Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
high_volume

#3476 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by high_volume »

Kad neko promijeni prebivalište odlaskom u inostranstvo, da li postoji zakonska obaveza prijavljivanja takve promjene?

Ako postoji, šta sa ličnom kartom, prestaje li pravo na lićnu kartu?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3477 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

muha_sa wrote:
paladinka wrote:
konjislav wrote: Voli muha djabaluka, onda nista nije skupo, jos kad kraj sebe imas pravu zenu, gdje ce ti kraj? :-D
Svicarska je uglavnom skupa za osobe koje dodju sa vana . Pnekad se i mi cudimo skupoci... :-)
boMMe :D prije 17 godina kad sam ja bio u posjeti cjene bile prihvatljive i za moj dzep :D restorani skupi--al smo zato išli u Francusku na dernecenje :lol:

moj doprinos temi :D ako se odlucite za Bazel zaboravite restorane u Bazelu vec idite u francuske restorane a to je jako blizu :D
ja sam bio u lorrachu, koji je na 20 min od bazela ali u njemackoj
dizu im cijene svicarci opasno, svi dolaze na tromeđu da se namire, gdje ćeš u švicarskoj u šoping :mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#3478 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bullet Tooth Tony »

high_volume wrote:Kad neko promijeni prebivalište odlaskom u inostranstvo, da li postoji zakonska obaveza prijavljivanja takve promjene?

Državljanin koji se stalno nastani u inozemstvu, ili koji u inozemstvu boravi duže od tri mjeseca kod nadležnog diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH odjavljuje svoje prebivalište u BiH i prijavljuje mjesto boravka u inozemstvu.

Ako državljanin ne namjerava da se stalno nastani u zemlji u kojoj trenutno boravi nije dužan da odjavi prebivalište u BiH.

Mene niko nije pitao (u drzavi u kojoj sam trenutno) gdje imam prijavljeno boraviste i da li sam odjavljen u BiH.Regularno izdali sve dokumente i imam dvije licne.

Vozacku, ako zelim da koristim, morao sam zamjeniti u roku od godinu dana. Naravno uzmu BiH vozacku i posalju je MUPu.
uglavnomja

#3479 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

Bullet Tooth Tony wrote:
high_volume wrote:Kad neko promijeni prebivalište odlaskom u inostranstvo, da li postoji zakonska obaveza prijavljivanja takve promjene?

Državljanin koji se stalno nastani u inozemstvu, ili koji u inozemstvu boravi duže od tri mjeseca kod nadležnog diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH odjavljuje svoje prebivalište u BiH i prijavljuje mjesto boravka u inozemstvu.

Ako državljanin ne namjerava da se stalno nastani u zemlji u kojoj trenutno boravi nije dužan da odjavi prebivalište u BiH.

Mene niko nije pitao (u drzavi u kojoj sam trenutno) gdje imam prijavljeno boraviste i da li sam odjavljen u BiH.Regularno izdali sve dokumente i imam dvije licne.

Vozacku, ako zelim da koristim, morao sam zamjeniti u roku od godinu dana. Naravno uzmu BiH vozacku i posalju je MUPu.
ni mene nikad i nigdje niko nije pitao o drugim dokumentima
jer jos uvijek imam stari pasos (dug je proces koji traje godinama dok se dodje do drugog pasosa, bar u eu) i imam sve bh dokumente

a vozacka :| ovdje nema zamjene, mora se polagati od pocetka - znaci imam dvije vazece vozacke, ali je ta druga formalnost placena bruku para
vjesticanametli

#3480 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

a sto bi to radio...ostanes prijavöjen u matici :mrgreen:
insomnia78

#3481 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ja ba. Svakako te niko nista ne pita. Ja ljetos izvadio novu licnu. Bila mi istekla 2013-e :lol:
muha_sa

#3482 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

cendlerbing wrote:
muha_sa wrote: :thumbup:
Muho bolan, reci onom Havani da se vrati na forum...šta se pravi.... :D
nije mahnit medj ovim negativcima da obitava :-) prozivaju ga negativci :-) a nema humanitarne akcije u kojoj nije ucestvovao a i ne postoji covjek kojem je trebala bilo kakva pomoc a da mu se obratio da mu Havana nije pomogo
smeta šta piše :? bar je to lako--ne citaj i vozdra :lol:
covjek iznosi svoja iskustva--nudi pomoc ako ko hoce u Belgiju itd. a nadju se forumaški pametnjakovici da ko eto cirkuzaju :-)

