Prevaranti na PIK-u
-
Lopov-eliminator
#3476 Re: Prevaranti na PIK-u
@propalismo , polako drug, nemoj napadat covjeka, ima pravo na svoje misljenje, a i nije nikog vrijedjao. Uostalom, rekao je 11km za 8kg a ne 11kg. Ja mislim da ovo sto je on (take-two) izjavio uopste nije tacno, mislim meni je malo tesko vjerovati u to, obicnom postom treba najmanje 5 dana da se zavrsi sve i to za vise para. A za 24Vip, koliko ja znam dostava je 11,68 km do 5 kg bez naplate na drugoj strani a s naplatom je 5km vise.
Sad da odgovorim @stajeba, on je pitao za slanje, rizika ima na obje strane, tvoj rizik je da ce ti se artikal vratit i da ces morat placati duplu dostavu ni za sta. Njegov rizik je da ces mu ti poslati praznu kutiju ili da mu neces nikako poslati. Traziti da uplati sve pa slati ili slati prvo na povjerenje, oboje je rizicno sto se prevara tice. Rjesenje toga je kompromis jednog i drugog, trazis mu da ti uplati 20km prije slanja a ostatak kad mu bude stigao artikal. Pricano je prije o tome ovdje. Zasto bas 20KM. Prvo, 20KM nisu velike pare, cak i da taj bude prevaren steta nije velika (bolje 20 izgubit nego 200). Drugo, tako ces saznati da je taj ozbiljan kupac, da ti se artikal nece vratiti i da nije neko ko krati vrijeme po Piku zavlaceci ljude. Trece, 20KM dodje otprilike na iznos dvostruke dostave (dobro, manje od toga), pa cak i ako se vrati, troskove vozanja posiljke ces placati iz tog avansa ili ako bude koliko preko 20 nadodati razliku. I ovo je rizicno al dosta manje nego ovo prvo.
Ovo je sve u sustini neko vec pisao prije, ja sam samo prepisao.
Sad da odgovorim @stajeba, on je pitao za slanje, rizika ima na obje strane, tvoj rizik je da ce ti se artikal vratit i da ces morat placati duplu dostavu ni za sta. Njegov rizik je da ces mu ti poslati praznu kutiju ili da mu neces nikako poslati. Traziti da uplati sve pa slati ili slati prvo na povjerenje, oboje je rizicno sto se prevara tice. Rjesenje toga je kompromis jednog i drugog, trazis mu da ti uplati 20km prije slanja a ostatak kad mu bude stigao artikal. Pricano je prije o tome ovdje. Zasto bas 20KM. Prvo, 20KM nisu velike pare, cak i da taj bude prevaren steta nije velika (bolje 20 izgubit nego 200). Drugo, tako ces saznati da je taj ozbiljan kupac, da ti se artikal nece vratiti i da nije neko ko krati vrijeme po Piku zavlaceci ljude. Trece, 20KM dodje otprilike na iznos dvostruke dostave (dobro, manje od toga), pa cak i ako se vrati, troskove vozanja posiljke ces placati iz tog avansa ili ako bude koliko preko 20 nadodati razliku. I ovo je rizicno al dosta manje nego ovo prvo.
Ovo je sve u sustini neko vec pisao prije, ja sam samo prepisao.
Last edited by Lopov-eliminator on 23/02/2014 03:53, edited 2 times in total.
- seoBIH
#3477 Re: Prevaranti na PIK-u
hocel ti rizici nestat sa uvodjenjem dostave pika ?
