FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#34701 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:Madridski poltroni na celu sa LaSextom objavili da Zarra ima vise od 251 gola i da Suarez ne moze da igra. Just another day in Madrid :-D
Dobro je to. :D

Znaci da nisu bas sigurni za subotu.

Ancelloti:" Zamijenio sam Cristiana da bi bio svjez za subotu....I nisam ga mista pitao hahaha"

Za godinu i po u Madridu i gospodin vidi sta se tamo cijeni pa brze bolje prihvati manire iako mu ne leze.
5 0 5

#34702 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

aha. bas to. nevjerovatno je kako pocnu uvijek jedno sedmicu prije, pa sve vise i vise kako se utakmica priblizava. i ovaj veceras spominje messija. ova unaprijed smisljena sala, bas me zanima da li ju je sam smislio, ili mu je neki realov pr rekao da je mora reci. cini mi se da su im i navijaci nesto spominjali barcelonu veceras.

kako god. evo moje liste

bravo, dani, piqac, masche, mathieu, BOSSquets, xavi, iniesta, suarez, leo, neymarinho.
skenderija04

#34703 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

5 0 5 wrote:aha. bas to. nevjerovatno je kako pocnu uvijek jedno sedmicu prije, pa sve vise i vise kako se utakmica priblizava. i ovaj veceras spominje messija. ova unaprijed smisljena sala, bas me zanima da li ju je sam smislio, ili mu je neki realov pr rekao da je mora reci. cini mi se da su im i navijaci nesto spominjali barcelonu veceras.

kako god. evo moje liste

bravo, dani, piqac, masche, mathieu, BOSSquets, xavi, iniesta, suarez, leo, neymarinho.
Svake godine isto. Sad se zale na satnicu :-)
BHF_Manijak

#34704 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Joj jeste namazani, k'o da nema spinovanja sa katalonske strane? :mrgreen: :skoljka:
skenderija04

#34705 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Joj jeste namazani, k'o da nema spinovanja sa katalonske strane? :mrgreen: :skoljka:
Ovaj put stvarno nema. Clasico ko Clasico, ako Barsa izgubi i dalje je prva. Ako dobije na +7 :D

Mir, tisina i u iscekivanju Suareza
BHF_Manijak

#34706 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Eto ja kao neutralac, doduse malo vise na strani madriđana zbog one nemani CR7 :mrgreen: , fakat jedva cekam da ga vidim u dresu Barcelone i u prvoj utakmici. Kako mi je samo draga ta igracina!!! :) U Realu su debili sto ga ne dovedose kad su mogli. Jebo ih mrtvi Benzema.

Kakav ce trio da bude Neymar - Messi - Suki :) S druge strane CR7!
5 0 5

#34707 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

kod ovakvih utakmica je uvijek 50/50. madrid je u formi. barcelona isto. sitnice mogu preokrenuti. a sto kaze kolega, po onome sto izjavljuju madridisti i mediji tamo, izgleda da su oni malo vise nervozni oko te cijele price.
HB_BHF

#34708 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Kakav Suki, kakav Neymar i CR7...
! :D
omar little

#34709 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ko ti je taj mali? :D
skenderija04

#34710 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Eto ja kao neutralac, doduse malo vise na strani madriđana zbog one nemani CR7 :mrgreen: , fakat jedva cekam da ga vidim u dresu Barcelone i u prvoj utakmici. Kako mi je samo draga ta igracina!!! :) U Realu su debili sto ga ne dovedose kad su mogli. Jebo ih mrtvi Benzema.

Kakav ce trio da bude Neymar - Messi - Suki :) S druge strane CR7!
Pa ne zna se jos nista. @Ascari je danas postavio sastav o kome se citav dan spekulise, gdje bi igrali Rakitic-Busquets-Xavi-Iniesta-Messi-Neymar. sa ciljem da se zaledi lopta .

