Asmir Begović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#3476 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Pointe, mozes li biti ljubazan pa odgovorit kako je moguce da dva potpuno razlicita selektora, u dva potpuno razlicita i vremenski prilicno distancirana razdoblja, imaju isti problem sa istim igracem/golmanom?
luckylaka

#3477 Re: Asmir Begović

Post by luckylaka »

Point. wrote:Jeste, vi lično se družite svakodnevno sa Asmirom pa znate da je neozbiljan. Uzimate iz štampe šta vam odgovara i sa tim kreirate mišljenje. I ti Laka nemoj zajebavati, nema gola koji je Begović primio a da ga ti i onaj drugi kvisko Xavier niste komentatisali.
Izvini drug umislio si sebi neke stvari ili citiras forumasa kohi se ubi trazeci takve postove da mi ih natovari.I da ponovim po 100-i put,Robi je tu da rijesi dileme a ne ja ,ti ili neko treci.Mialim mogu ja tebi natovariti kako ste se sladili golovima koje je Seha primao ali nije to moj nivo.Prvo BiH pa onda Robi,Asmir,Seha...
Edin H.

#3478 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

Susic nije imao problem sa Begovicem, nego Begovic sa Susicem. Pulis je molio Susica da ne zove Asmira u Ameriku na PRIJATELJSKE i poslije rekao da nije tvrdoglavijeg covjeka od Susica u zivotu vidio. Sasvim je normalno za igrace Premiershipa da se ne odazivaju na pozive reprezentacija, a osobito ne na PRIJATELJSKE. Eno amidza svrsava na drugoj temi sto se pojedini igraci Liverpoola ne odazivaju na pozive reprezentacija. Puno je tu para u igri, a igraci se mogu povrijediti, umoriti od putovanja itd...

Asmir je tada bio u vrhunskoj formi, a ovaj stavlja na gol onog poluinvalida, sadasnjeg trenera golmana, zato sto je Dzekin i Spahin jaran, a raja u ekstazi, jer ne prate formu Begovica, a trener golmana je jetle branio svojevremeno u Zelji.

Kome je palo na pamet nakon svega sto je Asmir uradio za reprezentaciju da postavi "smrtnog suparnika" za trenera golmana ko ce ga znati, ali znalo se u startu da ne moze ne izaci na dobro.

I sto se Prosineckog tice ja ne vidim da je Asmir nesto pogresno napravio, jedino se nije htio odazivati na PRIJATELJSKE utakmice koji ionako nicemu ne sluze, nego da Savez zaradi. Pa neces valjda Asmira probati u tim utakmicama. :lol:

Moglo bi se ovo lako Robiju obiti o glavu, ali vidjecemo...
studeni76

#3479 Re: Asmir Begović

Post by studeni76 »

Asmir nije veći od reprezentacije i tačka! Kad je mogao Džeko dolaziti onda je mogao i ovaj.
BHF_Manijak

#3480 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Edin Dzeko, Miralem Pjanic, koji su 18 puta vece zvijezde i bolji igraci, uredno se odazivaju na te iste prijateljske. Zasto bi neko bio izuzet i to golman, koji se, jelte, ne trosi toliko kao gore navedeni?
A pazi i Dzeko je bio u tom istom Premiershipu. :wink:

I nije raja svrsavala na Susiceve odluke, ne zezaj, svi su mu jebali majku kad je invalida stavio na gol, pa nas taj jebo prvo protiv Albanije, protiv Rumunije, a onda i protiv Francuske sa izmjenom.
Edin H.

#3481 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

I Dzeko, tj, Midhat je zakuhao sa Susicem u Austriji kada su mu raja zvizdala jer se nije trudio, a Susic ga po dogovoru nije htio izvaditi,
Dzeko je pobjegao od izazova Premiershipa u manje izazovnu ligu, ovaj nije.
Dzeko je mahalas, odrastao u ratu, u Sarajevu, voli raju, voli druzenje, Asmir dodje na okupljanje i sam lunja po gradu, ode kod nane na burek, momak je odrastao vani. Govori engleski bolje nego vecina engleskih komentatora, a nas nabada.
Dzeko igra za BiH jer je to jednostavno dio njega, nema drugo drzavljanstvo, Asmir zato sto nije mogao igrati za bolju reprezentaciju.
Znaci mozes se Asmiru samo zahvaliti i reci imali smo srece da iga za nas, za razliku od nekog tamo Seferovica ili onog Ibrahimovica recimo. :oops:

I nije bas neko poredjenje. ;-)
Edin H.

