Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KingT

#3476 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by KingT »

Bimmer_ wrote:
VenomousV wrote:i opet sam tu da pohvalim vaseg kolegu, sarajevo taxi 263
cijena je bila 5.60, dala sam mu 6 KM i krenula da izadjem iz auta a on k'o iz topa cekaj ima kusur, za koji sam naravno rekla nema potrebe da vraca
posten momak :D
Prenijet cu mu, Nedim je momak kakvih treba na taksiju ;)
Sav sam se najezio.

I dalje ste dno dna.
Red berries

#3477 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Red berries »

Bimmer_ wrote:
Red berries wrote:Neki dan u Sarajevu na cesti zaustavimo taxi jer je bila uzasna guzva i nije nam se dalo zvati crveni taxi koji obicno uzimamo kad smo u Sarajevu..I tako zaustavimo taxi pajo, i pocne lik neku pricu ovo ono kako su brojevi u toj ulici gdje mi idemo izmjesani, kako on uvijek zaluta, ovo ono...
Kazemo mi kao jesu malo su zeznuti,ali ok..I tako vozimo se mi i promasi on skretanje , mi skontali i kazemo ej trebao si skrenuti tamo ,ali on kao ma ne , nije taj broj tu..
I vozimo se i dalje i vidimo on kruzi okolo sve..
Kazemo mi hej ono je bilo skretanje, nemoj nam sad tu prodavati neke fore i pocnemo da se svadjamo( i on pocne neke nebuloze nama kao kako nam je tolerancija nula bodova ovo ono) i iskljuci taximetar i vrati se na skretanje i doveze nas tocno ispred zgrade..I po taxi metru naplati 8 km, dok sa crvenim taxijem istu rutu placamo 4 km..S tim da ne znam sta bi bilo da nas je vozio kud je namjeravao ,sigurno bi cifra bila preko 10-15 km...

Svaki put kad dodjem u Sarajevo ( a cesto dolazim) ili se susrecem s divnim ljudima ili s prevarantima koji me pokusaju nasanjkati na svakom koraku...
Nije pajo nego Paja sareni :D
Taj njegov postupak je odron, ali ako su stvarno razbacani brojevi kao u Humskoj, Rudzera Boskovica i sl. trebali ste mu pomoci i napomenuti gdje je, jer nemoguce je znati pozicije brojeva u tim ulicama
Pa pomogli smo mu, rekli da je promasio skretanje,a on nastavio vozit i dalje..S tim kad je svadja pocela okrenuo se i bez problema nasao broj...Stoga stvarno mslim da je znao gdje je,ali buduci da nismo iz Sa mislio nas je malo provozati okolo....
agent_zero

#3478 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by agent_zero »

Evo malo i od mene za rubriku "dno dna".

Sad za vikend, "adin i benjo" taksi koji su u sklopu "žutog taksija". Račun 4.10, ja mu dajem cenera i još reda radi mu nađem i 10 feninga i lik mi vraća nešto usitnjeno, haj kontam ok je. Kad kasnije brojim tu siću koju mi je vratio i vidim fali 2km okruglo.

Fuj, odsad ne izlazim iz taksija dok ne prebrojim kusur.
Bimmer_

#3479 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

agent_zero wrote:Evo malo i od mene za rubriku "dno dna".

Sad za vikend, "adin i benjo" taksi koji su u sklopu "žutog taksija". Račun 4.10, ja mu dajem cenera i još reda radi mu nađem i 10 feninga i lik mi vraća nešto usitnjeno, haj kontam ok je. Kad kasnije brojim tu siću koju mi je vratio i vidim fali 2km okruglo.

Fuj, odsad ne izlazim iz taksija dok ne prebrojim kusur.
Sto se vozis sa divljacima, oni nemaju niti jedno legalno auto :D
Bimmer_

