Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#3476 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:
skafiskafsnjak wrote:Bolja od 95% danasnjih?

Bola sta lupas ? Jes dobar ? :?
Bolja od kompletne trenutne ponude u donjoj i srednjoj klasi, zaista pravi dobre fotke mi4.
Bolje od danasnjih 95% mobitela. To svakako nije istina, cak ni sa srednjom klasom.

Ne moze prismrditi slikama a3 2017, a kamoli a5 itd
valjuga

#3477 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Meni ovi samsunzi A klase baš bezze fotke prave, pogotovo u odnosu na cijenu.
I ovo je Xiaomi tema tako da kolega badalpur treba samsung,pitala bi valjda na temi "Precijenjeno smeće" :lol:
skafiskafsnjak

#3478 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

valjuga wrote:Meni ovi samsunzi A klase baš bezze fotke prave, pogotovo u odnosu na cijenu.
I ovo je Xiaomi tema tako da kolega badalpur treba samsung,pitala bi valjda na temi "Precijenjeno smeće" :lol:
Ajd vala ne serendaj :mrgreen:

Precjenjeno jeste, ali smece nije...
valjuga

#3479 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

badalpur wrote:Odlučila sam kupiti Xiaomi, radi cijene naravno, ali nemam pojma koji ću. Budžet mi je 350 i bitno mi je da mu je kamera dobra. Preporukee :)
Otiđi ti drug negdje pa probaj redmi note 4x 3/32 ,i vidi ako su ti slike ok,kupi njega.Best buy trenutno
Jer sve zavisi od toga,šta je kome dobra slika.
skafiskafsnjak

#3480 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

valjuga wrote:
badalpur wrote:Odlučila sam kupiti Xiaomi, radi cijene naravno, ali nemam pojma koji ću. Budžet mi je 350 i bitno mi je da mu je kamera dobra. Preporukee :)
Otiđi ti drug negdje pa probaj redmi note 4x 3/32 ,i vidi ako su ti slike ok,kupi njega.Best buy trenutno
Upravo to .

Ali generalno, ne moze se reci da su u Xiaomija kamere dobre, osim na flagship modelima .

Zato sam odmah i predlozio da pogleda mi5, maaalo je skuplji ali isplati se
valjuga

#3481 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

skafiskafsnjak wrote:
valjuga wrote:
Upravo to .

Ali generalno, ne moze se reci da su u Xiaomija kamere dobre, osim na flagship modelima .

Zato sam odmah i predlozio da pogleda mi5, maaalo je skuplji ali isplati se
Kolega znam ja o čem pričam ali kad ja na Samsungu vidim one jbno neprirodne boje ja bi si odmah propucao koljena i još kad mi reknu gledaj slike bokte :run:
Pa vidi li iko one slike bolan,kao akvarel majku mu .Ili ovi novi kvazi fotografi,bez photoshopa mrtvi svi.
skafiskafsnjak

#3482 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

valjuga wrote: Kolega znam ja o čem pričam ali kad ja na Samsungu vidim one jbno neprirodne boje ja bi si odmah propucao koljena i još kad mi reknu gledaj slike bokte :run:
Pa vidi li iko one slike bolan,kao akvarel majku mu .Ili ovi novi kvazi fotografi,bez photoshopa mrtvi svi.
TO je vec stvar ukusa , a o tome se ne treba raspravljati .
valjuga

#3483 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Prešišali smo dileju sa postovima :D
skafiskafsnjak

#3484 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

valjuga wrote:Prešišali smo dileju sa postovima :D
Ne spominji ga zivota ti ...da uzivamo dok nije novi napravio.
zlo zlo

#3485 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

Netko je pitao za mi4, muz je s kolegom s posla bio petak ovdje http://bigbuy.ba/Akcije/default.aspx, to je mobilshop.ba samo promijenili naziv.
valjuga

#3486 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

zlo zlo wrote:Netko je pitao za mi4, muz je s kolegom s posla bio petak ovdje http://bigbuy.ba/Akcije/default.aspx, to je mobilshop.ba samo promijenili naziv.
Jesu ono oni Cool? ili su oni IQ mobile cool?
Ili su oboje Cool :D
skafiskafsnjak

#3487 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

zlo zlo wrote:Netko je pitao za mi4, muz je s kolegom s posla bio petak ovdje http://bigbuy.ba/Akcije/default.aspx, to je mobilshop.ba samo promijenili naziv.
Koje si ti zlo :mrgreen:
zlo zlo

#3488 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

valjuga wrote:
Jesu ono oni Cool? ili su oni IQ mobile cool?
Ili su oboje Cool :D

oni su ok, nema nekih problema s garancijom kod njih.

