Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
high_volume
#3476 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad neko promijeni prebivalište odlaskom u inostranstvo, da li postoji zakonska obaveza prijavljivanja takve promjene?
Ako postoji, šta sa ličnom kartom, prestaje li pravo na lićnu kartu?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3477 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ja sam bio u lorrachu, koji je na 20 min od bazela ali u njemackojmuha_sa wrote:boMMepaladinka wrote:Svicarska je uglavnom skupa za osobe koje dodju sa vana . Pnekad se i mi cudimo skupoci...konjislav wrote: Voli muha djabaluka, onda nista nije skupo, jos kad kraj sebe imas pravu zenu, gdje ce ti kraj?prije 17 godina kad sam ja bio u posjeti cjene bile prihvatljive i za moj dzep
restorani skupi--al smo zato išli u Francusku na dernecenje
![]()
moj doprinos temiako se odlucite za Bazel zaboravite restorane u Bazelu vec idite u francuske restorane a to je jako blizu
dizu im cijene svicarci opasno, svi dolaze na tromeđu da se namire, gdje ćeš u švicarskoj u šoping
- Bullet Tooth Tony
#3478 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Državljanin koji se stalno nastani u inozemstvu, ili koji u inozemstvu boravi duže od tri mjeseca kod nadležnog diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH odjavljuje svoje prebivalište u BiH i prijavljuje mjesto boravka u inozemstvu.high_volume wrote:Kad neko promijeni prebivalište odlaskom u inostranstvo, da li postoji zakonska obaveza prijavljivanja takve promjene?
Ako državljanin ne namjerava da se stalno nastani u zemlji u kojoj trenutno boravi nije dužan da odjavi prebivalište u BiH.
Mene niko nije pitao (u drzavi u kojoj sam trenutno) gdje imam prijavljeno boraviste i da li sam odjavljen u BiH.Regularno izdali sve dokumente i imam dvije licne.
Vozacku, ako zelim da koristim, morao sam zamjeniti u roku od godinu dana. Naravno uzmu BiH vozacku i posalju je MUPu.
- uglavnomja
#3479 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ni mene nikad i nigdje niko nije pitao o drugim dokumentimaBullet Tooth Tony wrote:Državljanin koji se stalno nastani u inozemstvu, ili koji u inozemstvu boravi duže od tri mjeseca kod nadležnog diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH odjavljuje svoje prebivalište u BiH i prijavljuje mjesto boravka u inozemstvu.high_volume wrote:Kad neko promijeni prebivalište odlaskom u inostranstvo, da li postoji zakonska obaveza prijavljivanja takve promjene?
Ako državljanin ne namjerava da se stalno nastani u zemlji u kojoj trenutno boravi nije dužan da odjavi prebivalište u BiH.
Mene niko nije pitao (u drzavi u kojoj sam trenutno) gdje imam prijavljeno boraviste i da li sam odjavljen u BiH.Regularno izdali sve dokumente i imam dvije licne.
Vozacku, ako zelim da koristim, morao sam zamjeniti u roku od godinu dana. Naravno uzmu BiH vozacku i posalju je MUPu.
jer jos uvijek imam stari pasos (dug je proces koji traje godinama dok se dodje do drugog pasosa, bar u eu) i imam sve bh dokumente
a vozacka
- vjesticanametli
#3480 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
a sto bi to radio...ostanes prijavöjen u maticihigh_volume wrote:Kad neko promijeni prebivalište odlaskom u inostranstvo, da li postoji zakonska obaveza prijavljivanja takve promjene?
