Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pike

#3476 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by pike »

alcho wrote:
Odlican film...ako nemate recimo saksiju da gledate kako cvijece raste dva sata, jer je to mnogo smislenije i zanimljivije od ovog filma. Ja, majko draga, u sta protracih 2 sata. Ima li na sa-x knjiga zalbi? :x
Pa za one cija se paznja moze drzati samo ekplozijama i blicanjem preporucujem Michael Bay-a :oops:

PS: "Let the Right One In" je odlican svedski film, definitivna preporuka.

http://www.imdb.com/title/tt1139797/
johnnykola

#3477 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

sutra na hrt2 u 20.45:

Image

http://mojtv.hr/film/349/mala-miss-amerike.aspx

ne propustiti!

i, da, let the right one in je zbilja beton.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3479 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by pici »

http://www.imdb.com/title/tt0114296/

Image

upravo ga odgleda na TV1000.....odlična drama :thumbup:
Triple_XXX

#3480 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Triple_XXX »

Ako ste rasploženi za nešto malo teže, a propustili ste, onda ovaj
Waltz with Bashir
Image
johnnykola

#3481 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

Triple_XXX wrote:Ako ste rasploženi za nešto malo teže, a propustili ste, onda ovaj
Waltz with Bashir
Image
kako me samo smorio na sff-u! ona usporenost u kafani kad se sjeca traume.
ono kad je sakriven iza kamena na plazi i vrhunac: sam valcer s kalasnjikovima ili
cime vec na cesti. nije mi legao nikako. izasao sam u pol frke iz metalca.
Kyuss

#3482 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Kyuss »

Image

Nadasve zanimljiv dokumentarac, lako bi se mogao preslikati i na ovo balkansko podneblje.
Ako je bila preporuka, jbg, do mene je ;)
KPNCTNJAH

#3483 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by KPNCTNJAH »

Baltazar_khan wrote:http://thepiratebay.org/torrent/5815577 ... _XviD-DoNE

Kakva samo drama na običnoj planinskoj uspinjači :shock:
Meni se svidio ovaj film, stašan je :mrgreen:
Odgledah ovo, meni pomalo dosadan bio, a i pretjerali su s nekim stvarima... vukovi :-) , scena kad se onoj djevojci ruka zalijepi za sipku traje minut i zguli svu kozu, a kasnije nikakvih tragova na toj istoj ruci i slicne stvari... da su se tri malo pametnije osobe nasle u onoj situaciji film bi trajao 20 minuta :D
karanana

#3484 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by karanana »

KPNCTNJAH wrote:
Baltazar_khan wrote:http://thepiratebay.org/torrent/5815577 ... _XviD-DoNE

Kakva samo drama na običnoj planinskoj uspinjači :shock:
Meni se svidio ovaj film, stašan je :mrgreen:
Odgledah ovo, meni pomalo dosadan bio, a i pretjerali su s nekim stvarima... vukovi :-) , scena kad se onoj djevojci ruka zalijepi za sipku traje minut i zguli svu kozu, a kasnije nikakvih tragova na toj istoj ruci i slicne stvari... da su se tri malo pametnije osobe nasle u onoj situaciji film bi trajao 20 minuta :D

ima malih spoilera u mom komentaru pa nemojte odmah citati ako planirate gledati. uglavnom pogledo sam i ja. onako, nije los, moze se pogledati, 6/10.

eh sad ti maleni spoileri.....naravno, morali su ga produziti da traje nekih sat i po a komotno je mogao trajati sat ili manje, bilo je nekih beze dijaloga, ali bilo je par ok scena i stvari, posebno ako je gledatelj skijas pa se zapita "sta ako...." i razumijem to popunjavanje vremena jer je mjesto radnje poprilicno staticno, zar ne?! ali ima propusta. recimo kad se cura upisa u gace i na kombinezon, a kasnije joj kombinezon na dupetu potpuno cist bez ikakvih fleka.

sta bi uradio u onoj situaciji da se zavrsi za 20 minuta? jeli onaj kabal fakat onako ostar? ja bih se popeo na kabal ali ne bih samo visio rukama nego bih se skroz popeo na kabal citavim tijelom.
KPNCTNJAH

