"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
energy star

#3476 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

Hafis wrote:
energy star wrote:Biti će do neba zanimljiv stav devedesetke.

Nevjerujem da će međunarodnoj zajednici pasti na pamet sklapat vladu FBiH bez HDZ90+HDZ!

S druge strane nerazumni zahtijevi HDZ lako mogu natjerati devedesetku da odustane od suradnje sa njim!
Ja mislim da će HDZ imati nerazumne zahtijeve naspram devedesetke...to jest testirat će ih.
Što se tiče klime u devedesetci, imam malo više informacija iz vrha stranke od običnog insana....nisu baš ni oni sigurni kako bi se ponašli u slučaju kakve ''novoplatformaške'' ponude.
Sve ovisi koliko će imati glasova. Ako oni broj svojih dobivenih glasova procijene kao ''dovoljan'', to jest ima nacionalnu ''težinu'' da predstavljaju hrvatsku komponentu moguća je i takva opcija.
Ostaje problem gdje počinje taj magični broj.
Točno tako!

Fora je u tome što zajednički mogu puno toga napraviti. Recimo jamiti bar 6 mjesta u vladi FBIH. 5 hrvatskih pozicija+1 od srba ili ostalih.

Dakle za kaznu povećati ljestvicu na 6 mjesta.

Pa nek Zlaja-Bakir vide šta ih čeka sa njihovim divljanjem!
seln

#3477 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

Hafis wrote: Ovo ću za sad oprostiti, jer sam imao udpješan dan
Uzela se debela koverta od nekog tesko bolesnog jadnika?
Hafis

#3478 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote: Ovo ću za sad oprostiti, jer sam imao udpješan dan
Uzela se debela koverta od nekog tesko bolesnog jadnika?
Ne, nego se naplatila apanaža iz jednog društvenokorisnog federalnog projekta.
Volio bih da i ti živiš ovdje, pa da me financiraš, a da i ne znaš to :kiss:
seln

#3479 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

Hafis wrote: Volio bih da i ti živiš ovdje, pa da me financiraš, a da i ne znaš to :kiss:
Pa osim prevare, shane i sverca nista drugo i ne znate.
seln

#3480 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

energy star wrote:
Hafis wrote:
energy star wrote:Biti će do neba zanimljiv stav devedesetke.

Nevjerujem da će međunarodnoj zajednici pasti na pamet sklapat vladu FBiH bez HDZ90+HDZ!

S druge strane nerazumni zahtijevi HDZ lako mogu natjerati devedesetku da odustane od suradnje sa njim!
Ja mislim da će HDZ imati nerazumne zahtijeve naspram devedesetke...to jest testirat će ih.
Što se tiče klime u devedesetci, imam malo više informacija iz vrha stranke od običnog insana....nisu baš ni oni sigurni kako bi se ponašli u slučaju kakve ''novoplatformaške'' ponude.
Sve ovisi koliko će imati glasova. Ako oni broj svojih dobivenih glasova procijene kao ''dovoljan'', to jest ima nacionalnu ''težinu'' da predstavljaju hrvatsku komponentu moguća je i takva opcija.
Ostaje problem gdje počinje taj magični broj.
Točno tako!

Fora je u tome što zajednički mogu puno toga napraviti. Recimo jamiti bar 6 mjesta u vladi FBIH. 5 hrvatskih pozicija+1 od srba ili ostalih.

Dakle za kaznu povećati ljestvicu na 6 mjesta.

Tako ste se kurcili i zadnji put, pa ispade pusiona.
seln

#3481 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:
kojim statistikama?

onim HDZ statistikama po kojim hrvati u bih drze trecinu GDPa sa 15% stanovnistva? ili o nekim drugim stvarima kojim se bave odrasli ljudi bez poremecaja u razvoju?

mozda o broju zaposlenih u sarajevu i prosjecnoj plati? malo da vidimo kakva je zaposlenost u gorazdu i primjera radi orasju? kakve su plate itd...

de ba doktore, mislio sam da si ozbiljniji
Pa zbog ovoga i tražimo 3.entitet!

