Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
krvava wrote:
Ali MJ je i dalje bolestan samo je produžio životni vijek al neće
"samo"? šta je drugo poenta bilo kojeg liječenja ili medicinskog tretmana, kad ćemo svakako svi umrijeti?
al' on će umrijeti k'o da sidu i nema, a da nema para umro bi prije 20 godina.
Patrik Svejzi je imao dosta love al ga gušterača ubi. Misliš da nije imao isto love i tretmane ko MJ ili mu ej takva nafaka bila?
Dvoje Amerikanaca zarazenih Ebolom otputovase nazad u Ameriku specijalnim aviJonom i potpuno izljeceni odose kuci nakon par sedmica
U Africi je do sada u ovoj zadnjoj epidemiji Ebole umrlo vise od 2000 ljudi, jbg takva im nafaka
krvava wrote:
nikad naprednija tehnologija i manje znanja
bapska šuplja, barem što se tiče medicine i njenog uticaja na dužinu i kvalitet života. prosječni ljudski vijek se uduplao u zadnjih 200 godina. do prije 100 godina na selima je pola djece umiralo u prvoj godini. od upale pluće se rutinski umiralo.
ko hoće nek' batali doktore i lijekove, široko mu polje, al' nešto niko ne pređe sa riječi na djela kad je o tome riječ...
Brkooo wrote:nafaka je tu da se siromasni slojevi drustva ne bi pobunili protiv bogatih, a taj "jaz" je danas evidentiji vise nego sto je bio u vrijeme feudalizma
ništa se nije promjenilo od doba feudalizma (a vjerovatno i prije), samo što je to drugačije upakovano...imaš kmetove i one koji žive od njihovog rada,bio je jedan dobar dokumentarac na tu temu, gdje se dokazuje kako ljudi misle da su nešto napredniji od svojih predaka, a ustvari nisu daleko odmakli...čak su u nekim stvarima nazadovali, kao ideologija i politički sistemi npr.
Mutivoda wrote:Imate li vi taj običaj da se "isključite" na nekoliko dana? Ne znam, ne javljate se curi, prijateljima, ne izlazite, telefon isključen?!
Ako padneš na tu priču donja si. A i taj frajer nije baš neki znalac ako mu je takva priča najveći domet. Nogiraj ga odmah.
Mutivoda wrote:Imate li vi taj običaj da se "isključite" na nekoliko dana? Ne znam, ne javljate se curi, prijateljima, ne izlazite, telefon isključen?!
Eurosa wrote:Jeste li prepotentni? Smatrate li da vise vrijedite kad imate vise para? POnese li vas jal i privid moci kad vam je novcanik deblji nego kod drugih?
Uopce,sta vam predstavlja novac i smatrate li da je tesko naci ljubav kad vam je novac prvo sto cure vide?
Da na jedno od ovih pitanja, ne na ono drugo pitanje i dva možda na ostatak pitanja, nisam ih slagao po redu ... a da, smatram da da, ali nije pravilo.
krvava wrote:
Ali MJ je i dalje bolestan samo je produžio životni vijek al neće
"samo"? šta je drugo poenta bilo kojeg liječenja ili medicinskog tretmana, kad ćemo svakako svi umrijeti?
al' on će umrijeti k'o da sidu i nema, a da nema para umro bi prije 20 godina.
Pa nisu ni MJ pare pale s neba, nego ih je zaradio svojim talentom i trudom.... to mu bila nafaka.
Nafaka je puno širi pojam i od novca i od materijalnih dobara.
Znam dosta bliske ljude koji su zbog rata, sa svojih 60-ak godina života, sve materijalno izgubili (popljačkano, izgorelo)... petnaestak godina poslije imali su puno više od toga i kvalitetniji život nego prije rata. Ne, ne radi se ni o kakvom ratnom profiteru, nego o našem običnom, poštenom bosanskom čovjeku. Sve to i što je imao i što je izgubio i ponovo imao je njegova nafaka.
Nafaka teče sve do onog posljednjeg udisja zraka.
Last edited by McMoy on 15/09/2014 16:19, edited 1 time in total.
Nemam.
Eto, pogurali smo pitanje, hocemo sad na sljedece?
Ako padneš na tu priču donja si. A i taj frajer nije baš neki znalac ako mu je takva priča najveći domet. Nogiraj ga odmah.
Jeste, to je šuplja samo takva... nešto taj muti. Zna mi se desiti da neću da izađem par dana, ali se javim svakome kome se inače javljam.
Ne znam zasto mislite da sve djevojke danas gledaju novcanik. Mene moze privuci lijep momak i ne mora biti bogat ,upoznala sam jednog momka koji radi ljeti sezonski ,to mu je jedina zarada.Lijep ,zgodan sta mu fali snalazi se decko da zaradi i to cijenim. A ne kao neki tatini sinovi sto vozaju skupa kola i cijeli zivot na grbaci roditelja .
amiliana wrote:Ne znam zasto mislite da sve djevojke danas gledaju novcanik. Mene moze privuci lijep momak i ne mora biti bogat ,upoznala sam jednog momka koji radi ljeti sezonski ,to mu je jedina zarada.Lijep ,zgodan sta mu fali snalazi se decko da zaradi i to cijenim. A ne kao neki tatini sinovi sto vozaju skupa kola i cijeli zivot na grbaci roditelja .
amiliana wrote:Ne znam zasto mislite da sve djevojke danas gledaju novcanik. Mene moze privuci lijep momak i ne mora biti bogat ,upoznala sam jednog momka koji radi ljeti sezonski ,to mu je jedina zarada.Lijep ,zgodan sta mu fali snalazi se decko da zaradi i to cijenim. A ne kao neki tatini sinovi sto vozaju skupa kola i cijeli zivot na grbaci roditelja .