, bez dalje krvi.
Mikado

#3492 Re: FK Sarajevo

Post by Mikado »

UNFKS
Sarajevo
Bosna i Hercegovina
22.04.2010.

PREDMET: Saopštenje za javnost

Udruženje osuđuje svaki čin nesportskog i nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama.

Navijači koji su jučer bili na sjevernoj, ali i na drugim tribinama koševskog stadiona su tokom cijelog susreta fer i sportski bodrili svoj tim, te niti u jednom trenutku nisu upućivali neprimjerena skandiranja.

Dakle, upravo onako kako je bilo i najavljeno na press konferenciji uoči utakmice gdje je istaknuto fer navijanje, kao i navijanje posvećeno poginulom navijaču FK Sarajeva Vedranu Puljiću koji je ubijen 04.10.2009. godine u Širokom Brijegu ispred fudbalskog stadiona Pecara.

UNFKS ističe da su za jučerašnje incidente krivi neodogovrni pojedinci koji su svojim ponašanjem bacili mrlju na jučerašnju utakmicu, i naglašava da jučerašnje nemile scene nisu organizovane, kako se to želi prikazati, te kako je cjelokupna situacija produkt nepostojanja struktura i anarhije unutar FK Sarajevo. Utakmicu koja je označena kao utakmica visokog rizika je osim redara obezbjeđivalo manje od 10 policajaca.

S poštovanjem,
UNFKS
nekoeko

#3493 Re: FK Sarajevo

Post by nekoeko »

Image

Poslušajte intervju sa Benjaminom Isovićem, predsjednikom udruženja "Bordo prijatelji 1946" iz emisije "Večer sa Marjanom", RSG, 22.04.2010. god., mp3, 15 MB, 32 min. Benja je govorio o aktuelnoj situaciji, krizi, rješenjima...

Link: http://rapidshare.com/files/378958872/B ... rjanom.mp3

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/378958872/Benjamin_Isovic_-_22_04_2010_-_Vecer_sa_Marjanom.mp3
kamen spoticanja

#3494 Re: FK Sarajevo

Post by kamen spoticanja »

ja se zaista izvinjavam jer nisam u toku ,al bi volio da bi neko ukratko objasni zbog cega se sve ovo desava oko fk sarajeva...imao sam priliku da malo gledam sarajevo ,sad kad su gostovali nama u zenici,jedna solidna ekipa,samo strasno bojazljiva,isprepadana rekao bih(onaj hadzic i skoro uz alaima su izuzetci),dobar i fin nastup hordi na istoj utakmici...izgledalo je sve ok...mada je bilo cini mi se nekih dobacivanja s sjevera bilinog polja igracima sarajeva na poluvremenu ...no cinilo mi se sve ok...a onda juce cirkus ...shvatam gorcinu zbog pokojnog vedrana,i zelju za pobjedom juce ali ona reakcija poslije tekme je kulminacija nekih drugih stvari ocito...e to mi nije jasno...sarajevo izgledalo dobro u europi mora se priznat a onda ona destrukcija juce...prema stadionu,zastitarima...sta se desava ?
hvala unaprijed
motachjointa

#3495 Re: FK Sarajevo

Post by motachjointa »

