Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Kikibombona
#34676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Misljenja sam da ce Dino Konakovic biti najbolji parnter Nasoj stranci u kantonu Sarajevo. On se, jednako kao Nasa stranka, mora dokazati narodu. Ako propusti ovu sansu, drugu nece imati. Narod ce ga potpuno odbaciti i vratiti se u SDA krilo.
Dino Konakovic je pod velikim pritiskom da uradi nesto konkretno i pokaze da je svijetla strana SDA. On je toga svjestan. Zato govori da ga ne zanima raspodjela fotelja, da se mora boriti protiv korupcije i nepotizma itd.
Ako se najavljena prica ispostavi kao supljak, njegova politicka karijera je okoncana.
Misljenja sam da ce u njemu Nasa stranka imati konstruktivnog partnera. Jebes ideologiju, treba raditi konkretne stvari, previse je nagomilanog smeca na sve strane.
Mene je vise strah SDP i DF-a nego Konakovica. Vise od njih ocekujem prljave igre.
EDIT
Imas primjer u Zenici sa Fuadom Kasumovicem, bivsim istaknutim SDA-ovcem. On se zaista trudi u granicama svojih mogucnosti. Zna da mu SDA puse za vratom i da su greske neoprostive. Jedna veca greska i SDA ce iskoristiti priliku i poslati ga u politicku penziju. Takva vrsta pritiska moze biti plodonosna. Zafrkano je kada politicar ne osjeca nikakav pritisak, onda radi kako hoce, tj. ne radi nikako ili radi destruktivno. Dino Konakovic ce biti pod velikim pritiskom SDA. Mora raditi ako zeli politicki opstati. Nasa stranka takvu situaciju treba mudro iskoristiti za opste dobro.
Dino Konakovic je pod velikim pritiskom da uradi nesto konkretno i pokaze da je svijetla strana SDA. On je toga svjestan. Zato govori da ga ne zanima raspodjela fotelja, da se mora boriti protiv korupcije i nepotizma itd.
Ako se najavljena prica ispostavi kao supljak, njegova politicka karijera je okoncana.
Misljenja sam da ce u njemu Nasa stranka imati konstruktivnog partnera. Jebes ideologiju, treba raditi konkretne stvari, previse je nagomilanog smeca na sve strane.
Mene je vise strah SDP i DF-a nego Konakovica. Vise od njih ocekujem prljave igre.
EDIT
Imas primjer u Zenici sa Fuadom Kasumovicem, bivsim istaknutim SDA-ovcem. On se zaista trudi u granicama svojih mogucnosti. Zna da mu SDA puse za vratom i da su greske neoprostive. Jedna veca greska i SDA ce iskoristiti priliku i poslati ga u politicku penziju. Takva vrsta pritiska moze biti plodonosna. Zafrkano je kada politicar ne osjeca nikakav pritisak, onda radi kako hoce, tj. ne radi nikako ili radi destruktivno. Dino Konakovic ce biti pod velikim pritiskom SDA. Mora raditi ako zeli politicki opstati. Nasa stranka takvu situaciju treba mudro iskoristiti za opste dobro.
- kmirsad
#34677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam o Dini mnogo... on je nekako, više sarajevska priča... Slušao sam ga nekoliko puta na medijima... činjenica je da je jako uvjerljiv, ima slatku i prijemčljivu priču, melje ko mlin, vjerovatno da je i jako zabavan... jezik mu je za desetku...
Nisam kvalifikovan da sudim... ali me život naučio, da priči ne vjerujem puno... na jeziku nikad niko nije dobio žulj... djelima vjerujem više, a i njima vrlo promišljeno i selektivno...
Kod njega mi se najviše svidjelo to što je okrenuo leđa SDA-u...
Ili je SDA okrenula leđa njemu...
Ili su obostrano i istovremeno osjetili da su jedan drugoga isisaili, da tu soka više nema... i okrenuli lađa jedno drugome...
Ono što me u toj ljubavi brine... su motivi za to okretanje leđa... je li ideološki razlaz... ili razlaz zbog dilova... ili osječaja da nekoga u raspodjeli plijena pripada veči dio od dobijenog... ili osječaja da je sazrio momenat i stekli se uslovi... da je stekao dovoljno snage i utjecaja... da može partneru zabiti nož u leđa, oteti kompletan plijen...i riješiti se leša...