Što sva radna mjesta odoše u bošnjački dio FBIH!
Privreda je na kantonalnom nivou, rodijace...bujrum, napravite Monte Carlo...ako budete imali toliko Gospa.
seln

#3482 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by seln »

Hafis wrote: Vidim da ste nam Rome i prosjake odozgor spremili u zadnje vrijeme posebno...?
Red je da posjete svojtu.
Hafis

#3483 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Kume selne, gdje ti je onaj rahat hurmašica ili BiHluster.
Mislim svaka čast na analizama, ali nema te pola bez njih. Nekako ste mi vas trojica isti...k'o jedna duša :)
Alfons Kauders

#3484 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Vojnik o skraćenju, kurva o poštenju :zzzz:
Pusti te zakašnjele samoutješne priče, bilo pa prošlo. Drugi put pamet u glavu.

Hajmo mi malo o statističkim podatcima.
Do mene dopiru stvarno neugodne vijesti...imate tamo popriličnu nezaposlenost...i što kažu nije još kolika će biti.
Imaš li ti suprotne informacije bez usporedbe sa superiornm Hercegovacima? Nego onako?

Koliko hoda metar stana? Treba ta informacija ovamo jednome.
kojim statistikama?

onim HDZ statistikama po kojim hrvati u bih drze trecinu GDPa sa 15% stanovnistva? ili o nekim drugim stvarima kojim se bave odrasli ljudi bez poremecaja u razvoju?

mozda o broju zaposlenih u sarajevu i prosjecnoj plati? malo da vidimo kakva je zaposlenost u gorazdu i primjera radi orasju? kakve su plate itd...

Đes odbojkaš :D
Ja tebi o vrijednostima C reaktivnog proteina a ti meni o urodu šljive u gradačačkom kraju.
Fino te pitam je li gore blago rasulo i rekoh li ti da ne porediš Hercegovinu s tim pitanjem.
Vidim da ste nam Rome i prosjake odozgor spremili u zadnje vrijeme posebno...kojeg god upitaš otkud si: on sav ponosan kaže - Tuzla :)
Zato i pitam što se to gore dešava?
dobar dio tih roma su nama 'spremili' iz srbije 1999, hrvatske 1995 i rs 1992.... pa sretno s njima... malo neka i na vas dodje red... ha ja :D i svi su rodjeni tuzlaci, nevjerovatno, cak i oni koji su jedva znali srpski, ne samo da nisu znali nas naglasak, vec ni srpski, ekavicu :D

a za rasulo pogledati statistiku - niko od nje nije umro, a i struka ti je...
parapet

#3485 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by parapet »

Hafis wrote:Kume selne, gdje ti je onaj rahat hurmašica ili BiHluster.
Mislim svaka čast na analizama, ali nema te pola bez njih. Nekako ste mi vas trojica isti...k'o jedna duša :)
seln izgleda volontira na daljnjem iskapanju piramida
Alfons Kauders

#3486 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:
kojim statistikama?

pa sta bi ti strucnjak? :D da zaposlim tebe umjesto nekog sugradjanina? :D

evo letim

isto kao sto i hrvatske firme lete u sarajevo da otvore podruznice ili presele sjedista... vece trziste, vise para, vise kadra, vise svega... niko ih ne tjera - osim ekonomske logike koja tebi i doktoru bas i nije jaca strana :D
Hafis

#3487 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
energy star wrote:
Alfons Kauders wrote:
kojim statistikama?

evo letim

isto kao sto i hrvatske firme lete u sarajevo da otvore podruznice ili presele sjedista... vece trziste, vise para, vise kadra, vise svega... niko ih ne tjera - osim ekonomske logike koja tebi i doktoru bas i nije jaca strana :D
Ma evo sam malo proćurio i ja u te tvoje statistike....ta nije mumin.
Vidim u Tuzli napredujete ogromnim koracima naprijed:

Na području Tuzlanskog kantona na kraju 2013. godine evidentirano je 98.956 nezaposlenih, što je za 667 osoba više u odnosu na broj evidentiranih krajem 2012. godine. - sve čestitke na tom planu, nije mala stvar :thumbup: a i što kažeš ''vece trziste, vise para, vise kadra..više svega''...hau jes.

