SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bez_ideje

#3476 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Hvala na info za kataloge,sad mi je opsesija kosom okupirala paznju....imam listu ulja koja trebam uzeti.....ako sta para ostane,eto mene opet na Sminku :mrgreen: :mrgreen:
BJB

#3477 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Je l' neko probao novi Bourjois Healthy mix gel foundation? Je l' ono dodje u staklenoj bocici?
Eno je "na snizenju" u DM-u 23 i nesto?
Partizzanka

#3478 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Dobro jutro djevojke, djevojcice zene :)
Partizzanka

#3479 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja vala samo ness3u1 pijem
:)
haj ti tu naspi ko hoce ja cu sebi pristaviti :)

jeste mi se nasminkale?
jutros sam JOS ranije ustal ai jos dosla ranije na posao hahaha
Ma.Le.Na

#3480 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

sad cu popit salve kolutanja ocima..al svejedno..

zamolila bih forumasice da temu ne pretvaraju u jednu od onih "kafana" "ginisa" i sl.
zarad takvih komentara jako vas je tesko pratiti..u sat vremena ispise se 10 stranica :-)

zamolila bih vas da se drzite teme - preporuka sminke i nacina sminkanja a sve ostalo prebacite negdje na BC

hvala..
Nadinka

#3481 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Dobro jutro drage moje, pokusavam upratiti sta ste sve juce nakucale, ali dobih neki mail s elf-a za neko snizenje 50% jel neko upratio, jel neko narucuje, ako da da i ja procaprkam pa se pridruzim :D i posto sma nova za ovaj elf objasnite pls sta im je sad ovo snizenje
nera18

#3482 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

BJB wrote:Je l' neko probao novi Bourjois Healthy mix gel foundation? Je l' ono dodje u staklenoj bocici?
pa ja sam probala tester, mislim u ljepoti i zdravlju da je bio
lijepo mirise, lijepo i prekriva, onako srednja moc, al se meni jako brzo lice ucaklilo od njeg
napominjem da mi je i koza sama po sebi kombinovana i da mi inace ti pudercici sa vocnim kiselinicama ne pasu na proljece (ja ga vec zeljno iscekujem) jer izazivaju alergijske reakcije na mojoj kozi.

@partizanka-cim se namackarim, slikujem se :P
i za sve one koji su se raspitivali u vezi oriflamea konkretno, danas idem po robu iz tekuceg kataloga, pa se javite :D
avon ide tek iduce sedmice...

i da, kuglice u avonu su na slizenju ipak, nekih 20tak KM :D
Nadinka

#3483 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

semlaca wrote:@Partizzanka
Nemoj puder bona kad more i tonirana krema. Imala je moja drugarica te kuglice, perlice iz oriflamea čini mi se mogu vječnost biti, fino izgleda na licu.
Et vidiš i meni trebaju. Hoću nekog ko se bavi oriflameom.
Semlaca, morem ti ja orifalme dobacivati :) samo reci sta treba :)
Nadinka

#3484 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

nera18 wrote:
BJB wrote:Je l' neko probao novi Bourjois Healthy mix gel foundation? Je l' ono dodje u staklenoj bocici?
pa ja sam probala tester, mislim u ljepoti i zdravlju da je bio
lijepo mirise, lijepo i prekriva, onako srednja moc, al se meni jako brzo lice ucaklilo od njeg
napominjem da mi je i koza sama po sebi kombinovana i da mi inace ti pudercici sa vocnim kiselinicama ne pasu na proljece (ja ga vec zeljno iscekujem) jer izazivaju alergijske reakcije na mojoj kozi.

@partizanka-cim se namackarim, slikujem se :P
i za sve one koji su se raspitivali u vezi oriflamea konkretno, danas idem po robu iz tekuceg kataloga, pa se javite :D
avon ide tek iduce sedmice...

i da, kuglice u avonu su na slizenju ipak, nekih 20tak KM :D
I meni se lice ucaklilo u toku dana od ovog testera, a na prvu mi se bio svidio i bas sam kontala da ga kupim za dnevnu verziju da malo smanjim troskove :)
Partizanka, sto se tice slike, probavam svako malo, ali bona na ovom mom mobu se nikad nista ne vidi kako treba pa mi bezveze kaciti :(
Nadinka

#3485 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Zene, brinem se, gdje ste vazdan ?
swirl

#3486 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Nadinka wrote:Zene, brinem se, gdje ste vazdan ?
Grudvaju se ispred CM-a :D
Nadinka

#3487 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

haha, swirl, dobro si, jel to opetk aktueolno neko snizenje tamo?? ngo niko nista ne pise za elf, jel narucuje ko sta danas?
Gospoda Ministarka

#3488 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

Ma.Le.Na wrote:sad cu popit salve kolutanja ocima..al svejedno..

zamolila bih forumasice da temu ne pretvaraju u jednu od onih "kafana" "ginisa" i sl.
zarad takvih komentara jako vas je tesko pratiti..u sat vremena ispise se 10 stranica :-)

zamolila bih vas da se drzite teme - preporuka sminke i nacina sminkanja a sve ostalo prebacite negdje na BC

hvala..
:thumbup:

Sorry na offu ali moram da kazem, da sam maloprije vidjela jednu djevojku sa punom dm vrecicom, sigurno je zarazena na ovoj temi. :D
leptirica_x

