BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

rovac13

#3476 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

mariobl wrote: uveli malo nepovoljniju obracunsku jedinicu sa 1sekundi i sa 10sekundi na 30+30 ali s druge strane sad su uveli nesto sto niko drugi nije uveli su istu cijenu poziva ka svim mob mrezama i mogucnost izbora favorit broja iz bilo koje mreze. Tu im skidam kapu stvarno potez vrijedan hvale.
Ti nas malo zezas haman :D

Ja sam pobjegao sa bht-a ima malo vise od 4 godine.Najveci razlog je bio sto su derali prema drugim mrezama.Dok su drugi davali promet isto prema svim mrezama.Vec peta godina kako na eronetu razgovaram sa svim mrezama po istoj cijeni.Bht se tek skoro sjetio to uvest,i ti im skide kapu :D

Da ne duljimo o tome.
Iskombinuj mi nekako na bht u 200 min,50 sms,2gb flat za manje od 23,40 KM sa pdv om da predjem sutra na bht.
mariobl

#3477 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Ja poredim mini 15 sa super 15, a ako ces porediti sa super 25 onda moras porediti s midi 30 a tu bht daje 3gb. Osim toga evo kad trazis za recimo primjer uzecu da ti pozivi traju do pola minute 200 poziva do pola minute ili po 10 sekundi tebi ode tih 200 minuta a na bht 200/2*0,18 ti je 18KM druze, a za ostatak do mozes iskoristiti jos preko 100 SMS ako jos uvijek ima neko da toliko salje. Eto to je ta racunica i neuporedivost o kojoj pricam. A sto se tice jednake cijene poziva izaberi za super broj neki broj iz bht mreze, a ja na bht mogu 2 broja i iz eronet ili mtel mreze eto o tome ti ja govorim.

Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
jarobot

#3478 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

rovac13 wrote:
mariobl wrote: uveli malo nepovoljniju obracunsku jedinicu sa 1sekundi i sa 10sekundi na 30+30 ali s druge strane sad su uveli nesto sto niko drugi nije uveli su istu cijenu poziva ka svim mob mrezama i mogucnost izbora favorit broja iz bilo koje mreze. Tu im skidam kapu stvarno potez vrijedan hvale.
Ti nas malo zezas haman :D

Ja sam pobjegao sa bht-a ima malo vise od 4 godine.Najveci razlog je bio sto su derali prema drugim mrezama.Dok su drugi davali promet isto prema svim mrezama.Vec peta godina kako na eronetu razgovaram sa svim mrezama po istoj cijeni.Bht se tek skoro sjetio to uvest,i ti im skide kapu :D

Da ne duljimo o tome.
Iskombinuj mi nekako na bht u 200 min,50 sms,2gb flat za manje od 23,40 KM sa pdv om da predjem sutra na bht.
rovac@
Daj nam molim te izračunaj kako možeš razgovarati 200 minuta na Eronetu sa obračunskom jedinicom 60+10 ( jedina mogućnost 200 minuta je da obaviš samo jedan razgovor od tačno 200 minuta )... :-D
Valjda svaćaš šta hoću reći.
Svaki od provajdera ima kvaku !!!! :D
jarobot

#3479 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

mariobl wrote:Ja poredim mini 15 sa super 15, a ako ces porediti sa super 25 onda moras porediti s midi 30 a tu bht daje 3gb. Osim toga evo kad trazis za recimo primjer uzecu da ti pozivi traju do pola minute 200 poziva do pola minute ili po 10 sekundi tebi ode tih 200 minuta a na bht 200/2*0,18 ti je 18KM druze, a za ostatak do mozes iskoristiti jos preko 100 SMS ako jos uvijek ima neko da toliko salje. Eto to je ta racunica i neuporedivost o kojoj pricam. A sto se tice jednake cijene poziva izaberi za super broj neki broj iz bht mreze, a ja na bht mogu 2 broja i iz eronet ili mtel mreze eto o tome ti ja govorim.