#3482 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote:
I nije raja svrsavala na Susiceve odluke, ne zezaj, svi su mu jebali majku kad je invalida stavio na gol, pa nas taj jebo prvo protiv Albanije, protiv Rumunije, a onda i protiv Francuske sa izmjenom.
A lucky? :D
Bazinga1234

#3483 Re: Asmir Begović

Post by Bazinga1234 »

Odazivao se i Seo na prijateljske utakmice...
Edin H.

#3484 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

Bazinga1234 wrote:Odazivao se i Seo na prijateljske utakmice...
Vala i nije, zato se Robi i na njega napenalio, mislim da je dvije odigrao.

Dobro, vise nego Asmir. :D
BHF_Manijak

#3485 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Dobro, iskreno kakve to veze ima sve sto si nabrojao sa cinjenicom da su Edin i Miralem vece zvijezde, a opet se ne kurce po prijateljskim utakmicama i odazivaju se uredno?
Pjanicev put je slican Asmirovom, pa? Je li i on mahalac ili?

I cuj pobjegao od izazova Premiershipa, frajer tri puta prekuc'o tri najjace svjetske lige tito te jebo. Daj Edine ne zezaj. Znam da si anglofil, da ti je Asmir zbog toga mozda i drazi od ostalih, mizda ste se i upoznali i sjaranili, ali daj malo objektivnosti Boga ti.
Eto Pjanic i/li Dzeko kar'ne, a ovaj mega zvijezda iz Premiershipa. Nema veze sto nije dalje dogur'o od ispodprosjecnih tamosnjih ekipa.
Edin H.

#3486 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

Kurci se i Pjana, samo je malo sofisticiraniji, malo si zaboravio, povrijedjen za reprezentaciju, pa igra za Juventus.
Dobro Asmir jeste sampion kurcenja, ali ne znamo ni ja, ni ti koliko je do kluba, koliko do njega.
Znam samo da je tendencija klubova u Premiershiopu da nagovaraju/vrse protisak na igrace da izbjegavaju obaveze prema reprezentacijama. A realno im igraju igraci previse utakmica.
Nisam nikada upoznao Asmira, niti mi je dao ulaznice, ni za Chelsaea, Stoke ili reprezentaciju, ali jeste nekim mojim prijateljima koji ga sada kritikuju. Pomozi sirotu na svoju sramotu. :D
Da je Dzeko zelio izazov poslusao bi Amara. :oops:
BHF_Manijak

#3487 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Pa onda je posteno i prema sebi i prema javnosti da kaze "jebe me klub", kao sto NBA-aši kazu. Nisu iste okolnosti, ali prije bi raja svakako prihvatila. :)
I nije meni Asmir mrzak, naprotiv, smatram ga i pored svega jednim od najvecih profesionalaca u nasoj selekciji, barem kada je tu. Ono sto sam uspio upoznati, svi na jednu stranu, a on, Vedo i slicni na drugu.
Jos ce mi pocet ovdje raja imputirat da mrzim momka. Govorim samo da je zasr'o i to je cinjenica. Treba li ga odstraniti? Ne, ali dok god Sehic ne ujebe stvar sa pacerskim golovima, neka ga.
luckylaka

#3488 Re: Asmir Begović

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
BHF_Manijak wrote:
A lucky? :D
:P Pa Luckuy zbog Susica i njegove politike odlezao dva mjesec u banovicima ali koliko se sjecam nije Susic tema ni vrijeme reprezentacije u eri Susica
Edin H.

#3489 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

luckylaka wrote: :P Pa Luckuy zbog Susica i njegove politike odlezao dva mjesec u banovicima ali koliko se sjecam nije Susic tema ni vrijeme reprezentacije u eri Susica
:lol:

Pa vidis da me jos uvijek dobro sluzi memorija :D
Edin H.