#3489 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by leptirica_x »

drage žene, neki dan naletih na ovaj blog: makeupmakeout.blogger.ba , ako mislite da ste ovisnice utješite se. :-D
frt

#3490 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by frt »

Nadinka wrote:Dobro jutro drage moje, pokusavam upratiti sta ste sve juce nakucale, ali dobih neki mail s elf-a za neko snizenje 50% jel neko upratio, jel neko narucuje, ako da da i ja procaprkam pa se pridruzim :D i posto sma nova za ovaj elf objasnite pls sta im je sad ovo snizenje
50% sniženje na elf-u? kakvo? možeš li molim te napisati detalje :D hvala unparijed :-D
sve se bojim da nije riječ o US elf-u, ovi iz UK nikada do sada nisu imali 50% sniženje (osim što je bilo neko sniženje dva tri artikla, to ne brojim).
Gospoda Ministarka

#3491 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Dame, ima li iko iz avona?
Ja bih da narucim nesto.
nera18

#3492 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Gospoda Ministarka wrote:Dame, ima li iko iz avona?
Ja bih da narucim nesto.
ja :)
Nadinka

#3493 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

frt wrote:
Nadinka wrote:Dobro jutro drage moje, pokusavam upratiti sta ste sve juce nakucale, ali dobih neki mail s elf-a za neko snizenje 50% jel neko upratio, jel neko narucuje, ako da da i ja procaprkam pa se pridruzim :D i posto sma nova za ovaj elf objasnite pls sta im je sad ovo snizenje
50% sniženje na elf-u? kakvo? možeš li molim te napisati detalje :D hvala unparijed :-D
sve se bojim da nije riječ o US elf-u, ovi iz UK nikada do sada nisu imali 50% sniženje (osim što je bilo neko sniženje dva tri artikla, to ne brojim).
Joj, izgleda da si u pravu da meni stizu mailovi s US, garant sma nekad greskom se tamo podapisala :)
Michun

#3494 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

necete vjerovati...meni se na art deco podlogu za sjene skuplja sjena, naprave se linije!!!
tako dugo zeljena i ocekivana podloga ispade da mi ne valja. al nema vezem stavljacu ispod karmina.
ja sam imam onu elf koja je kao korektor sa spuzvicom pakovana i bila mi je OK. ja inace stavljam puder trecni, pa u prahu i tomi drzi sjenu al eto htjela bolje a ispalo gore :shock:
Gospoda Ministarka

#3495 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

leptirica_x wrote:drage žene, neki dan naletih na ovaj blog: makeupmakeout.blogger.ba , ako mislite da ste ovisnice utješite se. :-D

Ovo NI SLUCAJNO NE OTVARATI !!! Cim otvoris dobijes zelju da ides da trosisi svasta bi kupio. Znaci ni slucajno. :D

Odoh ja u dm.
kinderlada

#3496 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

Michun wrote:necete vjerovati...meni se na art deco podlogu za sjene skuplja sjena, naprave se linije!!!
tako dugo zeljena i ocekivana podloga ispade da mi ne valja. al nema vezem stavljacu ispod karmina.
ja sam imam onu elf koja je kao korektor sa spuzvicom pakovana i bila mi je OK. ja inace stavljam puder trecni, pa u prahu i tomi drzi sjenu al eto htjela bolje a ispalo gore :shock:
Nisi jedina, vjeruj, nedavno i ja napisah da je i kod mene tako. Podloga mi j super, jer s njom imam sjenu bar 4-5 sati, nakon toga skuplja se kao i prije kad nisam stavljala podlogu, s tim sto je to tada bilo vec nakon 2 sata.
Mislim da je mozda do malo masnije koze kako na licu tako i na kapcima, kod mene je bar tako. A mozda ima i do oblika oka, tj.prirodnih nabora, pa nijedna sjena ni baza ne mogu to da isprave :-?
Ma.Le.Na

#3497 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Michun wrote:necete vjerovati...meni se na art deco podlogu za sjene skuplja sjena, naprave se linije!!!
Michun..kakva ti je sjena
meni se skuplja ako je masna (ona max factor nikad prezaljena fol smoky eye..)
ove ostale..normalne se ne skupljaju
Michun

#3498 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

kinderlada wrote:
Nisi jedina, vjeruj, nedavno i ja napisah da je i kod mene tako. Podloga mi j super, jer s njom imam sjenu bar 4-5 sati, nakon toga skuplja se kao i prije kad nisam stavljala podlogu, s tim sto je to tada bilo vec nakon 2 sata.
Mislim da je mozda do malo masnije koze kako na licu tako i na kapcima, kod mene je bar tako. A mozda ima i do oblika oka, tj.prirodnih nabora, pa nijedna sjena ni baza ne mogu to da isprave :-?
Meni je sa podlogom i puderom u prahu stajalo citav dan bez problema. Ovo me iznenadilo. Probala samu, probala preko pudera, ispod pudera...
Jedino sto ne proizvodi masnocu su kapci i podrucje oko ociju (podocnajci), zato ih treba mazuckati stalno.
Bice da je oblika ociju.
Aiiii, sokirana sam :shock:
Michun

#3499 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote:
Normalna, isadora bijela.
Nadinka

#3500 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote:
Ma.Le.Na wrote:
Normalna, isadora bijela.
Hej michun bas mi je zao :( ne mogu vejrovati, kod mene ostane sjena na mjestu i nakon cijelog dana skijanja, smaos to ja cesto zabroavim staviti
Post Reply