Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#34701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Đe li je Arzo... nedostaje mi... 
-
Novak20
#34702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad je hadžiDino. Allah zna najbolje kakav je ?MK81 wrote:Vuk dlaku mjenja ali ćud nikada.kmirsad wrote:Ako Dino prihvati ovakav uslov za prijem uposlenika i imenovanje/razriješenje dužnosnika putem konkursa, uz onaj koji je Pedja već postavio, vezano za Zakon o porijeklu imovine imanovanih dužnosnika... što da ne... eto vlasti...
Pa nije Dino moralna vertikala. O njemu se već sve zna. Zna se i kako je on napredovao. Ne treba zaboraviti iz kakve stranke on dolazi gdje je sve ovo misaona imenica i do skoro Dino nije imao sa tim problem. Ne može preko noći promjeniti svoj pogled na život, to je nemoguće jednostavno.
-
Nero Histrion
#34703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo gore boldirano, plus Saff su glasila SDA, treba njih s vremena na vrijeme iscitati i oslusnuti sta Gazda hoce. Uvrede koje Stav bljuje na racun koalicije NS i NiP su pokazatelj da im je prpa i da im razvoj situacije ne ide na ruku. Imam mnogo zamjerki na rad Kifle, ali trenutno nema druge opcije nego koalicija vecine protiv SDA. Ako su pametni, ostavit ce ega po strani i raditi u korist naroda. Ako nisu, brzo ce im se obit o glavu. Nisam optimista, a volio bih da se nesto pokrene i ovaj narod izvadi iz mutljaga.pemanapemani wrote:Hajde forumskom puku predočite jedan primjer navedenog.kmirsad wrote:Uze mi riječ iz usta...mislim na ovo boldirano... ovo drugo ne znam sa sigurnošču...high_volume wrote:Zanimljivo je i da SDA botovi navijaju za koaliranje NS sa Dinom Konakovićem, znajući da će Dino potopiti NS
Da je tako kako tvrdite Stav, Faktor, Slobodna Bosna i slični bi na sav glas gurali koaliciju NS i NiP. Oni već danima verglaju o antibošnjačkoj prirodi NS i slične budalaštine, a guraju priču kako zbog dobra države vlast trebaju formirati stranke koje su pobjedile, da vlast treba biti po vertikali i slične izlizane priče.
- kmirsad
#34704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zato sam i postavio ovu hipotezu...Novak20 wrote:Sad je hadžiDino. Allah zna najbolje kakav je ?MK81 wrote:Vuk dlaku mjenja ali ćud nikada.kmirsad wrote:Ako Dino prihvati ovakav uslov za prijem uposlenika i imenovanje/razriješenje dužnosnika putem konkursa, uz onaj koji je Pedja već postavio, vezano za Zakon o porijeklu imovine imanovanih dužnosnika... što da ne... eto vlasti...
Pa nije Dino moralna vertikala. O njemu se već sve zna. Zna se i kako je on napredovao. Ne treba zaboraviti iz kakve stranke on dolazi gdje je sve ovo misaona imenica i do skoro Dino nije imao sa tim problem. Ne može preko noći promjeniti svoj pogled na život, to je nemoguće jednostavno.
- kmirsad
#34705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Marketing je čudo jedno... ima i ono " da se Vlasi ne dosjete"... nekad kontra reklama, sinhronizovana sa reklamom, daje najbolje rezultate na prodaju loše i nekvalitetne robe... ne tvrdim, ali može biti... veliki je ulog, stručni ljudi rade markeketing...Nero Histrion wrote:
Ovo gore boldirano, plus Saff su glasila SDA, treba njih s vremena na vrijeme iscitati i oslusnuti sta Gazda hoce. Uvrede koje Stav bljuje na racun koalicije NS i NiP su pokazatelj da im je prpa i da im razvoj situacije ne ide na ruku. Imam mnogo zamjerki na rad Kifle, ali trenutno nema druge opcije nego koalicija vecine protiv SDA. Ako su pametni, ostavit ce ega po strani i raditi u korist naroda. Ako nisu, brzo ce im se obit o glavu. Nisam optimista, a volio bih da se nesto pokrene i ovaj narod izvadi iz mutljaga.
