Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
minci

#3476 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by minci »

jeza u ledja wrote:I Barack je muslimansko ime, a Obama je kroz citavu svoju mladost bio poznat kao 'Barry', nakon cega je iz principa insistirao da ga zovu punim imenom Barack..
Ime Barack na jednom od bantu jezika (Kiswahili) u Keniji znaci Blessed= gesegnet = blagoslovljen, pa mozda je zato covjek insistirao. God Bless America, God Bless Barack :)

jeza u ledja wrote: Ako ljudi ocekuju da ce zbog svog porijekla gotiviti muslimane onda u redu. Ali vidim da vas se dosta javlja ovdje upravo zbog te ideje, pa valjda zato idete u krajnost dokazujuci potpuno suprotno. Van pameti.
Obama ce biti bolji muslimanima u toliko sto nece voditi idiotske krstaske ratove kao njegov prethodnik.
Daj Boze da nece i da ratova nigdje ne bude, ali tesko je to sprovesti bilo ko da je americki predsjednik jer Amerika je veliki proizvodjac oruzja a pogotovo Bushova familija je tu imala interesa sad vidjet cemo kako ce Barack tu proizvodnju kontrolisati.
upotpunio bi sve kad bi opet izjasnjavao se kao musliman
Ko zna moza jednog dana :) USA je demokratska zemlja, zemlja cuda sve je moguce :dance: ali sigurno je jedino da on za to nece imati vremena niti da pomisli dok bude zaposjedao prezidentsku stolicu Amerike, (najtezi posao stoljeca), kad promislimo kakvu dzehenemsku zemlju mu u ruke prepusta Bush. :sad:
Orbini

#3477 Re: Obama i Balkan

Post by Orbini »

Mislim da ipak ima vise prostora za optimizam nego za pesimizam. Obama nece ukinuti RS ali ce jos manje rasturiti BiH.

BiH ima sanse za bolji ustroj samo ako izbije kriza, i ako pocne mirisati na rat. Zvuci blesavo, ali samo tako moze imati veci znacaj u americkoj spoljnoj politici. Dok vozi kako vozi, niko nece dirati nista, a BiH vozi kako vozi dok Bosnjaci sute i trpe. Obama je ipak covjek od principa, iako ce morati ici na kompromise, opet ce imati vise moralnih principa od prethodnika. Biden nije nikakav prijatelj BiH i nadanje na tu kartu je bez osnove. Biden je samo u odredjeno vrijeme uvidio opasnost srpske agresije, ali danas vise nema srpske agresije na onakav nacin. Danas Srbi ne moraju napadati nikoga, oni imaju samo betonirati osvojeno,.. a tu Bidenova biografija ne igra nikakvu ulogu niti je imalo izvjesno da ce i u ovakvoj situaciji biti protiv njih. Na kraju krajeva, Bidenova balkanska veza je preko Hrvata a ne Bosnjaka.

Tako da je jedina "pomoc" moguca ako dodje do krize. A evropski mediji vec pisu kako ce vjerovatno biti ultimativnih pritisaka na evropske lidere od straen nove americke administracije, tako da vjerovatno slijedi nastavak klintonove politike koji glasi: " e ako vi usljivi Evropljani ne mozete rjesiti problem, onda ce biti po nasem".

Naravno ima jos jedna simbolicna veza, Obama je preuzeo vodece mjesto u internet trazilicama kada se ukuca "barak", "barack". Do priej par godina je tu bila nasa bosanska pasmina lovackog psa - Barak. Barak i Tornjak su jedine bosanske pasmine pasa, pa bi bilo kulturno sa nase strane da Obamino ime pisemo iskljucivo sa "c" kako je i pravilno - Barack. Da se covjek ne naljuti i ne zamjeri sto psa zovemo Barakom. Mozda tu doduse ima i neke simbolike buduci da je nas Barak vjerni bosanski prijatelj. E odluta ja malo sa teme, ne zamjerite. Sta ono bi,.. a Balkan i politika.