Plus ima još ko koristi mojatv ima mogućnost mojizbor odabrati 3 prepaid,2 postpaid i 2 fiksna broja na kojima je razgovor flat uz 3kf uspostavu poziva i na svaki mobilni po 500 Mb mobilnog interneta gratis....
Znam da će sad uslijediti napadi nije to to ,ali to je upravo to pogodnost koju provajder daje korisnicima svojih usluga..... :D
TvrtkoTreci

#3480 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

mariobl wrote:Ja poredim mini 15 sa super 15, a ako ces porediti sa super 25 onda moras porediti s midi 30 a tu bht daje 3gb. Osim toga evo kad trazis za recimo primjer uzecu da ti pozivi traju do pola minute 200 poziva do pola minute ili po 10 sekundi tebi ode tih 200 minuta a na bht 200/2*0,18 ti je 18KM druze, a za ostatak do mozes iskoristiti jos preko 100 SMS ako jos uvijek ima neko da toliko salje. Eto to je ta racunica i neuporedivost o kojoj pricam. A sto se tice jednake cijene poziva izaberi za super broj neki broj iz bht mreze, a ja na bht mogu 2 broja i iz eronet ili mtel mreze eto o tome ti ja govorim.

cccc mario iz BL pa hvali bhtelekom, nešto tu smrdi :izet:

dakle MojMidi 30 košta 35 KM a minuta je 0,21
prosta matematika kaže da se teoretski može ostvarit 167 minuta razgovora
spram dakle 200 minuta Eroneta

kažeš kraći pozivi ? e tu onda onda nastupa GOfree npr. sa obračunskom od sekunde !!!!
pa da vidimo da li im i postpaid može parirat, jer 10 KM ide za internet koji daje 3 GB kao i MojMidi a ostaje čitavih 25 KM za pozive gdje minuta košta 0,15 !!! uz obračunsku 1 sekunda !!!!!!! gdje poziv može koštat bukvalno i samo 0,07 (0,06 za uspostavu i 0,01 za 4 sekunde)
Last edited by TvrtkoTreci on 09/01/2017 11:53, edited 1 time in total.
mariobl

#3481 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Kao prvo duplo si sracunao pdv kod bht jednom si ga uvrstio 30+pdv drugi put na cijenu minute poziva. Tako da ako smo vec kod matematike nije ti dobra. Drugo ja sam poredio eronet i bht. Kao trece i sam sam priznao da na pre paid ima isplativijih opcija, ali ja zbog svog komoditeta sam na postpaid. Necemo porediti kruske i jabuke ako poredimo postpaid onda poredimo postpaid. S druge strane taj go free juce izbacio te pakete, naravno da treba vremena ostalima da odgovore na to. BHT mora svaki put po mjesec dana cekati na saglasnost od RAK da izmjeni cijene dok ovi alternativni samo odstampaju novi cjenovnik i zalijepe i to je to.
Ja gledam realno ne favorizujem nikog i bio sam na Eronetu nije los zadovoljan sam uslugom, ali BHT meni vise odgovara i to je to. Sve je individualno nemamo svi iste preferencije pri koristenju telefona. Neko vise koristi poziv neko sms neko net, neko duze neko krace razgovore pa neka svako sebi odabere sta mu najbolje stima.

TvrtkoTreci

#3482 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

mariobl wrote:Kao prvo duplo si sracunao pdv kod bht jednom si ga uvrstio 30+pdv drugi put na cijenu minute poziva. T
de se ti momak presaberi slabo ti ide matematika, šta si imo u školi
dakle ili računaš ili ne računaš sa PDV istovremeno i jedno i drugo
evo i bez pdv-a
30 KM a pozivi 0,18 što opet daje 167 minuta
sa pdv-om
35 KM podjeljeno sa 0,21 daje 167 minuta
dakle, pojma bolan nemaš

p.s.
GOfree je tek sada izbacio to da ima i flat internet
a inače je odavno 3GB=10 KM
Last edited by TvrtkoTreci on 09/01/2017 12:38, edited 1 time in total.
mariobl