#3480 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Red berries wrote:
Bimmer_ wrote:
Red berries wrote:Neki dan u Sarajevu na cesti zaustavimo taxi jer je bila uzasna guzva i nije nam se dalo zvati crveni taxi koji obicno uzimamo kad smo u Sarajevu..I tako zaustavimo taxi pajo, i pocne lik neku pricu ovo ono kako su brojevi u toj ulici gdje mi idemo izmjesani, kako on uvijek zaluta, ovo ono...
Kazemo mi kao jesu malo su zeznuti,ali ok..I tako vozimo se mi i promasi on skretanje , mi skontali i kazemo ej trebao si skrenuti tamo ,ali on kao ma ne , nije taj broj tu..
I vozimo se i dalje i vidimo on kruzi okolo sve..
Kazemo mi hej ono je bilo skretanje, nemoj nam sad tu prodavati neke fore i pocnemo da se svadjamo( i on pocne neke nebuloze nama kao kako nam je tolerancija nula bodova ovo ono) i iskljuci taximetar i vrati se na skretanje i doveze nas tocno ispred zgrade..I po taxi metru naplati 8 km, dok sa crvenim taxijem istu rutu placamo 4 km..S tim da ne znam sta bi bilo da nas je vozio kud je namjeravao ,sigurno bi cifra bila preko 10-15 km...

Svaki put kad dodjem u Sarajevo ( a cesto dolazim) ili se susrecem s divnim ljudima ili s prevarantima koji me pokusaju nasanjkati na svakom koraku...
Nije pajo nego Paja sareni :D
Taj njegov postupak je odron, ali ako su stvarno razbacani brojevi kao u Humskoj, Rudzera Boskovica i sl. trebali ste mu pomoci i napomenuti gdje je, jer nemoguce je znati pozicije brojeva u tim ulicama
Pa pomogli smo mu, rekli da je promasio skretanje,a on nastavio vozit i dalje..S tim kad je svadja pocela okrenuo se i bez problema nasao broj...Stoga stvarno mslim da je znao gdje je,ali buduci da nismo iz Sa mislio nas je malo provozati okolo....
E to je vec drugo, onda je papak
Edin H.

#3481 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Zasto taksisti na aerodromu kao prvi reprezenti grada ne nose kosulje i kravate, nego furaju "slim fit" style da bi mogli trbusnjake pokazati? :lol:
mali_balon

#3482 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mali_balon »

Edin H. wrote:Zasto taksisti na aerodromu kao prvi reprezenti grada ne nose kosulje i kravate, nego furaju "slim fit" style da bi mogli trbusnjake pokazati? :lol:
I sjede pred zgradom aerodroma ko kakvi piljari jos im koja pivka fali da bi zaokruzili sliku, neki dan vidim hadzuku vadi onu stolicu za plaze iz gepeka dolazi pred zgradu haman na ona izlazna vrata, rasklapa stolicu i sjeda, i onako malo skino papuce.
I sad dolaze neki stranci, turisti, poslovni ljudi itd itd i vide takve spodobe.
Gray

#3483 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Gray »

Prije par dana sam odvezao nekoga na aerodrom, i izlazim iz zgrade kada vidim neka dvojica stranaca sa leta iz Beča, oko 30-ak godina, izgledaju kao poslovni ljudi, prilaze Sarajevo taksiju i pitaju koiko je do hotela hollywood, a on iz topa kaže 10 eura. Kako inače čitam ovu temu i kako me strašno nerviraju SA taksisti, prilazim ja i govorim ovoj dvojici kako do hollywoda nema nekih 5 kilometara te da po taksimetru to ne bi trebalo biti više od 3-4 eura i da ovaj pokušava da ih zapali. Jedan mi odgovara "znamo" a taksista onda u maniru velikog gospodina počinje sa salvom psovki, kao što se ja miješam, pizda mi ovo, pizda mi ono :D

Na kraju mi je samo žao bilo što im nisam ponudio da ih ja besplatno odvezem, ali u razmjeni mišljenja sa taksistom se nisam sjetio :D
zmajadaH

#3484 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zmajadaH »