- shbc
#34706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo je u rangu onoga "svaka reklama je dobra reklama". Nesto sto je u narodu poprilicno zastupljeno, a sto nijedan marketing strucnjak nikada nece reci.kmirsad wrote:Marketing je čudo jedno... ima i ono " da se Vlasi ne dosjete"... nekad kontra reklama, sinhronizovana sa reklamom, daje najbolje rezultate na prodaju loše i nekvalitetne robe... ne tvrdim, ali može biti... veliki je ulog, stručni ljudi rade markeketing...Nero Histrion wrote:
Ovo gore boldirano, plus Saff su glasila SDA, treba njih s vremena na vrijeme iscitati i oslusnuti sta Gazda hoce. Uvrede koje Stav bljuje na racun koalicije NS i NiP su pokazatelj da im je prpa i da im razvoj situacije ne ide na ruku. Imam mnogo zamjerki na rad Kifle, ali trenutno nema druge opcije nego koalicija vecine protiv SDA. Ako su pametni, ostavit ce ega po strani i raditi u korist naroda. Ako nisu, brzo ce im se obit o glavu. Nisam optimista, a volio bih da se nesto pokrene i ovaj narod izvadi iz mutljaga.
-
A_A_AKCIJA
#34707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mirso, uz dužno poštovanje starijem čovjeku, lupaš brate, nemoj se ljutiti.kmirsad wrote:Možda i može. možda je shvatio da je počinino mnogo grijeha, možda se prepao kazne i Đehenema... Znaju ljudi doči tobe pa se promijeniti, pokajati...Ja sam ovo samo iznio kao hipotezu...MK81 wrote:Vuk dlaku mjenja ali ćud nikada.kmirsad wrote:Ako Dino prihvati ovakav uslov za prijem uposlenika i imenovanje/razriješenje dužnosnika putem konkursa, uz onaj koji je Pedja već postavio, vezano za Zakon o porijeklu imovine imanovanih dužnosnika... što da ne... eto vlasti...
Pročitaj malo prvo. Nema šta Dino prihvatati konkurse za direktore, kada je to bila jedna od tačaka predizborne kampanje NiP. Isto je i sa matematičkim koalicijama, ponovljeno sto puta.
Znam ja da treba malo pojačati poziciju NS prije formiranja kolaicije, pa se malo udara po Konakoviću, ali ofirno je, a još ima i ovih poletaraca koji će se primiti na priču, pa ćete ih izgubiti kao glasače. Nećemo nigdje sa tom retorikom. NiP ima najbolju poziciju za formiranje koalicije i pomirite se s tim. Za bolju poziciju NS treba malo više odlučnosti, hrabrosti, principijelnosti, a manje retorike. Pogledate kako je to NiP odradio i biće bolje
Ne bi bilo lijepo da ja recimo opalim po Marjanoviću kao preletaču i SDA kadru, Peđi kao bezmudom kalkulantu... Ne ide. To su ljudi koji će voditi KS sutra i treba da radimo na njihovoj saradnji, a ne obrnuto. Konaković je sa Bakirom zakuhao upravo zato jer mu je riđobradi prigovarao što stavlja narod ispred stranke. I meni je bitniji bolji život u Sarajevu od bilo koje stranke i trebalo bi da je tako svakom normalnom čovjeku.
Ova priča samo koristi SDA, a šteti budućim koalicionim partnerima. Pa saberite kako će glasači NS reagovati ako im njihova stranka ponovo obezbijedi mandat za SDA. Ja sam najbolji primjer.
- Radio Sarajevo
#34708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam neko ko fakat mrzi SDA, a i Dinu ne volim, ali realno Dino uopšte nije tako loše radio u svom mandatu.
Bilo bi dobro kad bi ljudi shvatili da ovdje nema ideologije, Kanton nisu ustaše i partizani (osim u slučaju škole M. Busuladžić, ali to je nevažna stvar), nego GRAS, Vodovod, javna preduzeća, zelene površine, kvalitet zraka itd.
To su pitanja koja svi žele riješiti, i ako će to uraditi i crnokošuljaši, boli me dupe, važniji mi je čist zrak i dobar javni prevoz od toga kako se škola zove.
Kad se završe ekonomska i druga važna pitanja, onda možemo o ideologijama, ali dotad ima važnijih stvari.
Ja uvijek glasam da moja partija uđe u vlast, i ako to ne urade, onda ih ne biram na narednim izborima, osim ako teoretski nisu bili u stanju to uraditi.
Postoji nekoliko razloga zbog kojih ove izborne rezultate možemo smatrati odličnim.
1. Dino je svjestan da mu je ovo jedina šansa.
2. Naša stranka nema šta izgubiti jer imaju mandat manje od Dine, i vjerovatno će njega postaviti za premijera, i time im dati veću odgovornost.
3. Imaju iste principe oko kojih se slažu (mrzim ovu riječ, ne znam ko izmisli riječ principijelnost, ja bih je preveo u tvrdoglavost), barem načelno.
4. Žele uraditi nešto dobro za Kanton, barem tako kažu.