#3483 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Ti ides prostom matematikom 167*0,18 i dobijes 30KM a ja sam za pretpostavku uzeo da se koristi do pola minute razgovora i isao 0,18/2*200 i dobio 18KM. Dakle ili ne citas ili namjerno zanemarujes ono sto pricam a to je da nepovoljnija obracunska jedinica na Eronetu duplo vise jede minute pa u sustini nemas tih 200 minuta na raspolaganju nego puno puno manje.
Racunao si dva puta pdv jednom kada si uzeo da je minuta 0,21KM a onda ponovo kada si na osnovicu od 30KM dodao PDV. Dakle na racunu oni racunaju 0,18KM i za iznos od 30,00KM imas ukljuceno tih min po 0,18KM a onda na kraju na komplet racun ako nisi izasao iz bonusa ide 30,00 KM i na to pdv.
Za tvoju informaciju ja sam svoje skole zavrsio, a ti jos pises 'imo' pa onda mogu da mislim sta si ti imao u skoli i kako si je zavrsio ako si je uopste zavrsio.

TvrtkoTreci

#3484 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

mariobl wrote: Racunao si dva puta pdv jednom kada si uzeo da je minuta 0,21KM a onda ponovo kada si na osnovicu od 30KM dodao PDV. Dakle na racunu oni racunaju 0,18KM i za iznos od 30,00KM imas ukljuceno tih min po 0,18KM a onda na kraju na komplet racun ako nisi izasao iz bonusa ide 30,00 KM i na to pdv.
ajmo na popravni iz matematike još jednom
bez pdv-a
30 KM a pozivi 0,18 što opet daje 167 minuta
sa pdv-om
35 KM podjeljeno sa 0,21 daje 167 minuta
dakle, pojma bolan nemaš
ostalo nije više vrijedno replicirat...ono stvarno..ne da mi se vrtit ukrug...možda nekog drugog upecaš...jok mene :oops:
mariobl

#3485 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Ja svoje rekao ko cita shvatice pametnom dosta. Evo samo link gdje se vide cijene i sta je ukljuceno pa neka svako za sebe racuna. https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50ef5f4443e.html
S tim da je poslije isla izmjena na mini 15 sada se dobije 500 MB, a na midi30 3GB.
Ja samo znam da isto koristim kao i prije i vise imam na bht nego na eronetu od tih silnih minuta koje pojede obracunska jedinica. Eronet ima sjajan marketing te za one koji kao ti ne citaju sitna slova i ne vide u cemu je bit prolaze na tu foru da daju ovoliko onoliko minuta i sl.

Last edited by mariobl on 09/01/2017 12:52, edited 1 time in total.
jarobot

#3486 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

mariobl wrote:Ja svoje rekao ko cita shvatice pametnom dosta. Evo samo link gdje se vide cijene i sta je ukljuceno pa neka svako za sebe racuna. https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50ef5f4443e.html
S tim da je poslije isla izmjena na mini 15 sada se dobije 500 MB, a na midi30 3GB.
Ja samo znam da isto koristim kao i prije i vise imam na bht nego na eronetu od tih silnih minuta koje pojede obracunska jedinica.

Ljudi ne mogu nikako skontati da zbog obračunske jedinice u eronetu ne mogu nikad imati 200 minuta ili već koliko se nudi. Ustvari ne žele da vide trik

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
rovac13

#3487 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Djecko,ti samo smaras,i pises nebuloze.
Koliko sam puta rekao da mi ne trabaju najbrojevi,da sam dijete da mi babo da 5 KM za kredit i da ce babo sa svog telefonirat sve ostalo sto treba onda bi trazio najbroj ili super broj,ili jos bolje imao bi halo.

Meni minute trebaju da nazovem doktora,banku,autoservis,oglas sa pika,vrtic,osiguranje itd itd.......prodji me se sa najbrojem.

Dalje vec mozda tri puta ti govorim da mi je obracunska 60+10 povoljnija nego 30+30..........i ti meni i dalje pricas kako mi je povoljnije na 30+30..........hoces li prestat se glupirat.......jel trebam nacrtat.

Image

Evo i nactano...........u 20-30 poziva samo bi jedan poziv bht obracunao povoljnije,podvukao crvenom bojom...........sve one pozive podvuceno zelenom bojom eronet obracuna povoljnije nego bht........dakle nije mi povoljnija 30+30 nego mi je losija.