Ok radnja. velim za mi4 vidim netko pisao, u petak ga tu kupovali kolegi tome.
zrakomlat

#3489 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zrakomlat »

Što se tiče kamere kod Xiaomi mobitela, ne uključujući najjače modele, šta ustvari znači da nije dobra. Kakva je kad se uporedi s nekim cjenovno sličnim telefonima. Eto recimo, redmi note 4x košta do 350 BAM uglavnom. Za tu cijenu se može kupiti J5 2016, J3 2017, J5 2017 bi mogao nekako pa P9 lite, P9 lite 2017, K10 2017, P8 (možda), Honor 8 lite i sl. Jel i kamera Xiaomija u rangu ovih gore ili lošija. Zna li iko iz vlastitog iskustva ako je imao jedan od ovih pa Xiaomi.
valjuga

#3490 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

zrakomlat wrote:Što se tiče kamere kod Xiaomi mobitela, ne uključujući najjače modele, šta ustvari znači da nije dobra. Kakva je kad se uporedi s nekim cjenovno sličnim telefonima. Eto recimo, redmi note 4x košta do 350 BAM uglavnom. Za tu cijenu se može kupiti J5 2016, J3 2017, J5 2017 bi mogao nekako pa P9 lite, P9 lite 2017, K10 2017, P8 (možda), Honor 8 lite i sl. Jel i kamera Xiaomija u rangu ovih gore ili lošija. Zna li iko iz vlastitog iskustva ako je imao jedan od ovih pa Xiaomi.
Pa eto rekao sam iznad,ako voliš akvarel i pretjerane neprirodne boje,onda svakako Samsung.
A ako slike skineš na kompjuter pa ih pomno pogledaš onda ćeš skontat da i xiaomi radi super slike za taj cjenovni rang.
skafiskafsnjak

#3491 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Valjuga, o ukusima se ne raspravlja.
zrakomlat

#3492 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zrakomlat »

valjuga wrote:
zrakomlat wrote:Što se tiče kamere kod Xiaomi mobitela, ne uključujući najjače modele, šta ustvari znači da nije dobra. Kakva je kad se uporedi s nekim cjenovno sličnim telefonima. Eto recimo, redmi note 4x košta do 350 BAM uglavnom. Za tu cijenu se može kupiti J5 2016, J3 2017, J5 2017 bi mogao nekako pa P9 lite, P9 lite 2017, K10 2017, P8 (možda), Honor 8 lite i sl. Jel i kamera Xiaomija u rangu ovih gore ili lošija. Zna li iko iz vlastitog iskustva ako je imao jedan od ovih pa Xiaomi.
Pa eto rekao sam iznad,ako voliš akvarel i pretjerane neprirodne boje,onda svakako Samsung.
A ako slike skineš na kompjuter pa ih pomno pogledaš onda ćeš skontat da i xiaomi radi super slike za taj cjenovni rang.
Ok, hvala. Dakle moze napraviti korektnu fotografiju ako zatreba za nešto i to je to. Pa dobro, dovoljno, samo nek nije krš neki.
skafiskafsnjak

#3493 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

zrakomlat wrote:
valjuga wrote:
Ok, hvala. Dakle moze napraviti korektnu fotografiju ako zatreba za nešto i to je to. Pa dobro, dovoljno, samo nek nije krš neki.
Jedno je dobra kamera, drugo je korektna
zrakomlat

#3494 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zrakomlat »

skafiskafsnjak wrote:
zrakomlat wrote:
valjuga wrote: Pa eto rekao sam iznad,ako voliš akvarel i pretjerane neprirodne boje,onda svakako Samsung.
Jedno je dobra kamera, drugo je korektna
Naravno, nisam ni mislio drugačije.
skafiskafsnjak

#3495 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

CIni mi se da je trazena dobra kamera
valjuga

#3496 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

skafiskafsnjak wrote:Valjuga, o ukusima se ne raspravlja.
Drug,jel ti shvataš da ja pričam o kvaliteti fotografije?
O kvaliteti a ne o umjetničkom izričaju.
Ono da nacrtam?
valjuga

#3497 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Nikako ne kontam odakle ovi samsung fun boysi na pravoj temi :D :lol:
irac300

#3498 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

zrakomlat wrote:
valjuga wrote:
Ma sasvim pristojne fotografije pravi, ja ne znam šta ljudi dođu ovdje pametovati, rek'o bi čovjek sve goli profesionalac fotograf. Imao sam iskustva sa tim ''krš'' modelima, tipa doogee, e to kada vidiš skontaš šta je fuš od kamere. Xiaomi kao što rekoh, sasvim pristojnu kameru ima za taj cjenovni rang. Za 3 stoje ljudi hoće i da im holograme pravi, Bošnjo k'o Bošnjo.
skafiskafsnjak

#3499 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

valjuga wrote:
skafiskafsnjak wrote:Valjuga, o ukusima se ne raspravlja.
Drug,jel ti shvataš da ja pričam o kvaliteti fotografije?
O kvaliteti a ne o umjetničkom izričaju.
Ono da nacrtam?
Tebi je akvarel i prenaglaseno, nekome je to ok - To su ukusi ... a ne kvalitet.
skafiskafsnjak

#3500 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

irac300 wrote: Ma sasvim pristojne fotografije pravi, ja ne znam šta ljudi dođu ovdje pametovati, rek'o bi čovjek sve goli profesionalac fotograf. Imao sam iskustva sa tim ''krš'' modelima, tipa doogee, e to kada vidiš skontaš šta je fuš od kamere. Xiaomi kao što rekoh, sasvim pristojnu kameru ima za taj cjenovni rang. Za 3 stoje ljudi hoće i da im holograme pravi, Bošnjo k'o Bošnjo.
Neko je pitao za 350km dobru kameru, ja kazem da ne moze .

Pristojnu moze .
Post Reply