Ako nisu razlozi ideološko razmimoilaženje... onda ne valja... ko prvog partnera i svog tvorca izda iz niskih pobuda, izdat će i sljedečeg.
Opreza i mudrosti nikada dosta.
Nisam kvalifikovan da sudim... ali me život naučio, da priči ne vjerujem puno... na jeziku nikad niko nije dobio žulj... djelima vjerujem više, a i njima vrlo promišljeno i selektivno...
Kod njega mi se najviše svidjelo to što je okrenuo leđa SDA-u...
Ili je SDA okrenula leđa njemu...
Ili su obostrano i istovremeno osjetili da su jedan drugoga isisaili, da tu soka više nema... i okrenuli lađa jedno drugome...
Ono što me u toj ljubavi brine... su motivi za to okretanje leđa... je li ideološki razlaz... ili razlaz zbog dilova... ili osječaja da nekoga u raspodjeli plijena pripada veči dio od dobijenog... ili osječaja da je sazrio momenat i stekli se uslovi... da je stekao dovoljno snage i utjecaja... da može partneru zabiti nož u leđa, oteti kompletan plijen...i riješiti se leša...
Ako nisu razlozi ideološko razmimoilaženje... onda ne valja... ko prvog partnera i svog tvorca izda iz niskih pobuda, izdat će i sljedečeg.
Opreza i mudrosti nikada dosta.
-
high_volume
#34678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo da ponovim svoje mišljenje da je dobra, konstruktivna i konkretna opozicija često kvalitetniji faktor u vlasti neko nerealna i opozicija sastavljena mimo principa i pod svaku cijenu. Vlast s Dinom Konakovićem osuđena je na vlast Dine Konakovića. Dino Konaković je beskrupulozna osoba, ne bira sredstva da dođe do cilja. Dino Konaković je SDA-ovac, jer nije prirodno presvlačenjem odijela promjena mentaliteta i načina razmišljanja.
Naša Stranka uzet će 2-3 ministarske pozicije, pojedini upravni odbori će biti popunjeni članovima NS, negdje će direktor biti državne institucije, i to je to... Ako je to bio cilj NS u njihovih 10 godina, treba izaći u javnost i to kazati, da glasači znaju. Da su ljudi htjeli Dinu Konakovića s Našom Strankom, glasali bi za NiP. A glasači NS nisu htjeli, to je poznato.
Ovaj status ispod rukovodstvo Naše Stranke treba da nauči napamet

Naša Stranka uzet će 2-3 ministarske pozicije, pojedini upravni odbori će biti popunjeni članovima NS, negdje će direktor biti državne institucije, i to je to... Ako je to bio cilj NS u njihovih 10 godina, treba izaći u javnost i to kazati, da glasači znaju. Da su ljudi htjeli Dinu Konakovića s Našom Strankom, glasali bi za NiP. A glasači NS nisu htjeli, to je poznato.
Ovaj status ispod rukovodstvo Naše Stranke treba da nauči napamet
bosanska senzacija wrote:Kao jedina liberalna ljevica u državi Naša Stranka je na rubu da napravi ogromnu grešku ulazeći u neprirodne koalicije.
Ako su pobjedile stranke sa desnim predznakom koji se onda ti kurac guraš u njih.
Pa čak i ako vam participiranje u jednoj takvoj vlasti bude uspješno šta možete očekivati od idućih izbora kao stranka?
Država se ne gradi preko noći a vlast osvojiti nije šprint na 100m već maraton, a ja za vas nisam glasao da bi pobijedili, jer to ne možete, već da bi ojačali.
SDP je odavno izgubio svaku vjerodojstvenost i identitet a vi se spremate da krenete njihovim putem.
-
The BEN10
#34679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Apsolutno se slažem!Kikibombona wrote:Misljenja sam da ce Dino Konakovic biti najbolji parnter Nasoj stranci u kantonu Sarajevo. On se, jednako kao Nasa stranka, mora dokazati narodu. Ako propusti ovu sansu, drugu nece imati. Narod ce ga potpuno odbaciti i vratiti se u SDA krilo.
