Sebija All about

Post Reply
dječak sa šibicama

#3476 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Moze ona "uvoditi red" do prekosutra, dok god na KUM-u bolesne ljude salju kuci umjesto na hospitalizaciju, i slicne bravuroze... nema tu hljeba.

Samo bolesni ljudi i njihove porodice znaju, koliko je ta bagra sa KCUS-a (racunajuci i Seku) talog ovog drustva. Bio i ostace.

Cast izuzecima.
palermo

#3477 Re: Sebija All about

Post by palermo »

dječak sa šibicama wrote:Moze ona "uvoditi red" do prekosutra, dok god na KUM-u bolesne ljude salju kuci umjesto na hospitalizaciju, i slicne bravuroze... nema tu hljeba.

Samo bolesni ljudi i njihove porodice znaju, koliko je ta bagra sa KCUS-a (racunajuci i Seku) talog ovog drustva. Bio i ostace.

Cast izuzecima.
Jedino u Zagrebu nije tako

MOrao sam, iako je van konteksta, jer ovo što si napisao je najblaže rečeno, bezveze
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3478 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

palermo wrote:
Dozer wrote: Na koji nacin, Tita ti? :D
Iz tog posta je vise nego ocigledno par stvari:
- O finansijama i vracanju 63 miliona laze cim zine
- Kvalitativno nije postigla nista na KC
- Kvantitativno - opet laze, jer gore i dalje nema nicega

Ako joj je to vjetar u ledja...eto joj ga onda... Aferim :D
Tita mi :D , pokušat ću, iakko nisam siguran da ću i uspjeti.

Slika koju Seka šalje, i zbog koje su stavovi spram nje , rekao bih, u najmanju ruklu ambivalentni, kad kaže ambivalentni, ti možeš primiejti i na ovom forumu da se često čuje i od forumaša koji nisu skloni SDA-u, ako uvodi red, svaka joj čast...itd (mislim da je čak i Mujica to jednom napisao :D ).

Naš narod je željan reda, makar do njega došao i prijekim putem.
Ti u svom postu kažeš, samo se na dva ulaza može ući, narod to zapravo prepoznaje kao uvođenje reda, pitanje odlaska ljekara, opet se prepoznaje kao stati u kraj nedodirljivima, pitanje laganja o finasijskom izvještaju.....mislim šta ako se ispostavi da je lagala pa dug nije smanjen za 63 miliona nego za 20 miliona, šta misliš hoće li narod reći, lagali si ili će reći opet, aferim smanjila si za 20 miliona.

A zapravo, pravo pitanje je, ono što je statixx u jednoj rečenici izvrsno sublimirao (da je ne ponavljam sada, imaš je na prethodnim stranicama) je li u ovoj državi zaista neophodno i nužno da bi se uveo red slati , kako rekoše forumaši, kraljevsku kobru,i zašto stranka (ili stranke) ne staju na iza druigh na isti način kao što se stalo iza Sebije. Hoće li red u ovoj državi zavisiti od toga je li ti snaha doktorica, ili će zavisit od stručnosti, integriteta.....i hoće li se na isti način, kao iza Seke, stati iza ljudi koji donose promjenu, kroz gore spomenutu, stručnost i integritet.

izvrsno sublimirana srž islamske dekleracije...napraviš takav haos, da čak i najveća budalaština koju nudiš izgleda kao red i boljitak....mislim da sam baš citat o tome iz usta krepanca stavlja o na temu njegovih citata
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3479 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

saale wrote:
jazzer wrote:Grob te jebo, sta je ovo? Pa ova nije normalna. Otkud vracanje duga od 63 miliona ? Kaze Seka - 300k usteda ureda direktora kcus, 300 k usteda na energentima, na ugovorima o radu isto toliko, 50k na voznom parku :? ...i tako, vracen toliki dug. Pa gdje je ostalih 60 mio gusko ako ti najvece stavke koje znas napamet cine cca 3 mio? A Aida servilnija od Mate Djakovica, ko da je kod njega ucila zanat.
shupak jedan, zena fino kaze da je sve dokumentovanon, za sve postoje izvjestaji!
odes fino u instutucije pozoves se na zakon onslobodi informacija i provjeris sta ti nije jasno, ako ti nesto nebude jasno podgnes tuzbu protiv seke :D
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» saale

2 sedmice
Dozer

#3480 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

JoseMujica wrote: izvrsno sublimirana srž islamske dekleracije...napraviš takav haos, da čak i najveća budalaština koju nudiš izgleda kao red i boljitak....mislim da sam baš citat o tome iz usta krepanca stavlja o na temu njegovih citata
Da, upravo je to taj mehanizam - ojadi maksimalno, a onda isti oni koji su sve ojadili pocnu s obecanjima i "aktivnostima" na "poboljsanju".
A to "poboljsanje" je, zapravo, i dalje predaleko od normalnog stanja, ali se to ojadjenom narodu prikazuje kao WOW! uspjeh.

