Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- zforumas
#3476 Re: Ateizam
Ja sam pak cuo pricu da je u obliku knjige
- Raigor Stonehoof
#3477 Re: Ateizam
Procitaj Smrle, ne tjeram te da na somunu stojis. Zar ti nine Muha napisao da ucis konstantno? Procitaj sve, budi otvorenog uma, mozda nesto i naucis 
- HardcoreMX
#3478 Re: Ateizam
Koje? ako to nije opet nešto u domenu tvog ad spinonema...Dozer wrote: Ovo je vec u domeni "hilarious"![]()
![]()
Zašto ti vidiš ljepilo kad se nigdje ne spominje?fatamorgana wrote: Zar ljepilo nije zabranjeno vjernicima?![]()
Znači tako to izgleda iz tvoje perspektive, naravno uz kilo emotikona.Dozer wrote: Hebo price za laku noc ili popodnevno drijemanje djeci u vrticu![]()
![]()
Vrhunska logika, nema sta![]()
Cuj - ako se drvo samo ne moze izrezati u daske i sastaviti camac, kako je nastalo sve ostalo![]()
![]()
![]()
![]()
Jašta, logika je simple, samo trebaš smjeti pogledati istinu u sebi.
Ne mora se ništa sastavljati,evo spustiću ti još prag, mogu li se samo drva sama od sebe iscjepati?
- Zaitsev
#3479 Re: Ateizam
Nemoj brate biti toliko sebičan. Sa svakim tvojim postom se ja tako osjećam, ali opet, normalne diskusije i novih znanja radi čitam svaki post do kraja i trudim se shvatiti pa dati svoje mišljenje. Nije uredu da se ograničavaš tako. Svoje stavove čvrsto braniš, ne vrijeđaš nikoga i pišeš kako misliš. Isto to radim i ja. Ali ako ti na svačiji post gledaš ovako kao što kažeš, zaista ti nije mjesto na forumu i fakat bi se administracija trebala upetljati onda. Ono kao ti ćeš lijepiti, postavljati, pisati i sve je to tako, a tuđi postovi su gluposti i nećeš ih ni čitati. Sebično i neozbiljno i niko nije dužan to čitati, naprotiv. Postoji opcija add foe, ali gubi se smisao foruma...Smrcak15 wrote:Raigor Stonehoof wrote:Pa procitaj sve smrcak. Sve ti je izlozeno samo igborises dijelove. Ako nije prepisivao, onda je klao trudnice i gledao. Alah je zaista milostiv, al u kurcurece mi onaj koji nije procitao sve na onome sto sam iznio od dokaza gdje se jasno kaze nemoze se forma pijavice uociti golim okom a ti kaze klao trudnice i gledaoonda je klao trudnice i gledao....Pa procitaj sve smrcak.i kaze mi da procitam sve sto mi vi pisete, ja krenem citati ali vidim gluposti u pocetku jer te iste gluposti su oborene davnih dana argumentovano sa dokazima i sta onda imam dalje citati
- Smrcak15
#3480 Re: Ateizam
jednostavno sam mislio kad pokazem da prvi dio nije tacan to znaci automatski ni drugi dio nije jer jedno drugo povlaci. tako da nije trebala prica oko drugog dijela.Zaitsev wrote: Nemoj brate biti toliko sebičan. Sa svakim tvojim postom se ja tako osjećam, ali opet, normalne diskusije i novih znanja radi čitam svaki post do kraja i trudim se shvatiti pa dati svoje mišljenje. Nije uredu da se ograničavaš tako. Svoje stavove čvrsto braniš, ne vrijeđaš nikoga i pišeš kako misliš. Isto to radim i ja. Ali ako ti na svačiji post gledaš ovako kao što kažeš, zaista ti nije mjesto na forumu i fakat bi se administracija trebala upetljati onda. Ono kao ti ćeš lijepiti, postavljati, pisati i sve je to tako, a tuđi postovi su gluposti i nećeš ih ni čitati. Sebično i neozbiljno i niko nije dužan to čitati, naprotiv. Postoji opcija add foe, ali gubi se smisao foruma...