kamen spoticanja wrote:ja se zaista izvinjavam jer nisam u toku ,al bi volio da bi neko ukratko objasni zbog cega se sve ovo desava oko fk sarajeva...imao sam priliku da malo gledam sarajevo ,sad kad su gostovali nama u zenici,jedna solidna ekipa,samo strasno bojazljiva,isprepadana rekao bih(onaj hadzic i skoro uz alaima su izuzetci),dobar i fin nastup hordi na istoj utakmici...izgledalo je sve ok...mada je bilo cini mi se nekih dobacivanja s sjevera bilinog polja igracima sarajeva na poluvremenu ...no cinilo mi se sve ok...a onda juce cirkus ...shvatam gorcinu zbog pokojnog vedrana,i zelju za pobjedom juce ali ona reakcija poslije tekme je kulminacija nekih drugih stvari ocito...e to mi nije jasno...sarajevo izgledalo dobro u europi mora se priznat a onda ona destrukcija juce...prema stadionu,zastitarima...sta se desava ?
hvala unaprijed
Klub prezivljava od danas do sutra, bez ikakve strategije i organizacije. Raznorazni mahalasi i ublehasi se vrte oko kluba i samo gledaju gdje ce i kako sta cvaknuti pa je tako recimo i pehar za titulu bio u lokalnoj kafani a ne u prostorijama kluba. Milioni su usli u klub nista nije napravljeno, stadion se nema, prostorije kluba nisu urađene, nema marketinga, nema plata, nema uslova za treniranje, nema igraca. Sarajevo je u ovu sezonu uslo sa nekih 13 igraca i polovnim trenerom, na polusezoni nisu dovedena pojacanja. Pripreme su obavljene kao neki izlet. Katastrofalan odnos uprave prema navijacima i konstantno podmetanje nege svojim navijacima i ograđivanje od istih. Recimo juce je bilo za ocekivati pun sjever, ali karti nije bilo :-) Svi celni ljudi kluba su tu mimo mandata, znaci svima je istekao mandat, skupstine nema godinama. Iz kluba su otjerani susic, pasic, hadzibegic. Konstantno na svim utakmicama od onih evropskih pa do domacih imaju veliku podrsku, na svakom gostovanju tu je 500 ljudi koji trpe razno razne turture, belaje, degeneke i razocarenja, nikad niko iz kluba se nije zalozio za te momke, za njih su to huligani i stoka. Ukratko druze kap je prelila casu, navijaci su malo razmazeni navikli na dobre rezultate, hoce se trofeji, hoce se stabilan i dobar klub a sve je sada u fazi raspada, i kad dodamo tome emocije zbog pokojnog Vedrana ono juce ne treba da cudi, mada nije nikakvo rjesenje niti opravdanje.
kamen spoticanja

#3496 Re: FK Sarajevo

ali to je ono sto krasi 99 % nasih sportskih kolektiva,razumijem tradiciju i renome fk sarajeva,ali sve ovo nabrojano desava se i u svim drugim klubovima...pa pogledaj samo moj klub nk celik :-) od zla oca i gore matere...ni titule ni europe ni uprave ni para ni nicega...sloboda isto,velez,zeljo ...hajd ove manje necu ni pominjat...sarajevu se i titule i europa ipak desavaju...opet ponavljam razumijem gorcinu zbog pokojnog vedrana...ja sam juce svim srcem molio da sarajevo rastavi siroki na proste faktore u fudbalskom smislu...ali juce se mogao desiti novi vedran...u sred sarajeva od strane navijaca sarajeva...to ne mogu da shvatim...kakva je to sila...nepojmljivo mi je...i sto je zanimljivo,sad sam malo bio i na temi o huliganizmu...bice jos gore...spominju lincovanja,hvala se razvaljenim staklima,pljuju na policiju,traze krv...pa jebo te hordama se desio vedran...prvo hordama pa onda svima nama...zar je moguce da se pouka nije shvatila...ili ja fakat ne kontam navijacki mentalitet :?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3497 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

zoom66 wrote: :!: :!: :!:

postovi pobrisani :!:
Za pive si :D
radijator

#3498 Re: FK Sarajevo

Post by radijator »

zoom66 wrote: :!: :!: :!:

postovi pobrisani :!:
pobriši i temu ako ne možemo pričat o našim utakmicama
lerdi