Nazalost, ali, kako sam i ranije X puta vec rekao - ovaj narod je bespovratno glup, i tu je kraj svake price.
daddy-kool

#3481 Re: Sebija All about

Post by daddy-kool »

palermo wrote: Hoće li red u ovoj državi zavisiti od toga je li ti snaha doktorica, ili će zavisit od stručnosti, integriteta.....i hoće li se na isti način, kao iza Seke, stati iza ljudi koji donose promjenu, kroz gore spomenutu, stručnost i integritet.
Hoće, jer smo dio tog mentaliteta kako si i sam dobro primjetio, a taj mentalitet je u ljudima i istočno i zapadno od ove naše BiH.

Bolan palermo, pa sličnu situaciju možeš gledati po privatnim firmama gdje se pika da li je šef gazdin sin ili kakav rođak, pa će se bahato ponašati i raditi šta hoće, a da ne spominjemo partijsku/političku lojalnost koju svaki direktor jp po postavci sistema mora u potpunosti poštovati ili ga nema. Svoju snagu menadžeri crpe, u privatnom sektoru iz vlasništva i apsolutnog prava odlučivanja o firmi, a u javnom o snazi politčke opcije koja je trenutno na vlasti i njenoj zainteresovanosti za određenu firmu. (ali šifra je uglavnom ne talasaj)
palermo

#3482 Re: Sebija All about

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
palermo wrote: Hoće li red u ovoj državi zavisiti od toga je li ti snaha doktorica, ili će zavisit od stručnosti, integriteta.....i hoće li se na isti način, kao iza Seke, stati iza ljudi koji donose promjenu, kroz gore spomenutu, stručnost i integritet.
Hoće, jer smo dio tog mentaliteta kako si i sam dobro primjetio, a taj mentalitet je u ljudima i istočno i zapadno od ove naše BiH.

Bolan palermo, pa sličnu situaciju možeš gledati po privatnim firmama gdje se pika da li je šef gazdin sin ili kakav rođak, pa će se bahato ponašati i raditi šta hoće, a da ne spominjemo partijsku/političku lojalnost koju svaki direktor jp po postavci sistema mora u potpunosti poštovati ili ga nema. Svoju snagu menadžeri crpe, u privatnom sektoru iz vlasništva i apsolutnog prava odlučivanja o firmi, a u javnom o snazi politčke opcije koja je trenutno na vlasti i njenoj zainteresovanosti za određenu firmu. (ali šifra je uglavnom ne talasaj)
Joj tebe, ti kao da ja živim u nekom bezvazdušnom prostoru. Jok, bolan, evo me u Mostaru :mrgreen: .

Ono što je bitno jeste da nekako, mic po mic, uvodimo kvalitetne standarde rada, ili makar da ih permanentno podižemo. Dakle, da se vratimo na Sebiju, ako ona, recimo, uspije da nametne kao prihvaćeni standard rada, dakle da on bude zaista prihvaćen i od strane doktora i od pacijenata ( da ne bude po sistemu drži vodu dok majstori ne odu ), da doktori rade puno radno vrijeme, učinila je određeni pomak. I dosta od nje. A onog trenutka kada nešto postane standard onda čak i političke opcije moraju o tome razmisliti

Bojim se da nema drugog načina nego ovo mic po mic...
Dozer

#3483 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

palermo wrote: Joj tebe, ti kao da ja živim u nekom bezvazdušnom prostoru. Jok, bolan, evo me u Mostaru :mrgreen: .

