Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
_Reds_

#34726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Bosanac sa dna kace wrote:
MK81 wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Hocće'l iko iz te stranke pokrenut bojkot firmi koje podržavaju HDZ aparthejd, antisemitizam i UZP?
Ne mora javno, a li ero da pokrenu npr. štamapanje i rasturanje brošura....
Kao što je pokrenula SDA jel? 30 godina skupa pljačkaju narode u FBiH. Sve poluge finansija su u rukama HDZ kojeg toliko mrze itd itd... ne budi naivan
eto SDA je smeće, saradnik i pomagač mrskih HDZ aparthejdovaca i UZPovca,,, smeće, odron, nikom korisni...

NS s druge strane ima priliku da pokaže svoj patriotizam.ž
Ne kažem da trebaju krenuti sve najednom javno, eto nek organizuju neku anonimnu ekipicu za pravljenje letaka i dijeljenje, koje će NS finansirati, kao i vođenje profila na društvenim mrežama
Pa hajde da vidim, ko će i kako izbaciti HDZ iz vlasti. Pokušao jednom SDP.

Dakle nemoće.
Sa druge stranke Naša stranke i ne postoji nigdje osim gdje su Bošnjaci većina.
Bosanac sa dna kace

#34727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosanac sa dna kace »

_Reds_ wrote:
NIje riječ o zbacivanju HDZ stranke sa vlasti i osporavanje glasova koje je osvojila, već o disciplinovanju iste da ne traži više nego što joj proipada, da ne provodi aparthejd i antisemitizam.
_Reds_ wrote: Sa druge stranke Naša stranke i ne postoji nigdje osim gdje su Bošnjaci većina.
Upravo to, nek izvole dobili su od Bošnjaka glasove i nek im kako tako osiguraju rapodjelu svog novca u federaciji 70% za Bošnjake a 30% za ostale.
Nek uvedu porez na kaldionice, nek istiha porkenu bojkot hrvatskih firmi koje podržaju politiku HDZ, nek traže svo ministarstvo financija za Bošnajke kako na federalnom tkao i na državnom nivou. Hebote Zemaljski muzej sveden na nivo Udruwge za obilježavanje rođendana Ante Pavelića iz Gruda, dobiju isti iznos para. :zid: :zid: :zid:
MK81

#34728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Kao što je pokrenula SDA jel? 30 godina skupa pljačkaju narode u FBiH. Sve poluge finansija su u rukama HDZ kojeg toliko mrze itd itd... ne budi naivan[/quote]
eto SDA je smeće, saradnik i pomagač mrskih HDZ aparthejdovaca i UZPovca,,, smeće, odron, nikom korisni...

NS s druge strane ima priliku da pokaže svoj patriotizam.ž
Ne kažem da trebaju krenuti sve najednom javno, eto nek organizuju neku anonimnu ekipicu za pravljenje letaka i dijeljenje, koje će NS finansirati, kao i vođenje profila na društvenim mrežama[/quote]

Pa hajde da vidim, ko će i kako izbaciti HDZ iz vlasti. Pokušao jednom SDP.

Dakle nemoće.
Sa druge stranke Naša stranke i ne postoji nigdje osim gdje su Bošnjaci većina.[/quote]
Postoji gdje su većina jer se tu još uvijek zadržao jedan dio normalnih ljudi koji propagiraju građana u prvi plan. Šta očekivati od dijelova gdje većina želi rušenje države i podjelu na etničkom principu? Umjesto da se svi hvale sa ovom činjenicom oni je koriste kao nešto loše i kao opravdanje da se i ovaj dio radikalizuje totalno i da se ide na neki etnički princip glasanja i vladanja... nikada se niko nije borio za etnički podjeljenu BiH već za cjelovitu i građansku što je i pisalo na glasačkom listiću prilikom referenduma. Iz SA i treba da ide najnaprednija ideja, i da krene određena promjena ponašanja a ne da se svi ugledaju na primitivan princip ustrojstva i razmišljanja...
Bosanac sa dna kace