Ima Obama prvo da rjesi nerjesivu enigmu sa dva rata gdje ne mzoes ni nastaviti a ni tek tako otici. Pa poslije Bosna da dodje na red, ako se uopste iko bude i bunio. Ne mirisim Harisa, ali je cinjenica da jedini on povremeno kuka po svijetu. Sad neka to uradi u pravo vrijeme na pravom mjestu,.. ne moze izgubiti puno.
Kjajević Majko

#3478 Re: Obama i Balkan

Post by Kjajević Majko »

Za Balkan nema nade ni pomoći dok je god se očekuje od drugih.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3479 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Dado dijasporitus »

Sama cinjenica da je za predsjednika Amerike dosao neko cija porodicna loza ne vuce korijenje iz anglo-saksonskog plemena je radikalna promjena za USA. Bio on musliman ili ne nebitno je. Ono sto je bitno je da shvata I usko je vezan za postojanje I poimanje muslimana u USA I van nje sto do sada ni jedan predsjednik u USA historiji nije imao.

Obama nezna puno o BiH. Zapravo nezna nista, pa zato je I nerealno ocekivati da ce sam uciniti nesto konkretno po tom pitanju. Biden s druge strane zna o BiH vise nego I jedan podpredsjdnik u zadnjih 20 godina I devedesetih je urgirao historijski plan "lift and strike" za BiH (dizanje embarga I napad na agresorske polozaje). To neznaci da je I danas zadrzao takav radikalan stav prema BiH ali u najmanju ruku zna s cim ima posla.

Demokrati po prirodi prevashodno se uvijek koncentrisu na unutrasnju politiku I rjesavanje ekonomske krize zbog cega je Obama zapravo I izabran. Dakle BiH je s pravo mozda zadnja briga na Obaminoj svirali. Ipak vazno je za BiH da je Amerika ekonomski stabilna jer to znaci da je I BiH dijaspora ekonomski u boljoj poziciji I ujedno u boljoj poziciji da nastavi ekonomski pomagati BiH.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3480 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Dado dijasporitus »

Hantraga wrote:
firebird wrote:Ram Emanuel šef Obaminog kabineta

Chairman of Congressional Serbian Caucus to be Obama's Chief of Staff
Emanuel, Co-Chairman of Congressional Serbian Caucus

WASHINGTON, D.C.—U.S. Representative Rahm Emanuel has become the co-chair of the Congressional Serbian Caucus, a bipartisan group of legislators dedicated to maintaining and strengthening the historical alliance between the United States and Serbia.

The Congressional Serbian Caucus will seek to raise awareness and increase friendly relations between the United States and Serbia. The Caucus will educate Members of Congress on the issues affecting the present political, economical and security climate in Serbia and the Balkans.

“In this time of transition in Serbia, the United States needs to maintain a strong alliance with the pro-democratic forces,” Emanuel said. “We should take an international lead in supporting Serbia as they look to stabilize their young government.”

In April 2003, the House passed Emanuel’s resolution (H. Res. 149) honoring the life of slain Serbian Prime Minister Zoran Djindjic, who was tragically assassinated outside his office in Belgrade on March 12, 2003. In July 2004, Emanuel met with Serbia’s recently elected President, Boris Tadic, during his visit to Washington, D.C.

“Our nations share a mutual admiration for democracy, which is never a guarantee or foregone conclusion,” Emanuel said on the House floor. “The Serbian people are our fellow countrymen and allies because they embrace the value of democracy and freedom.”

http://www.serbianunity.net/projects/In ... /rahm.html
I ne samo to, neg je Emanuel i chifut...

Nek je se ulizo Jevrejima...

Rahm Emanuel (Hebrew: רם עמנואל‎) was born in Chicago, Illinois.[7] His first name, Rahm, means "high" or "lofty" in Hebrew[8], while his last name, Emanuel, means "God is with us." According to his father, his son is the namesake of Rahamim, a Lehi combatant who was killed.[9] Rahm’s surname was adopted by his family in 1933, after Rahm’s paternal uncle, Emanuel Auerbach, was killed in a skirmish with Arabs in Jerusalem.[10] His father, the Jerusalem-born Benjamin M. Emanuel, is a pediatrician and former member of the Irgun[10][9], a militant Zionist group active in the British Mandate of Palestine between 1931 and 1948.
Garantujem da je ovaj dobio poziciju kao zahvalu za to sto Florida glasala za Obamu. Ovo je vec kampanja za 2012 izbore.
ahuseino

#3481 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

Sto li izgubih vrijeme chitajuchi neke nepismene postove gore?... :-?

