Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
L u c i f e r

#3476 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Danas šintori radili i u Vogošći... :bih:
O'zone
Globalni moderator

#3477 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

KCUS: Apel za hitno uklanjanje pasa lutalica iz kruga klinike
B. A. 30/10/2014 15:24:00

SARAJEVO - Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ponovili su danas apel nadležnima da poduzmu sve neophodne mjere zaštite pacijenata i uposlenika KCUS-a od sve veće najezde pasa koji su se nastanili na području oko ovog kliničkog centra.

Kako je istaknula za Agenciju Fena portparolka KCUS-a Muamera Šehić, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu već odavno ima problem pasa-lutalica unutar kliničkog kruga.

Podsjeća da se do sada više puta ukazivalo i upozoravalo na hitnost rješavanja problema velikog broja pasa-lutalica koji se kreću u čoporima u krugu KCUS-a.

- Nažalost, svi apeli su bili bez ikakvih rezultata jer se svi nadležni pozivaju na nemogućost provođenja Zakona o zaštiti životinja koji predviđa udomljavanje ili azil pasa-lutalica - kazala je ona.

U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu dnevno uđe oko 15.000 ljudi, uz izuzetnu noćnu frekvencu.

- Bolesnici su teško pokretni, a KCUS je bolnica paviljonskog tipa gdje postoje stalni zahtjevi i potreba za komunikacijom između Klinika, čime je rizik izloženosti napadima pasa koji su bez kontrole stalan - podvukla je Šehić.
artime

#3478 Re: Problem pasa lutalica

Post by artime »

U gradu ih je sve više. Počinjem sumnjati da ih ne dovlaci neko svaki dan.
O'zone
Globalni moderator

#3479 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

artime wrote:U gradu ih je sve više. Počinjem sumnjati da ih ne dovlaci neko svaki dan.
Moglo bi biti a može biti da sad u potrazi za hranom dolaze sve više u centar grada. Zima ide jbg-a počet će uskoro i otimati hranu na ulici ako je nanjuše želja za preživljavanjem je jača od straha.
simonese

#3480 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

artime wrote:U gradu ih je sve više. Počinjem sumnjati da ih ne dovlaci neko svaki dan.
javna tajna
Hemera

#3481 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

O'zone wrote:
KCUS: Apel za hitno uklanjanje pasa lutalica iz kruga klinike
B. A. 30/10/2014 15:24:00

SARAJEVO - Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) ponovili su danas apel nadležnima da poduzmu sve neophodne mjere zaštite pacijenata i uposlenika KCUS-a od sve veće najezde pasa koji su se nastanili na području oko ovog kliničkog centra.

Kako je istaknula za Agenciju Fena portparolka KCUS-a Muamera Šehić, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu već odavno ima problem pasa-lutalica unutar kliničkog kruga.

Podsjeća da se do sada više puta ukazivalo i upozoravalo na hitnost rješavanja problema velikog broja pasa-lutalica koji se kreću u čoporima u krugu KCUS-a.

- Nažalost, svi apeli su bili bez ikakvih rezultata jer se svi nadležni pozivaju na nemogućost provođenja Zakona o zaštiti životinja koji predviđa udomljavanje ili azil pasa-lutalica - kazala je ona.

U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu dnevno uđe oko 15.000 ljudi, uz izuzetnu noćnu frekvencu.

- Bolesnici su teško pokretni, a KCUS je bolnica paviljonskog tipa gdje postoje stalni zahtjevi i potreba za komunikacijom između Klinika, čime je rizik izloženosti napadima pasa koji su bez kontrole stalan - podvukla je Šehić.

Ovo sam ja baš pisala neki dan kad sam vidjela džukele u krugu klinike na Breci kod kožnog/ortopedije.
Fuj,trebaju i neku zarazu raznijeti među hastama koje gore dolaze.
Ludare iz udruženja to tkao ne misle.
macchiato

#3482 Re: Problem pasa lutalica

Post by macchiato »

Ja sam pisala da sam lično svojim očima prije par godina vidjela oko 3-4 ujutru kako istovaraju par cuka iz nekakvog kamiončića tako da takve stvari nisu nikakve izmišljotine. I interesantno kako je u svim okolnim gradovima koliko-toliko izdržljiva situacija sa cukama (negdje ih čak vrlo malo ima), jedino Zenica i Sarajevo vrve od cuka.

Pa bukvalno svake sedmice po gradu pronađem nekakvo pašče, samo se odnekud stvori k'o s neba spalo. Znam cuke oko zgrade, znam da nema nikakvo leglo i odjednom hop, neki dan se stvori poluodraslo štene. Pa otkud tebe jarane? Krenem malo dalje i oko stanice vidim opet nekakvo štene koje prije nije bilo, jadan isprepadan luta okolo, vidiš da je samo i da nema majke. Više ga poslije toga nisam viđala, boga pitaj šta je s njim bilo, garant je krepalo od gladi. Pa otkud te pobogu, odakle više izvirete?
ljuspica

#3483 Re: Problem pasa lutalica

Post by ljuspica »

Bas je dobro sto se postuje ovaj zakon u vezi cuka, to je jedini zakon koji se postuje. Toliko ih ima da vozaci vise ne paze a pjesake,vec na kerove bitniji su, jer kad zgazis kera ides u zatvor,kad zgazis covjeka ne moras ici u zatvor...
Maharadza