-
Lopov-eliminator
#3478 Re: Prevaranti na PIK-u
Nece nestati ali ce se smanjiti. To je kao korupcija - mozes je smanjiti ali je ne mozes nikad u potpunosti iskorijeniti.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3479 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovo sve može biti tačno, ja sam iskusio dostavu u roku 24h a povrat novca u roku 48h od dana dostave sa BH Poštom.Qurajber wrote:Malo si ga mahnuo, ali nema veze....meni ni u džep ni iz džepa...Take-Two wrote:Nije tacno,slao prosle sedmice obicnom postom tj koristio uslugu placanje pouzecem,poslo Nintendo Wii sa dosta opreme,tezina 8 kg,postarina 11 km,Poslao u utorak,kupac dobio paket u srijedu,ja novac u cetvrtak... Vogosca-Travnik
3 dana zaredom, 3 različite pošiljke(jedna obična, jedna preporučena i jedna otkupna) i sve stizale u roku 24h. Ne pamtim kada je zadnji put trebalo 3 radna dana da stigne preporučena pošiljka na adresu, sve dan ili dva. BH Pošta se dosta popravila što se tiče dostave.
Za veće težine tu je slanje kao paket, koji može da bude do 31,5kg težine. Iz Visokog do Mostara se može poslati otkupni paket težine 10kg jeftinije nego što se može poslati preko brze pošte, ako nije otkupni paket to je 1.80KM jeftinije
- propalismo
#3480 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
Ja samo znam da su mene odrali i da sam cekao po deset dana povrat novca a da ne pricam kad posiljka zaglavi negdje pa me zabrinuti kupac zove da mu ja objasnim sta je u pitanju a ja znam koliko i on.Ja sam imao do sada da je posta jeftinija ali se duze ceka i na artikal i na pare.Euroexpres skuplji ali artikal stiza za 24h a povrat novca 48h.E sad sigurno ce neko reci nije tako posta je brza od Euroexpresa.Svako ima drugacije misljenje....
Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
- saiks
#3481 Re: Prevaranti na PIK-u
ovog lika treba prijaviti piku zbog laganjauskrsno_respo wrote:na auto podforumu neko je postavio ovaj link i bezveze pogledah dojmove kad od 65 transakcija 5-6 ljudi se vrti stalno
http://www.pik.ba/artikal/11263012/audi ... -7-tronic/
ps. ne kazem da je prevarant jer nisam trgovao s njim al je samo iz oglasa vidljivo da je laz jer dsg nikad nije bio u ovom modelu
A da mu to kazes rekao bi sta ti znas sta je full
-
weltschmertz
#3482 Re: Prevaranti na PIK-u
Last edited by weltschmertz on 24/02/2014 13:44, edited 1 time in total.
-
Lopov-eliminator
#3483 Re: Prevaranti na PIK-u
Molim pisite profile, ovaj je SAND .saiks wrote:ovog lika treba prijaviti piku zbog laganjauskrsno_respo wrote:na auto podforumu neko je postavio ovaj link i bezveze pogledah dojmove kad od 65 transakcija 5-6 ljudi se vrti stalno
http://www.pik.ba/artikal/11263012/audi ... -7-tronic/
ps. ne kazem da je prevarant jer nisam trgovao s njim al je samo iz oglasa vidljivo da je laz jer dsg nikad nije bio u ovom modelu,gdje je njemu tu max full oprema,a auta nema pisljive ksenone.
A da mu to kazes rekao bi sta ti znas sta je full
-
zippoo87
#3484 Re: Prevaranti na PIK-u
evo i jedno pozitivno iskustvo,u petak sam porucio tastaturu i mis,u petak mi poslao preporuceno,evo ja danas podigao paket,sve uredno
dobio sam razer lycosa i razer deathadder ,oboje za 50 KM
edit:
http://www.pik.ba/profil/mahirlp/
dobio sam razer lycosa i razer deathadder ,oboje za 50 KM
edit:
Last edited by zippoo87 on 24/02/2014 14:30, edited 1 time in total.