Nešto kontam, kad god sam koristio usluge sarajevo taksija, minorne su loše stvari koje sam doživio od pomenutih.
Jel'te i ''takse'' su ljudi.Pa ima ih dobrih, loših, papaka, švercera, krimosa i čega sve ne.
Kao i nas samih.Nečovječno je reći da su svi taksisti šljam :S
Ja snjima nisam imao problema možda zbog nekih svojih mušica a glavna je ona, ja te plaćam i ti radiš ono što očekujem za moje pare.A to je jednostavna vožnja do moje destinacije sa urednim vozilom i vozačem.
Za mene svaki taksista koji ima novije vozilo, kulturan, urednog izgleda ima samo veću šansu da zaradi.
Ja kad se sjetim takse sa štanda na b.čaršiji vozio je crvenog venta (mislim da je u penziji sad) pravi gospodin, vidim idealnog taksu.
Vozilo uvjek blista, on uredan, košulja, vazda tip-top, bombonice u pepeljari, pita za destinaciju, kreće pa tek onda pali taksimetar.Ako želiš da pričaš, on priča sa tobom, ako vidi da šutiš nesmara te.
Znao sam ga izvući iz sredine reda na štandu i na svako pitanje ostalih taksista zašto tako, odgovorim jer mi se može, jer ja plaćam i jer je najbolji taksista. Jednostavno.
A sad pogotovo kad svako živ ima mobitel, pa pikiraš 4-5 taksista koji ti odgovaraju, sačuvaš njihove brojeve i zoveš kad treba.Oni sami će znati to cijeniti ako si već redovan korisnik taksi usluga, ima da te gotive samo tako.
A ove paušalce što sjednu jednom mjesečno u taksi i ocjene sve njih šljamom netreba uzeti za ozbiljno.
Nit su oni tako loši kao što se priča nit su korisnici taksi usluga tako dobri kao što se predstavljaju.

OT Relaciju aerodrom-hotel-aerodrom u Beču sam platio 125 Eur.
125 Eur jer sam unaprijed platio relaciju aerodrom-hotel-aerodrom.Inače bih platio 2x70 Eur te dvije vožnje.
To je bilo 2003.Neću ni reći koliko je sad :mrgreen:
Takso je izgledao poput direktora škole iz filma Kuduz (Đuro) , vozio je nekakav volvo karavan totalno neugledan, naravno da nije znao engleski i tri puta sam ga opominjao da smanji brzinu :mrgreen: jbt vozio je 160 Kmh
:bih:
mahalas505

#3485 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

zmajadaH wrote:Nešto kontam, kad god sam koristio usluge sarajevo taksija, minorne su loše stvari koje sam doživio od pomenutih.
Jel'te i ''takse'' su ljudi.Pa ima ih dobrih, loših, papaka, švercera, krimosa i čega sve ne.
Ja snjima nisam imao problema možda zbog nekih svojih mušica a glavna je ona, ja te plaćam i ti radiš ono što očekujem za moje pare.A to je jednostavna vožnja do moje destinacije sa urednim vozilom i vozačem.
Za mene svaki taksista koji ima novije vozilo, kulturan, urednog izgleda ima samo veću šansu da zaradi.
Ja kad se sjetim takse sa štanda na b.čaršiji vozio je crvenog venta (mislim da je u penziji sad) pravi gospodin, vidim idealnog taksu.
Vozilo uvjek blista, on uredan, košulja, vazda tip-top, bombonice u pepeljari, pita za destinaciju, kreće pa tek onda pali taksimetar.Ako želiš da pričaš, on priča sa tobom, ako vidi da šutiš nesmara te.
Znao sam ga izvući iz sredine reda na štandu i na svako pitanje ostalih taksista zašto tako, odgovorim jer mi se može, jer ja plaćam i jer je najbolji taksista. Jednostavno.
A sad pogotovo kad svako živ ima mobitel, pa pikiraš 4-5 taksista koji ti odgovaraju, sačuvaš njihove brojeve i zoveš kad treba.Oni sami će znati to cijeniti ako si već redovan korisnik taksi usluga, ima da te gotive samo tako.
A ove paušalce što sjednu jednom mjesečno u taksi i ocjene sve njih šljamom netreba uzeti za ozbiljno.
Nit su oni tako loši kao što se priča nit su korisnici taksi usluga tako dobri kao što se predstavljaju.