#3490 Re: Asmir Begović

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote: I nije meni Asmir mrzak, naprotiv, smatram ga i pored svega jednim od najvecih profesionalaca u nasoj selekciji, barem kada je tu. Ono sto sam uspio upoznati, svi na jednu stranu, a on, Vedo i slicni na drugu.
Isto ko da frajer nije porijeklom Bosanac :D

Kaze mu moj jaran:"Hoces nesto popiti Asmire?", nasli se negdje u kafani, "Mozda sok?"
Kaze: "Necu, nije mi na spisku hrane i pica za taj dan!" :twisted:
insomnia78

#3491 Re: Asmir Begović

Post by insomnia78 »

Ja da sam na njegovom mjestu iznajmio bih helikopter i pišo po narodu. Fuj
Crvena Tifoza

#3492 Re: Asmir Begović

Post by Crvena Tifoza »

BHF_Manijak wrote:Pa onda je posteno i prema sebi i prema javnosti da kaze "jebe me klub", kao sto NBA-aši kazu. Nisu iste okolnosti, ali prije bi raja svakako prihvatila. :)
I nije meni Asmir mrzak, naprotiv, smatram ga i pored svega jednim od najvecih profesionalaca u nasoj selekciji, barem kada je tu. Ono sto sam uspio upoznati, svi na jednu stranu, a on, Vedo i slicni na drugu.
Jos ce mi pocet ovdje raja imputirat da mrzim momka. Govorim samo da je zasr'o i to je cinjenica. Treba li ga odstraniti? Ne, ali dok god Sehic ne ujebe stvar sa pacerskim golovima, neka ga.

Čime je Begović zaslužio da nakon 10 godina u dresu repke, nabije se nogom u guzicu, i hinjsi se odnosi prema njemu? Isto tako, ako je na Asmiru da izbori jedinicu, valjda je bio red i na Šehiću da izbori istu poziciju. Nego preko noći nogirali su Asmira, i ovog posadili. Bez ikakvog pravog objašnjenja.

Što se tiče povreda, glumio je i Džeko protiv Izraela povredu kad su nas tresnuli tamo 3:0, pa se niko nije počešao jer je onda bio cilj da se Safet skine.
svi u napad

#3493 Re: Asmir Begović

Post by svi u napad »

Ovdje je tesko dati pravi odgovor. Prosinecki ima hrvatske krvi u sebi a kod susjeda je repka svetinja i svi se odazivaju i ginu za nju sto kod nas nije slucaj. Pored toga Zuti je vece ime u svijetu fudbala nego oni svi zajedno tako da ne dozvoljava da mu se neko kurci i sefuje. Pa on jej jedini uspio dovesti svoje pomocnike i ni je jebavao nas nacionalni kljuc ni tri posto. Pored svega ima rezultate a Sehic nije napravio ni jedan kiks za ovo vrijeme. Sto se tice Asmira on jeste bolji golman od Sehica i uz repku je vec dugi niz godina te je sigurno jedan od najvecih profesionalaca u repki ali imao je u par navrata izbjegavanje prijateljskih tekmi sto su mu Susic i Mesa tolerisali a sto je rezultiralo stvaranjem djelomicno navike i osjecaj da to moze raditi bez konsekvence. E tu se zajebao jer Zuti nije isti sto i one dvije neznalice. Pored toga on nepristaje da bude rezerva Sehi.
Na kraju ne treba zaboraviti uticaj i sigurnu umjesanost Hasagica u zbivanja oko Asmira. Toliko od mene odoh u krevet jer me pocinje nehuroza hvatati zbog danasnje tekme. Naprijed BiH. :izet: :bih: :bih: :bih: :bih:
luckylaka

#3494 Re: Asmir Begović

Post by luckylaka »

Smijesno je sto ljudi uopste u jednu recenicu stavljaju Edina Dzeku i Asmira Begovica.Dzeko je jednostavno car,kralj jedan od najvecih u BiH fudbalu momak koji je zasluzio na svako pominjanje njegobog imena da se ustane i duboko nakloni.Na drugoj strani Asmir je bio ljubimac navijaca dok nije poceo svoju igru oko reprezentacije sto mu se obilo o glavu,sam pao sam se ubio.Baravno jos ima vremena da se Asmir vrati u reprezentaciju sad koliko je njemu to u interesu to mi mozemo samo nagadjati i bezze se ovdje krviti.Eventualno europsko bez Asnira bilo bi veliki gubitak ali opet do njega je.Mozda i poslednja sansa ove generacije da naprave nesto vece na euru zato Asmire skini deduku sa gola i dokazi se.
Point.