EDIT
Usput - da priupitam vatrene pristalice NS-a: čime smatrate Sabinu ili drugi kadar iz vrha NS-a pa je i sama pomisao za sradnju sa bilo kim loša? Revolucionarima koje vascijeli Dunjaluk još uvijek nije prepoznao?
-
mesarkasapin
#34680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
........
Last edited by mesarkasapin on 21/03/2020 12:39, edited 1 time in total.
-
high_volume
#34681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zanimljivo je i da SDA botovi navijaju za koaliranje NS sa Dinom Konakovićem, znajući da će Dino potopiti NS 
- _Reds_
#34682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta je predobro, spustite se malo bolan.mesarkasapin wrote:Naša stranka jednostavno mora u vlast! Imaju predobar rezultat, i moramo zajedno napraviti nešto pozitivno. Glasao sam za njih i očekivao možda i mandat manje, ali svejedno sam bio ubijeđen da ovaj put moraju u vlast. Realno niko neće bacati glas na nekoga ko neće/ ne želi nešto promijeniti. Puna podrška za njih!
5/35.
Ili na nivou Federacije 5%.
Da li trebaju u vlast ili ne, to je druga stvar. Ali pisati u toj letargiji, predobar, ovakav onakav. Jeste, da postoji rast, ali NS nije nigdje ta koja moze voditi druge.
Ako ce u koaliciju sa Kiflom, moraju prihvatiti da on bude glavni. Sa druge strane imas SDP, koji je slabiji u KS, ali druga stranka u Federaciji, i onda se vec misle kako bi oni trebali da vode.
I na kraju se kola slome na tome, ko je ovdje glavni baja. Uz to ima trebaju jos 2-3 ove manje stranke. Jedno je sabrati mandate, ali praksa je skroz nesto drugo.
Da je srece, pa da imamo metodu prijevremenih izbora, ovo je jedino rješenje za ovu situaciju.
4 godine ce otici u zrak, gdje ce se vlade baviti same sobom. I dalje ne vidim da se stranke uopce zalaze za prag od 5%. Puno je ovdje likova se vode onom, bolji prvi u selu, nego drugi( zadnji) u gradu.
- drug_profi
#34683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Također primjecujem da se SDA botovi boje ove koalicije i navijaju da NS ostane u opoziciji.
Kako god NS uradi, razocarace neke svoje birace.
Pitanje je ko zeli davati glas nekom ko nece odgovornost vlasti. Potvrdilo bi se opste misljenje da je NS samo sredstvo da se 2-3 covjeka uvale na budzet bez odgovornosti.
Kako god NS uradi, razocarace neke svoje birace.
Pitanje je ko zeli davati glas nekom ko nece odgovornost vlasti. Potvrdilo bi se opste misljenje da je NS samo sredstvo da se 2-3 covjeka uvale na budzet bez odgovornosti.
- kmirsad
#34684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uze mi riječ iz usta...mislim na ovo boldirano... ovo drugo ne znam sa sigurnošču...high_volume wrote:Zanimljivo je i da SDA botovi navijaju za koaliranje NS sa Dinom Konakovićem, znajući da će Dino potopiti NS
-
pemanapemani
#34685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hajde forumskom puku predočite jedan primjer navedenog.kmirsad wrote:Uze mi riječ iz usta...mislim na ovo boldirano... ovo drugo ne znam sa sigurnošču...high_volume wrote:Zanimljivo je i da SDA botovi navijaju za koaliranje NS sa Dinom Konakovićem, znajući da će Dino potopiti NS
Da je tako kako tvrdite Stav, Faktor, Slobodna Bosna i slični bi na sav glas gurali koaliciju NS i NiP. Oni već danima verglaju o antibošnjačkoj prirodi NS i slične budalaštine, a guraju priču kako zbog dobra države vlast trebaju formirati stranke koje su pobjedile, da vlast treba biti po vertikali i slične izlizane priče.
-
Novak20
#34686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za ovih 28 godina SDA vlasti u KS, stvorena je armija stranačkih poslušnika na ključnim, važnim i manje važnim pozicijama. Ako Konaković hoće da napravi dobar posao za sebe mora se obračunati prvo s njima jer će raditi paralelno sa sistemom, a u stvari protiv njega kroz opstrukcije, dojave itd.