125 Eur jer sam unaprijed platio relaciju aerodrom-hotel-aerodrom.Inače bih platio 2x70 Eur te dvije vožnje.
Takso je izgledao poput direktora škole iz filma Kuduz (Đuro) , vozio je nekakav volvo karavan totalno neugledan, naravno da nije znao engleski i tri puta sam ga opominjao da smanji brzinu :mrgreen: jbt vozio je 160 Kmh
Nekoliko primjedbi ili ako se moze reci nekoliko stvari koje su po meni malo nedorecene u teksu gore:
- Niko ne kaze ovdje da su svi taksisti losi
- Navodis da imas zapisane brojeve nekoliko taksista(pojedinacno), iz toga proizilazi da si probao vise njih pa se odlucio za odredene. A to opet potvrdjuje tezu da je dosta losih.
- Zasto nije bitno misljenje i onoga sto koristi taksi jednom mjesecno? Samim tim slucajnim izborom opet se mozi doci onda do zakljucka da je vjerovatno vise losih nego dobrih.
kokuz_sa

#3486 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kokuz_sa »

Stajaliste ilidza..golf 5 ili je 6..nece da vozi do drinske ulice kaze nema on tu zarade.. pa eto nadam se da ce ti otic lezajevi i elektronika pa da ces morat zaradit za finu popravku -.-
zdruzdjo

#3487 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

kokuz_sa wrote:Stajaliste ilidza..golf 5 ili je 6..nece da vozi do drinske ulice kaze nema on tu zarade.. pa eto nadam se da ce ti otic lezajevi i elektronika pa da ces morat zaradit za finu popravku -.-
Pa sto brojeve ljudi ne pamtite. Javna prozivka cuda cini. Zamisli sjednes u auto koje je prije njega i kazes kolegi njegovom(koji posteno i bez biranja zaradjuje za hljeb) "ovoga nisam htio jer neki dan mog prijatelja nece da vozi do drinske jer mu se ne isplati", i onda onako u krugukad stoje pred autima i kad se "bockaju" ovaj ga prcne sa tim argumentom.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
sith

#3488 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sith »

Osim ako taj drugi ne ispadne jos veci kloc pa te izbaci ili napravi problem. A veca je sansa da ce ti se to desiti nego da se njegov "kolega" izvini u tudje ime.
strong69

#3489 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by strong69 »

kokuz_sa wrote:Stajaliste ilidza..golf 5 ili je 6..nece da vozi do drinske ulice kaze nema on tu zarade.. pa eto nadam se da ce ti otic lezajevi i elektronika pa da ces morat zaradit za finu popravku -.-
Cuj nece do Drinske... Znaci podizu ljestvicu. Nije Drinska bas blizu toliko.
Bimmer_

#3490 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

zmajadaH wrote:Nešto kontam, kad god sam koristio usluge sarajevo taksija, minorne su loše stvari koje sam doživio od pomenutih.

Aferim
The Realist

#3491 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by The Realist »

Štand na Otoci kod Merkura (a vala i kod doma zdravlja Komrovec). Konstantno odbijaju da voze na Boljakovo i to odreda "svi". Ne mogu znati jesu li svi, ali kada te 3 automobila zaredom odbiju, a prije toga ti se to desilo 3 puta u kratkom vremenskom periodu (tada "samo" po jedan auto) onda dođeš do zaključka da vjerovatno nijedan neće da vozi.

Eto, nemaju oni lamelu za to, ima neke stvari u autu, neće da vozi bez da navede razlog....

Prosto nevjerovatno, a ne može mi niko reći da je radi ceste, jer nije, a osim toga imaju ovdje minimalno trojicu koji su članovi njihovog udruženja (od toga jedan jako ljubazan i kada god naručujem vožnju, kod njega to radim).

Pojavio se neki Taxi 8, malo vozila imaju pa ih se dosta mora čekati, a čak nisu ni bili svi taksisti pa im treba često pomoći, ali uvijek dođu, voze gdje se kaže, ljubazni su (za sada, vidjet ćemo poslije).
Bimmer_

#3492 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

The Realist wrote:Štand na Otoci kod Merkura (a vala i kod doma zdravlja Komrovec). Konstantno odbijaju da voze na Boljakovo i to odreda "svi". Ne mogu znati jesu li svi, ali kada te 3 automobila zaredom odbiju, a prije toga ti se to desilo 3 puta u kratkom vremenskom periodu (tada "samo" po jedan auto) onda dođeš do zaključka da vjerovatno nijedan neće da vozi.

Eto, nemaju oni lamelu za to, ima neke stvari u autu, neće da vozi bez da navede razlog....

Prosto nevjerovatno, a ne može mi niko reći da je radi ceste, jer nije, a osim toga imaju ovdje minimalno trojicu koji su članovi njihovog udruženja (od toga jedan jako ljubazan i kada god naručujem vožnju, kod njega to radim).