- zforumas
#3481 Re: Ateizam
Pretpostavka je majka svih zajeba!
- Zaitsev
#3482 Re: Ateizam
Znači uopšte ne ostavljaš prostora za "Šta ako je prvi dio tačan?" ; ili "Šta ako nisam upravu?"Smrcak15 wrote:jednostavno sam mislio kad pokazem da prvi dio nije tacan to znaci automatski ni drugi dio nije jer jedno drugo povlaci. tako da nije trebala prica oko drugog dijela.Zaitsev wrote: Nemoj brate biti toliko sebičan. Sa svakim tvojim postom se ja tako osjećam, ali opet, normalne diskusije i novih znanja radi čitam svaki post do kraja i trudim se shvatiti pa dati svoje mišljenje. Nije uredu da se ograničavaš tako. Svoje stavove čvrsto braniš, ne vrijeđaš nikoga i pišeš kako misliš. Isto to radim i ja. Ali ako ti na svačiji post gledaš ovako kao što kažeš, zaista ti nije mjesto na forumu i fakat bi se administracija trebala upetljati onda. Ono kao ti ćeš lijepiti, postavljati, pisati i sve je to tako, a tuđi postovi su gluposti i nećeš ih ni čitati. Sebično i neozbiljno i niko nije dužan to čitati, naprotiv. Postoji opcija add foe, ali gubi se smisao foruma...
- HardcoreMX
- Dope_Man
#3484 Re: Ateizam
Osim onog dijela gdje je sama prva rijec pogresna.. ali ne moze se to objasniti onima koji ne mogu zamisliti da postoji svijet IZVAN religjie.. zauvjek u svojoj maloj kockici.
- HardcoreMX
- Smrcak15
#3486 Re: Ateizam
pa nije tacan jer sam ga davno obradjivao prije nego sam ulazio u ovu diskusiju sa vamaZaitsev wrote:Znači uopšte ne ostavljaš prostora za "Šta ako je prvi dio tačan?" ; ili "Šta ako nisam upravu?"Smrcak15 wrote:jednostavno sam mislio kad pokazem da prvi dio nije tacan to znaci automatski ni drugi dio nije jer jedno drugo povlaci. tako da nije trebala prica oko drugog dijela.Zaitsev wrote: Nemoj brate biti toliko sebičan. Sa svakim tvojim postom se ja tako osjećam, ali opet, normalne diskusije i novih znanja radi čitam svaki post do kraja i trudim se shvatiti pa dati svoje mišljenje. Nije uredu da se ograničavaš tako. Svoje stavove čvrsto braniš, ne vrijeđaš nikoga i pišeš kako misliš. Isto to radim i ja. Ali ako ti na svačiji post gledaš ovako kao što kažeš, zaista ti nije mjesto na forumu i fakat bi se administracija trebala upetljati onda. Ono kao ti ćeš lijepiti, postavljati, pisati i sve je to tako, a tuđi postovi su gluposti i nećeš ih ni čitati. Sebično i neozbiljno i niko nije dužan to čitati, naprotiv. Postoji opcija add foe, ali gubi se smisao foruma...
- Zaitsev
#3487 Re: Ateizam
Pa je li ostavljaš mogućnost za ono "Šta ako nisam upravu?" ili ne ostavljaš?Smrcak15 wrote: pa nije tacan jer sam ga davno obradjivao prije nego sam ulazio u ovu diskusiju sa vama
- Smrcak15
#3488 Re: Ateizam
ostavljam u koliko dobro ne prostudiram materiju, ja sa tim detaljnim studiranjem otklanjam sumnju i to sta ako nisam upravu.Zaitsev wrote:Pa je li ostavljaš mogućnost za ono "Šta ako nisam upravu?" ili ne ostavljaš?Smrcak15 wrote: pa nije tacan jer sam ga davno obradjivao prije nego sam ulazio u ovu diskusiju sa vama
- HardcoreMX
- Dope_Man
#3490 Re: Ateizam
Hahah vidi sto se slazu razliciti vjernici na tom klipu.. kad se slozite, onda dodjite da pricate o ateizmu, a dotad ce odvratni ateisti od naucnika (vecina, i svakim danom sve vise su ateisti) omoguciti covjeku da ide vec do rimskih bogova (Mars) jer grcke, egipatske i ostale smo vec davno pokorili. A onda je na redu i taj 
- Raigor Stonehoof
#3491 Re: Ateizam
jok to, ovoHardcoreMX wrote:

- HardcoreMX
#3492 Re: Ateizam
I? To ne mijenja suštinu poruke. Voda je i unutra i izvan.