NS može koalirati sa NiP/SDP/DF ili dopustiti da SDA ostane na vlasti. Trećeg rješenja nema.
U prvoj varijanti moraju strahovati od preletača i osvete SDA u slučaju raspada koalicije. Iz tog razloga članovi eventualne koalicije moraju biti brzi i "nemilosrdni" da bi natjerali SDA da se bavi sobom, a ne opstrukcijom.
Trebaju se riješiti simbola SDA poput Sebije i kamare drugih. Tad će se vidjeti koliko su politički iskreni i pojedinačno hrabri. Obrazloženje da kapitalce SDA ne diraju zbog toga što su sposobni jednostavno više ne pije vode i kompromitira poziciju na više načina.
U drugoj varijanti će ispasti pi.ke koje se ne smiju prihvatiti vlasti i tada svakako gube već na lokalnim izborima.
NS može koalirati sa NiP/SDP/DF ili dopustiti da SDA ostane na vlasti. Trećeg rješenja nema.
U prvoj varijanti moraju strahovati od preletača i osvete SDA u slučaju raspada koalicije. Iz tog razloga članovi eventualne koalicije moraju biti brzi i "nemilosrdni" da bi natjerali SDA da se bavi sobom, a ne opstrukcijom.
Trebaju se riješiti simbola SDA poput Sebije i kamare drugih. Tad će se vidjeti koliko su politički iskreni i pojedinačno hrabri. Obrazloženje da kapitalce SDA ne diraju zbog toga što su sposobni jednostavno više ne pije vode i kompromitira poziciju na više načina.
U drugoj varijanti će ispasti pi.ke koje se ne smiju prihvatiti vlasti i tada svakako gube već na lokalnim izborima.
-
MK81
#34687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Po meni NS još nije spremna za vlast. Oni su trkači na duže staze a ne sprinteri. Sprinter je Dino koji je samo pričom protiv SDA i blaćenjem te stranke dobio glasove razočaranih ljudi i ljudi koji su iz ovih i onih razloga protiv SDA. Sada taj Dino mora nastaviti gdje je i počeo a to je djelovanjem protiv SDA ukoliko želi da se održi. Po meni NS nije tih motiva, oni su imali čistu kampanju i prije i sada. Principijelno su pričali i razmišljaju da kada se stvore uslovi osvoje veći dio kolača ako ništa u KS i onda svoj naum provedu u djelo. Mislim da je koncept ove dvije stranke dijametralno različit. Ulazak u vlast sa ovako mnogo stranaka je unaprijed osuđen na propast. Zato što čim ima 4-5 u koaliciji mnogo je interesa u pozadini i velika je šansa da dođe do raskola. To ako se desi samo će omogućiti SDA stranci da se predstavi kao i do sada da su oni jedini spremni da vladaju, da niko drugi nema kapacitete a u sustini nikada niko sam nije toliko bio jak. To su uradili i sa SDP 2010 i sada stalno pričaju kako su tada dokazali da oni ne znaju vladati, da su nesposobni itd itd ali činjenica je da taj SDP nikada nije mogao sam ništa plus što je veliki problem što indirektno SDA ima ogroman utjecaj na gotovo svaku instituciju preko rukovodilaca višeg i srednjeg nivoa koji su gro njihovi ljudi i opstruiraju bilo šta dobro kako bi te predstavili kao nesposobnog.
Dino a i SDP će ako formiraju vlast htjeti odma svoje ljude uhljebiti po svaku cijenu i ako NS bude principijelna i gledala isključivo kvalitet imaće problem i sukob. Jedno je priča a drugo djela.Dino recimo Muzura predstavlj kao velikog znalca, a realnost je da je taj Muzur bio do SDA komercijalista bez formalnog obrazovanja. Onda ga je Dino sa SDA na DIF da skucka neki papir i postavio za direktora.Ako budu tako radili a sumnjam da će se promjeniti imaće sukob sa NS i eto problema.
Dino a i SDP će ako formiraju vlast htjeti odma svoje ljude uhljebiti po svaku cijenu i ako NS bude principijelna i gledala isključivo kvalitet imaće problem i sukob. Jedno je priča a drugo djela.Dino recimo Muzura predstavlj kao velikog znalca, a realnost je da je taj Muzur bio do SDA komercijalista bez formalnog obrazovanja. Onda ga je Dino sa SDA na DIF da skucka neki papir i postavio za direktora.Ako budu tako radili a sumnjam da će se promjeniti imaće sukob sa NS i eto problema.
