Obracun kod OK Mostara ... Hafis vs. Emil. Prave Here.madner wrote:To je razina sukoba koja se ocekuje u Mostaru.
Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
- Gojeni H
#3476 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
-
DejanSrbin
#3477 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa cekaj...poslao si mi video linkove kako uhapsene Srbe maltretiraju i u ubijaju...a sad kazes kako su im davali hranu i hleba...a ovamo pricas kako ce biti u novom ratu ciscenja Srba i Hrvata...a sto se tice procenata 49 posto je RS...to bar mozes da procitas,ako tad nisi bio rodjenMrAmani96 wrote:54 % Bosne je bosnjacko, i ti kazes da je pola Bosne srpsko? Nema vas ni 40 %DejanSrbin wrote:Bravo cedo. Armija BiH je ubila preko 20.000 ustasa i cetnika u BiH tokom rata, i to bez naoruzanje, bez tenkova. A vi ste imali sve, i ubili isti broj vojnika Armije BiH, a ostali su bili civili. Dokaz da ste dobili po pizdi. Ako bude novi rat, opet cete dobiti po pick.i jer svi zemlje ce nam pomoci, plus nasa dijaspora koja ima preko 2 miliona.
A vasa Rusija ce pomoci, malo sutra.
Ako bude novi rat, bice ciscenje cetnickog i ustaskog naroda i tu ne mislim na srbe i hrvate, vec na fascistickog naroda, koji su bez razloga ubijali preko 40.000 civile tokom rata.
Ps. Wikipedia nije istina, vec nemoguce to sto pise na wikipediji jer ima puno vise poginuli civila nego 30.000.
Kao prvo,jedini koji ne bi trebali da prete ste vi muslimani...znam da ste najvise propatili tokom rata....ne znam kakva je vasa pobeda ako ste izgubili pola bosne....bilo je 70 posto srpsko,ali je Milosevic prodao u Dejtonu 20 posto teritorije i tako je nastala danasnja Bosna....ja ne pretim kao ti ,sta ce biti...zao mi je 40 000 civila koji su poginuli,ali ne zaboravi da ne postoji Srbin koji nije nekog izgubio u drugom svetskom ratu...moji pradeda i deda su zaklani na kucnom pragu....tako da ne treba da pretis...nije meni do rata ,ali ako ga bude necu sedeti kuci i verovati da ce doci dobri Hrvati ili Muslimani i nece me dirati![]()
Bosanci nisu ubili ustase i cetnike kada su bili uhapseni. Vec ih razmjenili, dali im vodu, hranu...
A vi koljaci (ustasi, cetnici) ubijali sve moguce.
-
MrAmani96
#3478 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Gdje ti Dejane vidis da maltretiraju srbe? Armija sigurno nije, mozda jesu Mudzahedini, ali oni imaju drugi nacin na koji se bore.
RS mozda jeste oko 49%, ali ako gledamo po demografiju, sve manji i manji procenat hrvata i srba u BiH. Sada je 54% bosnjaka, sto znaci da smo velika velicina. A to znaci da bi se RS trebala ukidati u bliskoj buducnosti.
RS mozda jeste oko 49%, ali ako gledamo po demografiju, sve manji i manji procenat hrvata i srba u BiH. Sada je 54% bosnjaka, sto znaci da smo velika velicina. A to znaci da bi se RS trebala ukidati u bliskoj buducnosti.
- madner
#3479 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Rondo mora pasti.Gojeni H wrote:Obracun kod OK Mostara ... Hafis vs. Emil. Prave Here.madner wrote:To je razina sukoba koja se ocekuje u Mostaru.
-
Hafis
#3480 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Madnere, kada budete te tenkove ustrojavali poćeraj i ovog @emila gore. MoRe vam valjati, ako ništa nek glanca tenkovske kupole i pumpa gume od golfova dvojki. Ionako povasdan landara ovdje bezze i gleda izloge.
A mi vam po starom običaju čuvamo leđa, preprodajemo robu široke potrošnje i švercamo dezertere preko granice
A mi vam po starom običaju čuvamo leđa, preprodajemo robu široke potrošnje i švercamo dezertere preko granice
-
oakville
#3481 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Zaboravio si dodati izvozite hrvate u velikim količinama preko granice. Zadnji put i u post-Dejtonskim nastavcima HDZ je uspješno iz BiH "eksportirao" 200.000 hrvata (protjerani iz Posavine u dogovoru s Tuđmanom) i još cc. 200.000 koji su pod geslom "stižemo matico naša" uz fanfare i zastave HDZ BiH (bilo brojke bilo slova) zauzeli pozicije od Zagreba do Beča i Melburna.Hafis wrote:Madnere, kada budete te tenkove ustrojavali poćeraj i ovog @emila gore. MoRe vam valjati, ako ništa nek glanca tenkovske kupole i pumpa gume od golfova dvojki. Ionako povasdan landara ovdje bezze i gleda izloge.
