Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- cenecimoveocino
- It_is_a_Leclerc
#3477 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kažu da je u Maglaju kao u ratu. Ljudi se otimaju za pakete, nikog nema da smiri ljude, svađa i jagma na sve strane.
Informacija je sa twittera.
Informacija je sa twittera.
- Reglan
#3478 Re: Poplave u cijeloj BiH
ima li gdje broj kasarne u Zenici
- O'zone
- Globalni moderator
#3479 Re: Poplave u cijeloj BiH

Akumlaciono jezero Drenova-Prnjavor je oko 20:30h prelilo branu i prijeti dijelu opstine Prnjavor i opstini Derventa.
-
kakavdanakneiskustvu
#3480 Re: Poplave u cijeloj BiH
kamen spoticanja wrote:Kasarna u Zenici zatrpana paketima pomoci![]()
Ali dosta je djece izmedju 1 i 5 godina i po mojoj slobodnoj procjeni tu ce nedostajati hrane i obuce
Btw trenutno jedna veca grupa zena priprema frisko kuhanu hranu pa ako jos neko ima mogućnosti i zelje, hrane nece biti viska
Prolaz preko drvenog mosta za kasarnu je dozvoljen za dostavu pomoci
I jos jednom da kazem PONOSAN SAM NA SVE NAS
mogu li se ovi ljudi smještati u hotelima?,hladno im je u kasarni
- cenecimoveocino
#3481 Re: Poplave u cijeloj BiH
Drana na Liscu
" na brdu lisca su haman neki ljudi koji pokusavaju proc
daju neke signale
helikopter je kruzio , al nista nije ih vidio ili sta vec
molim vas pomozitte kako bilo"
" na brdu lisca su haman neki ljudi koji pokusavaju proc
daju neke signale
helikopter je kruzio , al nista nije ih vidio ili sta vec
molim vas pomozitte kako bilo"
- O'zone
- Globalni moderator
#3482 Re: Poplave u cijeloj BiH
Snimci direktno iz čamca sa akcije evakuisanja stanovnika iz naselja Dobor-Modriča! Danas oko 14h!
- 1941.
#3484 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gdje se tacno nalazi? Je li u bekoj od privatnih kuca iza pekare ili u zgradama kod obdenista ili kod sklonista?Velkoski wrote:Ako nekoga zanima, na Ilidži CK radi do ~10, Jahijela Fincija 18.
Hvala za info, u svakom slucaju
- emigrazione
#3485 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ljudi, vi koji zivite na padinskim dijelovima, pravite kanale, cistite propuste... voda se mora preusmjeriti sto dalje od objekata
- agnostic_front
#3486 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kakve ima veze vodeni val iz Austrije sa Savom, ako može objašnjenje? Postoje poplave u Donjoj Austriji, ali to je već Dunav.dinao wrote:Nije provjerena informacija, ali kazu da nasip na Savi puca. Postoji velika opasnost za cijelu Posavinu. Strani mediji cak spominju i neki vodeni val iz Austrije, koji ce vjerovatno zavrsiti u Savi. Izgleda da najgore nije iza nas. Nadam se da grijesim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
almir1977
#3487 Re: Poplave u cijeloj BiH
Rekli su da su odlučili da se održi kako bi iskoristili to da podignu svijest naroda oko poplava.Eurosa wrote:Ove budale na Hayatu,docekuju zvijezde, festa se sprema...mozda pretjerujem ali stvarno ne znam kako mogu,nije mi jasno
If you know what I mean...
- bosan
#3488 Re: Poplave u cijeloj BiH
Veceras sam bio na nekim mjestima u Grazu (Austrija) da vidim je li pocela akcija prikupljanja pomoci.Cuo sam da se prikuplja na autobuskoj i zeljeznickoj stanici (Bahnof) ali nazalost nisam nikog tamo nasao .Valjda su neki studenti nesto skupili i to poslali busom Bundavica za Tuzlu . Isao sam u klub Bosnjaka Stajerske ali tamo jos nije nista krenulo. U Grazu je masa nasih ljudi i vjerovatno svi zele pomoci ali cekamo da vidimo gdje i kako. Ako neko zna nesto vise neka objavi ovdje da bi se krenulo sa akcijom . Vjerujem da nije lako ni organizovati ali mora se poceti . Molim za informacije , ljudi bi rado pomogli ali treba to pokrenuti . Pomoc nece izostati 
- korisnik.1
#3489 Re: Poplave u cijeloj BiH

Ulaz u Živinice, donji dio i desni dio slike je naselje Maline i tu još oko 200 metara poplavljen M18.
U pozadini slike su poplavljene mjesne zajednice Suha, Šerići, Priluk i vidi se jezero Modrac.
Oštećena je i pruga na više dijelova, uskoro i slike.
- Reglan
- It_is_a_Leclerc
#3491 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kreće totalna evakuacija Biljeljine.
Rekao Mićo Mićić za Al Jazeeru
Rekao Mićo Mićić za Al Jazeeru
- Not My Idea
#3492 Re: Poplave u cijeloj BiH
svaka castliverpool-ynwa wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:liverpool-ynwa wrote:Molio bih da mi neko napiše gdje je pomoć NAJPOTREBNIJA jer planiram sutra aBd krenuti iz SA prema Zenici ili negdje drugo sa kombijem punim stvari iskupljene i kupljene od raje.
Molim vas da neko navede gdje je najpotrebnije za ljude kojima je najpotrebnije i gdje se nalaze.