#3484 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

O'zone wrote:
Moglo bi biti a može biti da sad u potrazi za hranom dolaze sve više u centar grada. Zima ide jbg-a počet će uskoro i otimati hranu na ulici ako je nanjuše želja za preživljavanjem je jača od straha.
I po Alipašinom ih se sve više vrzma, pogotovu oko zgrada, pred ulaze počelo dolaziti... :run:
shandrprcSA wrote:juce sintori uz pratnju policije po Novom Sarajevu kupili lutalice...krenulo je :D
Pa daj kad će na Alipašino, imaju piće i meze od mene šta god hoće samo nek nose neman polu-divlju.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ceasar

#3485 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ceasar »

Ima jedna kuja u mahali nema joj ni godina dana, tamam kad je izrasla ostala skotna,u međuvremenu se okotila,ali napada sve i svakog, ali najviše cilja djecu,i kad je imala nekih 3-4 mj je napadala kad bi ovaj šarplaninac zalajao u svom dvorištu...koji je broj za šintore?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3486 Re: Problem pasa lutalica

Post by Matijevic_Vlado »

:mrgreen:
Maharadza

#3487 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Ceasar wrote:Ima jedna kuja u mahali nema joj ni godina dana, tamam kad je izrasla ostala skotna,u međuvremenu se okotila,ali napada sve i svakog, ali najviše cilja djecu,i kad je imala nekih 3-4 mj je napadala kad bi ovaj šarplaninac zalajao u svom dvorištu...koji je broj za šintore?
Pa šta će ti šintori kada već imaš "penicilin" za podivljalu neman, samo ga pusti:

Ovog momenta bi sebi nabavio 2 ovakva da sam u kući sa dobrom avlijom a ne u stanu! I u toj mahali ne bi više vidio lutalicu, garantujem! :mrgreen:
Ceasar

#3488 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ceasar »

Imamo mi takvog u mahali,ali je velika beba :lol: skočio na moju stariju sestru, jer hoće da se igra,kaže sestra veća od njega kad stoji na dvije noge :lol:
Maharadza

#3489 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Evo ko ima mačku i želi da mu preživi ove čopore džukela neka zbavi odijelo 'iron cat'

Image

:mrgreen:

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Daryl Dixon

#3490 Re: Problem pasa lutalica

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:32, edited 1 time in total.
simonese

#3491 Re: Problem pasa lutalica

Post by simonese »

Daryl Dixon wrote:Kolegu sa fakulteta večeras napali kerovi kod bolnice Koševo, kaže neki veliki bijeli ker prvi krenuo na njega, bilo ih jedno 10-ak, jedva pobjegao. Kako sam cuo iz raznih medija ovaj dio grada je baš kritican po ovom pitanju...
znam ja bijelog sa Breke,nije mu to prvi napad
Bilki

#3492 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bilki »

Daryl Dixon wrote:Kolegu sa fakulteta večeras napali kerovi kod bolnice Koševo, kaže neki veliki bijeli ker prvi krenuo na njega, bilo ih jedno 10-ak, jedva pobjegao. Kako sam cuo iz raznih medija ovaj dio grada je baš kritican po ovom pitanju...
i treba da vas napadaju, pa vama u sarajevu radi ko sta hoce a vi samo cutite
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3493 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

budući da psi napadaju samo loše ljude
čudo svih sranja po gradu koje prave loši ljudi
zar ih psi nisu izgrizli :D
L u c i f e r

#3494 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Bilki wrote:
Vazda bilo: zajebavaju te dokle dozvoliš...
pakica_

#3495 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

simonese wrote:
znam ja bijelog sa Breke,nije mu to prvi napad
stotinu i prvi.. volim kerove k'o ocinji vid, ali ovoj dzukeli bih sama presudila! kreten cupavi! a mene voli, heb'o mater svo-ju, zato i nemam srca nista da mu uradim :lol:
moj ker i jos jedan haski s breke su mu pencilini.. kad njih vidi niĐe ga
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3496 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Bilki wrote:

Daryl Dixon

#3497 Re: Problem pasa lutalica

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:31, edited 1 time in total.
Bilki

#3498 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bilki »

Bilki wrote:
Daryl Dixon wrote:@pici haha dobra dobra! :D swan napadaju oni koga stignu ne bitno dobra/loša osoba... :roll: Bilki idi pa ih redom po glavi milki :) Da niko ništa po ovom pitanju ne radi nije istina, kako sam cuo najviše prijava napada ima baš iz ovog dijela grada - kruga bolnice..
ma meni svejedno radili ili ne, meni ne smetaju, ali da mi neko kaze da ce radije da obidje kontra ulicom radi djukela e to mi nije jasno, klepi mu misomora i gipsa u virslu i nahrani lijepe okice i problem manje
:D
SanskiBiser

#3499 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

Bilki wrote:
Bilki wrote:
Daryl Dixon wrote:@pici haha dobra dobra! :D swan napadaju oni koga stignu ne bitno dobra/loša osoba... :roll: Bilki idi pa ih redom po glavi milki :) Da niko ništa po ovom pitanju ne radi nije istina, kako sam cuo najviše prijava napada ima baš iz ovog dijela grada - kruga bolnice..
ma meni svejedno radili ili ne, meni ne smetaju, ali da mi neko kaze da ce radije da obidje kontra ulicom radi djukela e to mi nije jasno, klepi mu misomora i gipsa u virslu i nahrani lijepe okice i problem manje
:D
kakaljin

#3500 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

Primjecen mali pas star oko mjesec dana, napusten od majke. Nalazi se na Vracama u ulici Avde Smajlovica.

Pa eto svi koji volite pse i borite se za njih. prilika da se udomi dok je jos mali.

Pitanje je koliko ce jos zivjeti jer je sve hladnije i hladnije.

Eto sanse za sve zastitnike pasa i borce za njihova prava da se pokazu na dijelu.
Locked