- Raigor Stonehoof
#3493 Re: Ateizam
HardcoreMX wrote:I? To ne mijenja suštinu poruke. Voda je i unutra i izvan.
- HardcoreMX
#3494 Re: Ateizam
Ne, suština je da ti kao ateista ličiš na ribu koja negira da postoji voda u kojoj pliva, nebitno u akvarijumu, rijeci, moru itd. A u čemu se ogleda ta sloboda ateiste koju nema vjernik?Raigor Stonehoof wrote:HardcoreMX wrote:I? To ne mijenja suštinu poruke. Voda je i unutra i izvan.suština je da si kao vjernik ograničen ko akvarium, dok si kao ateist slobodan.
-
KIseljak12
#3495 Re: Ateizam
Kad vec lijepimo prigodne slike o ribama...

-
KIseljak12
#3496 Re: Ateizam
U tome da moze rahat jest skoljke, klempu, junetinu, itd...HardcoreMX wrote:Ne, suština je da ti kao ateista ličiš na ribu koja negira da postoji voda u kojoj pliva, nebitno u akvarijumu, rijeci, moru itd. A u čemu se ogleda ta sloboda ateiste koju nema vjernik?Raigor Stonehoof wrote:HardcoreMX wrote:I? To ne mijenja suštinu poruke. Voda je i unutra i izvan.suština je da si kao vjernik ograničen ko akvarium, dok si kao ateist slobodan.
-
Usual_Suspect
#3497 Re: Ateizam
Sve je to uredu ako razmišljaš kao ti. "O kako li je samo ono jezero oblikovano, da ono nije tog oblika tada ne bi korito onako bilo"HardcoreMX wrote: Baš nezamislivo velike te cifre što ti nabroja. Nesumnjivo, da nema reda u toj pravoj 'svemirskoj džungli', da nije sve vrlo precizno sinkronizovano, došlo bi do medjusobnih sudara nebeskih tijela koje bi vremenom rezultirale pravom lančanom reakcijom, što bi bilo katastrofalno za malu plavu planetu Zemlju.
Druze moj, gravitacija je ta koja vlada nebeskim tijelima, i ona odlučuje koja će se tijela sudariti i koja neće.Baš kao i korito jezera, od njega zavisi kakvog će oblika biti jezero.A biće i toga, ako asteroid ili nešto drugo ne rasturi Zemlju do tada, Sunce sigurno hoće, kada postane crveni dzin.Ali takođe i ironično zvuči, da nema tog kaosa i sudara,crnih rupa, supernovi, gama pulseva, vjeruj mi ni tebe ne bi bilo. Supernove su te koje su kreirale hemijske elemente od kojih si sačinjen, od kojih su i planete(pogotovo naša s obzirom na raznovrsnost elemenata) sačinjene.A život, on nastaje tamo gdje postoje uslovi da se pojavi, a ne obratno. Zašto ne živimo na zvijezdama?