#34729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

MK81 wrote: Postoji gdje su većina jer se tu još uvijek zadržao jedan dio normalnih ljudi koji propagiraju građana u prvi plan. Šta očekivati od dijelova gdje većina želi rušenje države i podjelu na etničkom principu? Umjesto da se svi hvale sa ovom činjenicom oni je koriste kao nešto loše i kao opravdanje da se i ovaj dio radikalizuje totalno i da se ide na neki etnički princip glasanja i vladanja... nikada se niko nije borio za etnički podjeljenu BiH već za cjelovitu i građansku što je i pisalo na glasačkom listiću prilikom referenduma. Iz SA i treba da ide najnaprednija ideja, i da krene određena promjena ponašanja a ne da se svi ugledaju na primitivan princip ustrojstva i razmišljanja...
Upravo putem bojkota se može pokrenuti dosta toga. A bojkot je najnaprednija ideja disciplinovanja HDZ aparthejda.
SSemir

#34730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

[...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:37, edited 1 time in total.
Novak20

#34731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Bosanac sa dna kace wrote: Upravo putem bojkota se može pokrenuti dosta toga. A bojkot je najnaprednija ideja disciplinovanja HDZ aparthejda.
Gdje ti u KS vidiš HDZ aparhejd ?

Da je raja glasala na svim nivoima za vlast NS, onda u redu. NS bi bila zadužena da se obračuna sa HDZ. Ovako neka SDA malo kmeči pa barem u jednom kantonu.
_Reds_

#34732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

@MK81

Ne postoji NS od juce.

Koliko godina? 12 ili vise ?

I jos uvijek nigdje ni u jednoj opcini gdje nema Bosnjaka ni OO.
Bosanac sa dna kace

#34733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

SSemir wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Hocće'l iko iz te stranke pokrenut bojkot firmi koje podržavaju HDZ aparthejd, antisemitizam i UZP?
Ne mora javno, a li ero da pokrenu npr. štamapanje i rasturanje brošura....
Jesi li ostao vjeran sda ili si presao u kukin tabor?
ŠTO I KO PITA?
NISAM NEŠTO NI ZA JEDNE, nako kako vjetar puše :P
Bosanac sa dna kace

#34734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Novak20 wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: Upravo putem bojkota se može pokrenuti dosta toga. A bojkot je najnaprednija ideja disciplinovanja HDZ aparthejda.
Gdje ti u KS vidiš HDZ aparhejd ?

Da je raja glasala na svim nivoima za vlast NS, onda u redu. NS bi bila zadužena da se obračuna sa HDZ. Ovako neka SDA malo kmeči pa barem u jednom kantonu.
Vidićeš ga jarane kad ne bude budžeta za koji mejsec, kad ne bude plata i penzija.
Vidim ga u tome što su Zemaljski muzej, Umjetnička galerija, Zavod za slabovidna lica idr, ustanove koje postoje već desetljećima i koje su formirane na tadašnjem nivou , kao ustanove svih građana izjednačene sa udrugama iz Gruda, Posušja itd. koje slave rođendane Ante Pavelić, uplaćuju mise sa Stepinca od naših para......i to sve kroz raspodjelu novca putem federalnih ministarstava, Zavod za slijepa i slabovidna lica ti dobije 1500 maraka za biblioteku, a tamo neki hrvatski kulturni centar u Koritima kod Bosanskog Grahova 10000 maraka iz Federalnog ministarstva za kulturu.
Pri tome ti npr. u tom Zavodu u Sarajevu ima djece osoba iz čitave BiH.
Oprosti ali borba za građansku BiH nije samo kroz pljuvanje po SDA, što bi rek'o onaj crnac iz vica "šaraj malo"...
Last edited by Bosanac sa dna kace on 18/10/2018 15:26, edited 1 time in total.
Hakiz

#34735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

_Reds_ wrote:
NIje riječ o zbacivanju HDZ stranke sa vlasti i osporavanje glasova koje je osvojila, već o disciplinovanju iste da ne traži više nego što joj proipada, da ne provodi aparthejd i antisemitizam.
_Reds_ wrote: Sa druge stranke Naša stranke i ne postoji nigdje osim gdje su Bošnjaci većina.
Upravo to, nek izvole dobili su od Bošnjaka glasove i nek im kako tako osiguraju rapodjelu svog novca u federaciji 70% za Bošnjake a 30% za ostale.
Nek uvedu porez na kaldionice, nek istiha porkenu bojkot hrvatskih firmi koje podržaju politiku HDZ, nek traže svo ministarstvo financija za Bošnajke kako na federalnom tkao i na državnom nivou. Hebote Zemaljski muzej sveden na nivo Udruwge za obilježavanje rođendana Ante Pavelića iz Gruda, dobiju isti iznos para. :zid: :zid: :zid:
Dakle ovako. Komšić je izabran legalno, zakoni su takvi da je mogao biti izabran na nnačin na koji je izabran.