5. Mogu konačno bez SDA.
6. Imaju šansu da na narednim lokalnim izborima dobiju čak sve svoje načelnike u gradskim opštinama, a možda čak i šire. To onda stvara sjajnu poziciju za izbore 2022. godine.
7. Mogu se fokusirati na tri stari, kao što su GRAS, Vodovod i zrak u Kantonu, i to će biti dovoljno ako se uporedi s prethodnim vlastima. Ako još nešto urade, puna šaka brade.
8. Drugu šansu će teško dobiti, morali bi se kockati ako ne uđu u vlast.
9. Uvijek se od koalicije može odustati, ako nešto krene po zlu.
10. Čini se da sada neće biti preletača, ili ih neće biti dovoljno.
Pored ovih deset razloga za vlast, ja ne vidim nijedan razlog da se u vlast ne uđe. Možda ih kasnije bude, ali sad ih nema.
Bilo bi dobro kad bi ljudi shvatili da ovdje nema ideologije, Kanton nisu ustaše i partizani (osim u slučaju škole M. Busuladžić, ali to je nevažna stvar), nego GRAS, Vodovod, javna preduzeća, zelene površine, kvalitet zraka itd.
To su pitanja koja svi žele riješiti, i ako će to uraditi i crnokošuljaši, boli me dupe, važniji mi je čist zrak i dobar javni prevoz od toga kako se škola zove.
Kad se završe ekonomska i druga važna pitanja, onda možemo o ideologijama, ali dotad ima važnijih stvari.
Ja uvijek glasam da moja partija uđe u vlast, i ako to ne urade, onda ih ne biram na narednim izborima, osim ako teoretski nisu bili u stanju to uraditi.
Postoji nekoliko razloga zbog kojih ove izborne rezultate možemo smatrati odličnim.
2. Naša stranka nema šta izgubiti jer imaju mandat manje od Dine, i vjerovatno će njega postaviti za premijera, i time im dati veću odgovornost.
3. Imaju iste principe oko kojih se slažu (mrzim ovu riječ, ne znam ko izmisli riječ principijelnost, ja bih je preveo u tvrdoglavost), barem načelno.
5. Mogu konačno bez SDA.
6. Imaju šansu da na narednim lokalnim izborima dobiju čak sve svoje načelnike u gradskim opštinama, a možda čak i šire. To onda stvara sjajnu poziciju za izbore 2022. godine.
7. Mogu se fokusirati na tri stari, kao što su GRAS, Vodovod i zrak u Kantonu, i to će biti dovoljno ako se uporedi s prethodnim vlastima. Ako još nešto urade, puna šaka brade.
Pored ovih deset razloga za vlast, ja ne vidim nijedan razlog da se u vlast ne uđe. Možda ih kasnije bude, ali sad ih nema.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#34709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
znači osuđeni smo na dvije opcije. vlast sa sda ili vlast koju predvodi, od nedavno, bivši funkcioner sda.
woooow, kakav uspijeh.
woooow, kakav uspijeh.
- ultima_palabra
#34710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa to su rezultati izbora... ima i treća opcija, zaključati se u kuću i ne izlaziti četiri godine.
-
A_A_AKCIJA
#34711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dobro, imaš li šta treće? Nemaš!malakh wrote:znači osuđeni smo na dvije opcije. vlast sa sda ili vlast koju predvodi, od nedavno, bivši funkcioner sda.
woooow, kakav uspijeh.
Krivo ti što nemaš? Potrudi se više sljedeći put pa sve sam uredi po svome. Do tada... Šta da ti kažem
- Kikibombona
#34712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je vecinska volja tvog grada i naroda.malakh wrote:znači osuđeni smo na dvije opcije. vlast sa sda ili vlast koju predvodi, od nedavno, bivši funkcioner sda.
woooow, kakav uspijeh.
Tako je od prvog dana kada je tvoj (i moj) narod okusio demokratiju do dana danasnjeg.
Za promjene svijesti naroda su potrebne decenije, mozda i cijelo stoljece.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#34713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
budući da je na ovim izborima sda prošla bolje nego u prethodna 4 izborna ciklusa, a da je b-sda (ili ti ga narod i pravda), druga stranka po snazi u kantonu sarajevo, onda se može izvući zaključak da je promjena svijesti još uvijek na nivou one priče da će čovjek pokoriti galaksiju.Kikibombona wrote:To je vecinska volja tvog grada i naroda.malakh wrote:znači osuđeni smo na dvije opcije. vlast sa sda ili vlast koju predvodi, od nedavno, bivši funkcioner sda.
woooow, kakav uspijeh.
