Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

veliki_ah

#34676 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Bice dobar bangee jumping :D
notsure

#34677 Re: Zeničani

Post by notsure »

Ne kontam kuda će se ići na Smetove kad ovo završe? Trasa ide tačno preko sadašnje ceste
Nivelacija wrote:Image
N.N.

#34678 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Malo mi je sada 'pobjegla slika iz glave' :D ali znam da je ovaj fazon... Na jednoj od onih velikih krivina ce se umjesto skretanja nastaviti pravo (i sada ima haman makadamski, koziji putic) i on ce se dizati pod odredjenim nagibom do one druge ili trece isto tako velike krivine, gdje ce ce opet uvezati i nastaviti na staru cestu, tako da ce ovaj vijadukt ostati 'ispod' tog gore ukljucenja...
Tempo
ZeModerator

#34679 Re: Zeničani

Post by Tempo »

tomo poljak, zenicanin, bosanac, dingospo

https://www.face.ba/face-tv/vjestnik-7u ... BfNW0rYDa8

kad se uporedimo sa ovim covjekom, a nije on jedini, vidimo kakva smo govna postali.
moet-perignon

#34680 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Tempo wrote:tomo poljak, zenicanin, bosanac, dingospo

kad se uporedimo sa ovim covjekom, a nije on jedini, vidimo kakva smo govna postali.

da, bas tako. sada su nam mjerice 'gospode' rame i ona bitanga naser i njemu slicni.
vlasnici birtija i obicni hohstapleri koji znaju samo za nasilje i bogte pit'o iz kakvih porodica to dolazi.
donedavno nam je sijao strah ono smece jasar sa svojim glupavim repicem.
takve gnjide se nisu zarezivale u Tomino vrijeme, ali dosao je rat i sve je krenulo naopako.

EDIT: bas sada gledam fotke tog jasara, prosto me sramota da se osobi sa ovakvom facijalnom ekspresijom davao bilo kakav znacaj. pamtim da su mi za njega rekli tek malo prije nego ce ga strpati u zatvor, jer je sticajem okolnosti na moje oci vrsio nasilje nad nekim likom stoput vecim od njega na benzinskoj pumpi. jako nakaradna situacija. bez tog njegovog nasilja uopste mi ne bi bio poznat.
nakon toga bi meprosto rastuzilo kad bi njegova pojava prosla Masarikovom u onim odvratnim automobilima. rastuzilo bi me, jer je jasno bilo da se tome ne nazire kraj. nakon tog probisvijeta doci ce drugi, i pridavat ce mu se znacaj. dosli su drugi sa cetiri razreda osnovne skole. hej, to su strasno neobrazovani likovi. i ramo i ramini su takvi, bez obzira na one neozbiljne titule.
u nekim ljepsim i potpuno normalnim vremenima se znalo za Tomu i tenis, i oni koji nisu igrali. znalo se za Tomu i njemu slicne.

covjece, ne mogu da vjerujem da smo toliko dosegli dno. da smo potpuni fijasko iz etike i estetike. potpuno krivim ljudima mediji i drustvo pridaju
znacaj. na krive stvari obracamo paznju, poput ko je vlasnik nekakvih zagadjivaca od auta, nekih land rovera. ko je vlasnik ove ili one boje.
hej, kakve genijalne stvari se cine i postoje, a mi o roverima i ustuknemo kad prodju gamad poput jasara.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34681 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nivelacija wrote:taman ima mjesta i za bastu a lokacija :shock:
Top lokacija za kafanu :izet: samo stanari bi jebali jeza u ledja :lol: :run:
clio_dci120

#34682 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

moet-perignon wrote:

da, bas tako. sada su nam mjerice 'gospode' rame i ona bitanga naser i njemu slicni.
vlasnici birtija i obicni hohstapleri koji znaju samo za nasilje i bogte pit'o iz kakvih porodica to dolazi.
takve gnjide se nisu zarezivale u Tomino vrijeme, ali dosao je rat i sve je krenulo naopako.