Pa to za Madrid ja bas ne znam. U glavnom zadnja dva prelazna roka, dva igraca koja su imali u planu su im rekli " ne hvala, mi bi radje u Barcelonu" To ih boli vise od poraza. Jebi ga, oni mogu prihvatiti da su u jednom periodu losiji od Barcelone ali da kao institucija budu odbijeni od dva igraca svjetske klase koji se odluce za Barcelonu to ih svrbi.
5 0 5

#34711 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote: Pa ne zna se jos nista. @Ascari je danas postavio sastav o kome se citav dan spekulise, gdje bi igrali Rakitic-Busquets-Xavi-Iniesta-Messi-Neymar. sa ciljem da se zaledi lopta.
ovako nekako. :D http://www.zonalmarking.net/2013/03/13/ ... n-tactics/
skenderija04

#34712 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

5 0 5 wrote:
skenderija04 wrote: Pa ne zna se jos nista. @Ascari je danas postavio sastav o kome se citav dan spekulise, gdje bi igrali Rakitic-Busquets-Xavi-Iniesta-Messi-Neymar. sa ciljem da se zaledi lopta.
ovako nekako. :D http://www.zonalmarking.net/2013/03/13/ ... n-tactics/
Pa ne znam bas da li je tako :D

Ako bude taj sastav nije iskljuceno da Iniestai Rakitic budu u gol sansama.
LSD

#34713 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Enrique ce gurnuti Pedra prije Suareza, ko što gledam....a ona beštija je skoro poludila gledajuci utakmice sa tribina, jedva ceka da ga puste sa lanca
smijeh2014

#34714 Re: FC Barcelona

Post by smijeh2014 »

#1-3 #napraviprostorključnimigračima #rotacijausredmeča #svetiGvardiola :D
Image
ascari

#34715 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

LSD wrote:Enrique ce gurnuti Pedra prije Suareza, ko što gledam....a ona beštija je skoro poludila gledajuci utakmice sa tribina, jedva ceka da ga puste sa lanca
Sumnjam, igrao je tri utakmice u sedam dana.
BHF_Manijak

#34716 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

skenderija04 wrote: Jebi ga, oni mogu prihvatiti da su u jednom periodu losiji od Barcelone ali da kao institucija budu odbijeni od dva igraca svjetske klase koji se odluce za Barcelonu to ih svrbi.
Da, imaju strasan taj kompleks da se sve oko njih vrti, da su centar svijeta i moci, a ako igrac jos ode u najveceg moguceg sportskog, politickog i svakog drugog rivala - eh to je onda smrt. Odjeb'o ih je Suki, odjeba ih Reus, a kako znam ni Muller nije bio voljan. Ovo je sto se Svaba tice.
Vjerovatno i igraci s vremenom shvate koliko su nezdrava sredina, pored sve glamoroznosti, bljestavila svjetala, tradicije, historije, aristrokracije itd, pa zbog toga se prije odluce za Barcelonu. Iako i sad ima onih koji ih sanjaju, a mislim da su uprkos svemu i dalje najpozeljnija destinacija, mada ne znam ti kako losi bili na tabeli (upravo radi gore nabrojanih stvari) i losu sezonu imali, ali isto tako mislim da je to daleko sada manje nego prije 10-15-25 godina...

PS Da hoce neko prevodit ovaj Zoalmarking na nas jebem ga ja!!! :( :mrgreen: :mrgreen:
5 0 5

#34717 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

trojica koji su zamjenjeni vs ajax, leo, andres i neymarinho ce sigurno poceti utakmicu. i bravo. za njih cetvoricu sam siguran. ne bih smio staviti pare na ostale. :D
ascari

#34718 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

5 0 5 wrote:trojica koji su zamjenjeni vs ajax, leo, andres i neymarinho ce sigurno poceti utakmicu. i bravo. za njih cetvoricu sam siguran. ne bih smio staviti pare na ostale. :D
Dodaj jos pusaca.
5 0 5

#34719 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ascari wrote: Dodaj jos pusaca.
a da. :lol:
ascari

#34720 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

5 0 5 wrote:
Cekaj da uleti Skenderbeg i doda Alves. Jbg pametan covjek, pomirio se sa cinjenicom da 'Mr. Ubacivacu dok mi je k*rcu cejf' igra svaki mec do kraja ugovora i jos je spreman na iznenadnu ekstenziju istog :D
skenderija04