Tako je od prvog dana kada je tvoj (i moj) narod okusio demokratiju do dana danasnjeg.
zato je sada nužnije nego ikada da se napravi jak blok građanskih stranaka i da se konačno te lične sujete ostave po strani, jer ako je sada ovako, bojim se da bi na lokalnim izborima u većini općina sda sama mogla imati komotnu većinu.
- ultima_palabra
#34714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je tako u teoriji, u praksi je DF bliži SDA nego NiP.malakh wrote:budući da je na ovim izborima sda prošla bolje nego u prethodna 4 izborna ciklusa, a da je b-sda (ili ti ga narod i pravda), druga stranka po snazi u kantonu sarajevo, onda se može izvući zaključak da promjena svijesti je još uvijek na nivou one priče da će čovjek pokoriti galaksiju.Kikibombona wrote:To je vecinska volja tvog grada i naroda.malakh wrote:znači osuđeni smo na dvije opcije. vlast sa sda ili vlast koju predvodi, od nedavno, bivši funkcioner sda.
woooow, kakav uspijeh.
zato je sada nužnije nego ikada da se napravi jak blok građanskih stranaka i da se konačno te lične sujete ostave po strani, jer ako je sada ovako, bojim se da bi na lokalnim izborima u većini općina sda sama mogla imati komotnu većinu.
- malakh
#34715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jako naivno razmišljanje kolega. svi su bliski sda, a u pitanju su samo nijanse ko je bliži.ultima_palabra wrote: To je tako u teoriji, u praksi je DF bliži SDA nego NiP.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#34716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Radio Sarajevo wrote:Ja sam neko ko fakat mrzi SDA, a i Dinu ne volim, ali realno Dino uopšte nije tako loše radio u svom mandatu.
5. Mogu konačno bez SDA.
da s vecinom ovoga se slazem... izjava forumasa s ove teme je najbolja do sada " za obracun s bandom potreban je revolveras a potom uspostaviti sudove"
- Kikibombona
#34717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA ideologija ce biti dominantna unutar bosnjackog naroda jos nekoliko decenija. Vecina ljudi simpatizira SDA i derivate. To je notorna cinjenica.malakh wrote:budući da je na ovim izborima sda prošla bolje nego u prethodna 4 izborna ciklusa, a da je b-sda (ili ti ga narod i pravda), druga stranka po snazi u kantonu sarajevo, onda se može izvući zaključak da je promjena svijesti još uvijek na nivou one priče da će čovjek pokoriti galaksiju.
E sad, ti skontaj da li treba i vrijedi cekati 30-50-80 godina da ljevica preuzme simpatije vecine ljudi?
Da li si spreman glasati za opoziciju narednih 30 godina?
Ja sam misljenja da se samo iz pozicije vlasti moze ubrzano mijenjati svijest ljudi tako sto ces raditi nesto konkretno. Iz opozicije si krajnje limitiran i napredak je veoma spor. Pogledaj napredak NS u proteklih 10 godina...
-
MK81
#34718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne slažem se vezano za ovu dominaciju SDA. Problem je u toj ljevici isključivo. Pa oni nemaju svoj glas koji se čuje. Vjerujem da uopšte ne znaju šta znači socijaldemokratija ili socijal liberalizam velika većina. Treba živjeti tu ideju i energično je propagirati kao što ovi nacionalisti propagiraju svoje. Za ove se čuje pred izbore i to nejasno.Kikibombona wrote:SDA ideologija ce biti dominantna unutar bosnjackog naroda jos nekoliko decenija. Vecina ljudi simpatizira SDA i derivate. To je notorna cinjenica.malakh wrote:budući da je na ovim izborima sda prošla bolje nego u prethodna 4 izborna ciklusa, a da je b-sda (ili ti ga narod i pravda), druga stranka po snazi u kantonu sarajevo, onda se može izvući zaključak da je promjena svijesti još uvijek na nivou one priče da će čovjek pokoriti galaksiju.
E sad, ti skontaj da li treba i vrijedi cekati 30-50-80 godina da ljevica preuzme simpatije vecine ljudi?
Da li si spreman glasati za opoziciju narednih 30 godina?
Ja sam misljenja da se samo iz pozicije vlasti moze ubrzano mijenjati svijest ljudi tako sto ces raditi nesto konkretno. Iz opozicije si krajnje limitiran i napredak je veoma spor. Pogledaj napredak NS u proteklih 10 godina...
- madner
#34719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Rekao sam dan poslje izbora, pa cu opet ponoviti. Dino je superkifla kakvih ima, ni SDP ni NS se ne mogu nadati boljem desnom partneru.