Pojavio se neki Taxi 8, malo vozila imaju pa ih se dosta mora čekati, a čak nisu ni bili svi taksisti pa im treba često pomoći, ali uvijek dođu, voze gdje se kaže, ljubazni su (za sada, vidjet ćemo poslije).
normalno da nisu kad ih pola i nije iz Sarajeva i placaju rezije po Tuzli, Travniku, Olovu, RS-us i rade u Sarajevu (cast 2-3 izuzetka koji su istupili iz Sarajevo taxi-a i osnovali taj). Skupio ih Zijo sve sto ih je bilo. Dobra zamisao, moglo je funkcionisati jako dobro, samo pogresni ljudi ubaceni u startu, tako da ni to nece biti bas dugog daha kao ni Stari grad. Cim je nelgalno nema od tog nista, kad tad ce se raspast. Bolje mu je bilo da je imao jos manje auta, pa makar i 3 kad su vec odlucili to, ali da nema nelegalnih auta.
The Realist

#3493 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by The Realist »

Bimmer_ wrote: normalno da nisu kad ih pola i nije iz Sarajeva i placaju rezije po Tuzli, Travniku, Olovu, RS-us i rade u Sarajevu (cast 2-3 izuzetka koji su istupili iz Sarajevo taxi-a i osnovali taj). Skupio ih Zijo sve sto ih je bilo. Dobra zamisao, moglo je funkcionisati jako dobro, samo pogresni ljudi ubaceni u startu, tako da ni to nece biti bas dugog daha kao ni Stari grad. Cim je nelgalno nema od tog nista, kad tad ce se raspast. Bolje mu je bilo da je imao jos manje auta, pa makar i 3 kad su vec odlucili to, ali da nema nelegalnih auta.
Ovaj što je nas dva puta vozio je odavdje, za ostale ne znam (tri puta smo koristili). Nisam čak ni upratio da li imaju table, jer mi nije bilo bitno, pošto me kolege iz SA taksija nisu htjele voziti, ni mene, ni suprugu.

Što se tiče ilegalaca, zar ih sada nema i kod vas dosta, radi neizmirenih obaveza prema državi?

Ali opet, sve ja razumijem oko borbe protiv ilegalnih taksi prevoznika, ali kakvo će stanje biti tek onda sa ovim legalnim, kad ni sada ne žele da voze?
Bimmer_

#3494 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

The Realist wrote:
Bimmer_ wrote: normalno da nisu kad ih pola i nije iz Sarajeva i placaju rezije po Tuzli, Travniku, Olovu, RS-us i rade u Sarajevu (cast 2-3 izuzetka koji su istupili iz Sarajevo taxi-a i osnovali taj). Skupio ih Zijo sve sto ih je bilo. Dobra zamisao, moglo je funkcionisati jako dobro, samo pogresni ljudi ubaceni u startu, tako da ni to nece biti bas dugog daha kao ni Stari grad. Cim je nelgalno nema od tog nista, kad tad ce se raspast. Bolje mu je bilo da je imao jos manje auta, pa makar i 3 kad su vec odlucili to, ali da nema nelegalnih auta.
Ovaj što je nas dva puta vozio je odavdje, za ostale ne znam (tri puta smo koristili). Nisam čak ni upratio da li imaju table, jer mi nije bilo bitno, pošto me kolege iz SA taksija nisu htjele voziti, ni mene, ni suprugu.

Što se tiče ilegalaca, zar ih sada nema i kod vas dosta, radi neizmirenih obaveza prema državi?