Ono što je bitno jeste da nekako, mic po mic, uvodimo kvalitetne standarde rada, ili makar da ih permanentno podižemo. Dakle, da se vratimo na Sebiju, ako ona, recimo, uspije da nametne kao prihvaćeni standard rada, dakle da on bude zaista prihvaćen i od strane doktora i od pacijenata ( da ne bude po sistemu drži vodu dok majstori ne odu ), da doktori rade puno radno vrijeme, učinila je određeni pomak. I dosta od nje. A onog trenutka kada nešto postane standard onda čak i političke opcije moraju o tome razmisliti

Stvar je u tome sto to stanje nije palo s neba, nego su ga uveli upravo isti ovi iz cijih redova dolazi i Sebija.
To ti dodje, otprilike, kao da ti stari puca samarcinu, a stara ljubi obraz, a sve radi toga sto su ti oboje prije toga skinuli gace i ti se zbog toga ponjaoke na pod.
crno_sa_zlatnim

#3484 Re: Sebija All about

Post by crno_sa_zlatnim »

MisterNo1 wrote:Edin Džeko je vrhunski igrač, može da se meri sa najboljim fudbalerima u svetu, ali u Bosni on je klotz! Takav odnos prema ljudima za mene je to sindrom malograđanštine. Ne damo ljudima priliku, osuđujemo ih na startu, pre upoznavanja znamo kakvi su...itd..itd. Tako je i za Sebiju, sve se svodi na "opajdari ga nek zveči" svejedno ima li smisla ili ne, sme li se ili ne.
Niko ne osporava Dzekinu superiornost na terenu, ali to ne znači da njegovi maniri/ponašanje/način na koji uređuje svoj život trebaju postati obrazac ponašanja za sve (nas) obične smrtnike.
Problem je što je Dzeko polupismeno ljankase (neka je - nije mogao trenirati i biti Ajnštajn), oženio ženu upitnog morala (neka je - njegova stvar),ponaša se ko kabadahija po čaršiji i misli da sa svojim parama može svakoga kupiti. Sve je to Dzekin problem, a naš postaje onog trenutka kad se Dzeko i slični njemu pokušavaju uspostaviti ko moralne vertikale i ikone koje treba kopirati i slijediti.

I prije je bilo sportista i "sportista" s manje ili više love, ali nisu radili što rade ovi seljoberi iz svih područja Đe su kročili nogom.
JThomas

#3485 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

nisi shvatio, želi se reći da je sebija jednako uspješna u svom poslu kao džeko u svom...jer ih eto kritičari oboje osporavaju :mrgreen:
crno_sa_zlatnim

#3486 Re: Sebija All about

Post by crno_sa_zlatnim »

Ispričavam se vrlom branitelju lika i djela što nisam odmah na prvu shvatila tu poveznicu ljekarske etike, humanizma, empatije i dečka iz BP koji je maksuz iz Rima doletio na krilima sreće da proslavi rođendan u šupljem Willsu :-D
daddy-kool

#3487 Re: Sebija All about

Post by daddy-kool »

palermo wrote:
Joj tebe, ti kao da ja živim u nekom bezvazdušnom prostoru. Jok, bolan, evo me u Mostaru :mrgreen: .

Bilo je i prije "herojskih" uzleta pojedinaca na funkcijama, i to traje dok imaju snage, možda čak i neko vrijeme nakon što odu, ali se stvari ubrzo vrate na defaultne postavke sistema. A sistem bira menadžere po onoj gdje je bolje da su podobni nego sposobni. (dislaimer: nevezano sad za pojedinu partiju, ovo je opšti princip) Ergo sistem se mora mijenjati.
pustopoljina

#3488 Re: Sebija All about

Post by pustopoljina »

Amazonka27 wrote:jel ja ovo dobro vidim ili mi se čini da vi uspoređujete jednog goniča lopte čiji ishod utakmice utiče na njegov lični ŽR i jednu direktoricu kliničkog centra od kojeg ovise mnogi životi?
PA KOJI JE VAMA KLINAC VIŠE SA TIM FUDBALOM?
:D
postavis ruku za facepalm i citas temu.
Obi Wan Bosnian

#3489 Re: Sebija All about

Post by Obi Wan Bosnian »

Dozer wrote: Stvar je u tome sto to stanje nije palo s neba, nego su ga uveli upravo isti ovi iz cijih redova dolazi i Sebija.
Prije Sebije je direktor bio iz SDP-a zar ne?