Po ko zna koji put te pitam ...izracunaj mi kako da postignem 200 minuta ,50 sms .2gb + flat po cijeni nizoj od 23,40KM sa pdv.........i eto me na bht............ako ne mozes izracunat onda suti i ne glupiraj se vise .
mariobl

#3488 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

U najboljem slucaju od tih 200 koliko pise korisnik te tarife u prosjeku ce iskoristiti 100 min. Dakle sjajan marketing za one koji ne citaju ili zanemaruju tu cinjenicu, tako da dzaba se mi raspravljamo s nekim ko samo pomnozi mijute koje se navodno dobiju na erobetu s cijenom minute na bht i onda vrse komparaciju. Zato sam odmah i rekao da ove tarife nisu uporedive zato sto sam znao da ce biti ovakvih kao rovac da samo gledaju ravno i da im se nemoze nikako objasniti.

Last edited by mariobl on 09/01/2017 13:03, edited 1 time in total.
mariobl

#3489 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

rovac13 wrote:
Djecko,ti samo smaras,i pises nebuloze.
Koliko sam puta rekao da mi ne trabaju najbrojevi,da sam dijete da mi babo da 5 KM za kredit i da ce babo sa svog telefonirat sve ostalo sto treba onda bi trazio najbroj ili super broj,ili jos bolje imao bi halo.

Meni minute trebaju da nazovem doktora,banku,autoservis,oglas sa pika,vrtic,osiguranje itd itd.......prodji me se sa najbrojem.

Dalje vec mozda tri puta ti govorim da mi je obracunska 60+10 povoljnija nego 30+30..........i ti meni i dalje pricas kako mi je povoljnije na 30+30..........hoces li prestat se glupirat.......jel trebam nacrtat.

Image

Evo i nactano...........u 20-30 poziva samo bi jedan poziv bht obracunao povoljnije,podvukao crvenom bojom...........sve one pozive podvuceno zelenom bojom eronet obracuna povoljnije nego bht........dakle nije mi povoljnija 30+30 nego mi je losija.

Po ko zna koji put te pitam ...izracunaj mi kako da postignem 200 minuta ,50 sms .2gb + flat po cijeni nizoj od 23,40KM sa pdv.........i eto me na bht............ako ne mozes izracunat onda suti i ne glupiraj se vise .
Tebi je povoljnija jer vecina poziva ti je preko minute pa ti vise odgovara 60+10 nego 30+30 obracun, a meni je obrnuto zato sam i rekao da je sve individualno ono sto je meni isplativije ne znaci da je i tebi i obrnuto.
Sto se tice obracuna izracunao sam na bazi kracih poziva do pola minute i dobio racunicu u kojoj to sve imas osim 200 sms koje ne znam da iko vise toliko salje. Dakle, da rezimiram ja sam svojom racunicom sa midi30 tar. modelom dobio 200 poziva do pola minute da kostaju 18KM+ preko 100SMS+ 3GB flat. Eto to je to. Cist racun duga ljubav :)

rovac13

#3490 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

mariobl wrote: Zato sam odmah i rekao da ove tarife nisu uporedive zato sto sam znao da ce biti ovakvih kao rovac da samo gledaju ravno i da im se nemoze nikako objasniti.
De samo mi reci da se ne salis i da mislis ozbiljno.
S kim sam se ja nasao raspravljat o obracunskim jedinicama majko mila :zid:
rovac13

#3491 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

mariobl wrote:Tebi je povoljnija jer vecina poziva ti je preko minute pa ti vise odgovara 60+10 nego 30+30 obracun
Jesam li na pocetku rekao da ne pricamo dzaba o obracunskim jedinicama jer mi je 30+30 cak i nepovoljnija.