#3495 Re: Asmir Begović

Post by Point. »

BHF_Manijak wrote:Pointe, mozes li biti ljubazan pa odgovorit kako je moguce da dva potpuno razlicita selektora, u dva potpuno razlicita i vremenski prilicno distancirana razdoblja, imaju isti problem sa istim igracem/golmanom?
Ja sam uvijek ljubazan pa da odgovorim. Što se tiče Safeta, Edin je objasnio pa da bezze ne ponavljam. Što se tiče Roberta, zar ne misliš da ga je dovoljno kaznio to što ga nije zvao evo već čitavu Ligu Nacija? Koliko će trajati ta kazna? Pa sam je Žuti prije gotovo 7-8 mjeseci rekao da je izgladio sve sa Asmirom i opet ga ne zove.
Kao što su neki ubijeđeni da Asmir neće da bude rezerva Šehiću (što je strogo mahalska i bez ikakvog uporišta, znači rekla-kazala) tako sam i ja ubijeđen da se razlog Asmirovog nepozivanja zove Kenan Hasagić.

Van svake pameti je stavljanje tog ušlje na mjesto trenera golmana kad se zna da ga je Asmir skinuo sa mjesta jedinice. Drugo, šta će on bolan trenirati Asmira i Ibrahim pa obojica su doktori golmananskog zanata za njega.

Onda, Asmira raja i ne miriše zato što on mentalno nije sa Balkana. Čovjek je strogi profesionalac, kad dođe u BiH ne izlazi po kafanama i slika se po restoranima, ne pogađaju ga Šabanovi hitovi i nije mu u interesu ići na roštilj kod Mahira dan pred utakmicu. Van fudbala ima svoj podcast, gotivi klasičnu muziku, golf (ne onaj balkanski golf dvicu :)), NBA i NFL, čest je gost raznih fudbalskih emisija na britanskoj televiziji, žena mu se bavi nešto sa konjima ali ne na balkanski način gdje konj služi samo da ga upregneš i da ti prebacuje tonu sijena.

I, nije dijete Sarajeva ili Želje. Šehić a i Hasagić su djeca Želje pa raja nazor guraju nebi li Željo ubo kakve sadake. Mahalski mentalitet.
svi u napad

#3496 Re: Asmir Begović

Post by svi u napad »

Dobar komentar Point. :izet: :izet: :izet: :izet: :thumbup: :thumbup: No dosta za danas o Asmiru. Moram se koncentristi na danasnju tekmu. Naprijed Bosno a bogami i Hercegovino. :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup:
studeni76

#3497 Re: Asmir Begović

Post by studeni76 »

Hajmo mi vratit Mešu,.on je slagao ekipu po jačini klubova! Džaba se izgleda zajebavamo sa Robijem, neće da sluša "navijače"
AmiĐa_Idriz

#3498 Re: Asmir Begović

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja samo ne znam kako vam ne dosadi više :mrgreen:
Bazinga1234

#3499 Re: Asmir Begović

Post by Bazinga1234 »

Point. wrote: Što se tiče Roberta, zar ne misliš da ga je dovoljno kaznio to što ga nije zvao evo već čitavu Ligu Nacija? Koliko će trajati ta kazna?
Kako misliš čitavu? :D
BHF_Manijak

#3500 Re: Asmir Begović

Post by BHF_Manijak »

Crvena Tifoza wrote: Čime je Begović zaslužio da nakon 10 godina u dresu repke, nabije se nogom u guzicu, i hinjsi se odnosi prema njemu? Isto tako, ako je na Asmiru da izbori jedinicu, valjda je bio red i na Šehiću da izbori istu poziciju. Nego preko noći nogirali su Asmira, i ovog posadili. Bez ikakvog pravog objašnjenja.

Što se tiče povreda, glumio je i Džeko protiv Izraela povredu kad su nas tresnuli tamo 3:0, pa se niko nije počešao jer je onda bio cilj da se Safet skine.
Pa jesam ja rek'o da je trebao biti izbacen, odstranjen? Nisam, izmisljas. Ja ti samo govorim zbog cega je skinut, barem zasad, sa mjesta jedinice. Nije to ni sto je rezerva u Bournemouthu, vec cisto zbog ranijih nedolazaka na okupljanje.
Ima tu i druga strana medalje. Sportisti, treneri, kao uostalom i gotovo sve javne licnosti, su sujeti do pic... materine.
Tu mislim sad na Roberta. Mislis da mu nije udareno na ego sto ga je Asmir odbio, pa se nije pojavio?
Ne ulazeci sad u motive, ispravno, nije ispravno, govorim ti samo logiku stvari. Nemam nikakve pouzdane informacije, jednostavno razmisljanje, nagadjanje.

I kakvu je molim te Edin glumio povredu pred Izrael? Zaboravio sam, prosvijetli me. Nisam ironican, zaista se ne sjecam.

