Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#3476 Re: Sirija vol. 2
Treći dan zaredom Rusi bombardovali kamione u blizini turske granice, ovsj put spaljeno je10 kamiona sa namirnicama u gradu Dana.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
-
Bodkin
#3477 Re: Sirija vol. 2
Reci ti meni kako ih ti zoves. Onda mi reci kako zoves jevreje i kako zoves nacistecbrt wrote:Koristiš izraz kozojebi kako bi ponizio, omalovažio, dehumanizovao protivnike tj. stranu za koju ne navijaš a onda se buniš jer je neko ubistvo 8 ljudi nazvao masakrom!? E pa vidiš, to je upravo ta izvrnuta logika koje se ja celog svog života gnušam...a da ne govorim i o onom Isilov glasnogovornik...Bodkin wrote:Jo kad isilov glasnogovornik napise masakr za 8 ljudi...uz najvece postovanje zrtvama, ako je 8 masakr sta je onda 200, 2000 ili 200000. Kakvo omalovazavanje zarad skupljanja poena za kozojebe jebem ti vise forum
- Bosanski_kralj
#3478 Re: Sirija vol. 2
Humor level @eurosmijeh.nixon69 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
-
sarajevoxxxx
#3479 Re: Sirija vol. 2
cbrt wrote:Pripadnik Nusre u zarobljenom Hamviju, jug Alepa
- Čitalac
#3480 Re: Sirija vol. 2
Novinar Jirgen Todenhofer koji je prošle godine obavio seriju intervjua sa pripadnicima "Islamske države" kaže da zapadni političari "ništa nisu naučili za 14 godina kontraproduktivnog rata protiv terorizma".
- Oni i dalje veruju da je najbolji način da se reše osa - razbiti im gnezdo maljem. Ono što sam naučio iz vremena koje sam proveo intervjuišući članove ID u Siriji i na severu Iraka, 'rat protiv terora' američkog predsednika Džordža Buša, pokazao se kao klasični program regrutacije terorista - piše Todenhofer.
"Sada, nakon što je 'rat protiv terora' odneo, kako neki procenjuju, čak milion iračkih života, mi se suočavamo sa oko 100.000 terorista. ID je stvoren šest meseci od početka invazije: to je Bušovo čedo", istakao je nemački novinar.
Grad Raka "prestonica" IS u Siriji, jedna je od glavnih meta francuskog predsednika Fransoa Olanda, navodi Todenhofer.
Koalicione snage koje bombarduju taj grad, ne znaju, međutim da je od "20.000 boraca ID u gradu ostalo samo oko 1.000. Većina je odavno pobegla u Mosul u Iraku ili Deir Ezor, takođe u Siriji", dodaje nemački novinar.
- Oni i dalje veruju da je najbolji način da se reše osa - razbiti im gnezdo maljem. Ono što sam naučio iz vremena koje sam proveo intervjuišući članove ID u Siriji i na severu Iraka, 'rat protiv terora' američkog predsednika Džordža Buša, pokazao se kao klasični program regrutacije terorista - piše Todenhofer.
"Sada, nakon što je 'rat protiv terora' odneo, kako neki procenjuju, čak milion iračkih života, mi se suočavamo sa oko 100.000 terorista. ID je stvoren šest meseci od početka invazije: to je Bušovo čedo", istakao je nemački novinar.
Grad Raka "prestonica" IS u Siriji, jedna je od glavnih meta francuskog predsednika Fransoa Olanda, navodi Todenhofer.
Koalicione snage koje bombarduju taj grad, ne znaju, međutim da je od "20.000 boraca ID u gradu ostalo samo oko 1.000. Većina je odavno pobegla u Mosul u Iraku ili Deir Ezor, takođe u Siriji", dodaje nemački novinar.