- insomnia78
#3481 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja ba. Svakako te niko nista ne pita. Ja ljetos izvadio novu licnu. Bila mi istekla 2013-e 
- muha_sa
#3482 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nije mahnit medj ovim negativcima da obitavacendlerbing wrote:Muho bolan, reci onom Havani da se vrati na forum...šta se pravi....muha_sa wrote:
smeta šta piše
covjek iznosi svoja iskustva--nudi pomoc ako ko hoce u Belgiju itd. a nadju se forumaški pametnjakovici da ko eto cirkuzaju
prenjet cu mu pozdrave
drugo sam ja--ja se zajebajem i može mi se:lol:
podjahkad sam i ozbiljan boMMe
- muha_sa
#3483 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
išli smo i mi tamo negdje u pogranicKi gradic u šopingmk ultra wrote:ja sam bio u lorrachu, koji je na 20 min od bazela ali u njemackojmuha_sa wrote: boMMeprije 17 godina kad sam ja bio u posjeti cjene bile prihvatljive i za moj dzep
restorani skupi--al smo zato išli u Francusku na dernecenje
![]()
moj doprinos temiako se odlucite za Bazel zaboravite restorane u Bazelu vec idite u francuske restorane a to je jako blizu
dizu im cijene svicarci opasno, svi dolaze na tromeđu da se namire, gdje ćeš u švicarskoj u šoping
u ŠveCkoj su cjene ko i u naske--pošto sam ja metuzalem a metuzalemu ništa drugo ne preostaje vec da uporedjuje cjene u trgovinama
samo im je meso skuplje neg u naske
- cendlerbing
#3484 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa, hajd Boga ti, uvijek će biti neko da nešto kaže, šta ćemo sad...Nije napravljen, što narod kaže, od prtenih kesa.muha_sa wrote:nije mahnit medj ovim negativcima da obitavacendlerbing wrote:Muho bolan, reci onom Havani da se vrati na forum...šta se pravi....muha_sa wrote:prozivaju ga negativci
a nema humanitarne akcije u kojoj nije ucestvovao a i ne postoji covjek kojem je trebala bilo kakva pomoc a da mu se obratio da mu Havana nije pomogo
smeta šta pišebar je to lako--ne citaj i vozdra
![]()
covjek iznosi svoja iskustva--nudi pomoc ako ko hoce u Belgiju itd. a nadju se forumaški pametnjakovici da ko eto cirkuzaju![]()
prenjet cu mu pozdrave![]()
drugo sam ja--ja se zajebajem i može mi se:lol:
podjahkad sam i ozbiljan boMMe
Havana je ljudina.
- muha_sa
#3485 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
imal kakvog hajra od ovog pokreta za odlazak 
- Bullet Tooth Tony
#3486 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ali ti BiH vozacka ne vazi u toj drzavi jel tako ... mislim ne kontam kako touglavnomja wrote: Mene niko nije pitao (u drzavi u kojoj sam trenutno) gdje imam prijavljeno boraviste i da li sam odjavljen u BiH.Regularno izdali sve dokumente i imam dvije licne.
ni mene nikad i nigdje niko nije pitao o drugim dokumentima
jer jos uvijek imam stari pasos (dug je proces koji traje godinama dok se dodje do drugog pasosa, bar u eu) i imam sve bh dokumente
a vozackaovdje nema zamjene, mora se polagati od pocetka - znaci imam dvije vazece vozacke, ali je ta druga formalnost placena bruku para
- muha_sa
#3487 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
za onog ko dobije papire naša vozacka važi godinu dana--možeš vozit al ako te ufate najebo si
što znaci da moraš polagat--naša ti važi, al ovdje-naravno
ovo je u ŠveCkoj--garant je tako il slicno u sve i jednoj zapadnoj zemlji
- zforumas
#3488 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovdje gdje ces ti doci raditi je rok 6 mjesecimuha_sa wrote:za onog ko dobije papire naša vozacka važi godinu dana--možeš vozit al ako te ufate najebo sišto znaci da moraš polagat--naša ti važi, al ovdje-naravno
- muha_sa
#3489 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jbgzforumas wrote:Ovdje gdje ces ti doci raditi je rok 6 mjesecimuha_sa wrote:za onog ko dobije papire naša vozacka važi godinu dana--možeš vozit al ako te ufate najebo sišto znaci da moraš polagat--naša ti važi, al ovdje-naravno
imal polagat testove na našem jeziku
u ŠveCkoj ima
- zforumas
#3490 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne moras polagati, samo zamijenis. Kazes da sam te ja poslaomuha_sa wrote:jbgzforumas wrote:Ovdje gdje ces ti doci raditi je rok 6 mjesecimuha_sa wrote:za onog ko dobije papire naša vozacka važi godinu dana--možeš vozit al ako te ufate najebo sišto znaci da moraš polagat--naša ti važi, al ovdje-naravno
ovo je u ŠveCkoj--garant je tako il slicno u sve i jednoj zapadnoj zemlji![]()
imal polagat testove na našem jeziku![]()
u ŠveCkoj ima
- muha_sa
#3491 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
zforumas wrote:Ne moras polagati, samo zamijenis. Kazes da sam te ja poslaomuha_sa wrote: jbg![]()
u ŠveCkoj ima
ne pada mi na pamet mjenjat nit tamo polagat
kažu da prvi mjesec kompjuteri ne dolaze vozom vec šleperima--ce se naistovaram
- konjislav
#3492 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tačno, zato sam i rekao da ima podtipova klima. Još bitnije ima li požara u silikonskoj dolini ili području zaljeva?The 51st State wrote:I u kaliforniji su pozari I zemljotresi.konjislav wrote:Hercegovina je ljeti nepodnosljiva, a zime bure i vjetar odnesose sve.The 51st State wrote:pored onakve hercegovine, ovdje se masta o kaliforniji.
