SDP

kamen spoticanja

#34726 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

lasta2 wrote: glupi narod brzo zaboravlja. zato nam i jeste ovako. zaboravili su sve što nam je sda napravila, sve njihove krađe, podvale, vitalne interese, prebjege kod budimira, talove sa dodikom i sds-om... sve je zaboravljeno. i upravo zbog toga ovdje se redovno dešavaju i ratovi jer stoka ne zna da pamti i misli.

Ooo brzo smo se vratili na strategiju "narod je glup i narod je stoka"
senad avdić papak ne zna da na internetu možeš kupiti fotografiju. ko kaže da su je i turci napravili a ne kupili?
:-) :lol:
Cak je i mustafa ceric imao bolje opravdanje za plagiranje loga nekog kazina
dustaban

#34727 Re: SDP

Post by dustaban »

Ma jebes sliku, SDP je plagirao ime!
Svi su pomislili da se radi o socijaldemokratskoj stranci, kad ono...
Android Knego

#34728 Re: SDP

Post by Android Knego »

GraphicDesigner wrote:Prof. Dr. Zlatko Lagumdzija je najveci reformator i drzavnik Bosne i Hercegovine od nezavisnosti pa na ovamo.
Radi cuda,zadužio je ovu državu i narod i nadam se da će opet dobiti povjerenja i da nastavi sa reformama tamo gdje je stao.
s naglaskom na "zaduzio"...
Android Knego

#34729 Re: SDP

Post by Android Knego »

seln wrote:Ja sam od pocetka podrzavao SDP, sto se lako moze utvrditi pregledom mojih postova, i pocesto sam bio banovan za moje okrsaje sa SDA-ovim minder-efendijama.
isti slucaj... :cry:
seln wrote:Podrzavao sam ih jer sam vjerovao da ne mogu biti gori od SDA i da samo nadnacionalna politika moze spasiti BiH.
Oni su, medjutim, od odlaska na vlast (zahvaljujuci i glasovima moje porodice) kopali i rukama i nogama da dokazu kako MOGU biti gori od SDA i da je nadnacionalna politika samo prica za raju dok se ne sjede u fotelju. Ono sto su pokazali do sada... bahatost, lopovluk, nepotizam... mogli bi stosta nauciti i najveci SDA kabadahije. Vrhunac je nastup "predsjednika" Hadziomerovica, koji u stilu slobe milosevica porucuje "kako umije da se bije i kako u sve bitke ulazi"...da covjek ne povjeruje!
Tako da se fino mogu pozdraviti s mojim glasom.
ja se sebi ne mogu nacuditi da su me,
nakon sto sam pred prosle izbore Fahrudina Radoncica smatrao za dno dna bh. politike,
svojim djelovanjem doveli do razmisljanja da Fahru sada smatram manjim zlom i od njih... :roll:
VjecitiStudent

#34730 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Koga sad SDP vabi sa ovim "Ujedinjeni", zar se nisu već ujedinili sa svakim političkim govnetom sa ovih prostora?
wolf07

#34731 Re: SDP

Post by wolf07 »

VjecitiStudent wrote:Koga sad SDP vabi sa ovim "Ujedinjeni", zar se nisu već ujedinili sa svakim političkim govnetom sa ovih prostora?
Ne samo da su se ujedinili nego su nasli vremena i da se razjedine sa svakim - OSIM SA MILETOM!!! Kako niko, ama bas niko, od ovih SDP jurisnika nema nikakav odgovor na to. I ne samo da nemaj odgovor na prilicno cvrst savez sa Dodikom nego imaju obraza nekom drugom pominjati neko koaliranje sa SNSD-om, jbt meni je u ove 4 godine SDP izgledao poput SNSD filijale u F BiH. To je doslo dotle da ih je cak napustio i onaj Popovic iz Banja Luke. Valjda covjek skont'o da mu je blize da bude clan neke stranke u RS-u, skoro da se moze reci da SDP po pamet ide u Banja Luku.

P.S.
Ne kontam da neko ima obraza ovdje nesto truniti o demokratiji, izborima i slicnim stvarima a nick mu "crvenebrigade", taj ili ne zna istoriju ili je toliko zaguljen komunista da mu "Crvene brigade" dodju kao prihvatljiv obrazac politckog djelovanja. Za one koji ne znaju - "Crvene brigade" je TERORISTICKA organizacija koja je djelovala u Italiji 70-ih i 80-ih! Njih se odrekla i KP Italije jer su bili radikalni mimo svake mjere. Svoju "popularnost" duguju otmici, drzanju u pritvoru i egzekuciji talijanskog premijera koji se zvao Aldo Moro, a on im nije jedina zrtva. Dakle, nesto nalik na ove idiote iz ISIS-a samo sto nisu odrubljivali glave! E sad zamislite nekog da vam pametuje o ovoj ili onoj stranci a nick mu "ISIS"!
Ridjobrki

#34732 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

A možda smo se mi fakat poželjeli fašista pa ne razmišljamo racionalno?