- cvrčak_na_hedonizmu
#34688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ha ušli sada u vlast pa ih potopi Dino, ha ušli u vlast za četiri godine pa ih potopi ( karikiram ) SDP, ne vidim razliku. Većinu neće imati barem do 2356, a ni normalnog koalicionog partnera. Uvijek te može neko naguziti, ha bio Dino, ha bio Mašić
Prihvatiš odgovornost, uđeš u vlast spreman ( valjda jesu ), sa konkretnim rješenjima u svojim ministarstvima, sa konkretnim zakonima, bla, bla. Ako fercera, odlično, udluplaće se naredne izbore, možda i više od toga, ako ne fercera, izađu iz vlasti i jasno ukažu ko je vršio opstrukcije i opet dobiju masu glasova na narednim izborima, jer su ostali principijelni. Malo ko izlazi iz vlasti tek tako.
Ako si levat da te Dino ili bilo ko naguzi, a ti ne skontaš ili ako si ušao u vlast zbog fotelja onda je bolje da se sada to klupko odmota. Da se ne zavlačimo bezveze. Ode sve u hendek svakako.
Zvuči vrlo prosto, u teroriji
Prihvatiš odgovornost, uđeš u vlast spreman ( valjda jesu ), sa konkretnim rješenjima u svojim ministarstvima, sa konkretnim zakonima, bla, bla. Ako fercera, odlično, udluplaće se naredne izbore, možda i više od toga, ako ne fercera, izađu iz vlasti i jasno ukažu ko je vršio opstrukcije i opet dobiju masu glasova na narednim izborima, jer su ostali principijelni. Malo ko izlazi iz vlasti tek tako.
Ako si levat da te Dino ili bilo ko naguzi, a ti ne skontaš ili ako si ušao u vlast zbog fotelja onda je bolje da se sada to klupko odmota. Da se ne zavlačimo bezveze. Ode sve u hendek svakako.
- kmirsad
#34689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Forumskom puku, među kojem sam i sam... ništa ne treba predočavati... svak ima oči... a dugo smo već ovdje...pemanapemani wrote:Hajde forumskom puku predočite jedan primjer navedenog.kmirsad wrote:Uze mi riječ iz usta...mislim na ovo boldirano... ovo drugo ne znam sa sigurnošču...high_volume wrote:Zanimljivo je i da SDA botovi navijaju za koaliranje NS sa Dinom Konakovićem, znajući da će Dino potopiti NS
Da je tako kako tvrdite Stav, Faktor, Slobodna Bosna i slični bi na sav glas gurali koaliciju NS i NiP. Oni već danima verglaju o antibošnjačkoj prirodi NS i slične budalaštine, a guraju priču kako zbog dobra države vlast trebaju formirati stranke koje su pobjedile, da vlast treba biti po vertikali i slične izlizane priče.
-
pemanapemani
#34690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Po meni je ovo odlična situacija za NS.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ha ušli sada u vlast pa ih potopi Dino, ha ušli u vlast za četiri godine pa ih potopi ( karikiram ) SDP, ne vidim razliku. Većinu neće imati barem do 2356, a ni normalnog koalicionog partnera. Uvijek te može neko naguziti, ha bio Dino, ha bio Mašić![]()
Kako god okreneš mogu ispasti principjelni.
Dobro je da su pokrenuli priču sa SDP i DF. Pokazali su da su voljni surađivati i raditi. Ako se sutra desi čudo i SDA kupi dovoljno papaka, opet su ostali principjelni, jer su pokušali nešto uraditi.
Najgora moguća opcija bi bila da su odmah rekli mi ostajemo u opoziciji, jer želimo ostati čestiti i čisti, pa do nekih boljih vremena kada društvo postane čestito i čisto.
