Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BlackCaviar wrote:Vezano za maske, neki dan sam sa ebaya naručio ovo
Dva komada za 8 KM, za te pare dobre.
Naravno da oci ne bi suzile trebat ce kakve brile ili naocale, samim tim naocale ce rositi ako maska ne legne na lice (da se nekako zaljepi) ili ako nema onaj otvor na nosinacama ili ustima, obrati paznju na to.
Dzaba je otvor za nos jer pod udarom vjetra (kad brze vozis ) cesto se dio toplog ispuha vraca uz nos do ociju. U tom slucaju malo se naocale spuste niz nos tako da zrak prodje izmedju njih i ociju. To vracanje toplog zraka je zapravo i dobro jer grije oci na ovim hladnocama.
p.s. trenutno je -2 i nije bas bilo lagodno vozit - valja cuvat koljena. Ali ne odustajemo do snijega&leda
ma jeste hladno ali da nema meraka nigdje veze....itekako ga imaaaaaaaaaaa...lišća i ostrog vjetraaaaaa...uz aleju niz aleju pa malo uzbrdoooooooo i ona dzukela kod vodovoda na prvoj krivini prema osmicama me ukopala...jedva utekoh...
zima je na vratima, planiram rastavljanje bajka do zadnjeg sarafica, farbanje, detaljni servis i ciscenje svih dijelova. Interesuje me jedna stvar, posto sam se prosli put opekao kad je u pitanju farbanje. naime, naletio sam na neki havarija los sprej, spada na najmanji dodir. koji mi sprej preporucujete? p.s. farbam u garazi, na toplom, tako da ne vjerujem da je do temperature i sl.
Romeo 80 wrote:Pa jesi li nanosio prvo špric kit? Ne bi trebalo da spada?!
jesam, sve fino osmirglao granulacijom 300, pa sprickit, onda farbanje...ma do spreja je, jer sam prije radio 5-6 puta istu stvar na drugim biciklima i nikad nisam imao problema, samo nemam pojma koje sam sprejeve koristio. Sad znam koji da ne koristim kakvi su oni kod Interexa, na samom ulazu ovamo iz Kolodvorske?
rashtiman wrote:A da ga lakireru odneses...jeftinije ce te izaci nego da kupujes svake godine farbu u spreju...das njemu cvaju i kupis decu farbe kvalitetne
mozda sam ja pogresno napisao, ali nisam 5-6 puta farbao isto biciklo vec 5-6 razlicitih bicikala, na ovom sadasnjem je fabricka boja. Kupovao sam boju kod onog covjeka u Velesicima prije 4 god, miksa boje po zelji. 300g perla bordo boje+bezbojni lak+ucvrsivac=50 KM. Za farbanje dao cvaju, ali je bilo u komori skupa sa nekim autom, tako da je ispalo perfektno. Mozda opet to uradim...