:lol: :lol: :lol:
modem33

#34733 Re: SDP

Post by modem33 »

SDA & SDP su u tajnoj koaliciji ..... sad malo glume pred izbore.

8-)
Dr. Kuca

#34734 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

modem33 wrote:SDA & SDP su u tajnoj koaliciji ..... sad malo glume pred izbore.

8-)
Ako cemo realno to su i 2 prave stranke, ove ostale su uglavnom sve bivsi clanovi jednih i drugih. Ne kazem da su ispravne. Ovi sbih,df,sbb,sdu,usd,boss,boljitak itd. to su privatne stranke koje ce nestati kad nestanu i oni koji su ih oformili.
JedanMova

#34735 Re: SDP

Post by JedanMova »

Vratia si Sime :evil:

Image
JedanMova

#34736 Re: SDP

Post by JedanMova »

Dr. Kuca wrote:

8-)
Ako cemo realno to su i 2 prave stranke, ove ostale su uglavnom sve bivsi clanovi jednih i drugih. Ne kazem da su ispravne. Ovi sbih,df,sbb,sdu,usd,boss,boljitak itd. to su privatne stranke koje ce nestati kad nestanu i oni koji su ih oformili.

Ako cemo do te mjere ici realno, onda je samo KP prava stranka jer su ove dvije (a i sve ostale, a nepomenute) njeni isprdci ;-)
chelo

#34737 Re: SDP

Post by chelo »

Dr. Kuca wrote:Ako cemo realno to su i 2 prave stranke, ove ostale su uglavnom sve bivsi clanovi jednih i drugih. Ne kazem da su ispravne. Ovi sbih,df,sbb,sdu,usd,boss,boljitak itd. to su privatne stranke koje ce nestati kad nestanu i oni koji su ih oformili.
Tacno. Pobrojane stranke su najobicniji derivati ove dvije predstavnice blokova. Nastale su jako glasnim odlascima pojedinaca iz SDA i SDP-a, i uspjele pridobiti dio birackog goriva za nastavak svojih karijera.
Vise mi se gade ove pseudoopozicione grupacije, bez okusa i mirisa, satro partije centra a u njima vrvi od dojucerasnjih ljevicara i nacionalista. Turbo folk zesci - cuj radom za boljitak, savez za bolju buducnost (himna :izet: ), stranka pravde i povjerenja :-)

A, SBB da ne pricam - lik i djelo utemeljitelja smrdi iz svake izgovorene rijeci i javnog skupa.
Kako ce se zvati kad nam dodje bolja buducnost i ne budu vise potrebni kao interventni vod za spasavanje nasih sudbina?
chelo

#34738 Re: SDP

Post by chelo »

seln wrote:Ja sam od pocetka podrzavao SDP...Ono sto su pokazali do sada... bahatost, lopovluk, nepotizam... mogli bi stosta nauciti i najveci SDA kabadahije.
Jos nam samo reci na bazi kojih medija si to zakljucio. Svi izjavljujete ko da vam se iz prve ruke na kucnom pragu to sve desava, pa informacija dosljedna.
VjecitiStudent

#34739 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

JedanMova wrote:Vratia si Sime :evil:

Image
:-)
Pravi put, Alijin put, ... zamantalo mi se od ovih puteva
Dr. Kuca

#34740 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

nace se na pola puta ko ona pjesma. Trebali su zajedno u kampanju, da se nadjemo na pola puta.
Banksy

#34741 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:

Image
... pravi put, snaga, jedinstvo, promjene, zajedno, naprijed, idemo ...

Vrte deset riječi, a nigdje smisla, niti to ko pamti ....
leo karan

#34742 Re: SDP

Post by leo karan »

Dr. Kuca wrote:

8-)

Te dvije stranke su leglo korupcije, i kriminala, personifikacija propasti drzave, sistema i drustva.
Nepotizma, neprofesionalnosti, bahatosti skorojevica...

Ostaju na sceni i vlasti samo zato sto 450.000 uhljebljenih i vjernih glasaca redovno izlaze na izbore, dok 900.000 budala od ukupno 1.900.000 s pravom glasa u Federaciji ne izadje na izbore.

Da postoji drzava, vodje tih stranaka bi truhnule u zatvoru, a imovina bi im bila oduzeta.

Sljedbenici tih stranaka, koji pisu ovdje nisu sljedbenici iz ideoloskih razloga, nego iz licnog interesa.
chelo

#34743 Re: SDP

Post by chelo »

leo karan wrote: Te dvije stranke su leglo korupcije, i kriminala, personifikacija propasti drzave, sistema i drustva.