Meni to vrijeme niko nikad neche vratiti... :-D :-)

Slusham za Liebermana jutros...

Kaze hoche ca Harry Reid da ga smijeni sa pozicije Chairman of HS and GA Committee :thumbup: :thumbup: :thumbup:

To che se najvjerovatnije i desiti... prognoziraju...

A za dalje ostaje da se vidi, 'oche li ga izbaciti iz Democratic Caucus-a ili ne. Ako se on, onda odluchi da ne ostane independent, vjerovatna je i opcija da se prikloni Republikanskom caucusu :-? .

Sad im vishe ne treba jer imaju vechinu (iako nije (R) filibuster-proof).

Da ga hoche odHebat' volio bi... uf... :P
Lincoln-Burrows

#3482 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Lincoln-Burrows »

simonese wrote:Obama mozda cak i gori od Busha:
podrzava smrtnu kaznu(strogo)
Deklarira se kao kršćanin, znači ako podržava smrtnu kaznu
odstupa od svojih načela kršćanskih vrijednosti.
To je vrlo bitna stvar i uvijet da mu se vjeruje ili ne.
simonese wrote: veci pritisak na Evropu da salju vojsku u Irak i Afganistan(manje americkih zrtava,vojnika)
Mislim da će slučaj Irak (ili pak Iran) biti prvo veliko razočarenje u Obaminu vladavinu.

Nisam skeptik ali mislim da je sve u službi višeg cilja.
JThomas

#3483 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by JThomas »

nevezano za obamu, uvijek sam se pitao kako oni evangelički zeloti mogu biti strogo protiv abortusa, jer je to kao, ubistvo, a za smrtnu kaznu.

svi ti fanatici su licemjeri najstrašniji...isto kao oni šatro konzervativci što ih hvataju kako pokušavaju platiti za gay seks u javnom WCu. (eno i haider imao frajera, vidjeli ste)
Arminovski

#3484 Re: Obama i Balkan

Post by Arminovski »

LAIBACH KUNST wrote:Prosto je nevjerovatno do koje mjere je ovaj narod licemjeran.Svi su,od prvog do zadnjeg,u mojoj zemlji (BiH) navijali za Baraka Obamu,ali kad trebaju u svojoj zemlji izaći na izbore,uvijek velika većina glasa za republikance(da ne nabrajam sad sve stranke te i takve političke orijentacije)??? Kako to objasniti? :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
Znas sta je jos gore? Izgleda da kad treba da se glasa u npr Americi onda se moze ustati i u sest ujutro a kad treba poslati jedno pismo u Bosnu onda je to teeeesko... E vidis to me boli. Boli me i kad tako ti neki likovi izjave npr: Sta ja imam da ucim svoje dijete bosanski i da joj dajem nase knjige. Nece joj to nikad biti potrebno. Ili kad trbonja od pedeset i kusur zna da kaze: Znas sta, Bosna mene ne interesuje. Nemam ja od toga vise nista niti znam za koga bi glasao jer svi su oni isti. Bilo bi to fer da se taj isti trbonja malo raspitao i zakljucio to nakon malo truda ali ne... On ni prstom nije mrdnuo prije a kad mu pipnes Ameriku on se sav zajampuri ko da mu u dijete diras. Joj da mi stara nije bila tu ne bi se pravio fin vec bi te za kapuru ufatio pa ja jal balkon jal vrata... Crve nepotrebni...

Znas sta, nama dijaspori treba zabraniti ulaz u Bosnu. Jesi li glasao? Moze, ulazi. Nisi? Na lijevo krug. To je barem ono minimalno sto se uraditi moze.

Cast izuzecima. Na vas se ovo gore ne odnosi.
popajic

#3485 Re: Obama i Balkan

Post by popajic »

@arminovski
Znas sta, nama dijaspori treba zabraniti ulaz u Bosnu. Jesi li glasao? Moze, ulazi. Nisi? Na lijevo krug. To je barem ono minimalno sto se uraditi moze.

