Nešto kontam, kad god sam koristio usluge sarajevo taksija, minorne su loše stvari koje sam doživio od pomenutih.
Jel'te i ''takse'' su ljudi.Pa ima ih dobrih, loših, papaka, švercera, krimosa i čega sve ne.
Kao i nas samih.Nečovječno je reći da su svi taksisti šljam :S
Ja snjima nisam imao problema možda zbog nekih svojih mušica a glavna je ona, ja te plaćam i ti radiš ono što očekujem za moje pare.A to je jednostavna vožnja do moje destinacije sa urednim vozilom i vozačem.
Za mene svaki taksista koji ima novije vozilo, kulturan, urednog izgleda ima samo veću šansu da zaradi.
Ja kad se sjetim takse sa štanda na b.čaršiji vozio je crvenog venta (mislim da je u penziji sad) pravi gospodin, vidim idealnog taksu.
Vozilo uvjek blista, on uredan, košulja, vazda tip-top, bombonice u pepeljari, pita za destinaciju, kreće pa tek onda pali taksimetar.Ako želiš da pričaš, on priča sa tobom, ako vidi da šutiš nesmara te.
Znao sam ga izvući iz sredine reda na štandu i na svako pitanje ostalih taksista zašto tako, odgovorim jer mi se može, jer ja plaćam i jer je najbolji taksista. Jednostavno.
A sad pogotovo kad svako živ ima mobitel, pa pikiraš 4-5 taksista koji ti odgovaraju, sačuvaš njihove brojeve i zoveš kad treba.Oni sami će znati to cijeniti ako si već redovan korisnik taksi usluga, ima da te gotive samo tako.
A ove paušalce što sjednu jednom mjesečno u taksi i ocjene sve njih šljamom netreba uzeti za ozbiljno.
Nit su oni tako loši kao što se priča nit su korisnici taksi usluga tako dobri kao što se predstavljaju.
OT Relaciju aerodrom-hotel-aerodrom u Beču sam platio 125 Eur.
125 Eur jer sam unaprijed platio relaciju aerodrom-hotel-aerodrom.Inače bih platio 2x70 Eur te dvije vožnje.
To je bilo 2003.Neću ni reći koliko je sad
Takso je izgledao poput direktora škole iz filma Kuduz (Đuro) , vozio je nekakav volvo karavan totalno neugledan, naravno da nije znao engleski i tri puta sam ga opominjao da smanji brzinu

jbt vozio je 160 Kmh