Firma koja podržava HDZ ako radi to legalno, može raditi to šta radi.

Jer, ako kažeš da treba takvu firmu bojkotovati, onda time osporavaš i izbor Komšića. U suštini govorš da te ne interesuje je li nešto zakonito.

Dakle, da se prvo dogovorimo slijedeće: Da li je legalnost bitna, ili idemo u legitimnost pa ćemo imati legitimne kompanije, ali i legitimnog predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH.

Ljudi odlučimo se više, prihvatamo zakone iako nam se ne sviđaju sve dok ih ne promijenimo u parlamentarnoj proceduri ili ne prihvatamo zakone.
Bosanac sa dna kace

#34736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Hakiz wrote:
_Reds_ wrote:
Da li je legalnost bitna, ili idemo u legitimnost pa ćemo imati legitimne kompanije, ali i legitimnog predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH.
Hajde da krenemo od nule: šta je legalnost? A šta je legitiminost? Kako se razlikuju i kako se prepliću, ako uopšte?
Novak20

#34737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Bosanac sa dna kace wrote: Vidićeš ga jarane kad ne bude budžeta za koji mejsec, kad ne bude plata i penzija.
Imali smo 23 godine da izgradimo održivu privredu ali nismo. Dakle, ako se makne SDA u KS, nećemo imati penzija i plata. Svašta.
Bosanac sa dna kace

#34738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Novak20 wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: Vidićeš ga jarane kad ne bude budžeta za koji mejsec, kad ne bude plata i penzija.
Imali smo 23 godine da izgradimo održivu privredu ali nismo. Dakle, ako se makne SDA u KS, nećemo imati penzija i plata. Svašta.
A ti govoriš o KS, ja mislio o federalnom i državnom nivou, ah da KS je najveći domet NS.
kmirsad

#34739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:DF je Desničarska Fronta.
Moguče. Ali znam sigurno da Željko Komšić nije desničar, nije nacionalista, nije hapac.
Nema dovoljno odanih ljudi oko sebe.
Onima koje ima, ne može im ništa. Al ne mogu ni oni njemu.
Podsječa me na mali otok usred okeana...Kad se more smiri, on opet izviri.
Ja imam na tavanu vikendice takvog ...puha.
SSemir

#34740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

[...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:37, edited 1 time in total.
Maystor

#34741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Juče sretnem drage prijetelje, divni ljudi, dotaknemo se malo izbora. Kažu "mi smo za Peđu". Veoma duhovni ljudi, veliki vjernici, muslimani. Vidjeli u njemu poštenje i čovjeka koji drži datu riječ.

Drugi primjer, takođe moji prijatelji, koje sam tokom predizborne kampanje energično odgovarao od njihove zamislim da glasaju za NS. Sve sam argumente istresao, na kraju su mi rekli: dobro, nećemo, osim za Fortu, njega moramo izabrati.

Svi akteri ove priče su doktori nauka, pošteni i čestiti ljudi. NS je zadobila povjerenje ljudi, i to je, objektivno, velika stvar za njih.

Gledajući nastupe političara poslije izbora, Peđa je bio odmjeren, konzistentan sa pričom iz kampanje, drugo mjesto. Najbolji - Nermin Nikšić. Bez mnogo kalkulacija jasno rekao s kim neće, poručio HDZ-u šta treba, kulturno, sve na mjestu. Bakir - katastrofa. Ne oglašava se na ovu najnoviju agresiju Hrvatske, šalje neke neartikulisane poruke koje se svode na to "nek je ko fildžan, samo da SDA vlada". Ali ... ubjedljivo najgori ... naš zlatni ljiljan Željko Komšić :izet:
kao da ne shvata da smo ga izabrali samo zato da u Predsjedništvu ne budu Dodik i Čović, umislio da je neka faca, nanosi nam štetu svakim svojim istupom. Može li mu neko reći da šuti, da ništa ne govori, nek sjede u Čovićevu fotelju, nahrani pse i ništa ne dira?
kmirsad

#34742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Maystor wrote:Juče sretnem drage prijetelje, divni ljudi, dotaknemo se malo izbora. Kažu "mi smo za Peđu". Veoma duhovni ljudi, veliki vjernici, muslimani. Vidjeli u njemu poštenje i čovjeka koji drži datu riječ.

