Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arnes_king wrote:
Automatski update opet nije uspio. Sada cu pokusati taj s tog linka, hvala.
Nego koji da skidam cumulative ili delta? Koja je razlika?
Ako si do sada skidao sve cumulativne update-e i ostao ti je samo taj zadnji, onda možeš delta, jer on sadrži samo te zadnje zakrpe, dok ovaj "obični" sadrži sve cumulativne update-e koji su izašli do sada za tu verziju sistema + ovaj najnoviji cumulativni update, s tim da i ako skineš tu verziju, instaliraće ti se samo zakrpe koje već nemaš.
Evo instaliram ovaj kumulativni, za sada ide ok, ako uspije odmah idem i na zadnji
nego, sta sve ima novo vrijedno spomena u ovim novim verzijama?
Hvala. Evo uspio sam instalirati ovaj 1709, napokon, nakon toga probam opet preko automatskog updatea i tamo sada pise da je uspjesno i da samo treba restart.
arnes_king wrote:
Hvala. Evo uspio sam instalirati ovaj 1709, napokon, nakon toga probam opet preko automatskog updatea i tamo sada pise da je uspjesno i da samo treba restart.
kod mene sve od mozille neupotrebljivo
developer verzija crasha milion puta u par minuta
firefox isto tako...znaci katastrofa oba pretrazivaca
chrome nema probleme
vidim po netu da i drugi imaju problema ali nema fixa za sada
neki pisu da se nesto resetuju driveri od graficke,pomocu neke kratice ,probao sam i to ali ne pomaze
cudan neki bug
zippoo87 wrote:kod mene sve od mozille neupotrebljivo
developer verzija crasha milion puta u par minuta
firefox isto tako...znaci katastrofa oba pretrazivaca
chrome nema probleme
vidim po netu da i drugi imaju problema ali nema fixa za sada
neki pisu da se nesto resetuju driveri od graficke,pomocu neke kratice ,probao sam i to ali ne pomaze
cudan neki bug
Kod mene normalno radi Firefox, i nikad nije crashao ni na jednoj verziji, pa ni na najnovijoj 1803 sa cumulativnim updatom, a koristim verziju 61.0b3 (64-bit).
nije mi se srusio 100 godina i instaliram ovaj novi update i tada je pocelo sve
znaci nemoguce ga koristiti...u minuti se srusi dva puta...developer verzija isto tako
developer verzija je oznaka kao kod tebe...nemam pojma sta da radim...da znam koji tacno update prave problem,da ga rucno obrisem,ali ne znam
laptop jos nije dobio ovaj novi update i na njemu se mozilla ne rusi uopste
katastrofa
izgleda da je samo mene neki bug pogodio...doduse ima jos raje po netu ali nema nikakvog fixa...to je problem
kud sam po nesreci odmah obrisao windows.old folder...to uvijek radim a nekada ga treba ostaviti 7-8 dana,da se vidi da li je sve ok
mada vjerovatno i da ga imam,ne bi vracao na staru verziju
zippoo87 wrote:izgleda da je samo mene neki bug pogodio...doduse ima jos raje po netu ali nema nikakvog fixa...to je problem
kud sam po nesreci odmah obrisao windows.old folder...to uvijek radim a nekada ga treba ostaviti 7-8 dana,da se vidi da li je sve ok
Taj win.old folder se pobriše nakon 10 dana automatski!
zippoo87 wrote:izgleda da je samo mene neki bug pogodio...doduse ima jos raje po netu ali nema nikakvog fixa...to je problem
Trebaš generisati crash report, pa da vidimo o čemu se radi, evo googlajući vidim da je jedan korisnik imao isti problem, a problem je bio u antivirusnom software-u comodo security, koji mu je rušio browser.
Kad generišeš crash report, dobićeš javni link pa ga nalijepi ovdje da probamo skontati o čemu se radi.
Ne izbriše ti se ništa od programa i dokumenata, ali zato nemaš te probleme što dobiješ kad updatuješ windows
vec sam ja sebi snimio iso windows 10 april update...pa cu ga ponovo pokrenuti ovih dana...mozda mi rijesi problem
original je windows
a na laptopu mi iz nekog razloga,na staroj verziji updatea,pocelo izbacivati kao da licenca istice uskoro...a licenca vezana za email,nemam pojma sta mu je odjednom
Nije bilo nijednog feature updatea na Ceneru koji mi nije završio sa BSOD. Ista stvar i sa April update. I to na više laptopa koje sam koristio. Kod mene se zna - kad je feature update vrijeme je za clean instal.
ExNihilo wrote:Nije bilo nijednog feature updatea na Ceneru koji mi nije završio sa BSOD. Ista stvar i sa April update. I to na više laptopa koje sam koristio. Kod mene se zna - kad je feature update vrijeme je za clean instal.
Sve po spisku.
hahah znaci ti si fasovao svaki bug koji si mogao fasovati
evo ja sada odradio ponovo update ovog zadnjeg builda i evo sada se ne rusi mozila,doduse tek sam ga pokrenuo ali valjda bude ok sve
par dana je mozilla bila neupotrebljiva...svakih par minuta se srusi a nekada i 2-3 puta u minuti
nadam se da je sada rijesen problem
ExNihilo wrote:Nije bilo nijednog feature updatea na Ceneru koji mi nije završio sa BSOD. Ista stvar i sa April update. I to na više laptopa koje sam koristio. Kod mene se zna - kad je feature update vrijeme je za clean instal.
Sve po spisku.
Ne treba clean install, pogledaj moj prethodni post
Sve po spisku.
hahah znaci ti si fasovao svaki bug koji si mogao fasovati
evo ja sada odradio ponovo update ovog zadnjeg builda i evo sada se ne rusi mozila,doduse tek sam ga pokrenuo ali valjda bude ok sve
par dana je mozilla bila neupotrebljiva...svakih par minuta se srusi a nekada i 2-3 puta u minuti
nadam se da je sada rijesen problem
Vi i vasi originali, kod mene pirat i neki dan uradio dva zadnja kumulativna feature updatea i sve proslo bez problema
nakon ponovnog updatea preko iso fajla,stanje sa mozilom se malo popravilo
sada se ne rusi svake minute,nego onako povremeno,5-6 puta u roku par sati koristenja haha
pa cirkus majke mi,od 5 velikih nadogradnji,samo sa proslom nisam imao problema haha
Upalim danas laptop sa win 10 licenciranim os I prodje onaj logo laptop asus i onda crna slika i kursor misa na ekranu Probao sam sve savjete sa googla ali nista,na kraju ponovo instaliram windows i opet crna slika i okrecu se one tackice u krug,da nije hdd pri kraju,sta je problem zna li neko
Herr Flick wrote:Upalim danas laptop sa win 10 licenciranim os I prodje onaj logo laptop asus i onda crna slika i kursor misa na ekranu Probao sam sve savjete sa googla ali nista,na kraju ponovo instaliram windows i opet crna slika i okrecu se one tackice u krug,da nije hdd pri kraju,sta je problem zna li neko
Meni je tako bilo al se pojavi slika nakon minute. Disk bio stalno na 100%. Popravio sam preko par yt savjeta.
Ali nakon nekoliko dana prestao je raditi ventilator/cooler ili kako se vec zove. Cekam da vidim kolko me kvar kosta.