A ovih 50-ak % sto ovdje nisu glasali natjerati da idu iz Bosne :D
Salim se,znam o cemu govoris,ali imam tu sliku pred ocima : velika migraciona kretanja pred izbore u BiH...poludio bi svijet od nas :-D

#3486 Re: Obama i Balkan

Post by location »

Arminovski wrote:
LAIBACH KUNST wrote:Prosto je nevjerovatno do koje mjere je ovaj narod licemjeran.Svi su,od prvog do zadnjeg,u mojoj zemlji (BiH) navijali za Baraka Obamu,ali kad trebaju u svojoj zemlji izaći na izbore,uvijek velika većina glasa za republikance(da ne nabrajam sad sve stranke te i takve političke orijentacije)??? Kako to objasniti? :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
Znas sta je jos gore? Izgleda da kad treba da se glasa u npr Americi onda se moze ustati i u sest ujutro a kad treba poslati jedno pismo u Bosnu onda je to teeeesko... E vidis to me boli. Boli me i kad tako ti neki likovi izjave npr: Sta ja imam da ucim svoje dijete bosanski i da joj dajem nase knjige. Nece joj to nikad biti potrebno. Ili kad trbonja od pedeset i kusur zna da kaze: Znas sta, Bosna mene ne interesuje. Nemam ja od toga vise nista niti znam za koga bi glasao jer svi su oni isti. Bilo bi to fer da se taj isti trbonja malo raspitao i zakljucio to nakon malo truda ali ne... On ni prstom nije mrdnuo prije a kad mu pipnes Ameriku on se sav zajampuri ko da mu u dijete diras. Joj da mi stara nije bila tu ne bi se pravio fin vec bi te za kapuru ufatio pa ja jal balkon jal vrata... Crve nepotrebni...

Ogovaram i ja te iste ljude koji se ne potrude da nauce svoju djecu da pricaju svoj materni jezik. Ali sto se tice glasanja u BiH, ne znam kako stariji ljudi gledaju na to, ali moja raja i ja zivimo u ovoj drzavi i naravno da se bavimo problemima ovdje. Kada se sastanemo zajedno ne pricamo o Bosni i o politickoj situaciji u Bosni, ne pamtim zadnji put kada smo nesto politicki spomenuli o Bosni, ali zato pricamo o politicki stvarima koje utjecu na nas zivot.

Kredit i kako to utjece na studentski zajam
Da li treba uvesti jos vise autobusa na ulice ili praviti autoputeve sa vise traka
Da li osobe kojima dosadi lezati u bolnickom krevetu imaju pravo da zatraze smrtonosnu pilulu
Sagledati oba kandidata za guvernera i vidjeti koji je bolji

Mnogi od nas se i angazuju politcki, ja sam na primjer isao na skupove i podrzavao organizaciju koja je zeljela da prosiri gradski saobracaj. Prije par godina sam isao na skupove i proteste pred zgradu vlade za dobrobit prosvjetnih radnika. To sve sto radim, radim jer vjerujem u to i utice na moj zivot. Ne zivim u Bosni, tako da je normalno da ne osjetim istu gradjanku duznost za Bosnu ili za svoj rodni grad u kojem ne zivim vec 13 godina. Kada bi se tu preselio, naravno da bi ovo isto radio u Bosni, jer ja vjerujem u to i mislim da svako bi to trebao raditi ako imaju vremena. Ja nikada ne glasam za kandidata ili neku propoziciju samo zato sto sam procitao na papiru sta taj kandidat zeli, nego idem na skupove, razgovaram sa ljudima i tako odlucim da li sam za ljevo ili desno. Ja licno nemam pravo glasa u Bosni, ali i da imam nebi opet glaso, ne zato sto ne zelim, jer mislim da nemam razumjevaje veliko kao sto vi sto tu zivite. Mogu citati na papiru ko sta zeli, ali opet ako nisam dio toga onda nemam volje ni za glasanjem, a tako sam se isto ponasao i ovdje dok se nisam malo vise politicki angazovao.