-
Sehro
#3481 Re: Sirija vol. 2
Ako je Erdogan želio dobro opoziciji onda nipošto nije trebao obarati ruski avion, Rusi sada uništavaju svaki transport za pobunjenike iz Turske:
-
sarajevoxxxx
#3482 Re: Sirija vol. 2
Čitalac wrote:Novinar Jirgen Todenhofer koji je prošle godine obavio seriju intervjua sa pripadnicima "Islamske države" kaže da zapadni političari "ništa nisu naučili za 14 godina kontraproduktivnog rata protiv terorizma".
To cijelo vrijeme govorimo.Samo sto zapad svijesno jača Isil, ne radi se o pogrešnoj taktici već o uhodanoj i provjerenoj. Ovo sam isto pisao odmah nakon sto je formirana međunarodna koalicija za borbu protiv Isila. Ista stvar je i danas. Nema apsolutno nikakve razlike.Međunarodna zajednica se poigrava sa tim dole narodima.Ostavlja Asada tj. masovnog ubicu na miru a glumi borca protiv terorizma, a zapravo samo svjesno raspiruju terorizam.Muslimanska i zapadna elita želi da sukob što više traje, za te monstrume ljudski život nema nikakvu vrijednost.
-
sarajevoxxxx
#3483 Re: Sirija vol. 2
Sehro wrote:Ako je Erdogan želio dobro opoziciji onda nipošto nije trebao obarati ruski avion, Rusi sada uništavaju svaki transport za pobunjenike iz Turske:
- Challenger__
#3484 Re: Sirija vol. 2
Ko je bolan napadnut?sarajevoxxxx wrote:To kao Erdogan iznenađen ruskom reakcijom. Rusi su došli gdje trebaju, žele rat dobili su rat. Njihova reakcija nakon obaranja aviona je kao reakcija svake druge sile koja je u ratu i koja je napadnuta.
- Challenger__
#3485 Re: Sirija vol. 2
Todenhofer, u intevjuu za ruske medije ne kaže da ne treba uništiti ISIL. Naprotiv, kaže da treba i to tako što će mu se presjeći tokovi novca, kako od preprodaje tuđe (iračke, sirijske) nafte, tako od donatora iz Zalivskih monarhija. Isto mišljenje je iznio bivši grčki ministar finansja Varoufakis, a takav je ruski pristup kako na terenu (uništavanje nafta-transportnih kapaciteta) i na međunarodnoj areni (traženje da se presjeku tokovi novca).Čitalac wrote:Novinar Jirgen Todenhofer koji je prošle godine obavio seriju intervjua sa pripadnicima "Islamske države" kaže da zapadni političari "ništa nisu naučili za 14 godina kontraproduktivnog rata protiv terorizma".
Međutim, zapadni "partneri" insistiraju na pogrešnom pristupu, pogrešnom redosljedu poteza.
-
sarajevoxxxx
#3486 Re: Sirija vol. 2
Ja smatram da su Turci svjesno i s namjerom oborili ruski avion, i da je ruska reakcija očekivana. Paljenje kamiona na turskoj granici samo pokazuje da su Rusi mnogo slabiji nego što se predstavljaju. Prava vojska bi odgovorila istom mjerom kakvo crno iživljavanje nad civilima ili čuj ukinuli vize
došao u Siriju da ratuje oboren mu avion on hapsi Turke po Moskvi pali kamione, uvodi vize 
- Challenger__
#3487 Re: Sirija vol. 2
Znači, Turska napala Rusiju. To si htio reći?
- Mlohavi
#3488 Re: Sirija vol. 2
Kako sam samo siguran da bi sad i jedni i drugi itekako voljele da onaj su24 nije srusen.
Pateticni pokusaji s obje strane foruma da se jedna strana predstavi potpunim gubitnikom a druga apsolutnim pobjednikom. Meni licno drago sto je srusen, a volio bi sad i da neki MANPADS predu preko sirijsko-turske granice u oba pravca.
Pateticni pokusaji s obje strane foruma da se jedna strana predstavi potpunim gubitnikom a druga apsolutnim pobjednikom. Meni licno drago sto je srusen, a volio bi sad i da neki MANPADS predu preko sirijsko-turske granice u oba pravca.