KAOS je bog koji stvara, a ne tvoj bog
- fatamorgana
#3498 Re: Ateizam
Naravno da ne postoji islamska zemlja u kojoj je iskorijenjeno ogovaranje i pričanje iza leđa uprkos jasnoj božijoj uputi, nisi je ni mogao navesti kad ne postoji niti si mogao drugačije odgovoriti nego pokušajem izvrdavanja.Smrcak15 wrote:nepratis sta pisem, ako otklonimo ogovaranje iz jednog drustva, to ce ciniti drustvo zdravim po tom pitanju, barem nece dolazit problema po tom pitanju ali nikad nisam tvrdio da ce to rijesiti sve probleme ako se izbaci ogovoranje iz drustva, daleko od toga dovoljno je da nesto drugo se radi da truje drustvu, nek je droga , alkohol, kocka, bludnicenje prisutno eto ti problema za drustvo.fatamorgana wrote:
Sad se ti izvlačiš jer ti tvrdnja ne pije vode, pošto je to islamsko pravilo u kojim se ono zemljama primjenjuje, u kojim islamskim zemljama nema ogovaranja ili pričanja iza leđa, u Saudijskoj Arabiji, Jemenu, Dubaiju, Kataru, you name it, to zdravo islamsko društvo/zemlju!
Toliko o poštovanju božjih uputa i zdravim društvima koja su plod tog poštovanja a koja nigdje ne postoje.
- HardcoreMX
#3499 Re: Ateizam
Veliš kaos stvara i vlada.Haha Druže te žvake možeš možda nekim levatima da prodaješ. Izgubio si kompas totalno, mojne kota.Usual_Suspect wrote:Sve je to uredu ako razmišljaš kao ti. "O kako li je samo ono jezero oblikovano, da ono nije tog oblika tada ne bi korito onako bilo"HardcoreMX wrote: Baš nezamislivo velike te cifre što ti nabroja. Nesumnjivo, da nema reda u toj pravoj 'svemirskoj džungli', da nije sve vrlo precizno sinkronizovano, došlo bi do medjusobnih sudara nebeskih tijela koje bi vremenom rezultirale pravom lančanom reakcijom, što bi bilo katastrofalno za malu plavu planetu Zemlju.![]()
Druze moj, gravitacija je ta koja vlada nebeskim tijelima, i ona odlučuje koja će se tijela sudariti i koja neće.Baš kao i korito jezera, od njega zavisi kakvog će oblika biti jezero.A biće i toga, ako asteroid ili nešto drugo ne rasturi Zemlju do tada, Sunce sigurno hoće, kada postane crveni dzin.Ali takođe i ironično zvuči, da nema tog kaosa i sudara,crnih rupa, supernovi, gama pulseva, vjeruj mi ni tebe ne bi bilo. Supernove su te koje su kreirale hemijske elemente od kojih si sačinjen, od kojih su i planete(pogotovo naša s obzirom na raznovrsnost elemenata) sačinjene.A život, on nastaje tamo gdje postoje uslovi da se pojavi, a ne obratno. Zašto ne živimo na zvijezdama?veoma plitko razmišljanje
KAOS je bog koji stvara, a ne tvoj bog
Da je to tako, samo naš Sunčevi sistem ne bi mogao ni nastati ni opstati. Otkud onda tako pouzdani parametri u Univerzumu, na našoj planeti itd. Na osnovu astrofizikalnih spoznaja i proračuna može se vrlo precizno izračunati plima i oseka, da vlada kaos to bi bilo nemoguće ustanoviti, još bolji jednostavan primjer recimo pomračenje Sunca se može točno proračunati u desetine ili čak stoljeća unaprijed, kad , gdje i koja će se planeta pojaviti može se egzaktno odrediti, da vlada kaos u Svemiru, da se sve kreće nasumice, nema šanse da bi se to moglo odrediti.
- HardcoreMX
#3500 Re: Ateizam
A ja ti rahatluka, pa đe si ti vidio da se kakav dobar steak ili ćevapi pravi od klempe?! Pa da krmetina valja ne bi bila najjeftinija, bagatelno smeće. Rado ću se odreći tvoje slobode nemam ništa protiv da ti uzmeš klempu, a ja junetinu.KIseljak12 wrote:U tome da moze rahat jest skoljke, klempu, junetinu, itd...
Ateist kao riba sa ili bez bicikla svejedno, ali kao riba na suhom sigurno.KIseljak12 wrote:Kad vec lijepimo prigodne slike o ribama...