Arminovski wrote:
Znas sta je jos gore? Izgleda da kad treba da se glasa u npr Americi onda se moze ustati i u sest ujutro a kad treba poslati jedno pismo u Bosnu onda je to teeeesko... E vidis to me boli. Boli me i kad tako ti neki likovi izjave npr: Sta ja imam da ucim svoje dijete bosanski i da joj dajem nase knjige. Nece joj to nikad biti potrebno. Ili kad trbonja od pedeset i kusur zna da kaze: Znas sta, Bosna mene ne interesuje. Nemam ja od toga vise nista niti znam za koga bi glasao jer svi su oni isti. Bilo bi to fer da se taj isti trbonja malo raspitao i zakljucio to nakon malo truda ali ne... On ni prstom nije mrdnuo prije a kad mu pipnes Ameriku on se sav zajampuri ko da mu u dijete diras. Joj da mi stara nije bila tu ne bi se pravio fin vec bi te za kapuru ufatio pa ja jal balkon jal vrata... Crve nepotrebni...
Znas sta, nama dijaspori treba zabraniti ulaz u Bosnu. Jesi li glasao? Moze, ulazi. Nisi? Na lijevo krug. To je barem ono minimalno sto se uraditi moze.
Cast izuzecima. Na vas se ovo gore ne odnosi.
Ogovaram i ja te iste ljude koji se ne potrude da nauce svoju djecu da pricaju svoj materni jezik. Ali sto se tice glasanja u BiH, ne znam kako stariji ljudi gledaju na to, ali moja raja i ja zivimo u ovoj drzavi i naravno da se bavimo problemima ovdje. Kada se sastanemo zajedno ne pricamo o Bosni i o politickoj situaciji u Bosni, ne pamtim zadnji put kada smo nesto politicki spomenuli o Bosni, ali zato pricamo o politicki stvarima koje utjecu na nas zivot.
Kredit i kako to utjece na studentski zajam
Da li treba uvesti jos vise autobusa na ulice ili praviti autoputeve sa vise traka
Da li osobe kojima dosadi lezati u bolnickom krevetu imaju pravo da zatraze smrtonosnu pilulu
Sagledati oba kandidata za guvernera i vidjeti koji je bolji
Mnogi od nas se i angazuju politcki, ja sam na primjer isao na skupove i podrzavao organizaciju koja je zeljela da prosiri gradski saobracaj. Prije par godina sam isao na skupove i proteste pred zgradu vlade za dobrobit prosvjetnih radnika. To sve sto radim, radim jer vjerujem u to i utice na moj zivot. Ne zivim u Bosni, tako da je normalno da ne osjetim istu gradjanku duznost za Bosnu ili za svoj rodni grad u kojem ne zivim vec 13 godina. Kada bi se tu preselio, naravno da bi ovo isto radio u Bosni, jer ja vjerujem u to i mislim da svako bi to trebao raditi ako imaju vremena. Ja nikada ne glasam za kandidata ili neku propoziciju samo zato sto sam procitao na papiru sta taj kandidat zeli, nego idem na skupove, razgovaram sa ljudima i tako odlucim da li sam za ljevo ili desno. Ja licno nemam pravo glasa u Bosni, ali i da imam nebi opet glaso, ne zato sto ne zelim, jer mislim da nemam razumjevaje veliko kao sto vi sto tu zivite. Mogu citati na papiru ko sta zeli, ali opet ako nisam dio toga onda nemam volje ni za glasanjem, a tako sam se isto ponasao i ovdje dok se nisam malo vise politicki angazovao.
I naravno da branim Ameriku, opet ovdje zivim i ovo mi je dom. Ima toliko losih stvarih u ovoj drzavi da me zaboli glava, ali ima isto tako mnogo boljih stvari. I tu bolju stranu vidim kada se bas angazujem politicki i pokusavam barem da napravim neke promjene. I kada neko kaze nesto protiv Amerike, vidim kako da govori nesto protiv mene, jer sam i ja dio tog drustva i sa svojim trudom sam ostavio veoma mali pecat na toj drzavi. Ali to je moj trud, prema tome ne diratje mi pceta!

.
Isto tako branim Bosnu, kada neki americki glavonja pocne da serenda o nama itd. Najgore je sto sam uvijek sebi govorio Bosna nema ovakvih glavonja, Bosanci mnogo bolje razumiju svjet izvan svojih granica, ali nazalost sam otkrio da to nije istina. Ima glavonja koji samo vide ono ispred sebe i nedo bog da pogledaju ljevo i desno, nema veze koja je nacija.