I naravno da branim Ameriku, opet ovdje zivim i ovo mi je dom. Ima toliko losih stvarih u ovoj drzavi da me zaboli glava, ali ima isto tako mnogo boljih stvari. I tu bolju stranu vidim kada se bas angazujem politicki i pokusavam barem da napravim neke promjene. I kada neko kaze nesto protiv Amerike, vidim kako da govori nesto protiv mene, jer sam i ja dio tog drustva i sa svojim trudom sam ostavio veoma mali pecat na toj drzavi. Ali to je moj trud, prema tome ne diratje mi pceta! :).

Isto tako branim Bosnu, kada neki americki glavonja pocne da serenda o nama itd. Najgore je sto sam uvijek sebi govorio Bosna nema ovakvih glavonja, Bosanci mnogo bolje razumiju svjet izvan svojih granica, ali nazalost sam otkrio da to nije istina. Ima glavonja koji samo vide ono ispred sebe i nedo bog da pogledaju ljevo i desno, nema veze koja je nacija.
dallton

#3487 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by dallton »

Lincoln-Burrows wrote:

simonese wrote: veci pritisak na Evropu da salju vojsku u Irak i Afganistan(manje americkih zrtava,vojnika)
Mislim da će slučaj Irak (ili pak Iran) biti prvo veliko razočarenje u Obaminu vladavinu.

Interesantno misljenje, jer se velika vecina protestantskih denominacija u Americi (ukljucujuci i crnacke crkve) zalaze za smrtnu kaznu upravo na bazi svojih vjerskih uvjerenja, sto ce reci krscjanskih vjerovanja.
Uhoda

#3488 Re: Obama i Balkan

Post by Uhoda »

Ne znam kakvu će politiku vodit Obama ali znam da kod nove američke administracije treba lobirati da se pritisnu Srbija i Hrvatska kako bi se prestale praviti važne na račun BiH. Prije toga naravno treba spriječiti Tihića i Izetbegovića juniora da nas brukaju. Oni su "realni". A ako nisi realan, u oblacima si. Njima ne bi smetalo da se BiH zove srpsko/hrvatska-hrvatsko/srpska BiH.
Kinder

#3489 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Kinder »

Lincoln-Burrows wrote:

Bravo za post.Sve će se znati za nekih 5-6 mjeseci i vidjeti da u stvari ni Buš a ni sad Obama ne vode glavnu riječ.Imaju "igrači iza paravana" :thumbup:
_veleposlanik

#3490 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

igraci iza paravana

svidja mi se sintagma :thumbup:
jeza u ledja

#3491 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

minci wrote:
jeza u ledja wrote:I Barack je muslimansko ime, a Obama je kroz citavu svoju mladost bio poznat kao 'Barry', nakon cega je iz principa insistirao da ga zovu punim imenom Barack..
Ime Barack na jednom od bantu jezika (Kiswahili) u Keniji znaci Blessed= gesegnet = blagoslovljen, pa mozda je zato covjek insistirao. God Bless America, God Bless Barack :)
In modern Arabic, the name Barack (Arabic: بارك ) pronounced ba'-rak, means "he who is blessed" or simply "blessed". A more common form in most Arabic-speaking countries is the passive Mubarak.
jeza u ledja

#3492 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

.
U Afganistan da, ali u Irak?!? :-)
Obama ce gledati da izleti iz Iraka sto brze to bolje. Tako je barem reko. :D
Rat u Afganistanu i Iraku su dvije sasvim razlicite stvari mada je Bush ucinio sve da ih napravi istim. Osim toga u Afganistanu ne ratuje SAD, vec NATO.
ljubav_aha

#3493 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ljubav_aha »

Skyfox wrote:
ljubav_aha wrote:
nije se izjasno kao musliman,bio je ateista, sad je kriscanin
upotpunio bi sve kad bi opet izjasnjavao se kao musliman :D
nema potrebe saliti se na racun religije,politika je politika
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#3494 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Latina »

Pocele su igre, nije dugo potrajalo. :-?

Samo ne znam na koji nacin - "money ( which is not there ) still makes the world go around" ?

Ili je magicna rijec ipak - uticaj ( suplja ) ? :skoljka:
[Matrix]

#3495 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by [Matrix] »

Latinica wrote:Pocele su igre, nije dugo potrajalo. :-?

Samo ne znam na koji nacin - "money ( which is not there ) still makes the world go around" ?