#34721 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:
skenderija04 wrote: Jebi ga, oni mogu prihvatiti da su u jednom periodu losiji od Barcelone ali da kao institucija budu odbijeni od dva igraca svjetske klase koji se odluce za Barcelonu to ih svrbi.
Da, imaju strasan taj kompleks da se sve oko njih vrti, da su centar svijeta i moci, a ako igrac jos ode u najveceg moguceg sportskog, politickog i svakog drugog rivala - eh to je onda smrt. Odjeb'o ih je Suki, odjeba ih Reus, a kako znam ni Muller nije bio voljan. Ovo je sto se Svaba tice.
Vjerovatno i igraci s vremenom shvate koliko su nezdrava sredina, pored sve glamoroznosti, bljestavila svjetala, tradicije, historije, aristrokracije itd, pa zbog toga se prije odluce za Barcelonu. Iako i sad ima onih koji ih sanjaju, a mislim da su uprkos svemu i dalje najpozeljnija destinacija, mada ne znam ti kako losi bili na tabeli (upravo radi gore nabrojanih stvari) i losu sezonu imali, ali isto tako mislim da je to daleko sada manje nego prije 10-15-25 godina...

PS Da hoce neko prevodit ovaj Zoalmarking na nas jebem ga ja!!! :( :mrgreen: :mrgreen:
Vidi, oni su nesumnjivo veca institucija od Baarcelone i tu nema spora. Oni su do sredine 60-tih kao glavnog rivala smatrali Atl. Madrid. Barcelona je trazila fudbalski identitet jako dugo, cesto na pogresan nacin, kupvinama najvecih svjetskih zvijezda:Kubala, Di Stefano :D , Cruyff,Maradona,Shuster i nista. Tek u zadnjih 25 godina dolazi do planskog rada i neke prepoznatljivosti kluba u Svijetu. U Madridu su tek sad shvatili da je institucionalna razlika minimalna, i da se od stare slave ne zivi. Zbog toga sve ovo ( neka se ne ljute navijaci Madrida) Te Messi na Sudu, Te Neymar na sudu, Te dva predsjednika na sudu, te klub na sudu... Nacin da se pokusa nauditi imidzu. Umjesto da rade na svom oni pokusavaju da uniste tudje.
skenderija04

#34722 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ascari wrote:
5 0 5 wrote:
Cekaj da uleti Skenderbeg i doda Alves. Jbg pametan covjek, pomirio se sa cinjenicom da 'Mr. Ubacivacu dok mi je k*rcu cejf' igra svaki mec do kraja ugovora i jos je spreman na iznenadnu ekstenziju istog :D
Alves svakako :D

Ako ih nareda na sredini kao sto kazu, mozda i bude neke koristi od njega
smijeh2014

#34723 Re: FC Barcelona

Post by smijeh2014 »

Onaj Kases je povukao tužbu protiv Nejmara.
BHF_Manijak

#34724 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Da, zato i rekoh pate od visine, usudio bih se reci da imaju tzv God complex! :) ¨Rekoh vec gore, kada bih morao birati izmedju Barce i Reala, prije bih Real, Barcu mi ovi domaci ogadili u zadnjih 8-9 godina, stvarajuci imidz nebeske neke sile, a i igrom su me nervirali :mrgreen: , ali je cinjenica da u Realu imaju opasne tikove i da se cesto sluze poganim trikovima. Shavatam ja animozitet, ali do tih mjera ici, unisitit El Clasico vlastitim poganlucima (prst u oko, faulovi, udaranje, medijske izjave...) to je dno dna realno.
Ali ide zadnju godinu nabolje. :)
LSD

#34725 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

kakav je to cules koji tuži sopstveni klub :lol: Jordi Cases nije nikakv laportista, qrac palac, vec Perezov potrčko

LE da je imalo pametan, ne bi smio ni pod razno dozvoliti nastup one budale Alvesa u El Clasicu....Real uvijek zabija golove preko njega...covjek je odavno operisan od ikakve defanzivne odgovonosti
Post Reply