#3499 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

kamen spoticanja wrote:ali to je ono sto krasi 99 % nasih sportskih kolektiva,razumijem tradiciju i renome fk sarajeva,ali sve ovo nabrojano desava se i u svim drugim klubovima...pa pogledaj samo moj klub nk celik :-) od zla oca i gore matere...ni titule ni europe ni uprave ni para ni nicega...sloboda isto,velez,zeljo ...hajd ove manje necu ni pominjat...sarajevu se i titule i europa ipak desavaju...opet ponavljam razumijem gorcinu zbog pokojnog vedrana...ja sam juce svim srcem molio da sarajevo rastavi siroki na proste faktore u fudbalskom smislu...ali juce se mogao desiti novi vedran...u sred sarajeva od strane navijaca sarajeva...to ne mogu da shvatim...kakva je to sila...nepojmljivo mi je...i sto je zanimljivo,sad sam malo bio i na temi o huliganizmu...bice jos gore...spominju lincovanja,hvala se razvaljenim staklima,pljuju na policiju,traze krv...pa jebo te hordama se desio vedran...prvo hordama pa onda svima nama...zar je moguce da se pouka nije shvatila...ili ja fakat ne kontam navijacki mentalitet :?
Kamen ako gledamo realno FKS je ipak tradicijom i renomeom mnogo iznad Čelika i to je upravo razlog svemu ovome. Navijači FKS očekuju da klub bude dominantan u ovoj našoj ligi upravo zbog te tradicije, a u upravi se ponašaju kao da su na čelu nekog kluba ranga modriće ili laktaša koji nemaju gledalaca za sezonu koliko bude na jednoj utakmici na Koševu. O gostovanjima i podršci na istim da i ne govorim. E sad s jedne strane imaš ljude koji zaista vole klub i mnogih stvari se radi istog odriću (neki nažalost ove godine i glavom platiše) i s druge strane koji su zauzeli fotelje i radi svojih ličnih sitnih interesa nikako da ih popuste. Šta više ovim prvim svake druge sedmice uzimaju pare i trpaju ih u svoj đep. U klub se ništa ne ulaže, pare se preko istog peru, a navijači zbog kojih bi klub i trebao da postoji stavljeni su na margine. Ti isti navijači i bolesnici za bordo bojom skontaju da oforme udruženje kojem će cilj biti pomaganje klubu. Ljudi naprave sjajan projekat razvoja kluba u naredne četiri godine i ponude ljudima u klubu da zajedničkim snagama rade na realizaciji istog. Ali šta se dešava? Ovi uhljupi u upravi skontaju da ukoliko to sve prođe njih nigdje neće biti i onda se počnu koristiti svim i svaćim, a vrhunac je mijenjanje spiska skupštinara, gdje se npr. izbacuje jedan Safet Sušić a ubacuje Emir Alihodžić ili Braco Hadžiosmanović :-). Ovo su naravno samo neki od aferima uprave, a sve je vjeruj mi teško i nabrojati jer zaista ima toga da pišem esej i ovako sam odužio.

Al dobro bi i to bilo (nekako bi se dalo i to durati) da se igrači ponašaju kako bi trebalo da se ponašaju u dresu koji nose. Ali ne. Oni igraju ko da se ne izrazim šta. Igraju svaku utakmicu ko da je prijateljska, bez ikakvog žara i htijenja (čast izuzetcima). E sad kad ti ko navijač ideš na gostovanja i dobijaš batine (opet kažem nažalost neki i poginu), pa čak ih znaš dobiti i kod kuće, a niko to ne zna da cijeni jer ti upravo to radiš da bi njih na terenu podržao normalno je da će u jednom trenutku sve eksplodirati i za očekivati je bilo da se desi nešto što se desilo jučer.

Nadam se da nisam bio preopširan i da sam bar malo pojasnio situaciju ;-)
kamen spoticanja

#3500 Re: FK Sarajevo

hvala stari na pojasnjenju...pohvatavam da ovim nekim temama ali opet mi slabo ide...kazem ti razumijem frustraciju,gnjev,bjes,gorcinu...ne zelim da ulazim u diskusije moj klub je bolji od tvog jer je to sve subjektivno...hebi ga svak voli svoje na poseban nacin...jos za nase uslove sarajevo ima i dobre rezultate...pogledaj samo zelju...gdje su bili ove godine...do povratka amara...nigdje...al ja ne razumijem ono juce nikako...onako iskreno koliko ste bili bllizu juce mrtve glave ponovo...ti si navijac,ti to bolje od mene kontas...koliko je malo falilo da neko nahebe...i cemu onda sve...fudbal,boje,dresovi...cemu...jebi ga bojkotovat utakmice,ne davat pare za karte,i slicni protesti...ok razumijem...ali mrtve glave... :( i sta na kraju kad si prvak,nista...nazalost...liverpool opet neces gledat...a kamo li pobjedit...
ne znam,ili ja stvarno slabo shvatam taj neki ultra mentalitet klinac palac ili je svijet otisao u mp3
Locked