EDIT: bas sada gledam fotke tog jasara, prosto me sramota da se osobi sa ovakvom facijalnom ekspresijom davao bilo kakav znacaj. pamtim da su mi za njega rekli tek malo prije nego ce ga strpati u zatvor, jer je sticajem okolnosti na moje oci vrsio nasilje nad nekim likom stoput vecim od njega na benzinskoj pumpi. jako nakaradna situacija. bez tog njegovog nasilja uopste mi ne bi bio poznat.
nakon toga bi meprosto rastuzilo kad bi njegova pojava prosla Masarikovom u onim odvratnim automobilima. rastuzilo bi me, jer je jasno bilo da se tome ne nazire kraj. nakon tog probisvijeta doci ce drugi, i pridavat ce mu se znacaj. dosli su drugi sa cetiri razreda osnovne skole. hej, to su strasno neobrazovani likovi. i ramo i ramini su takvi, bez obzira na one neozbiljne titule.
u nekim ljepsim i potpuno normalnim vremenima se znalo za Tomu i tenis, i oni koji nisu igrali. znalo se za Tomu i njemu slicne.

covjece, ne mogu da vjerujem da smo toliko dosegli dno. da smo potpuni fijasko iz etike i estetike. potpuno krivim ljudima mediji i drustvo pridaju
znacaj. na krive stvari obracamo paznju, poput ko je vlasnik nekakvih zagadjivaca od auta, nekih land rovera. ko je vlasnik ove ili one boje.
hej, kakve genijalne stvari se cine i postoje, a mi o roverima i ustuknemo kad prodju gamad poput jasara.

Bosanac 200 posto zbrisao vani...Lahko je naprdjivati iz dijaspore. Dodji ovdje, pa pravi bolju drzavu. Do tada se nemaju sta javljati, neka kisele noge u Kaliforniji...
clio_dci120

#34683 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

I Moet, by the way, jesi li Isao gledati onaj teatar festival u Domu Armije? Sto to ne okaci kao pozitivan primjer, uvijek si tu kada treba pisati kako je sve seljastvo i malogradjanstina...
moet-perignon

#34684 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:I Moet, by the way, jesi li Isao gledati onaj teatar festival u Domu Armije? Sto to ne okaci kao pozitivan primjer, uvijek si tu kada treba pisati kako je sve seljastvo i malogradjanstina...

svaka cast mladoj ekipi. trebat ce nam mnogo vise takvih festivala da bi se najezda pacova koja je nakon rata usla u grad maknula.
ne samo u ovaj grad, vec u citavoj bivisoj republici.
a vezano za link Tome Poljaka: on je samo primjer kako se razvijalo jedno industrijsko mjesto.
danas se puno nakupilo smeca i jos se likuje, dovode se na nivo bozanstva. oni koji su vrijedili katapultirali su negdje drugdje, a oni slicni njima sto su ostali, sklonili su se u svoje domove.
jos me ohrabruje da takvih ima u gradu, ali sklonili su se od profanih poput nasera, rama i jasara i njima slicnima.

reci mi molim te, clio, jesi li ti isao i na jednu predstavu? ako jesi, molim te da nam ukratko docaras citavu dramu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#34685 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nemojte ljudi tako vam hljeba i soli
Mustang1

#34686 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Koga su uhapsili? :D
clio_dci120

#34687 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Bogami skaljarci i kavacani izgleda naselili Zenicu. Eto, nece vise ove lokalne kabadahije biti uzori, ima omladina nove heroje i uzore.
clio_dci120

#34688 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

moet-perignon wrote:
clio_dci120 wrote:I Moet, by the way, jesi li Isao gledati onaj teatar festival u Domu Armije? Sto to ne okaci kao pozitivan primjer, uvijek si tu kada treba pisati kako je sve seljastvo i malogradjanstina...

svaka cast mladoj ekipi. trebat ce nam mnogo vise takvih festivala da bi se najezda pacova koja je nakon rata usla u grad maknula.
ne samo u ovaj grad, vec u citavoj bivisoj republici.
a vezano za link Tome Poljaka: on je samo primjer kako se razvijalo jedno industrijsko mjesto.
danas se puno nakupilo smeca i jos se likuje, dovode se na nivo bozanstva. oni koji su vrijedili katapultirali su negdje drugdje, a oni slicni njima sto su ostali, sklonili su se u svoje domove.
jos me ohrabruje da takvih ima u gradu, ali sklonili su se od profanih poput nasera, rama i jasara i njima slicnima.

reci mi molim te, clio, jesi li ti isao i na jednu predstavu? ako jesi, molim te da nam ukratko docaras citavu dramu.

Ja u pozorište idem samo kada su predizborni skupovi. Nazalost, Ramo je zadnji put pravio ispred Bosanske, pa nisam imao priliku uci u pozorište.