-
sarajevoxxxx
#3489 Re: Sirija vol. 2
Kakav crni ruski pristup. Pa Rusi samo što još otvoreno nisu rekli da pomažu Isil, ovi bar lažu. Bombarduju jedan Azaz, grad koji je FSA ili opozicija jedva odbranila od Isila.Challenger__ wrote:Todenhofer, u intevjuu za ruske medije ne kaže da ne treba uništiti ISIL. Naprotiv, kaže da treba i to tako što će mu se presjeći tokovi novca, kako od preprodaje tuđe (iračke, sirijske) nafte, tako od donatora iz Zalivskih monarhija. Isto mišljenje je iznio bivši grčki ministar finansja Varoufakis, a takav je ruski pristup kako na terenu (uništavanje nafta-transportnih kapaciteta) i na međunarodnoj areni (traženje da se presjeku tokovi novca).Čitalac wrote:Novinar Jirgen Todenhofer koji je prošle godine obavio seriju intervjua sa pripadnicima "Islamske države" kaže da zapadni političari "ništa nisu naučili za 14 godina kontraproduktivnog rata protiv terorizma".
Međutim, zapadni "partneri" insistiraju na pogrešnom pristupu, pogrešnom redosljedu poteza.
- Challenger__
#3490 Re: Sirija vol. 2
Nisam baš siguran. Ovo je Rusima došao kao vanredno dobar izgovor da dodatno pojačaju svoje prisustvo u Siriji a da za to imaju podršku širom svijeta, te da izoluju Tursku na međunarodnoj areni kao glavnu zaštitnicu militanata/ekstremista.Mlohavi wrote:Kako sam samo siguran da bi sad i jedni i drugi itekako voljele da onaj su24 nije srusen.
Šta više, uvjeren sam da je ovako.
_____
Savo, ti fakat ne razumiješ šta drugi pišu. Sve je u dure -
-
sarajevoxxxx
#3491 Re: Sirija vol. 2
Da, nije se radilo o slučajnosti. Jednostavno Rusi su bili nekoliko puta upozoreni, prije pada aviona turski mediji su govorili da se bombarduju Turkmeni, zatim položaji gdje nema niti jednog pripadnika Isila. Bilo je pitanje vremena kada će Turci odgovoriti.Challenger__ wrote:Znači, Turska napala Rusiju. To si htio reći?
Last edited by sarajevoxxxx on 28/11/2015 14:54, edited 1 time in total.
-
Martinez_
#3492 Re: Sirija vol. 2
Ne vole Rusi što se to desilo. Putin je računao (i dalje računa) na tursko savezništvo. Ali Turci se već duboko kaju.
Ne odgovara to nijednima, Turcima najmanje. Sad su okruženi, izolovani i markirani kao sponzori terorista.
Ne odgovara to nijednima, Turcima najmanje. Sad su okruženi, izolovani i markirani kao sponzori terorista.
- Challenger__
#3493 Re: Sirija vol. 2
I, šta će sad kad su svojom nepromišljenom gestom od svijeta markirani kao glavni sponzori i zaštitnici ekstremista? Legendo moja, nisu oni pucali u tuđi avion već u svoju nogu...sarajevoxxxx wrote:Da, nije se radilo o slučajnosti. Jednostavno Rusi su bili nekoliko puta upozoreni, prije pada aviona turski mediji su govorili da se bombarduju Turkmeni, zatim položaji gdje nema niti jednog prioadnika Isila. Bilo je pitanje vremena kada će Turci odgovoriti.Challenger__ wrote:Znači, Turska napala Rusiju. To si htio reći?