- Averus
#3485 Re: Prevaranti na PIK-u
pa de napiši od kog korisnika, da ga odma' sačuvam 
-
zippoo87
#3486 Re: Prevaranti na PIK-u
sa zadovoljstvom...dobar glas treba da se daleko cuje (kao i dobar grahAverus wrote:pa de napiši od kog korisnika, da ga odma' sačuvam
-
Lopov-eliminator
#3487 Re: Prevaranti na PIK-u
Drago mi je da si zadovoljan prodavcem ali nije pozeljno da se pozitivna iskustva postavljaju ovdje jer ce se time tema razvodniti i raspasti (za to imas Pik all about temu) . Prvo, ova tema je Prevaranti na PIK-u tako da pozitivnim iskustvima ovdje nije mjesto jer bi to, kad bi svako objavljivao pozitivna iskustva, postalo isto kao na Piku kad se stele dojmovi. Tako moze neko od ovih s liste vidjeti da je ovdje spomenut i nagovoriti nekog od jarana da ga nahvali ovdje na temi, sto predstavlja pokusaj reduciranja i smanjivanja relevantnosti negativnog iskustva. Takodjer, svi na temi koji su osvjedoceni prevaranti tipa rasic, diablo666 i drugi, svi redom imaju vise pozitivnih nego negativnih a prevare su im razotkrivene ovdje. Nadam se da ste shvatili u cemu je stvar, jer ako krenu ovdje masovna pozitivna iskustva ode tema u 3 materine a to bi prevarantima najvise odgovaralo.
- propalismo
#3488 Re: Prevaranti na PIK-u
@zippoo87 To sto ti spominjes da ti je prodao tastaturu i mis ja ne vidim nigdje u njegovim transakcijama
Kad si imao tako lijepo iskustvo sto covjeku ne ostavi pozitivne dojmove
Malo to meni smrducka
A lopov eliminator je pravu promasio si temu ovde se razotkrivaju prevaranti a ne dobri likovi.
A lopov eliminator je pravu promasio si temu ovde se razotkrivaju prevaranti a ne dobri likovi.
- Kofer
#3489 Re: Prevaranti na PIK-u
Evo vam link,da znate gdje je ta tema Pik all about:Lopov-eliminator wrote:Drago mi je da si zadovoljan prodavcem ali nije pozeljno da se pozitivna iskustva postavljaju ovdje jer ce se time tema razvodniti i raspasti (za to imas Pik all about temu) . Prvo, ova tema je Prevaranti na PIK-u tako da pozitivnim iskustvima ovdje nije mjesto jer bi to, kad bi svako objavljivao pozitivna iskustva, postalo isto kao na Piku kad se stele dojmovi. Tako moze neko od ovih s liste vidjeti da je ovdje spomenut i nagovoriti nekog od jarana da ga nahvali ovdje na temi, sto predstavlja pokusaj reduciranja i smanjivanja relevantnosti negativnog iskustva. Takodjer, svi na temi koji su osvjedoceni prevaranti tipa rasic, diablo666 i drugi, svi redom imaju vise pozitivnih nego negativnih a prevare su im razotkrivene ovdje. Nadam se da ste shvatili u cemu je stvar, jer ako krenu ovdje masovna pozitivna iskustva ode tema u 3 materine a to bi prevarantima najvise odgovaralo.
http://www.klix.ba/forum/pik-ba-all-abo ... .html-f=38
-
treci
#3490 Re: Prevaranti na PIK-u
pozdrav ljudi, nažalost imam pitanje za ovu temu
mislim da sam žrtva prevare, znam da sam ispao neiskusan i sve 5 nisam puno izgorio i to je ok, ali me boli sto me se levati...
situacija je sljedeca ...