prenjet cu mu pozdrave :-D

drugo sam ja--ja se zajebajem i može mi se:lol:

podjahkad sam i ozbiljan boMMe :D
muha_sa

#3483 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

mk ultra wrote:
muha_sa wrote: boMMe :D prije 17 godina kad sam ja bio u posjeti cjene bile prihvatljive i za moj dzep :D restorani skupi--al smo zato išli u Francusku na dernecenje :lol:

moj doprinos temi :D ako se odlucite za Bazel zaboravite restorane u Bazelu vec idite u francuske restorane a to je jako blizu :D
ja sam bio u lorrachu, koji je na 20 min od bazela ali u njemackoj
dizu im cijene svicarci opasno, svi dolaze na tromeđu da se namire, gdje ćeš u švicarskoj u šoping :mrgreen:
išli smo i mi tamo negdje u pogranicKi gradic u šoping :)

u ŠveCkoj su cjene ko i u naske--pošto sam ja metuzalem a metuzalemu ništa drugo ne preostaje vec da uporedjuje cjene u trgovinama :( :lol:
samo im je meso skuplje neg u naske
cendlerbing

#3484 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by cendlerbing »

muha_sa wrote:
cendlerbing wrote:
muha_sa wrote: :thumbup:
Muho bolan, reci onom Havani da se vrati na forum...šta se pravi.... :D
nije mahnit medj ovim negativcima da obitava :-) prozivaju ga negativci :-) a nema humanitarne akcije u kojoj nije ucestvovao a i ne postoji covjek kojem je trebala bilo kakva pomoc a da mu se obratio da mu Havana nije pomogo
smeta šta piše :? bar je to lako--ne citaj i vozdra :lol:
covjek iznosi svoja iskustva--nudi pomoc ako ko hoce u Belgiju itd. a nadju se forumaški pametnjakovici da ko eto cirkuzaju :-)

prenjet cu mu pozdrave :-D

drugo sam ja--ja se zajebajem i može mi se:lol:

podjahkad sam i ozbiljan boMMe :D
Pa, hajd Boga ti, uvijek će biti neko da nešto kaže, šta ćemo sad...Nije napravljen, što narod kaže, od prtenih kesa. :lol:
Havana je ljudina. :)
muha_sa

#3485 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

imal kakvog hajra od ovog pokreta za odlazak :?
Bullet Tooth Tony

#3486 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bullet Tooth Tony »

uglavnomja wrote: Mene niko nije pitao (u drzavi u kojoj sam trenutno) gdje imam prijavljeno boraviste i da li sam odjavljen u BiH.Regularno izdali sve dokumente i imam dvije licne.

ni mene nikad i nigdje niko nije pitao o drugim dokumentima
jer jos uvijek imam stari pasos (dug je proces koji traje godinama dok se dodje do drugog pasosa, bar u eu) i imam sve bh dokumente

a vozacka :| ovdje nema zamjene, mora se polagati od pocetka - znaci imam dvije vazece vozacke, ali je ta druga formalnost placena bruku para
Ali ti BiH vozacka ne vazi u toj drzavi jel tako ... mislim ne kontam kako to :-) :-) , oduzmu ti vozacku ti predas i nastavis voziti sa tom drugom
muha_sa

#3487 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

za onog ko dobije papire naša vozacka važi godinu dana--možeš vozit al ako te ufate najebo si :-) što znaci da moraš polagat--naša ti važi, al ovdje-naravno
ovo je u ŠveCkoj--garant je tako il slicno u sve i jednoj zapadnoj zemlji
zforumas

#3488 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zforumas »

muha_sa wrote:za onog ko dobije papire naša vozacka važi godinu dana--možeš vozit al ako te ufate najebo si :-) što znaci da moraš polagat--naša ti važi, al ovdje-naravno
Ovdje gdje ces ti doci raditi je rok 6 mjeseci :mrgreen:
muha_sa

#3489 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

zforumas wrote:
muha_sa wrote:za onog ko dobije papire naša vozacka važi godinu dana--možeš vozit al ako te ufate najebo si :-) što znaci da moraš polagat--naša ti važi, al ovdje-naravno
jbg :(

imal polagat testove na našem jeziku :?