Ili je magicna rijec ipak - uticaj ( suplja ) ? :skoljka:
jel obama samo osama ? igra rijeci nista lose i male ispravke krivih navoda :D ."capital ( which is not there ) still makes the world go down" ?
Bodkin

#3496 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Bodkin »

gledao sam juce film iraq for sale,dokumentarac o ulozi kompanija koje unajmljuju ljude i salju ih u Irak da rade kao civili,inzenjeri ili vojnici.Kompanije kao sto su blackwater,hali-nesto(ispravite me ako grijesim) koje od vlade dobijaju doslovno milijarde za njihov rad u Iraqu.U svakoj od njih u upravnom odboru sjede ljudi koji su u vrhu americke politike i vojske.Nema potrebe reci da oni uvijek poguraju i daju posao nekoj od tih firmi.Na kraju nema cak ni konkurencije tako da se za poslove od 2 milijarde $ prijavi samo jedna kompanija.Za jednu kompaniju je cak proguran zakon koji se zove mislim cost plus.Znaci da SVE sto potrose placa vlada pa makar to bilo vozenje Escalade-a u Kuvajtu.Sto vise potrose vise para dobijaju.Nakon toga nije ni cudo da USA ne zeli da zavrsi rat u Iraku..
ahuseino

#3497 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

Bodkin wrote:gledao sam juce film iraq for sale,dokumentarac o ulozi kompanija koje unajmljuju ljude i salju ih u Irak da rade kao civili,inzenjeri ili vojnici.Kompanije kao sto su blackwater,hali-nesto(ispravite me ako grijesim) koje od vlade dobijaju doslovno milijarde za njihov rad u Iraqu.U svakoj od njih u upravnom odboru sjede ljudi koji su u vrhu americke politike i vojske.Nema potrebe reci da oni uvijek poguraju i daju posao nekoj od tih firmi.Na kraju nema cak ni konkurencije tako da se za poslove od 2 milijarde $ prijavi samo jedna kompanija.Za jednu kompaniju je cak proguran zakon koji se zove mislim cost plus.Znaci da SVE sto potrose placa vlada pa makar to bilo vozenje Escalade-a u Kuvajtu.Sto vise potrose vise para dobijaju.Nakon toga nije ni cudo da USA ne zeli da zavrsi rat u Iraku..

Haliburton... "Dickova" kompanija...

... Zeli USA, ne zeli trenutna administracija.

Idu bolja vremena, a jedino vrijeme che dokazati teoreticharima...
Vares City

#3498 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Vares City »

Tesko nama,predsjednik:OBAMA :run:
walkabout

#3499 Re: Obama i Balkan

Post by walkabout »

Obama, budi uvijek sa nama :oops:
Bodkin

#3500 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Bodkin »

ahuseino wrote:
Bodkin wrote:gledao sam juce film iraq for sale,dokumentarac o ulozi kompanija koje unajmljuju ljude i salju ih u Irak da rade kao civili,inzenjeri ili vojnici.Kompanije kao sto su blackwater,hali-nesto(ispravite me ako grijesim) koje od vlade dobijaju doslovno milijarde za njihov rad u Iraqu.U svakoj od njih u upravnom odboru sjede ljudi koji su u vrhu americke politike i vojske.Nema potrebe reci da oni uvijek poguraju i daju posao nekoj od tih firmi.Na kraju nema cak ni konkurencije tako da se za poslove od 2 milijarde $ prijavi samo jedna kompanija.Za jednu kompaniju je cak proguran zakon koji se zove mislim cost plus.Znaci da SVE sto potrose placa vlada pa makar to bilo vozenje Escalade-a u Kuvajtu.Sto vise potrose vise para dobijaju.Nakon toga nije ni cudo da USA ne zeli da zavrsi rat u Iraku..

Haliburton... "Dickova" kompanija...

... Zeli USA, ne zeli trenutna administracija.

Idu bolja vremena, a jedino vrijeme che dokazati teoreticharima...
ma da to je ta.nisam htio previse u detalje oko toga ko je od "glavonja" u kojoj korporaciji :)
a kad sam rekao USA mislio sam na trenutni politicki vrh.USA u tvom kontekstu se nije puno pitala do sada :-D
Post Reply