dogovaram na piku transakciju da zamijenim neka stara dva mobitela za playstation 2, decko me dodaj ena fb, daje mi adresu broj telefona, prica mu je finjak samo takav(religiozna familija, on oprezan ovo ono, ajde reko ok). kad sam slao uslikao sam prizanicu i poslao mu, i on je meni uslikao( samo sto nije poslao dogovorenim 24vipom, nego postom, ali uslikao je neki papir, mada sad kontam da je to mogao lazirati) uglavnom javio mi se neki dan i kaze da mu j estiglo sve i da dobro radi mobitel, aal da mu je vracen njegov paket. reko kako je vracen, kaz ene znam, pa ok desava se kontam. posalji ga ponovo ali ovaj put agencijom,njegov odgovor: joj znas sad mi frka ganjam nesto ne znam hocu li stici napomeni me... od tad evo jedno 5 dana svaki dan mu saljem poruke i na fb i na mobitel apsolutno nema odgoovoroa, pitao sam administraciju pik aza savjet rekli su da se obratim policiji jer imam sliku adresu broj telefona od osobe, a i imam sve razgovore poslikane (printscreenove) ako ko ovdje ima neki savjet neka kaze, ja mislim da cu pricekati jos par dana i onda cu stvarno otici u policiju jer kontam nije mi do tih mobitela iskreno ionako su samo stajali, ali ne volim kad me se levati nikako
eto jbg
mislim da sam žrtva prevare, znam da sam ispao neiskusan i sve 5 nisam puno izgorio i to je ok, ali me boli sto me se levati...
dogovaram na piku transakciju da zamijenim neka stara dva mobitela za playstation 2, decko me dodaj ena fb, daje mi adresu broj telefona, prica mu je finjak samo takav(religiozna familija, on oprezan ovo ono, ajde reko ok). kad sam slao uslikao sam prizanicu i poslao mu, i on je meni uslikao( samo sto nije poslao dogovorenim 24vipom, nego postom, ali uslikao je neki papir, mada sad kontam da je to mogao lazirati) uglavnom javio mi se neki dan i kaze da mu j estiglo sve i da dobro radi mobitel, aal da mu je vracen njegov paket. reko kako je vracen, kaz ene znam, pa ok desava se kontam. posalji ga ponovo ali ovaj put agencijom,njegov odgovor: joj znas sad mi frka ganjam nesto ne znam hocu li stici napomeni me... od tad evo jedno 5 dana svaki dan mu saljem poruke i na fb i na mobitel apsolutno nema odgoovoroa, pitao sam administraciju pik aza savjet rekli su da se obratim policiji jer imam sliku adresu broj telefona od osobe, a i imam sve razgovore poslikane (printscreenove) ako ko ovdje ima neki savjet neka kaze, ja mislim da cu pricekati jos par dana i onda cu stvarno otici u policiju jer kontam nije mi do tih mobitela iskreno ionako su samo stajali, ali ne volim kad me se levati nikako
eto jbg
- Sanchez22
#3491 Re: Prevaranti na PIK-u
Dobices svoje stvari nazad.Imas sve potrebno za to ako on ne bude htio sam poslatitreci wrote:pozdrav ljudi, nažalost imam pitanje za ovu temu
eto jbg
-
treci
#3492 Re: Prevaranti na PIK-u
dakle savjet je da se obratim policiji?Sanchez22 wrote:Dobices svoje stvari nazad.Imas sve potrebno za to ako on ne bude htio sam poslatitreci wrote:pozdrav ljudi, nažalost imam pitanje za ovu temu
eto jbg
mislio sam mu danas poslati poruku imas rok do petka da paket dodje do mene inace cu se obratiti policiji imam sve dokaze? je li to pametno?, (cak sam nudio i da ja platim postarinu, ali sad me to ne interesuje)
-
shandrprcSA
#3493 Re: Prevaranti na PIK-u
ne komplikuj vec prijavi pa neka on razbija glavu sta i kako a ne ti
- Sanchez22
#3494 Re: Prevaranti na PIK-u