-
Sehro
#3494 Re: Sirija vol. 2
Turci bi trebali ponovo i hitno odgovoriti jer im sada Rusi taru Turkmene bar 3x jače..sarajevoxxxx wrote:Da, nije se radilo o slučajnosti. Jednostavno Rusi su bili nekoliko puta upozoreni, prije pada aviona turski mediji su govorili da se bombarduju Turkmeni, zatim položaji gdje nema niti jednog prioadnika Isila. Bilo je pitanje vremena kada će Turci odgovoriti.Challenger__ wrote:Znači, Turska napala Rusiju. To si htio reći?
- Mlohavi
#3495 Re: Sirija vol. 2
Sta ako ruska PVO na sirijskoj zemlji bude dovoljan razlog da NATO clanice koje trenutno bombarduju ISIL zakljuce kako nisu sigurni na nebuChallenger__ wrote:
Nisam baš siguran. Ovo je Rusima došao kao vanredno dobar izgovor da dodatno pojačaju svoje prisustvo u Siriji a da za to imaju podršku širom svijeta, te da izoluju Tursku na međunarodnoj areni kao glavnu zaštitnicu militanata.
Šta više, uvjeren sam da je ovako.
Screw you guys, I'm going home
-
firebird
#3496 Re: Sirija vol. 2
I ti kao pametniji od covjeka koji je na celu najvece drzave na svijetu. Nemoj da sumnjas u vojnu moc Rusije. Ne dao Bog nikome da je stvarno osjeti.sarajevoxxxx wrote:Ja smatram da su Turci svjesno i s namjerom oborili ruski avion, i da je ruska reakcija očekivana. Paljenje kamiona na turskoj granici samo pokazuje da su Rusi mnogo slabiji nego što se predstavljaju. Prava vojska bi odgovorila istom mjerom kakvo crno iživljavanje nad civilima ili čuj ukinuli vizedošao u Siriju da ratuje oboren mu avion on hapsi Turke po Moskvi pali kamione, uvodi vize
- Challenger__
#3497 Re: Sirija vol. 2
Sehro wrote:Turci bi trebali ponovo i hitno odgovoriti jer im sada Rusi taru Turkmene bar 3x jače..
Tek ta priča sa Turkmenima je komedija. Lik (Erdoan) je galamio kao sumanut (2012) da će uskoro u Damask da klanja džuma namaz. Kakvi Turkmeni, htio je on čitavu Siriju, plus Egipat i Libiju.
A sad... fuck, fuck, Turkmeni, fuck, fuck!
- Challenger__
#3498 Re: Sirija vol. 2
Onda ću, na žalost, biti u pravu i po zadnjoj tački anticipacije u poslanici Also scprach Challenger__Mlohavi wrote:Sta ako ruska PVO na sirijskoj zemlji bude dovoljan razlog da NATO clanice koje trenutno bombarduju ISIL zakljuce kako nisu sigurni na nebu![]()
-
sarajevoxxxx
#3499 Re: Sirija vol. 2
Mislio sam na ruske izlete u turski zračni prostor.Sehro wrote:Turci bi trebali ponovo i hitno odgovoriti jer im sada Rusi taru Turkmene bar 3x jače..sarajevoxxxx wrote:Da, nije se radilo o slučajnosti. Jednostavno Rusi su bili nekoliko puta upozoreni, prije pada aviona turski mediji su govorili da se bombarduju Turkmeni, zatim položaji gdje nema niti jednog prioadnika Isila. Bilo je pitanje vremena kada će Turci odgovoriti.Challenger__ wrote:Znači, Turska napala Rusiju. To si htio reći?
- sunceKOtepsija
#3500 Re: Sirija vol. 2
pa hvala Bogu da ce im uvest vize, i prije bombardovanja turkmena" (u vrijeme bombardovanja alkaidinih jedinica-nusre i dr) na facebooku stranicama tzv turkmenskih jedinica su iz turske stizale i najvise lajkova dobivali komentari tipa "doslo je vrijeme za jedno pet sest bombi u Moskvi", da bi nakon toga disli komenatari "nakon Pariza vrijeme je za Moskvu".
Sigurnost prije svega.
Sigurnost prije svega.