U toku 2013. godine ukupno 3161 osoba je ostala bez posla, što je za 304 više i odnosu na 2012. godinu.
Bit će racionalizacija, k'o da gledam i koja će se vratiti većom produktivnošću, s posljedično manjom uposlenošću..ili tako nekako :)

Rade li vam išta ti gore...kako se ono zvaše...a da - plenumi? ima li kakvih promjena stanja?
I još ste nama dole spremili ekipe na prosjačenje.
Pitaš li se što naših nema gore? Ovdje ti je k'o USA - kad jednom dođeš ne vraćaš se :)
Alfons Kauders

#3488 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
energy star wrote:

evo letim

Ma evo sam malo proćurio i ja u te tvoje statistike....ta nije mumin.
Vidim u Tuzli napredujete ogromnim koracima naprijed:

Na području Tuzlanskog kantona na kraju 2013. godine evidentirano je 98.956 nezaposlenih, što je za 667 osoba više u odnosu na broj evidentiranih krajem 2012. godine. - sve čestitke na tom planu, nije mala stvar :thumbup: a i što kažeš ''vece trziste, vise para, vise kadra..više svega''...hau jes.

U toku 2013. godine ukupno 3161 osoba je ostala bez posla, što je za 304 više i odnosu na 2012. godinu.
Bit će racionalizacija, k'o da gledam i koja će se vratiti većom produktivnošću, s posljedično manjom uposlenošću..ili tako nekako :)

Rade li vam išta ti gore...kako se ono zvaše...a da - plenumi? ima li kakvih promjena stanja?
I još ste nama dole spremili ekipe na prosjačenje.
Pitaš li se što naših nema gore? Ovdje ti je k'o USA - kad jednom dođeš ne vraćaš se :)
A inace o okolini super situacija, recimo u PK, RD ili BD. :D Cvjetaju ruze. :D

De ba doktore nemoj o parama ziv bio, vazda najebes a svakako odo napolje sad, kutariso se posla. :D
Hafis

#3489 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Ništa ti meni ne objasni ove podatke :cry:
Nego onako ono tvoje standardno, odbojkaški, pa gdje odleti. Čudi me pa mi ne spomenu aluminij ili maloljetnog pukovnika.

Nego reci stvarno koliko hoda metar stana u tom gore raju?...koja je srednja cijena
Da barem nešto čovjeku riješim.
kakonako

#3490 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by kakonako »

Jos kad bi dr.Hafizaga bolje vladao podTcima,gdje bi mu kraj bio...daj,ba,doktore izjednaci te suglasnike,obnovi malo znanje.
vee-jay

#3491 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

Hafis wrote:
vee-jay wrote: I to ih i najvise hebe. Oni nemaju argumente za "treci", nemaju prognoze koje bi mogli postaviti na stol kada se krene sa pregovaranjima. Tako da im samo ostaje "hocemo entitet" a onda kad im SDP ponudi entitet za svaku osobu u BiH onda su oni islamski unitaristi. HDZ je postala tako providna i dosadna u svojoj jednostavnosti da mi je neshvatljivo kako neko uopste moze glasati za ovo glupo jednoumlje...
Pričamo li o istom SDP-u?
Hoćeš reći da se oni kriminalci i o čemu drugom brinu, osim kako sebe negdje ugraditi ?

Nešto se ne sjećam te ponude..u stvari što ti to znači ''entitet za svaku osobu''?
Miriše mi na graDŽanski štih..ono, stari folovi...svi svugdje konstitutivni i jednaki, ali hajde ti mali Ivica u KŠC ako misliš glumiti Hrvatinu i zahtijevati nastavu na ''maternjem'' jeziku...ha ja, nama doš'o...
Znam da u vašim ušima ovo zvuči ''fašistički'', ekstremistički, kockoglavo i hercegćetnićki, ali je tako.
Dakle, što znači ''entitet za svaku osobu''?
Pazi, ja ti ovo samo napisem kako ce to gledati Njemac kad se nakon izbora sjedne za stol. Da se SDP brine o Hrvatima koliko se brine i o Bosnjacima je dokazao sa Komsicem - vecinska Bosnjacka stranka izabere Hrvata za sefa drzave. Manje-vise se i SDA potrudila da izabere drugog Hrvata Komsica za sefa glavnog grada a samim time i jedinog poznatog grada nase drzave van Balkana.