Ako je iz religiozne porodice,nece dozvoliti da mu dodje patrola pred vrata,narocito sramotit porodicu.Sacekaj eliminatora,on ce to rijesiti na najbolji nacin 
-
treci
#3495 Re: Prevaranti na PIK-u
ne volim se ni ja muhati oko policije, zato sam i kontao reci mu fino korektno eto do petka. do petka mozes poslati iz brisela da mi stigne, ako ne bude u petak kod mene, ja sam u petak u stanici, pa ti dalje razmisljajSanchez22 wrote:Ako je iz religiozne porodice,nece dozvoliti da mu dodje patrola pred vrata,narocito sramotit porodicu.Sacekaj eliminatora,on ce to rijesiti na najbolji nacin
edit... ali i dalje ne vjerujem ako me je mislio prevariti da mi je ponudio tako sve ko na pladnju, ali kontam mozda se predomislio u medjuvremenu, skontao bit mudan
evo cekam eliminatora
- Sanchez22
#3496 Re: Prevaranti na PIK-u
Cekao da njemu prvo dodje da ga neces zaebat,pa se tipu poslije osladilotreci wrote:ne volim se ni ja muhati oko policije, zato sam i kontao reci mu fino korektno eto do petka. do petka mozes poslati iz brisela da mi stigne, ako ne bude u petak kod mene, ja sam u petak u stanici, pa ti dalje razmisljajSanchez22 wrote:Ako je iz religiozne porodice,nece dozvoliti da mu dodje patrola pred vrata,narocito sramotit porodicu.Sacekaj eliminatora,on ce to rijesiti na najbolji nacin
edit... ali i dalje ne vjerujem ako me je mislio prevariti da mi je ponudio tako sve ko na pladnju, ali kontam mozda se predomislio u medjuvremenu, skontao bit mudan![]()
evo cekam eliminatora
-
treci
#3497 Re: Prevaranti na PIK-u
upravo to i ja kontam, jos sere kao dobro drzi baterija na nokiiji, reko nije ti to halalSanchez22 wrote:Cekao da njemu prvo dodje da ga neces zaebat,pa se tipu poslije osladilotreci wrote:ne volim se ni ja muhati oko policije, zato sam i kontao reci mu fino korektno eto do petka. do petka mozes poslati iz brisela da mi stigne, ako ne bude u petak kod mene, ja sam u petak u stanici, pa ti dalje razmisljajSanchez22 wrote:Ako je iz religiozne porodice,nece dozvoliti da mu dodje patrola pred vrata,narocito sramotit porodicu.Sacekaj eliminatora,on ce to rijesiti na najbolji nacin
edit... ali i dalje ne vjerujem ako me je mislio prevariti da mi je ponudio tako sve ko na pladnju, ali kontam mozda se predomislio u medjuvremenu, skontao bit mudan![]()
evo cekam eliminatora
kad ce eliminator?
- Sanchez22
#3498 Re: Prevaranti na PIK-u
haha ako te je*e u zdrav mozak,onda nije dobro.Ne znam,ja sam u prolazu 
- Sanchez22
#3499 Re: Prevaranti na PIK-u
Mene su zeznuli dosad za dvije napojne,graficku karticu i mobitel.Ali sam sve stvari dobio,nije bilo praznih posiljki iako cekam jednu takodje s pika.Tako da sam izgubio preko 200 KM,ali tako bude kada puno vjerujes ljudima jbg 
-
treci
#3500 Re: Prevaranti na PIK-u
a i ja pevise vjerujem jbg, al ovo mi bas nije jasno, lik je dao sve podatke, cak sam i na skajpu gledao njega kako testira playstation, i kao da su dvije razlicite osobe, prije slanja je bilo sve 5 on ovo on ono sve super mala maca, i kad mu je stiglo samo smo se jednom culi i tad je pricao bas bahato ono u tom stilu nemam vremena jbg, sta cu ti ja,Sanchez22 wrote:Mene su zeznuli dosad za dvije napojne,graficku karticu i mobitel.Ali sam sve stvari dobio,nije bilo praznih posiljki iako cekam jednu takodje s pika.Tako da sam izgubio preko 200 KM,ali tako bude kada puno vjerujes ljudima jbg
al vidjecemo dokle