Dakle manje suplje, vise rada, da se covjek ne mora razmisljati da li da kupuje sezonske karte i slicno.
Dakle manje suplje, vise rada, da se covjek ne mora razmisljati da li da kupuje sezonske karte i slicno.
- kmirsad
#34720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Haj reci života ti... gdje kada i šta sam ružno rekao o Dini... ćak sam u prethodnom postu rekao da o njemu ne znam ništa sem napisa u medijima i dru,štvenim mrežama... ostalo je sve hipotetički...A_A_AKCIJA wrote:Mirso, uz dužno poštovanje starijem čovjeku, lupaš brate, nemoj se ljutiti.kmirsad wrote:kmirsad wrote:Ako Dino prihvati ovakav uslov za prijem uposlenika i imenovanje/razriješenje dužnosnika putem konkursa, uz onaj koji je Pedja već postavio, vezano za Zakon o porijeklu imovine imanovanih dužnosnika... što da ne... eto vlasti...
Možda i može. možda je shvatio da je počinino mnogo grijeha, možda se prepao kazne i Đehenema... Znaju ljudi doči tobe pa se promijeniti, pokajati...Ja sam ovo samo iznio kao hipotezu...
Pročitaj malo prvo. Nema šta Dino prihvatati konkurse za direktore, kada je to bila jedna od tačaka predizborne kampanje NiP. Isto je i sa matematičkim koalicijama, ponovljeno sto puta.
Znam ja da treba malo pojačati poziciju NS prije formiranja kolaicije, pa se malo udara po Konakoviću, ali ofirno je, a još ima i ovih poletaraca koji će se primiti na priču, pa ćete ih izgubiti kao glasače. Nećemo nigdje sa tom retorikom. NiP ima najbolju poziciju za formiranje koalicije i pomirite se s tim. Za bolju poziciju NS treba malo više odlučnosti, hrabrosti, principijelnosti, a manje retorike. Pogledate kako je to NiP odradio i biće bolje.
Ne bi bilo lijepo da ja recimo opalim po Marjanoviću kao preletaču i SDA kadru, Peđi kao bezmudom kalkulantu... Ne ide. To su ljudi koji će voditi KS sutra i treba da radimo na njihovoj saradnji, a ne obrnuto. Konaković je sa Bakirom zakuhao upravo zato jer mu je riđobradi prigovarao što stavlja narod ispred stranke. I meni je bitniji bolji život u Sarajevu od bilo koje stranke i trebalo bi da je tako svakom normalnom čovjeku.
Ova priča samo koristi SDA, a šteti budućim koalicionim partnerima. Pa saberite kako će glasači NS reagovati ako im njihova stranka ponovo obezbijedi mandat za SDA. Ja sam najbolji primjer.
- Bosanac sa dna kace
#34721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hocće'l iko iz te stranke pokrenut bojkot firmi koje podržavaju HDZ aparthejd, antisemitizam i UZP?
Ne mora javno, a li ero da pokrenu npr. štamapanje i rasturanje brošura....
-
MK81
#34722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao što je pokrenula SDA jel? 30 godina skupa pljačkaju narode u FBiH. Sve poluge finansija su u rukama HDZ kojeg toliko mrze itd itd... ne budi naivanBosanac sa dna kace wrote:Hocće'l iko iz te stranke pokrenut bojkot firmi koje podržavaju HDZ aparthejd, antisemitizam i UZP?
-
Novak20
#34723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za to je zadužena SDA. Evo već skoro 30 godina.Bosanac sa dna kace wrote:Hocće'l iko iz te stranke pokrenut bojkot firmi koje podržavaju HDZ aparthejd, antisemitizam i UZP?
- drug_profi
#34724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
DF je Desničarska Fronta.
- Bosanac sa dna kace
#34725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
eto SDA je smeće, saradnik i pomagač mrskih HDZ aparthejdovaca i UZPovca,,, smeće, odron, nikom korisni...MK81 wrote:Kao što je pokrenula SDA jel? 30 godina skupa pljačkaju narode u FBiH. Sve poluge finansija su u rukama HDZ kojeg toliko mrze itd itd... ne budi naivanBosanac sa dna kace wrote:Hocće'l iko iz te stranke pokrenut bojkot firmi koje podržavaju HDZ aparthejd, antisemitizam i UZP?
NS s druge strane ima priliku da pokaže svoj patriotizam.ž
Ne kažem da trebaju krenuti sve najednom javno, eto nek organizuju neku anonimnu ekipicu za pravljenje letaka i dijeljenje, koje će NS finansirati, kao i vođenje profila na društvenim mrežama