Ne tvrdis valjda da je hercegovacka klima bolja od Kalifornijske (cak i ovdje ima podtipova ovisno od lokacije)?
Kao drugo, valjda si mogao procitati moje razloge za odlazak, ako odem u Hercegovinu, jos uvijek sam u Bosni, a to je ono sto ne zelim i od cega bjezim.
Pa citas li ti ove ovdje postove uopste ili lupas bezveze?
Također ekonomija Hercegovine je još gora od ekonomije Sarajeva kojeg napuštam.
Uzmite u obzir sve aspekte, ne samo jedan koji sam pomenuo, a to je klima.
- animals
#3493 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tebi treba dati da radis na onim prvim kompjuterima onda..muha_sa wrote:zforumas wrote:Ne moras polagati, samo zamijenis. Kazes da sam te ja poslaomuha_sa wrote: jbg![]()
u ŠveCkoj ima![]()
![]()
ne pada mi na pamet mjenjat nit tamo polagatpošto cu radit prvi mjesec na komjuterima imat cu osobnog šofera
![]()
kažu da prvi mjesec kompjuteri ne dolaze vozom vec šleperima--ce se naistovaram
oni sto su bili ko kuca veliki..
-
The 51st State
#3494 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
[/quote]
Tačno, zato sam i rekao da ima podtipova klima. Još bitnije ima li požara u silikonskoj dolini ili području zaljeva?
Uzmite u obzir sve aspekte, ne samo jedan koji sam pomenuo, a to je klima.[/quote]
sretno.
Tačno, zato sam i rekao da ima podtipova klima. Još bitnije ima li požara u silikonskoj dolini ili području zaljeva?
Uzmite u obzir sve aspekte, ne samo jedan koji sam pomenuo, a to je klima.[/quote]
sretno.
- konjislav
#3495 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pokret je suptilan i tih, uzima svoje članove mahom i ako neki od članova se prijave da su otišli ili će ići, velika većina ne radi. Što bi @havana rekao, spremi se i otiđi, ne moraš nikome govoriti, i upravo većina i ne govori.muha_sa wrote:imal kakvog hajra od ovog pokreta za odlazak
Mislim statistika govori više nego pripadnici nekog suptilnog skrivenog pokreta.
- konjislav
#3496 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hvala Vam lijepa.The 51st State wrote:sretno.konjislav wrote: Tačno, zato sam i rekao da ima podtipova klima. Još bitnije ima li požara u silikonskoj dolini ili području zaljeva?
-
Kristina taster
#3497 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ekonomija hercegovine je kao i u sarajevu privatne hdz i sda firme plus elektroprivrede i pošte, sve ostalo je pokradeno i uništeno, a klima je najboljakonjislav wrote: Također ekonomija Hercegovine je još gora od ekonomije Sarajeva kojeg napuštam.
-
Seyfo
#3498 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zelja mi je da u 2019.godini oni koji odu ne prave dramu i apokalipsu od toga sto su oni licno otisli. Nek odu potiho. A i ako se ne snadju pa vrate,bice im manji blam.
- mirsek
#3499 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mora biti drame. Vecina ne ide zato sto im je to zivotna zelja nego zato sto su prinudjeni na to iz raznih razloga.Seyfo wrote:Zelja mi je da u 2019.godini oni koji odu ne prave dramu i apokalipsu od toga sto su oni licno otisli. Nek odu potiho. A i ako se ne snadju pa vrate,bice im manji blam.
-
Nivelacija
#3500 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako citava drzava, cijeli grad, familija, sve drustvene mreze ne znaju da si otisao ti ustvari nisi ni otisao. Jesi ali niko ne zna, to se racuna kao da nisi.Seyfo wrote:Zelja mi je da u 2019.godini oni koji odu ne prave dramu i apokalipsu od toga sto su oni licno otisli. Nek odu potiho. A i ako se ne snadju pa vrate,bice im manji blam.