Ali opet, sve ja razumijem oko borbe protiv ilegalnih taksi prevoznika, ali kakvo će stanje biti tek onda sa ovim legalnim, kad ni sada ne žele da voze?
Ma ne samo da je nasih otpalo dosta, nego i oni koji rade skroz na divlje stavljaju Sarajevo taxi pa bi covjek mislio kad izadje na Titovu da nas ima 2000. Mozda je on iz Sarajeva ali licenca nije sigurno :D Imaju oni skoro svi table samo nisu iz Kantona.
Mi nemamo ilegalaca jer po samom pravilniku udruzenja ukoliko nemas validnu dozvolu KS prestajes biti clan
seoBIH

#3495 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by seoBIH »

Mi nemamo ilegalaca jer po samom pravilniku udruzenja ukoliko nemas validnu dozvolu KS prestajes biti clan
Nemoj bogati :) Je li treba da slikam drustvo kako kahvenise a 2 su bez ta tabli a imaju SA TAXI natpis. AKo nisu iz udruzenja sto se "druzite" s njima !?
zdruzdjo

#3496 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Bimmer_ wrote: Mi nemamo ilegalaca jer po samom pravilniku udruzenja ukoliko nemas validnu dozvolu KS prestajes biti clan
Ma da naravno, stopa kriminala u bosni je 0%, penzije su 1200 km prosjek, stopa nezaposlenosti je 0,2%....
Daaaaj ba bimmeru ne gnoji tako ti svega.

branimir stulic

#3497 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by branimir stulic »

Fiskalizacija .... pa nek taksira ko hoce... Ovako drzavu kradete svi odreda. Ali nema vlast muda jer prijetite... Nekakvi borci ... sramota. Pogotovo onaj sljam sa Aerodroma. Cast postenima ali njih je jako jako malo - cak 2%.
The Realist

#3498 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by The Realist »

Bimmer_ wrote: Ma ne samo da je nasih otpalo dosta, nego i oni koji rade skroz na divlje stavljaju Sarajevo taxi pa bi covjek mislio kad izadje na Titovu da nas ima 2000. Mozda je on iz Sarajeva ali licenca nije sigurno :D Imaju oni skoro svi table samo nisu iz Kantona.
Može biti, ne znam stvarno, ali kao što rekoh, oni hoće da me voze, dok tvoje kolege sa spomenutih štandova (naglašavam ovo, jer sa drugih uglavnom voze) neće.
A znam da su viđani na vašim stajalištima, tako da ipak mislim da ih tolerišu određene strukture u vašem udruženju.
Bimmer_

#3499 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

123456789 wrote:
Nemoj bogati :) Je li treba da slikam drustvo kako kahvenise a 2 su bez ta tabli a imaju SA TAXI natpis. AKo nisu iz udruzenja sto se "druzite" s njima !?
jedno je posao privatna poznanstva su drugo, ti se druzis samo sa ljudima koji rade sa tobom i prijavljeni su?
Bimmer_

#3500 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

zdruzdjo wrote:
Bimmer_ wrote: Mi nemamo ilegalaca jer po samom pravilniku udruzenja ukoliko nemas validnu dozvolu KS prestajes biti clan
Ma da naravno, stopa kriminala u bosni je 0%, penzije su 1200 km prosjek, stopa nezaposlenosti je 0,2%....
Daaaaj ba bimmeru ne gnoji tako ti svega.

tako je pravilo, a vec sam pisao o tome niti mi imamo ovlasti, a i kazne su prevelike da bi skidali ljudima reklame sa krova i tjerali ih... 500KM je pofina cifra da bih se upusta o u to a on ce opet na cestu, ima nadlezna drzavna sluzba i nek radi svoj posao
Mi ne primamo platu nego zaradjujemo svak za sebe i ne dijelimo profit. Tako da je meni kao i svakom drugom u interesu da nas je manje. Po kakvoj logici bih ja onda stitio nekoga ko radi nelegalno, samo mi uzima posao kojeg i ovako nema dovoljno jer takva je situacija da ljudi nemaju novca za taxi. Dok sam ja placao, on hladio m... i sad da ga stitim :lol: zivim za taj dan da inspekcija i policija dobije razrijesene ruke i pocnu raditi svoj posao kako treba, pocevsi od onog kriminalca i jalijasa koji radi na divlje pa do onog cike sto zivotari. Nemas licencu za rad radi nesto drugo.
Ja kad sam na cesti meni je svejedno ko ispred mene uzima voznju bio to Sarajevo, taxi 8 ili neki sareni meni ne znaci nista on je uzeo a ja nisam. Samo mi izazove revolt ako je nelegalno vozilo a uzeo voznju i ja iza njega prazan ostanem prosao bih kroz njega bez obzira ta mu pise na reklami
Last edited by Bimmer_ on 08/09/2013 22:32, edited 1 time in total.
Post Reply