Hvala
nemila poslije zenice ti je najbliža koliko ja znam
Zna li ko tačno gdje se nalaze ti ljudi u Nemiloj i naravno ako se ne snađe čovjek kojem je potreban prevoz do 13h. kada planiramo krenuti može sa nama a moj broj je 061/171562
@hamdijaho, javi se
-
StupskaBitanga
#3493 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kažu Bijeljina pada Sava je pobijedila 
- PravimHaos
#3494 Re: Poplave u cijeloj BiH
Situacija u Bjeljini postaje kritičnija iz sekunde u sekundu
- Havatar
#3495 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bivši nogometaš Damir Hadžić proživljava dramu u Željeznom Polju: Spasite mi djecu!
Bivši i sadašnji nogometaši Sarajeva danas su putem društvenih mreža tražili informaciju o sudbini bivšeg saigrača Damira Hadžića, koji sa porodicom živi u Željeznom Polju, mjestu koje je pretpjelo stravično razaranje klizištu i poplavi.
Bivši nogometaš Damir Hadžić proživljava dramu u Željeznom Polju: Spasite mi djecu! Foto: Radio Žepče No, kako saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP) prije nekoliko trenutaka su dobili informaciju da se Hadžić, kao i jedan dio mještana Željeznog Polja izvukao živ, ali da proživljava dramatične trenutke.
Njegov bivši saigrač Veldin Muharemović prije nekoliko trenutaka je na Facebook profilu objavio apel u kojem poziva da se helikopterom spasi Hadžić i grupa ljudi iz Željeznog Polja.
"Uspio sam stupiti u kontakt sa Damirom Hadžicem, prešao je neki most na sigurnu stranu. Sada nema mogućnosti da se vrati na drugu stranu kod porodice, gdje mu se nalazi žena sa dvoje djece od koje je beba od nekoliko mjeseci, koje ne može kontaktirati nikako", napisao je Muharemović.
Prema informacijama koje je dobio, riječ je o području Ravne-Željezno Polje gdje se nalazi grupa mještana koji su odsječeni od ostatka svijeta.
"Molim vas da mi pomognete da se vijest proširi te da dođemo do helikoptera koji će otići u mjesto Ravne - Željezno Polje i spasiti te zarobljene ljude. Damir kaže da je situacija alarmantna, da su klizišta na sve strane. Pomozite ljudi!", napisao je Muharemović.
Više od 50 osoba iz Željeznog Polja je stiglo u Žepče, a još oko dvije stotine pješke je napustilo ugroženo područje. Jedna starija žena je umrla.
Hadžić se javio bivšem saigraču i kapitenu FK Sarajevo Sedinu Torlaku, prenosi NAP. Hadžić je ostao upamćen kod navijača Sarajeva kao strijelac važnih golova od koji je poseban ona protiv Helsingborga u Evropskoj ligi.
-
cove41
#3496 Re: Poplave u cijeloj BiH
Želimo vas obavijestiti da se prikupljanje namirnica za ugrožene porodice nastavlja sutra od 10:00 do 17:00 u prostorijama Organizacije Ruku na Srce, Esada Pašalića br. 8, posljednja trolejbuska stanica na Dobrinji, prekoputa Binga.
Spisak neophodnih stvari:
- Lijekovi (Paracetamol, antiseptici, tablete protiv dijareje, sredstva za dezinfekciju),
- Konzervirana hrana, hrana za bebe i flaširana voda
- Radio na baterije i baterije
- Baterijska lampa, svijeće
- Otvarač za konzerve
- Pokrivači, odjeća, gumene čizme, lopate.
Spisak neophodnih stvari:
- Lijekovi (Paracetamol, antiseptici, tablete protiv dijareje, sredstva za dezinfekciju),
- Konzervirana hrana, hrana za bebe i flaširana voda
- Radio na baterije i baterije
- Baterijska lampa, svijeće
- Otvarač za konzerve
- Pokrivači, odjeća, gumene čizme, lopate.
-
VjecitiStudent
#3497 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne žurite, pomoć će biti potrebna mjesecima, ako ne i godinama.bosan wrote:Veceras sam bio na nekim mjestima u Grazu (Austrija) da vidim je li pocela akcija prikupljanja pomoci.Cuo sam da se prikuplja na autobuskoj i zeljeznickoj stanici (Bahnof) ali nazalost nisam nikog tamo nasao .Valjda su neki studenti nesto skupili i to poslali busom Bundavica za Tuzlu . Isao sam u klub Bosnjaka Stajerske ali tamo jos nije nista krenulo. U Grazu je masa nasih ljudi i vjerovatno svi zele pomoci ali cekamo da vidimo gdje i kako. Ako neko zna nesto vise neka objavi ovdje da bi se krenulo sa akcijom . Vjerujem da nije lako ni organizovati ali mora se poceti . Molim za informacije , ljudi bi rado pomogli ali treba to pokrenuti . Pomoc nece izostati
Najvažnije je da budete sigurni da će vaša pomoć stići onome kome je zaista potrebna.
Lovci u mutnom već operišu!!!
- titinho
#3498 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima li novosti iz Maglaja, jel provjerena prica da se pastete prodaju po 5 km i da hranu ne dobivaju svi
-
Peryton_
#3499 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vi koji ste na padinama, lampu u ruke i hodaj oko kuce, trazite pukotine na temelju i na fasadi.
Onda po avliji prohodajte , gledajte ima li kakvih rascjepa.
Nemojte ignorisati, to je 5 minuta posla a vi mozete glavu izvuci.
Onda po avliji prohodajte , gledajte ima li kakvih rascjepa.
Nemojte ignorisati, to je 5 minuta posla a vi mozete glavu izvuci.
-
StupskaBitanga
#3500 Re: Poplave u cijeloj BiH
Signala RTV BN nema