Na drugoj strani Covic za sebe hoce svoj RS - a u toj RS vlada jedini evropski Kim Jong. I jos onda taj Covic partija zajedno sa ljudima koji su trecinu zivota odrobijali radi najgorih zlocina koji se mogu desiti.

Pa hajd' ti sad reci Njemcu da tebe Bosnjaci majoriziraju samo zato sto ne izaberu covjeka cija stranka koja hoce svoju RS i koja dobije 5% glasova.
energy star

#3492 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

seln wrote:
energy star wrote:
Lijanovići na službenom putu,
HSP-u rejting na nekom nivou teško je reći i mizernom

Tko bi to mogao zamijeniti HDZ+HDZ90 u hrvatskoj kvoti u vladi FBIH???
vee-jay

#3493 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

energy star wrote:
seln wrote:
energy star wrote:
Lijanovići na službenom putu,
HSP-u rejting na nekom nivou teško je reći i mizernom

Tko bi to mogao zamijeniti HDZ+HDZ90 u hrvatskoj kvoti u vladi FBIH???
Vidis, tu i jeste problem -> za "hrvatsku kvotu" nije potrebno da se dolazi iz "hrvatske stranke". Zasto si Covic ne osigura i par tisuca bosnjackih ili srpskih glasova. Pa kako ce, kada ne govori o ekonomiji, bolnicama ili skolama, nego jedino zna trubiti o temama koje se nalaze u 15. stoljecu.
energy star

#3494 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

vee-jay wrote:
Vidis, tu i jeste problem -> za "hrvatsku kvotu" nije potrebno da se dolazi iz "hrvatske stranke". Zasto si Covic ne osigura i par tisuca bosnjackih ili srpskih glasova. Pa kako ce, kada ne govori o ekonomiji, bolnicama ili skolama, nego jedino zna trubiti o temama koje se nalaze u 15. stoljecu.

BiH Hrvatima Federacija uopće nije potrebna!

Dakle totalna destrukcija, uništenje, razgradnja Federacije je prioritet no1 BiH Hrvata!

Sa ovakvim bošnjačkim stavovima!
Last edited by energy star on 13/09/2014 15:09, edited 1 time in total.
energy star

#3495 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

dupli
Hafis

#3496 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

kakonako wrote:Jos kad bi dr.Hafizaga bolje vladao podTcima,gdje bi mu kraj bio...daj,ba,doktore izjednaci te suglasnike,obnovi malo znanje.
Kolega kakao, bez uvrijede, ali malo smo se ipak zaletili:
podatci
zadatci
dodatci

Hrvatski pravopis. Izgugletaj pa navrVi opet na drugi dio predavanja.
Mada ne sporim da su u srpskom i bosanskom jeztiku vjerojatno podaci, dodaci, zadaci....isto kao i projekAt :)
Last edited by Hafis on 13/09/2014 15:13, edited 1 time in total.
sanjin_1

#3497 Re:

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:
parapet wrote:
Ti si stvarno "zivopisan" lik. Kako si sam napisao - kreveljis se, mjerilo si forumskog trola, imas neku svoju viziju stvarnosti, muftija jedno o Bosnjacima u Hercegovini a ti drugo. Pravo je pitanje samo ko laze - ti ili muftija?
:lol: :lol: :lol:
Pa niste vrijedni smijeha. Za smijeh je potreban humor a vi to nemate. Na vaše kmečanje odgovara se usiljenim "osmijehom" ili kreveljenjem..znaš kad me neko pođe gnjaviti glupim pričama a ja nemam kućnog odgoja da mu kažem da je glupander i idiot...ja mu se onda "nakreveljim" nadajući se da će smotanko sam skontati koliki je idiot.
Ah da, ti svaku pricu pretvoris u pandan onoga "Srbin ih je na kraju sve nadmudrio" pa makar se momci izredali do iznemoglosti.