Sto se "hinjaluka" tice, ako je vec data sansa Sehicu i ovaj je prilicno iskoristio, zar ne bi sad bilo hinjski i supacki ga skinuti sa gola i staviti momka koji je premjesten na klupu u svom klubu, a nemas nikakav motiv u smislu da ti je ovaj prvi se lose pokaza? Ne ulazeci u to gdje koji brani, koja je jaca liga, to je valjda i budali jasno, govorim ti sad sa takmicarske, sportske strane.
Point. wrote: Ja sam uvijek ljubazan pa da odgovorim. Što se tiče Safeta, Edin je objasnio pa da bezze ne ponavljam. Što se tiče Roberta, zar ne misliš da ga je dovoljno kaznio to što ga nije zvao evo već čitavu Ligu Nacija? Koliko će trajati ta kazna? Pa sam je Žuti prije gotovo 7-8 mjeseci rekao da je izgladio sve sa Asmirom i opet ga ne zove.
Kao što su neki ubijeđeni da Asmir neće da bude rezerva Šehiću (što je strogo mahalska i bez ikakvog uporišta, znači rekla-kazala) tako sam i ja ubijeđen da se razlog Asmirovog nepozivanja zove Kenan Hasagić.

Van svake pameti je stavljanje tog ušlje na mjesto trenera golmana kad se zna da ga je Asmir skinuo sa mjesta jedinice. Drugo, šta će on bolan trenirati Asmira i Ibrahim pa obojica su doktori golmananskog zanata za njega.

Onda, Asmira raja i ne miriše zato što on mentalno nije sa Balkana. Čovjek je strogi profesionalac, kad dođe u BiH ne izlazi po kafanama i slika se po restoranima, ne pogađaju ga Šabanovi hitovi i nije mu u interesu ići na roštilj kod Mahira dan pred utakmicu. Van fudbala ima svoj podcast, gotivi klasičnu muziku, golf (ne onaj balkanski golf dvicu :)), NBA i NFL, čest je gost raznih fudbalskih emisija na britanskoj televiziji, žena mu se bavi nešto sa konjima ali ne na balkanski način gdje konj služi samo da ga upregneš i da ti prebacuje tonu sijena.

I, nije dijete Sarajeva ili Želje. Šehić a i Hasagić su djeca Želje pa raja nazor guraju nebi li Željo ubo kakve sadake. Mahalski mentalitet.
Nigdje nisam nista napisao za Hasagica, stavise ne mirisem ga plaho. Ponavljam po osamnaestmilioniti put, u to vrijeme pisao sam, svadjao se sa ljudim,a, jeb' Safetu majku majcinu sto stavlja tog invalida na gol, ne znam vise sta treba da vam napisem da skontate da me boli hasimaga za Kenanom Hasagicem?

Sto se Safeta tice, pa nije Edin nista objasnio. Pricao o uslovljavanjima koja Premiership pravi i klubovi. OK, ali zasto Asmir nije izasao javno s tim? Raja bi prihvatila, Safet bi prihvatio. I to se sve desava kada se bori za jedinicu sa Hasagicem, kojeg ionako vec jebu ledja.
Kazes trener mi pravi pritisak, ne bih se trebao odazvati i rijesen svaki spor.
Opet cu se vratit na Dzeku i City, kako njemu nije bilo pritiska?

A sto se tice klupske obojenosti, u kontekstu reprezentacije boli me hasimaga za tim. Ja nisam lud ni idiot da tvrdim da je Sehic bolji golman, sa boljom karijerom od Begovica, samo jer je ponikao i branio u Zeljeznicaru. Imam oci k'o i ti. Ja govorim o trenutnom stanju i onome sto je taj Sehic pruzio u dresu reprezentacije. OK branio do odlicno i zasto bi tek tako bio skinut sa gola? Cim prve prilike zajebe, kosta nas bodova, vratis Asmira. Medjutim sad iz nekog fucking sportskog postovanja trebalo bi ga ostaviti, kao sto bi iz tog istog postovanja trebalo drzati Asmira u krugu reprezentacije.
Na tom fonu rado cu ti postirati i svoje postove od prije 4-5 godina gdje u raspravi tvrdim da Sehic nikad nece biti na Begovicevom nivou i da ovaj treba da brani ispred, kao broj jedan jer je u boljem klubu i boljoj ligi.
Sad su neke druge okolnosti i dok je ovako treba Sehic da je ispred. Cim forma krene silaznom putanjom, zna se Prosineckom sta je ciniti.
Post Reply