Osim toga, treba razlikovati Tihićevu SDA od Bakirove SDA. Tihićeva SDA je zaista dno dna. Ali Bakirova SDA se diže sa dna i napredak je vidljiv. Još da se riješe Zukića i Kukića...
MisterNo1

#3490 Re: Sebija All about

Post by MisterNo1 »

crno_sa_zlatnim wrote:
MisterNo1 wrote:Edin Džeko je vrhunski igrač, može da se meri sa najboljim fudbalerima u svetu, ali u Bosni on je klotz! Takav odnos prema ljudima za mene je to sindrom malograđanštine. Ne damo ljudima priliku, osuđujemo ih na startu, pre upoznavanja znamo kakvi su...itd..itd. Tako je i za Sebiju, sve se svodi na "opajdari ga nek zveči" svejedno ima li smisla ili ne, sme li se ili ne.
Niko ne osporava Dzekinu superiornost na terenu, ali to ne znači da njegovi maniri/ponašanje/način na koji uređuje svoj život trebaju postati obrazac ponašanja za sve (nas) obične smrtnike.
Problem je što je Dzeko polupismeno ljankase (neka je - nije mogao trenirati i biti Ajnštajn), oženio ženu upitnog morala (neka je - njegova stvar),ponaša se ko kabadahija po čaršiji i misli da sa svojim parama može svakoga kupiti. Sve je to Dzekin problem, a naš postaje onog trenutka kad se Dzeko i slični njemu pokušavaju uspostaviti ko moralne vertikale i ikone koje treba kopirati i slijediti.

I prije je bilo sportista i "sportista" s manje ili više love, ali nisu radili što rade ovi seljoberi iz svih područja Đe su kročili nogom.
To kako on pišau u javnom wc-u ,u pisoar ili pored, kako se ponaša na ulici, po vašem kabadahijski..hmm? Kakvi su zaista njegovi maniri ne ocenjujte vi! Vi niste kompetentni da komentarišete. Dela govore, šampionke titule, ambasador dobre volje...i sl.

Sabiju ne branim, ali bi sačekao da vidim do kraja godine šta će se desiti. Neke stvari su se promenile, vidi se da reforma ide. Hoće li na kraju razultirati time da će svi biti zadovoljni, ne zna se, ali pustite ženu da pokaže dal zna il' ne!
eventide

#3491 Re: Sebija All about

Post by eventide »

Obi Wan Bosnian wrote:
Dozer wrote: Stvar je u tome sto to stanje nije palo s neba, nego su ga uveli upravo isti ovi iz cijih redova dolazi i Sebija.

Osim toga, treba razlikovati Tihićevu SDA od Bakirove SDA. Tihićeva SDA je zaista dno dna. Ali Bakirova SDA se diže sa dna i napredak je vidljiv. Još da se riješe Zukića i Kukića...
:lol:
Dozer

#3492 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Obi Wan Bosnian wrote:

Vala bas - :lol: :lol: :lol:
GeeTnT

#3493 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Sebija je najjvaznija sporedna stvar zivota...foruma...esdea stranke...
pustopoljina

#3494 Re: Sebija All about

Post by pustopoljina »

Dozer wrote:
JoseMujica wrote: izvrsno sublimirana srž islamske dekleracije...napraviš takav haos, da čak i najveća budalaština koju nudiš izgleda kao red i boljitak....mislim da sam baš citat o tome iz usta krepanca stavlja o na temu njegovih citata
Da, upravo je to taj mehanizam - ojadi maksimalno, a onda isti oni koji su sve ojadili pocnu s obecanjima i "aktivnostima" na "poboljsanju".
A to "poboljsanje" je, zapravo, i dalje predaleko od normalnog stanja, ali se to ojadjenom narodu prikazuje kao WOW! uspjeh.