Ali sam rekao opet da mi to nije bitno.......sve mi jedno koja je obracunska..........samo mi nadji tarifu na bht u na kojoj mogu ostvarit ovaj promet za 23KM
Maharadza

#3492 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

rovac13 wrote:
mariobl wrote: Zato sam odmah i rekao da ove tarife nisu uporedive zato sto sam znao da ce biti ovakvih kao rovac da samo gledaju ravno i da im se nemoze nikako objasniti.
De samo mi reci da se ne salis i da mislis ozbiljno.
S kim sam se ja nasao raspravljat o obracunskim jedinicama majko mila :zid:
Khm, khm,

http://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=13214764#p13214764

Znači najavio sam ovo, lik je poltron i uz to klon, i to onaj mirza_15 što je ranije na bht temi pisao a Boga mi i na ovoj temi i to po istoj propagandnoj šemi, ti njemu argumente, on neke svoje teorije i mantru prosipa NEUMORNO... Znači uzalud raspravljati sa poltronom i plaćenikom! Ignore telecom uhljebe (mariobl aka mirza_15 kao i ovaj jarobot aka notmot aka šaraf_osmica aka krakatoa) i uštedite sebi nerviranja. ;)
mariobl

#3493 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Niti sam poltron niti placenik niti sam taj neki mirza15 kojeg pominjes, ali jedno si upravu ne vrijedi se raspravljati. Ja sam argumentovano objasnio, a sto vi vadite iz konteksta i uzimate sta vama odgovara to je druga stvar.

rovac13

#3494 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Covjek mi je argumentovano objasnio :-D

Sto bi bio budala i placao eronetu 23,40 KM mjesecno za
-200 minuta
-1000 sms
-2 gb + flat

Kad mogu fino preci na najbolju mrezu bhtelekom ........200 min , 50sms ,3gb placati 45,5 KM mjesecno :zid:
jarobot

#3495 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

rovac13 wrote:Covjek mi je argumentovano objasnio :-D

-200 minuta
-1000 sms
-2 gb + flat

Kad mogu fino preci na najbolju mrezu bhtelekom ........200 min , 50sms ,3gb placati 45,5 KM mjesecno :zid:
Po ne znam koji put . Nabaci mi račun gdje u eronetu možeš dobiti 200 minuta za razgovore u realnom životu ( osim jedan poziv 200 min i gotovo ) ,hajde molim te samo jednom.
Obračunska jedinica 60+10 i 200 minuta ...ili će ovo ignorisati kao i obično.
Po tabeli koju si izbacio imaš znatno manje minuta za razgovore....
200 minuta u Eronetu je pet razgovora dnevno po jednu minutu +/- 10 sekundi . Toliko je 200 minuta....
mariobl

#3496 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

rovac13 wrote:Covjek mi je argumentovano objasnio :-D

-200 minuta
-1000 sms
-2 gb + flat

Ja sam objasnio tako da svako sebi skonta sta mu je bolje. U tvom slucaju posto su ti gotovo svi pozivi preko mijute drzi se Eroneta, ali nemozes ni tvrditi da je on povoljniji i da realno iskoristis tih 200 minuta. S druge strane ja na bht sto god ne iskoristim u ovom mogu u sljedecem mjesecu sto je itekako pogodnost jer netrosis svaki mjesec isto. Nekad vise nekad manje, a onda dobro dodje ono neiskoristeno iz prethodnog mjeseca.
Mislim nebuloza je racunati tih 200 minuta kad prosjecan korisnik iskoristi 100 minuta ako i toliko.
Tacnu racunicu ima Eronet i on zna koliko tacno korisnika i u kom procentu iskoriste ono sto je deklarisano.

rovac13

#3497 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

jarobot wrote:Po ne znam koji put . Nabaci mi račun gdje u eronetu možeš dobiti 200 minuta za razgovore u realnom životu ( osim jedan poziv 200 min i gotovo ) ,hajde molim te samo jednom.
Obračunska jedinica 60+10 i 200 minuta ...ili će ovo ignorisati kao i obično.
Sta se moze nego tebe ignorisat........ti od prosle godine jos nisi uspio shvatit da na planeti zemlji nigdje ne mozes ostvarit bukvalno 200 minuta u stotinku.

Na cijeloj planeti postoji mnogo telekom operatera........svi oni obaracunavaju drugacije.......10+10.....60+10.....30+30.......60+60 itd............eronet je samo jedan od njih.

Mozes smao malo bolje proci sa nekom obracunskom.............kao sto ja od 200 obracunatih minuta malo vise dobijem realnih minuta nego da sam na bht u.