#3485 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by KPNCTNJAH »

spoiler alert
Ne cudi me da si prvo primijetio kombinezon :D ma hajd' te sitnice mi vise i ne smetaju na filmu, ali predstaviti onu scenu kad ona 'odljepljuje' ruku kao ono da se se svi zgrozimo i da pomislis jadna ona, a kasnije ruka nije ni promijenila bar malo boju od hladnoce, a ne nesto vise... vjerovatno se i tu mogla dodati scena da joj onaj lik pomaze tako sto ce joj satpi po ruci :-D oni su gore bili 2 dana bez vode i hrane na minus temparaturi i na kraju vidis da onoj trebi manje vise nista nije bilo... jah i kad se budi drugi dan dio lica joj je naslonjen na onu sipku, ali tad je sve proslo bez problema :-)
pa ako su znali da je onako blizu stub s stepenicama, to im je mogao biti prvi plan i naravno to je trebao uraditi onaj sto se prvi polomio, jer djeluje da je jaci od ovog koji to na kraju uspije i naravno s nogama omotanim oko kabla... nisam primijetio da su prikazali koja je visina u pitanju, ali ako je vec pomislio na skok na stazu, zar ne bi imao vece sanse da je to uradio sa snowboardom na nogama i pokusao tako da ublazi pad...
ono skijaliste djeluje kao popularno mjesto, a ako se kod njih pojavilo toliko vukova onda su morali nekad ranije iste primijetiti i uciniti nesto da povecaju sigurnost svojih musterija... i 2010 godina, a nigdje mobitela, pa makar i da im je prazna baterija ili nema signala :-D
tech10

#3486 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by tech10 »

Image
Last edited by tech10 on 23/09/2010 21:18, edited 1 time in total.
karanana

#3487 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by karanana »

spoiler.

i ja sam konto da bi lakse bilo sa bordom skociti ali ipak mislim da skok sa snowbordom ne bi ublazio pad, posebno jer je staza utabana i tvrda na mjestu gdje je skocio.
par puta se mogla vidjeti otprilike visina gdje je bila zicara, po mojoj procjeni na nekih 15-20 metara.
zar nisi skontao za mobitele da su ih svi ostavili u ormaricu dole u dnu padine? par puta su nesto spominjali oko toga. eh sad ne znam da li bi taj neko ko cuva te ormarice dole posumnjao ista kada bi vidio da su 3 ormarica ostala neispraznjena. i nije ni meni bilo jasno da se onako popularno skijaliste zatvori na 5 dana.

na pocetku kad su tek stali ako pogledas pozada, vidjelo se barem 3-4 korpe a nigdje stuba, a kasnije je stub bio samo jednu korpu iza njih.

ali reci mi kako bi se odande moglo izvuci? jeli sa potpunim penjanjem na kabal citavim tijelom i onda laganini puzanje sa rukama i nogama oko kabla? ne vjerujem da je kabal toliko ostar da bi prerezo ruke i noge na taj nacin. na nacin na koji je onaj isao - muguce da bi mu se ruke izrezale.
ami8

#3488 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by ami8 »

Evo i ovaj ruski od mene:

Image

Uploaded with ImageShack.us

i isti za americko trziste:

Image

Uploaded with ImageShack.us
Triple_XXX

#3489 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Triple_XXX »

johnnykola wrote:
Triple_XXX wrote:Ako ste rasploženi za nešto malo teže, a propustili ste, onda ovaj
Waltz with Bashir
kako me samo smorio na sff-u! ... nije mi legao nikako. izasao sam u pol frke iz metalca.
Pamćenje je fascinantna stvar - kaže jedan od likova u filmu. Ovaj film se između ostaloga, bavi i time šta ostaje u sjećanju i kako to može biti nešto nepouzdano, pa čak i bez osnove u stvarnim događanjima. Insistiranje na "dinamičnosti" i "uvjerljivosti" u flimu u kome ne nedostaje nadrealnih scena je, mislim, greška. Greška je također, prikazati film kao što je Waltz with Bashir, u ambijentu kakav je Metalac; ja teško da mogu da zamislim gori. Kao i mnogi dobri filmovi, i ovaj film svoju najjaču kartu čuva za kraj i tada udara nepogrešivo i bez milosti, kao maljem. Nije napravljen da se svidi, nije napravljen da legne, nego da opomene. Preporuka dakle, jednom kada ste spremni za njega.
mrtva kokoš