Zezam se.. :mrgreen:
Freamon Lester

#34689 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

clio_dci120 wrote:Bogami skaljarci i kavacani izgleda naselili Zenicu. Eto, nece vise ove lokalne kabadahije biti uzori, ima omladina nove heroje i uzore.
Zar ste toliko neupuceni u kriminal u ovom gradu pa ne znate da zadnjih 20 godina u ovom gradu na sceni fransiza tih klanova (prije su bili skupa). Cak je jedno vrijeme bilo u modi voziti auto crnogorakih tablica kod tih kriminalnih glava. :-)
Casual's

#34690 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Zenički ogranak tih klanova radi samo ono što ovi ne žele (logistiku, papirologiju..) :D
Tempo
ZeModerator

#34691 Re: Zeničani

Post by Tempo »

moet-perignon wrote:

Bosanac 200 posto zbrisao vani...Lahko je naprdjivati iz dijaspore. Dodji ovdje, pa pravi bolju drzavu. Do tada se nemaju sta javljati, neka kisele noge u Kaliforniji...[/quote]

hvala ti na ovoj ilustraciji
clio_dci120

#34692 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Freamon Lester wrote:
clio_dci120 wrote:Bogami skaljarci i kavacani izgleda naselili Zenicu. Eto, nece vise ove lokalne kabadahije biti uzori, ima omladina nove heroje i uzore.
Zar ste toliko neupuceni u kriminal u ovom gradu pa ne znate da zadnjih 20 godina u ovom gradu na sceni fransiza tih klanova (prije su bili skupa). Cak je jedno vrijeme bilo u modi voziti auto crnogorakih tablica kod tih kriminalnih glava. :-)
Fakat nisam upucen, prvi put od tebe cujem. Pa ko su ti ljudi? :-?
Nedavno sam se iznenadio kada sam cuo da u Ze kao advokat, i to vrlo dobar advokat, radi covjek ciji je brat jedan od najozloglasenijih ubica mafije.
notsure

#34693 Re: Zeničani

Post by notsure »

Mustang1 wrote:Koga su uhapsili? :D
https://avaz.ba/vijesti/bih/501891/osum ... -eura-mita

Je li ovaj desni vlasnik bijelog bunkera na drvenom mostu?
ImageImageImage
Throttle

#34694 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Mislim da nije, on bi se trebao zvati Tarik Kurbegovic koliko se sjwcam a to ne vidim u tekstu
Ovo je neki drugi debeli :lol:
notsure

#34695 Re: Zeničani

Post by notsure »

Throttle wrote:Mislim da nije, on bi se trebao zvati Tarik Kurbegovic koliko se sjwcam a to ne vidim u tekstu
Ovo je neki drugi debeli :lol:
Haman se u istom restoranu hrane :)
Ili u istu teretanu ne ide ni jedan ni drugi
Throttle

#34696 Re: Zeničani

Post by Throttle »

:lol: :thumbup:
clio_dci120

#34697 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Evo po ovome tmurnom vremenu uzmem listati malo fejsbuk, kad vidim masa sdaovaca iz Zenice pametuje o nekakvoj rupi iz Sarajeva.
Ili nemaju pametnijih poslova pored Zenice, pa se bave rupom iz Sarajeva ili su se toliko prepali Konakovica i Nase Stranke, da sada pokusavaju zaustaviti populizam koji se polako i preljeva van granica KS.
Mogu misliti kakav bi kolektivni harakiri nastupio kada bi se ujedinili SDP, NS, Fudo i Konakovic u Zenici.
Evo pitanje za Smarta, ima li kakvih najava za to? Kakvi su planovi? SDA se prilicno oporavila, Carsija je dosta odradila svoje, nekako se stice dojam da Dofu gubi popularnost, preuzeli su poluge u vijecu...Ako bi se desilo stvaranje nekakve gore opisane platforme, mislim da ne bi imali nikakve sanse opet, a ovako ce biti bas neizvjesno.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#34698 Re: Zeničani

Post by Bobi »

notsure wrote:
Mustang1 wrote:Koga su uhapsili? :D
https://avaz.ba/vijesti/bih/501891/osum ... -eura-mita

Je li ovaj desni vlasnik bijelog bunkera na drvenom mostu?
ImageImageImage
ma nijee, ovaj ima preko 2 metra, vidi ga koliki je :mrgreen:
clio_dci120

#34700 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Imamović na aparatima, cim ga nema na slikams, znaci da su mimo njega organizovali. :D :D :lol:
Post Reply