Ostaju na sceni i vlasti samo zato sto 450.000 uhljebljenih i vjernih glasaca redovno izlaze na izbore, dok 900.000 budala od ukupno 1.900.000 s pravom glasa u Federaciji ne izadje na izbore.

Da postoji drzava, vodje tih stranaka bi truhnule u zatvoru, a imovina bi im bila oduzeta.

Sljedbenici tih stranaka, koji pisu ovdje nisu sljedbenici iz ideoloskih razloga, nego iz licnog interesa.
Komplet avazov rjecnik.
wolf07

#34744 Re: SDP

Post by wolf07 »

leo karan wrote:
Dr. Kuca wrote:

8-)

Te dvije stranke su leglo korupcije, i kriminala, personifikacija propasti drzave, sistema i drustva.

A ovi u drugim strankama su fini i posteni i ono malo glasova koje te stranke dobiju pocivaju na ideoloskom uvjerenju! Koja je to ideologija SBB-a ili recimo NSRzB? Ja bi volio da vidim modus po kome se te privatne partije mogu transformisati u stranke u kojima ce neko drugi biti predsjednik osim onih koji su ih formirali. Cim nema kapaciteta za promjenu vodjstva tih privatnih "firmi" jer su privatne, kako onda ocekivati da ce vodjenje drzave ici vanprivatnim kanalima.
almir90

#34745 Re: SDP

Post by almir90 »

Mene interesuje kako to da SDP sinoć nikoga nije poslao na gostovanje na FTV-u, a ni DF isto?
zippoo87

#34746 Re: SDP

Post by zippoo87 »

chelo wrote:
leo karan wrote: Te dvije stranke su leglo korupcije, i kriminala, personifikacija propasti drzave, sistema i drustva.

Komplet avazov rjecnik.
ne znam ciji je rjecnik...ali ovo je ocito i tako je kako je napisano
da narod u BiH nije nepismen (zvanicno 400000 osoba) ne bi se stalno vrtijele SDA i SDP
cinjenica je glasacko tijelo SDA puno nepismenije a oni drugi su tu iz interesa

a SDA radi sve da unisti sve obrazovne institucije,njima je idealno drustvo,neobrazovano drustvo

a kada se pojavi neka stranka koja ima puno obrazovanog i urbanijeg kadra,onda idu pljuvanja i napadi
JedanMova

#34747 Re: SDP

Post by JedanMova »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:

Image
... pravi put, snaga, jedinstvo, promjene, zajedno, naprijed, idemo ...

Vrte deset riječi, a nigdje smisla, niti to ko pamti ....
Koriste Klix-ov generator politickih govora :lol:
leo karan

#34748 Re: SDP

Post by leo karan »

chelo wrote:

Komplet avazov rjecnik.
To ti sad nesto diskreditujes mene? :lol:

Mozes li prihvatiti cinjenicu da ne citam Avaz?

Sumnjam.

Idi ba Ćelo agituj da se glasa za tvoje, to ti je zadatak. Sto zabusavas.
Dr. Kuca

#34749 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

chelo wrote:

Komplet avazov rjecnik.
Evo komsic je od malena u sdpu, okorjeli komunjara, 15 godina je u vlasti i sad naso srat po nekome? o ovome spijunu ne treba ni rjeci trositi. Sve je to isto moj burazere.

Neka pobjedi komsic dobices polituku sdp-a, ovaj sbb ce nastaviti sda i to je to. Svi su oni nastali iz ovih stranki i to ti je to, Vi ste mi nepismeniji i gori sto se lozite na stranke i price. Klasicni levati kojim su prodavali cigle i zrak u kesi, prdez u boci.
leo karan

#34750 Re: SDP

Post by leo karan »

wolf07 wrote:
leo karan wrote:
Dr. Kuca wrote:SDA & SDP su u tajnoj koaliciji ..... sad malo glume pred izbore.
8-)

A ovi u drugim strankama su fini i posteni i ono malo glasova koje te stranke dobiju pocivaju na ideoloskom uvjerenju! Koja je to ideologija SBB-a ili recimo NSRzB? Ja bi volio da vidim modus po kome se te privatne partije mogu transformisati u stranke u kojima ce neko drugi biti predsjednik osim onih koji su ih formirali. Cim nema kapaciteta za promjenu vodjstva tih privatnih "firmi" jer su privatne, kako onda ocekivati da ce vodjenje drzave ici vanprivatnim kanalima.
Da sumiramo.
sve se svodi na ono licemjerno pitanje, koje stranke su alternative?
Za mene ima alternativa, za tebe nema.
Ti trazis svaki najmanji razlog da ti bude izgovor zasto da ne glasas za neku manju stranku.
Dok porices sranje kataklizmickih razmjera koje su napravile SDA i SDP.

Ne moras ba glasat, al ne pravdaj ono sto su nam napravili, pricom da su drugi isti, kad nisu.
Post Reply