Vizionarski i uspješno, nema šta.
-
Hafis
#3482 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ma ja. Sami sebe potjerali, još im komšije i oni taze uvezeni vehbosi govorili: Ostajte ovdje, sunce tuđeg neba,oakville wrote:Zaboravio si dodati izvozite hrvate u velikim količinama preko granice. Zadnji put i u post-Dejtonskim nastavcima HDZ je uspješno iz BiH "eksportirao" 200.000 hrvata (protjerani iz Posavine u dogovoru s Tuđmanom) i još cc. 200.000 koji su pod geslom "stižemo matico naša" uz fanfare i zastave HDZ BiH (bilo brojke bilo slova) zauzeli pozicije od Zagreba do Beča i Melburna.Hafis wrote:Madnere, kada budete te tenkove ustrojavali poćeraj i ovog @emila gore. MoRe vam valjati, ako ništa nek glanca tenkovske kupole i pumpa gume od golfova dvojki. Ionako povasdan landara ovdje bezze i gleda izloge.
Vizionarski i uspješno, nema šta.
neće vas grijat kô što ovo grije.... ali džaba, navrlo ići i gotovo.
Inače, da im je danas loše vratili bi se davno.
-
sportman1
#3483 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
MrAmani96 wrote:Gdje ti Dejane vidis da maltretiraju srbe? Armija sigurno nije, mozda jesu Mudzahedini, ali oni imaju drugi nacin na koji se bore.
a sta ako je bude bosnjaka 70% ,a u rs 7, %,sta to mijenja?
- madner
#3484 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ma ko ima takve prijatelje kao vas...Hafis wrote:Madnere, kada budete te tenkove ustrojavali poćeraj i ovog @emila gore. MoRe vam valjati, ako ništa nek glanca tenkovske kupole i pumpa gume od golfova dvojki. Ionako povasdan landara ovdje bezze i gleda izloge.
No nista se ne brini, on ide u sastav federalne policije da nadzire situaciju i po potrebi uvede red, ako bi neko iz Sin Spreja zaboravio ko je glavni.
-
Hafis
#3485 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Dok on upozna i nauči sve ulice u gradu, išaraše mangupi fasade.madner wrote:Ma ko ima takve prijatelje kao vas...Hafis wrote:Madnere, kada budete te tenkove ustrojavali poćeraj i ovog @emila gore. MoRe vam valjati, ako ništa nek glanca tenkovske kupole i pumpa gume od golfova dvojki. Ionako povasdan landara ovdje bezze i gleda izloge.
No nista se ne brini, on ide u sastav federalne policije da nadzire situaciju i po potrebi uvede red, ako bi neko iz Sin Spreja zaboravio ko je glavni.
Ili da ga uzmete za političkog komesara ili vojnog kapelana. Nije baš da je hafis, ali očito je da se kuži u demografiju, proizvodnju aluminija i postotke
- madner
#3486 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Dobro, borba protiv grafita ce biti teska i mukotrpna, no takav je protivnik Sin Sprej i mora se parirati.
Ma to su ideoloski obojene funkcije koje ne pomazu u profesionalnim nastupom na terenu.
Tako da, samo mirno posmatartati i zaraditi koju paru.
Ma to su ideoloski obojene funkcije koje ne pomazu u profesionalnim nastupom na terenu.
-
Hafis
#3487 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa dobro, gurnut ćemo ga negdje u kladionicu da iskuplja pazar, ili da savija banane u Merkatoru.madner wrote:Dobro, borba protiv grafita ce biti teska i mukotrpna, no takav je protivnik Sin Sprej i mora se parirati.
Inače, bit ćemo dobri i nećemo skakati po kući, dok to vi ne obavite
- madner
#3488 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Tako i treba, dogovor kucu gradi.
Da je jos nac nekog normalnog Srbina da preda Banja Luku bez ruznih scena bombardovanja po TVu...
Da je jos nac nekog normalnog Srbina da preda Banja Luku bez ruznih scena bombardovanja po TVu...
-
Hafis
#3489 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ne znam. Što bi rekao moj član predsjedništva: ''dabogda te kćeri aga uzeo''... Vi ste mi i više nekako za defanzive, tj. obrane...znaš ono već kako ide ''herojska obrana i bla bla''.
A što se tiče ofanziva, prodora... mislim da će tu ipak faliti glavna komponenta -HV...treba ipak netko prvi da probije, a kasnije je lahko.
A što se tiče ofanziva, prodora... mislim da će tu ipak faliti glavna komponenta -HV...treba ipak netko prvi da probije, a kasnije je lahko.
- madner
#3490 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Eh, lahko je probiti kada se udara na mjesto gdje je najmekse i protivnik stavlja najslabije snage.
No tesko je racunati na to, posebno sto nema fajde ako se ne ugrozava nesto za protivnika stvarno i bitno.
No tesko je racunati na to, posebno sto nema fajde ako se ne ugrozava nesto za protivnika stvarno i bitno.