Nazalost, ali, kako sam i ranije X puta vec rekao - ovaj narod je bespovratno glup, i tu je kraj svake price.
kad razmisljam o pozitivnim scenarijima citave drame, pada mi na um jedino verzija po kojoj su oni napunili dovoljno svoje dzepove, snabdjeli peto koljeno, shvatili da dalje ne mogu, da predstavljaju zemlju koja tone, a sami potpuno obezbijedjeni, da su dosli u onu fazu kad dignes nos iznad tanjira i pogledas da nije dovoljno da si pun ko brod, nego da bi i da si poznat i da si cijenjen i sad bi malo slave.
pa bi se knjige izdavale i uvodio red.
jer, ni sve pare ovog svijeta ne mogu ruzicasto obojiti izlazak iz vlastite kuce i prolazak kroz grad, a i da su trista puta predsjednici, polako smo dosli do vremena kad ih se moze zvati na saslusanja, podizati optuznice i svasta nesto sto je prije par godina zvucalo nezamislivo.
u tom pozitivnom scenariju su oni izgradili sebi bazu i sad je vrijeme za nadgradnju.
iz sve ove prepiske na forumu da se vidjeti da mnogi jos nisu napunili dzepove i da mnogi jos ne misle na opcu dobrobit, nego samo i jedino na svoju dobrobit.
ovaj intervju...ovo je naruceno i ima promotivni karakter.
vec sam rekla- pravi novinar, novinar sa petljom pozove njih nekoliko na debatu, pa taman jedni drugima u oci skakali.
moramo se nauciti suprotstavljati misljenjima na kulturan nacin, razgovarati faktima, i opet ce neko biti simpatican vise, neko manje, ali samo tako narod/gledatelji mogu steci potpunu sliku. ovo sve ostalo, sa jedne i druge strane je koristenje vlastitog pr staba.
Last edited by pustopoljina on 03/02/2017 14:22, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#3495 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

Ne kupovati lijekove i medicinski materijal, reagense za biohemijske i imunološke analize (neki se nalazi već više od godinu ne rade gore)...pa svako bi tako mogao uštediti :-) ...ne trebaš biti finansijski čarobnjak.
julisiz es grant

#3496 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

...i da dodam: pritome ostaviti stotine mjesta šefova i direktora disciplina (gore svaki drugi ljekar ima neku "funkciju")...jer je važnije da oni imaju (pre)visoke dodatke na platu, nego pacijenti lijekove, operacije, nalaze.
KENJAC

#3497 Re: Sebija All about

Post by KENJAC »

Logiko jebem li te !
Bakir Izetbegovic 113 strana
Sebija 140 strana
Sta to navedena gospodja ima sto nas predsjednik nema ?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3498 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

ma jebo njih....da su imalo normalni ne bi ni bili pacijenti :roll:

PS

kenjac.... jema muda :lol: :lol: :lol:
statixx

#3499 Re: Sebija All about

Post by statixx »

daddy-kool wrote: Bilo je i prije "herojskih" uzleta pojedinaca na funkcijama, i to traje dok imaju snage, možda čak i neko vrijeme nakon što odu, ali se stvari ubrzo vrate na defaultne postavke sistema. A sistem bira menadžere po onoj gdje je bolje da su podobni nego sposobni. (dislaimer: nevezano sad za pojedinu partiju, ovo je opšti princip) Ergo sistem se mora mijenjati.
Tacno, sistem mijenjati, sto u nasem slucaju znaci promijeniti filozofiju glasanja (ocekivanja ljudi) i nacin na koji stranke dozivljavaju vlast i bavljenje politikom. Dzaba nam normizacija i najbolji sistemi interne kontrole, ako je to samo slovo na papiru, a ljudi gledaju u kakvom je krvnom srodstvu i kakve veze ima osoba koja sjedi u fotelji. To je daleko od uvodjenja standarda i pravne drzave, jer isto karakterise odnose u prvobitnim klanovima.

Stranke djeluju na nacin da korist od njihove vladavine imaju odredjene grupe, a ne vecina gradjana, docim ljudi glasaju nadajuci se da ce upasti u jednu od takvih grupa. To je zacarani krug iz kojeg ce izlazak biti tezak, a mozda i krvav, ako pogledamo historijska iskustva nekih drugih naroda.
pustopoljina

#3500 Re: Sebija All about

Post by pustopoljina »

KENJAC wrote:Logiko jebem li te !
Bakir Izetbegovic 113 strana
Sebija 140 strana
Sta to navedena gospodja ima sto nas predsjednik nema ?
ovo sto je ona uradila je daleko vise izlozeno oku javnosti. sta mi znamo o njegovom radu? samo kasnije neke sture vijesti.
javnost je pozdravila njegovo obracanje (makar i psovkama, ali je pozdravljen :lol: ), ali barem je dao znak da je ziv.
njemu treba nesto sto je njoj urodjeno (kao da je ona iz begovske familije, a ne on :lol: ) znati okretati vodu na svoj mlin i uvijek se postaviti stepenicu vise, ona to zna spontano, i kad je neko prekine u izlaganju, i kad je neko provocira. njemu treba PR savjetnik, ali pravi onaj. njemu treba da drugacije govori i da razmislja prije nego sto zine (on takve gafove pravi da je to za nepovjerovati).
Post Reply