"Srbin ih je na kraju sve nadmudrio", mozete se zvati kako hocete ali krv nije voda
Nisam vam ja kriv što ste panglu. Nije vam do mene. Nemojte se provaljivat pa vam se ja neću "kreveljiti"..
More li tako kumašine? More! Evo ruke :-D
sanjin_1

#3498 Re:

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:Kad će treČi? :zid:
Kad će 100% Bosne?

Oće bit dosta ovih 23%?
Dosta valahi bilahi i ovih 23 %. Bitno je da ti nemaš više od 8 % kamenjara.
sanjin_1

#3499 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by sanjin_1 »

energy star wrote:
vee-jay wrote:

BiH Hrvatima Federacija uopće nije potrebna!

Dakle totalna destrukcija, uništenje, razgradnja Federacije je prioritet no1 BiH Hrvata!

Sa ovakvim bošnjačkim stavovima!
Super..nek vam je sa srećom...samo nemojte opet cmizdrit o onome 17 podjeljeno sa 3 :izet:
Treći entitet nije opcija ni pod razno. To vam je jasno stavljeno do znanja i to je razlog one Čovketove tužne konjske face.

Ukratko, rečeno mu je ono što ja vama govorim ima najmanje pet godina.
Ili da se poslužim vašim omiljenim izvorom informacija, pukla priĆa de ćete se nakon ovih izbora morat izvući iz Dodikovog prkna pa pravac na Bakirovu "praktorijadu". :mrgreen:
Uglavnom, od onolikog podvriskivanja o "treČem samo što nije" osta nadanje da će se kantoni konsultovati po pitanju obrazovanja kad se jednom poDŽe razgovarati o ulasku u EU.....eeeehhhh pameti. A mogli ste lijepo biti "svoji na svojih 8 % kamenjara"..ali zinula guzica za tuđim pa sad nećeš ni to.
energy star

#3500 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by energy star »

sanjin_1 wrote: Super..nek vam je sa srećom...samo nemojte opet cmizdrit o onome 17 podjeljeno sa 3 :izet:
Treći entitet nije opcija ni pod razno. To vam je jasno stavljeno do znanja i to je razlog one Čovketove tužne konjske face.

Ukratko, rečeno mu je ono što ja vama govorim ima najmanje pet godina.
Ili da se poslužim vašim omiljenim izvorom informacija, pukla priĆa de ćete se nakon ovih izbora morat izvući iz Dodikovog prkna pa pravac na Bakirovu "praktorijadu". :mrgreen:
Uglavnom, od onolikog podvriskivanja o "treČem samo što nije" osta nadanje da će se kantoni konsultovati po pitanju obrazovanja kad se jednom poDŽe razgovarati o ulasku u EU.....eeeehhhh pameti. A mogli ste lijepo biti "svoji na svojih 8 % kamenjara"..ali zinula guzica za tuđim pa sad nećeš ni to.
što se tiče dodikovog prkna vi ste mislili da izvlačenjem iz istog....

-Trebinje, 1991. sastojalo od 25% Bošnjaka u njemu, dobro situiranih sa velikim imanjima.
Danas: Zero, nula , ništa
- Nevesinje, 1991. također 25%, također danas zero!
- Gacko, živjelo prije rata 40% Bošnjaka, danas, zero!
-Kalinovik, također 40% , također zero!
-Foča, 60% Bošnjaka, danas 10-15 %
-Čajniče , nekad 50% Bošnjaka, danas 5%
-Rudo , prije rata 30%, danas 3 %
-Pale, 30%, danas 3%
-Sokolac, prije rata 30% Bošnjaka, danas 3%
-Rogatica, 60 % Bošnjaka, danas 5%
- Višegrad, 70% Bošnjaka, danas 7%
-Han Pijesak , 40 % Bošnjaka , danas 3%
-Vlasenica, 60% Bošnjaka, danas 5%
- Srebrenica, 75% Bošnjaka, danas 35%
- Bratunac, 65%, danas 10 %