#3491 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by mrtva kokoš »

Image
http://www.imdb.com/title/tt0353969/

Image
http://www.imdb.com/title/tt0780536/

vjerovatno su bili na preporuci ali se ne sjecam...
Baltazar_khan

#3493 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Baltazar_khan »

Ovaj Machete je brutalan :mrgreen:
johnnykola

#3494 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

Triple_XXX wrote:
johnnykola wrote:
Waltz with Bashir
kako me samo smorio na sff-u! ... nije mi legao nikako. izasao sam u pol frke iz metalca.
Pamćenje je fascinantna stvar - kaže jedan od likova u filmu. Ovaj film se između ostaloga, bavi i time šta ostaje u sjećanju i kako to može biti nešto nepouzdano, pa čak i bez osnove u stvarnim događanjima. Insistiranje na "dinamičnosti" i "uvjerljivosti" u flimu u kome ne nedostaje nadrealnih scena je, mislim, greška. Greška je također, prikazati film kao što je Waltz with Bashir, u ambijentu kakav je Metalac; ja teško da mogu da zamislim gori. Kao i mnogi dobri filmovi, i ovaj film svoju najjaču kartu čuva za kraj i tada udara nepogrešivo i bez milosti, kao maljem. Nije napravljen da se svidi, nije napravljen da legne, nego da opomene. Preporuka dakle, jednom kada ste spremni za njega.
mozda je i do svega pobrojanog, ali jedno je sigurno: za mene je prodavanje muda pod bubrege ako se, kao, ne sjecas da si pobio jedno cijelo selo ili pola njega. mislim, ne sjecam se, :D je li to bila tema filma? i dobro si napisao, presporo, brate. opet, sta ima ko mene maljem udarat kad nema cime sve nisu udarali od '92. do '95.? i, opet, koliko se sjecam, :D svi su bili odusevljeni muzikom u filmu. cak je i dobila neke nagrade, a kasnije kad sam pratio, mislim da je mostly samo za nju film i dobivao nagrade. :razz: :razz: :razz: smorisej, smoriset i smorientes, sad i definitivno. za mene. :D :D :D
NIN

#3495 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by NIN »

Ondine

Image
Triple_XXX

#3498 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Triple_XXX »

Rat i sjećanja
johnnykola wrote: mozda je i do svega pobrojanog, ali jedno je sigurno: za mene je prodavanje muda pod bubrege ako se, kao, ne sjecas da si ... mislim, ne sjecam se, :D je li to bila tema filma?
Ne, nije druže, mada se prilično dobro sjećaš za nekoga ko nije odgledao film. :D
johnnykola wrote:...smorisej, smoriset i smorientes, sad i definitivno. za mene. :D :D :D
Smor pa smor, nije u tome spor što bi rek'o SFOR. Nego, nikad ne reci nikad, što bi rekao James Bond ili johnnykola, ne sjećam se više. Ali se sjećam nedavnog čuda memorijskog otpora, filma zvanog Hadewijch koji strelovito prošao trnovit put od velikog odrona do betona. Eto, zar sjećanje (pamćenje) nije fascinantno, baš kao što reče jedan od likova u mudobubrežnom filmu? :D

Nego da se probam iskupiti za masažu. Da ne bude zabune, iznenađenja i razočarenja, film koji ću preporučiti ima vrlo nizak broj uništenih objekata u minuti i vrlo nizak broj mrtvih u sekundi. Upozoreni ste.

Zamislite da neko pred sebe postavi nevjerovatno visoke estetske zahtjeve i onda to lijepo ispuni! Čista filmska meditacija. Jednom kada ne budete žurili nigdje, pogledajte ovaj film.
Ashes and Snow
Image
pirmin

#3499 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by pirmin »

paloma wrote:
Jarane, koji je ovo http://klix.com/qurac?
I ja bih ovaj film rado pogledao.

A sa ovog linka ne skidati ....virusno neko sranje sa codec-om.
Post Reply