Drugi primjer, takođe moji prijatelji, koje sam tokom predizborne kampanje energično odgovarao od njihove zamislim da glasaju za NS. Sve sam argumente istresao, na kraju su mi rekli: dobro, nećemo, osim za Fortu, njega moramo izabrati.

Svi akteri ove priče su doktori nauka, pošteni i čestiti ljudi. NS je zadobila povjerenje ljudi, i to je, objektivno, velika stvar za njih.

Gledajući nastupe političara poslije izbora, Peđa je bio odmjeren, konzistentan sa pričom iz kampanje, drugo mjesto. Najbolji - Nermin Nikšić. Bez mnogo kalkulacija jasno rekao s kim neće, poručio HDZ-u šta treba, kulturno, sve na mjestu. Bakir - katastrofa. Ne oglašava se na ovu najnoviju agresiju Hrvatske, šalje neke neartikulisane poruke koje se svode na to "nek je ko fildžan, samo da SDA vlada". Ali ... ubjedljivo najgori ... naš zlatni ljiljan Željko Komšić :izet:
kao da ne shvata da smo ga izabrali samo zato da u Predsjedništvu ne budu Dodik i Čović, umislio da je neka faca, nanosi nam štetu svakim svojim istupom. Može li mu neko reći da šuti, da ništa ne govori, nek sjede u Čovićevu fotelju, nahrani pse i ništa ne dira?
:lol: :lol: :lol:Ovo je stvarno sve poludilo... ništa nišćim...Konfuzija.,.. :lol: :lol: :lol:
_Reds_

#34743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

SSemir wrote:
_Reds_ wrote:@MK81

Ne postoji NS od juce.

Ja bi ipak ovako rekao: nase stranke ima tamo gdje ima ljudi koji bosni zele dobro oslobodjenu od podjela na nacionalne torove itd.
To se tako kaze, kad se zeli uviti u nesto.

A kad se zeli istina reci, onda se kaze Nasta stranka postoji tamo gdje su Bosnjaci debela vecina.

Nastra stranka i ne pokusava da postoji tamo gdje Bosnjaci nisu vecina. Recimo SDP, bar pokusava. Pa su u Grudama znali imati vijecnika, evo u Banjaluci nesto pokusavali.

A zanimljvo u svemu tome da je Srbin na celu te stranke.
kmirsad

#34744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ne možeš porediti SDP i NS... SDP je vlastodržac sa ogromnom infrastrukturom, velikim šlajbukom, mogučnošču da ti namjesti tender, zaposli dijete na buđet, upiše dijete na faks, stavi u NO, UO... pa sam SDP ima tri stotine uposlenika... smiješno je što s tim bekgraundom imali samo jednog u Grudama...
Last edited by kmirsad on 18/10/2018 17:24, edited 1 time in total.
_Reds_

#34745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

@kmirsade
Nisma te razumio.

Ja iznosim ovdje kiritike, jer tako zaista i jeste. Iznosim ih u nadi da ce nekako popraviti.

Kritikujem je i SDA, i SDP, i Kiflu...

Ali jednostavno nepojmljivo je neprijaviti se za izbore uopce u kantonima sa hrvatskom vecinom, ustvari nemati ni opcinski odbor za 12 godina, a o rs-u da ne pricam, a zelis da vodis politiku na nivou drzave.

Nadam se da ce se tu sta u skorije vrijeme i promjeniti.

P.S. Koga sam ja to vrijedao, jel to uvreda sto sam rekao da je PK Srbin, pa tako se izjasnjava.

Jesam li ja Srbe gdje vrijedao ?
Nevjerovatno koliko ljudi nisu spremni na kritiku. A eto bolji su od SDA.
Izvrces moje rijeci, kakve veze ima Divjak uopce. Jeste on je Srbin, ali se borio za BiH. Nije se borio za Bosnu od Zenice do Sarajeva.
PK kao Srbina sam naveo iz razloga, sto je logicnije je Srbin dobije glasove kod Srba, i strnka na cijem je celu Srbin, nego Bosnjak.
kmirsad

#34746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

_Reds_ wrote:@kmirsade
Nisma te razumio.