Stvarno me je sramota pisat na tu temu o kojoj ti pises.............to je i moj sincic vec skonto :run:
rovac13

#3498 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

mariobl wrote: Ja sam objasnio tako da svako sebi skonta sta mu je bolje. U tvom slucaju posto su ti gotovo svi pozivi preko mijute drzi se Eroneta, ali nemozes ni tvrditi da je on povoljniji i da realno iskoristis tih 200 minuta.
Zasto ides dalje bezze.
Sad mi trpas da sam ja rekao nesto sto nisam............jel ti treba to u zivotu.......o kakvim realnim minutama pricate.......jestel vi zavrsili bar osnovnu skolu.....znate li sta je obracunska jedinica.

Ti si rekao da je bht postpaid najbolji............a ja sam ovih dana zavrsio ugovor sa eronetom pa trazim ako ima negdje bolje da se prebacim.......ali nisi mi nasao povoljnije.

Zasto bi ja razmisljao sta je tebi bolje ili nekom mehmedu,omeru itd.
Mene samo zanima moj dzep.
Boli mene briga o kom se telekomu radi.
Onaj kome najmanje trebam platit je za mene najbolji i zdravo.
Vec 4 godine mi eronet najmanje para uzima.
Prije njeg bio na midi 30 i deralo me po dzepu daleko vise.
mariobl

#3499 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Nisam rekao da je BH Telecom najbolji za svakoga. Rekao sam ovisno o preferencijama. Ako konstantno telefoniras preko minute razgovora onda je racunica jasna tebi se vise isplati Eronet. Ja pricam generalno, a generalno takvih kao ti sto imaju takve razgovore je mozda maksimalno 10%. Dakle ia pricam uopsteno za prosjecnog korisnika sta mu se vise isplati i da je nemoguce porediti ovae dve vrste tarifa eroneta i bht oako ih vi poredite. Bht ima asembliranu uslugu koja ja najbolja za korisnika jer sam sebi prilagodjava sta i koliko od usluga ce koristiti i onda nema situaciju da od recimo 200 sms koliko daje eronet na toj tarifi iskoristi 50 a ostalih 150 mu propadnu. Isto i za ostalo, sve sto se neiskoristi se prenese. Za svoje pare dobijes tacno ono sto koristis, a ne nesto imaginarno kao na Eronetu tih 200 minuta i poruka i sta ti ja znam. Eto o tome sam ja govorio od pocetka da se nemogu porediti kruske i jabuke. Kada saberes sve benefite koje daje bht i sve to izvazes vidjeces da bht u osnovi ima bolju ponudu, ali naravno da ce se naci neko kao ti ko spada u tih 10% kome je isplativiji eronet i onda naravno bujrum kome se isplati neka to i uzme.
Sto se tice toga sta je obr. jedinica to upravo ja pokusavam vama da objasnim. Pamtim i perio kada je bht imao obracun po sekundi a recimo mobis tadasnji po minuti i mobis kada se pogleda cijena minute bio povoljiniji a ustvari skuplji. Zato kazem bht je tu malo pokvario svoje pakete, ali nije ni cudo kada vecina nije znala i ne zna cijeniti povoljniju obracunsku jedinicu nego samo padaju na marketing i kolicinu minuta i sl.

rovac13

#3500 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

mariobl wrote: Ako konstantno telefoniras preko minute razgovora onda je racunica jasna tebi se vise isplati Eronet. Ja pricam generalno, a generalno takvih kao ti sto imaju takve razgovore je mozda maksimalno 10%.
Ok jesmo li sad nacisto.

Ovakvi kao ja nama se ne isplati bht.
Vecina mojih rodjaka drugova kolega razgovara otprilike kao ja.
Nasa djeca razgovaraju mozda kao ti,po par sekundi,oni mogu tako zato sto nazove mene i kaze " de me nazovi" .............ili imate kucni telefon pa s njeg telefonirate.........a mobilni vam sluzi samo za trzanje nekog po koju sekundu .

Nego skup je bht midi 30 za te stvari.

Go free je izgleda daleko jeftinija opcija za to,sa obracunskom 1 sekunda ce doci puno jeftinije od bht midi 30
Post Reply