-
radostan dan
#3491 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
u koja ste doba, dobri ljudi...dosta teorije, aj to poĆerajte malo, nećete valjda čekati juli i sezonu godišnjih odmora, pa da vam dijaspora oduzme primat -ustaničke puške-...
zamisli bruke, udžbenik istorije/povjesti za 2. razred tekstilne škole - prvi slobodarski pucanj za oslobođenje naših krajeva odjeknuo je 14.04. 2015. u štokholmu/melburnu...
zamisli bruke, udžbenik istorije/povjesti za 2. razred tekstilne škole - prvi slobodarski pucanj za oslobođenje naših krajeva odjeknuo je 14.04. 2015. u štokholmu/melburnu...
-
Hafis
#3492 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Svoj ti pos'o. Izgleda da demografija ne ide onom brzinom kako je bilo planirano, tako da je ova opcija nekako najizglednija, a mogu ti reći i najbrža: dan-dva posla i hajd' kući, a demografijom kako je krenulo ne bi ni za 387 godina....a još tko će tu silnu djecu odgojiti, iškolovati, pozapošljavati i poudavati.radostan dan wrote:u koja ste doba, dobri ljudi...dosta teorije, aj to poĆerajte malo, nećete valjda čekati juli i sezonu godišnjih odmora, pa da vam dijaspora oduzme primat -ustaničke puške-...
Trenutno je zapelo oko lahkog i polulahkog oružija. Tenkova ima, ali slabo s dugim cijevima, s RPG-ejcima, PAM-ovima...
- area51
#3493 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Meni Hafis redovno šalje izvješće glede bojišnice,sad za sad je stanje relativno mirno sa povremenim puškaranjem.Dijasporu su malo uzdrmali rezultati popisa ,sad se malo pregrupišu i ne sumnjam da će se oporaviti i krenuti u akŠnradostan dan wrote:u koja ste doba, dobri ljudi...dosta teorije, aj to poĆerajte malo, nećete valjda čekati juli i sezonu godišnjih odmora, pa da vam dijaspora oduzme primat -ustaničke puške-...
-
Srpscanin
#3494 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
MrAmani96 wrote: Ako bude novi rat, bice ciscenje cetnickog i ustaskog naroda
- Havatar
#3495 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Koji rezultati popisaarea51 wrote:Meni Hafis redovno šalje izvješće glede bojišnice,sad za sad je stanje relativno mirno sa povremenim puškaranjem.Dijasporu su malo uzdrmali rezultati popisa ,sad se malo pregrupišu i ne sumnjam da će se oporaviti i krenuti u akŠnradostan dan wrote:u koja ste doba, dobri ljudi...dosta teorije, aj to poĆerajte malo, nećete valjda čekati juli i sezonu godišnjih odmora, pa da vam dijaspora oduzme primat -ustaničke puške-...
- area51
#3496 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Imaš temu (trenutno je jako aktivna)Havatar wrote:Koji rezultati popisaarea51 wrote:Meni Hafis redovno šalje izvješće glede bojišnice,sad za sad je stanje relativno mirno sa povremenim puškaranjem.Dijasporu su malo uzdrmali rezultati popisa ,sad se malo pregrupišu i ne sumnjam da će se oporaviti i krenuti u akŠnradostan dan wrote:u koja ste doba, dobri ljudi...dosta teorije, aj to poĆerajte malo, nećete valjda čekati juli i sezonu godišnjih odmora, pa da vam dijaspora oduzme primat -ustaničke puške-...
- Havatar
#3497 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
To nisu rezultati nego necija procjena e sad sto se vama vise svidja ta nego neke druge to je druga stvar.
-
Hafis
#3498 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Neslužbeni. To ti je kao i s izborima. Moguća su odstupanja, i to jako velika - otprilke 0,000001%Havatar wrote:Koji rezultati popisaarea51 wrote:Meni Hafis redovno šalje izvješće glede bojišnice,sad za sad je stanje relativno mirno sa povremenim puškaranjem.Dijasporu su malo uzdrmali rezultati popisa ,sad se malo pregrupišu i ne sumnjam da će se oporaviti i krenuti u akŠnradostan dan wrote:u koja ste doba, dobri ljudi...dosta teorije, aj to poĆerajte malo, nećete valjda čekati juli i sezonu godišnjih odmora, pa da vam dijaspora oduzme primat -ustaničke puške-...
- Havatar
#3499 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nisu ni nesluzbeni jer ih nije objavila neka drzavna institucija i to je relevantno kao i sad da ti ili ja napisemo koliko mislimo da ce biti.
-
cindrlimindrli
#3500 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ljudi manite se corava posla, ta zemlja je vec sad pri samom dnu svih svjetskih standarda, slucajno da drekne neka
granata ode sve u tri lijepe pm za narednih 100 godina.
granata ode sve u tri lijepe pm za narednih 100 godina.