u ŠveCkoj ima :)
zforumas

#3490 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zforumas »

muha_sa wrote:
zforumas wrote:
jbg :(

Ne moras polagati, samo zamijenis. Kazes da sam te ja poslao :lol:
muha_sa

#3491 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

zforumas wrote:
muha_sa wrote: jbg :(

:lol: :lol:

ne pada mi na pamet mjenjat nit tamo polagat :-) pošto cu radit prvi mjesec na komjuterima imat cu osobnog šofera :thumbup:

kažu da prvi mjesec kompjuteri ne dolaze vozom vec šleperima--ce se naistovaram :(
konjislav

#3492 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

The 51st State wrote:
konjislav wrote:
The 51st State wrote:pored onakve hercegovine, ovdje se masta o kaliforniji.
Hercegovina je ljeti nepodnosljiva, a zime bure i vjetar odnesose sve.
Ne tvrdis valjda da je hercegovacka klima bolja od Kalifornijske (cak i ovdje ima podtipova ovisno od lokacije)?
Kao drugo, valjda si mogao procitati moje razloge za odlazak, ako odem u Hercegovinu, jos uvijek sam u Bosni, a to je ono sto ne zelim i od cega bjezim.
Pa citas li ti ove ovdje postove uopste ili lupas bezveze?
I u kaliforniji su pozari I zemljotresi.
Tačno, zato sam i rekao da ima podtipova klima. Još bitnije ima li požara u silikonskoj dolini ili području zaljeva?

Također ekonomija Hercegovine je još gora od ekonomije Sarajeva kojeg napuštam.
Uzmite u obzir sve aspekte, ne samo jedan koji sam pomenuo, a to je klima.
animals

#3493 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

muha_sa wrote:
zforumas wrote:
muha_sa wrote: jbg :(

:lol: :lol:

ne pada mi na pamet mjenjat nit tamo polagat :-) pošto cu radit prvi mjesec na komjuterima imat cu osobnog šofera :thumbup:

kažu da prvi mjesec kompjuteri ne dolaze vozom vec šleperima--ce se naistovaram :(
Tebi treba dati da radis na onim prvim kompjuterima onda..
oni sto su bili ko kuca veliki.. :D :D
The 51st State

#3494 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

[/quote]
Tačno, zato sam i rekao da ima podtipova klima. Još bitnije ima li požara u silikonskoj dolini ili području zaljeva?

Uzmite u obzir sve aspekte, ne samo jedan koji sam pomenuo, a to je klima.[/quote]

sretno.
konjislav

#3495 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

muha_sa wrote:imal kakvog hajra od ovog pokreta za odlazak :?
Pokret je suptilan i tih, uzima svoje članove mahom i ako neki od članova se prijave da su otišli ili će ići, velika većina ne radi. Što bi @havana rekao, spremi se i otiđi, ne moraš nikome govoriti, i upravo većina i ne govori.
Mislim statistika govori više nego pripadnici nekog suptilnog skrivenog pokreta.
konjislav

#3496 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

The 51st State wrote:
konjislav wrote: Tačno, zato sam i rekao da ima podtipova klima. Još bitnije ima li požara u silikonskoj dolini ili području zaljeva?

sretno.
Hvala Vam lijepa.
Kristina taster

#3497 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Kristina taster »

konjislav wrote: Također ekonomija Hercegovine je još gora od ekonomije Sarajeva kojeg napuštam.
ekonomija hercegovine je kao i u sarajevu privatne hdz i sda firme plus elektroprivrede i pošte, sve ostalo je pokradeno i uništeno, a klima je najbolja :D
Seyfo

#3498 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Zelja mi je da u 2019.godini oni koji odu ne prave dramu i apokalipsu od toga sto su oni licno otisli. Nek odu potiho. A i ako se ne snadju pa vrate,bice im manji blam.
mirsek

#3499 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Seyfo wrote:Zelja mi je da u 2019.godini oni koji odu ne prave dramu i apokalipsu od toga sto su oni licno otisli. Nek odu potiho. A i ako se ne snadju pa vrate,bice im manji blam.
Mora biti drame. Vecina ne ide zato sto im je to zivotna zelja nego zato sto su prinudjeni na to iz raznih razloga.
Nivelacija

#3500 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nivelacija »

Seyfo wrote:Zelja mi je da u 2019.godini oni koji odu ne prave dramu i apokalipsu od toga sto su oni licno otisli. Nek odu potiho. A i ako se ne snadju pa vrate,bice im manji blam.
Ako citava drzava, cijeli grad, familija, sve drustvene mreze ne znaju da si otisao ti ustvari nisi ni otisao. Jesi ali niko ne zna, to se racuna kao da nisi.
Post Reply