Pa tačno da je do nas. Ali je univerzitet da prostiš u tolikom kurcu da i ono vremena što imamo da se za nešto borimo, koncentrišemo se konkretno na svoj fakultet. Ja studiram tehnički fakultet, pored 6+ sati dnevno vježbi i predavanja, kojima moram prisustvovati, tu uračunaj sve druge svakodnevne aktivnosti + vrijeme za učenje - ne ostane ti prostora puno da se zamaraš nekim Zahiragićem.Hakiz wrote:Do nas je, odnosno do vas je studenata. Moja generacija je već poodavno u silaznoj putanji, vaša je u uzlaznoj. Vama i vašoj djeci će valjati živjeti u onome šta Zahiragić i slični naprave.
Ako vam se sve svede na pisanje po forumu, zaslužili ste sve šta vam se desi.
Do vas je. I ne nadajte se pomoći ni od koga. Moraćete sami se izboriti. Ili se predati.
Pa, bujrum.
Mi smo na svom fakultetu rješili problem profesora koji se iživljavaju nad studentima, kako koji ispliva, tako se umjesto njega dovede novi, dobili smo renoviranje kabineta, novu kompjutersku opremu, veću čitaonicu, veću biblioteku, bolji bibliotekarski fond, itd.
Nekad jednostavno moraš birati bitke koje ćeš voditi i džaba. Sjedeš i skontaš, šta te se više tiče: to što ispit moraš raditi u rukavicama čak i ako je vani proljeće; ili neki tamo Zahiragić koji donosi opštepoznata pravila ponašanja i odjevanja koje svak' živ zna i oni koji se ne ponašaju prema njima svjesno to rade i kad bude donesen kodeks i dalje će ga svjesno kršiti a koja je kazna za to? Neće moć doći na predavanje? Ma hajde, prosječan student koji se tako odnosi prema instituciji u koju ulazi će se baš nasikirati.