Ja iznosim ovdje kiritike, jer tako zaista i jeste. Iznosim ih u nadi da ce nekako popraviti.

Kritikujem je i SDA, i SDP, i Kiflu...

Ali jednostavno nepojmljivo je neprijaviti se za izbore uopce u kantonima sa hrvatskom vecinom, ustvari nemati ni opcinski odbor za 12 godina, a o rs-u da ne pricam, a zelis da vodis politiku na nivou drzave.

Nadam se da ce se tu sta u skorije vrijeme i promjeniti.

P.S. Koga sam ja to vrijedao, jel to uvreda sto sam rekao da je PK Srbin, pa tako se izjasnjava.

Jesam li ja Srbe gdje vrijedao ?
Nevjerovatno koliko ljudi nisu spremni na kritiku. A eto bolji su od SDA.
Izvrces moje rijeci, kakve veze ima Divjak uopce. Jeste on je Srbin, ali se borio za BiH. Nije se boro za Bosnu od Zenice do Sarajeva.
OK kao Srbina sam nave iz razloga, sto je logicnije je Srbin dobije glasove kod Srba, i strnka na cijem je celu Srbin, nego Bosnjak.
Ne izvrčem ništa... pomenuo si Pedjinu nacionalnost u kontekstu nelogiočnog trenutnog nepostojanja NS u RS.Istom analogijom bi trebao i Divjak da dobije glasove u RS-u. i pokojni kap, Petrović iz Travnika... i to samo zato što su Srbi... pa prije bi Naser Orić dobio glasove tamo...
Mogao bih izvući i zaključak da smatraš da Predsjednik NS ne bi trebao biti srbin, nego bošnjak, jer bi logično bilo da tako dobije glasove bošnjaka...
Ako išta mrze u RS-u, onda mrze Srbe koje vole BiH... ne smetaju im oni koji vole Federaciju, a posebno im ne smetaju oni koje vole Herceg Bosnu
_Reds_

#34747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Samo ti izvlaci zakljucke kako god tebi pase ;)
Kikibombona

#34748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

_Reds_ wrote:@MK81

Ne postoji NS od juce.

Koliko Srba iz Doboja i koliko Hrvata iz Sirokog brijega glasa za SDA, SDP, DF, A-SDA, SzBiH, BPS, Saveze Reufa i Emira...?
Prpa.ba

#34749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

A ti govoriš o KS, ja mislio o federalnom i državnom nivou, ah da KS je najveći domet NS.
Sta je lose u tome da je najveci domet neke politicke opcije nivo na kojem se rjesavaju svakodnevna pitanja? Uostalom izborni rezultati to i pokazuju, gradjani na kantonima zele drugacije opcije dok nas na federalnom i drzavnom brani SDA. To sto je manje para u igri na patriotskim nivoima nego na kantonima, e jebiga, od patriotizma se ne stjece bogatstvo.. :mrgreen: :mrgreen:
Hakiz

#34750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote:
Sta je lose u tome da je najveci domet neke politicke opcije nivo na kojem se rjesavaju svakodnevna pitanja? Uostalom izborni rezultati to i pokazuju, gradjani na kantonima zele drugacije opcije dok nas na federalnom i drzavnom brani SDA. To sto je manje para u igri na patriotskim nivoima nego na kantonima, e jebiga, od patriotizma se ne stjece bogatstvo.. :mrgreen: :mrgreen:
Upravo tako.

Eto, iako mislim da je koalicija sa NiP loša za NS, neka uđu u vlast i sa njima. Neka dobiju priliku. Pa neka srede kanton. Ako to uspiju, ako pokažu ljudima u ostatku države da mogu i znaju, lokalni izbori su za 2 godina a opšti opet za 4. Nije to daleko.

Ali, nešto ne vjerujem da će to uspjeti. Naime, mene sebično interesuje da imam dobar gradski prevoz i slične stvari, nesebično (jer nemam nikoga lično pogođenim time) me interesuje da vlasnici/direktori pekara, kafića, restorana, prodavnica budu žestoko kažnjeni ako radnicima onemoguće i milimetar prava koja im daje ZOR i slične stvari. Popravi situaciju radnicima u KS-u, pa da vidiš kako će glasati za tebe radnici u ostatku države na idućim izborima.

I kazni policajca koji je na Ilidži ošamario čovjeka bez razloga :evil:

Ali već sada sam siguran da od toga nema ništa.
Locked