- kmirsad
#34691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Što ne bi bila... budalština je ta priča o nespremnosti NS-a za vlast... imaš slobodno mjesto za ministra, direktora, UO, NO, sudiju, tužioca, inspektora, načelnika, đefa službe,... formiraš prave i poštene kriterije za bodovanje, nestranačku prijemnu komisiju, raspišeš konkurs... gomila je u BiH poštenih, neokaljanih,sposobnih, stručnih i kvalifikovanih ljudi... gdje piše da direktor Termoelektrane, finansijski direktor Telekoma, komercijalni direktor Elektro distrubucije, ljekar u UKC-u, portir u Elektro prenosu, kafe kuharica u parlamentu... mora biti stranački čovjek...MK81 wrote:Po meni NS još nije spremna za vlast. Oni su trkači na duže staze a ne sprinteri. Sprinter je Dino koji je samo pričom protiv SDA i blaćenjem te stranke dobio glasove razočaranih ljudi i ljudi koji su iz ovih i onih razloga protiv SDA. Sada taj Dino mora nastaviti gdje je i počeo a to je djelovanjem protiv SDA ukoliko želi da se održi. Po meni NS nije tih motiva, oni su imali čistu kampanju i prije i sada. Principijelno su pričali i razmišljaju da kada se stvore uslovi osvoje veći dio kolača ako ništa u KS i onda svoj naum provedu u djelo. Mislim da je koncept ove dvije stranke dijametralno različit. Ulazak u vlast sa ovako mnogo stranaka je unaprijed osuđen na propast. Zato što čim ima 4-5 u koaliciji mnogo je interesa u pozadini i velika je šansa da dođe do raskola. To ako se desi samo će omogućiti SDA stranci da se predstavi kao i do sada da su oni jedini spremni da vladaju, da niko drugi nema kapacitete a u sustini nikada niko sam nije toliko bio jak. To su uradili i sa SDP 2010 i sada stalno pričaju kako su tada dokazali da oni ne znaju vladati, da su nesposobni itd itd ali činjenica je da taj SDP nikada nije mogao sam ništa plus što je veliki problem što indirektno SDA ima ogroman utjecaj na gotovo svaku instituciju preko rukovodilaca višeg i srednjeg nivoa koji su gro njihovi ljudi i opstruiraju bilo šta dobro kako bi te predstavili kao nesposobnog.
Problem je što večina potencijalnih partnera to neče, nego hoče da smiještaju i uhljebljuju svoje poslušnike...
Last edited by kmirsad on 18/10/2018 10:27, edited 1 time in total.
-
Novak20
#34692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I NiP ima dvije varijante i u obje mora biti u vlasti da bi politički opstao.
Prva, lakša varijanta, je da se priklone SDA.
U tom slučaju idemo na sahranu SDP koji je u KS nastavio trend pada pa onda u bolnicu kod NS koja bi živjela na aparatima do lokalnih izbora. DF najvjerovatnije balansira prema interesima SDA ali je još rano to reći.
Druga varijanta je vlast NiP sa drugim "opozicionim" strankama. NS može tu izgubiti dio političkog kapitala samo u slučaju da njeni predstavnici, zajedno sa drugim učesnicima koalicije, budu totalno nesposobni i nefunkcionalni. Ako su uistinu takvi, bolje da to vidimo sada nego za osam ili šesnaest godina.
Četiri godine u vlasti nije malo onome ko je sposoban da to opravda. U svakom slučaju, one koji su do sada vladali treba dobro prodrmati a to se može samo pomoću NS.
Prva, lakša varijanta, je da se priklone SDA.
U tom slučaju idemo na sahranu SDP koji je u KS nastavio trend pada pa onda u bolnicu kod NS koja bi živjela na aparatima do lokalnih izbora. DF najvjerovatnije balansira prema interesima SDA ali je još rano to reći.
Druga varijanta je vlast NiP sa drugim "opozicionim" strankama. NS može tu izgubiti dio političkog kapitala samo u slučaju da njeni predstavnici, zajedno sa drugim učesnicima koalicije, budu totalno nesposobni i nefunkcionalni. Ako su uistinu takvi, bolje da to vidimo sada nego za osam ili šesnaest godina.
Četiri godine u vlasti nije malo onome ko je sposoban da to opravda. U svakom slučaju, one koji su do sada vladali treba dobro prodrmati a to se može samo pomoću NS.
- cvrčak_na_hedonizmu
#34693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ehm, izađu iz vlasti ako se to počne dešavati i još skupe poene/glasače zbog toga, jer su ostali principijelni pri čenu su ukazali na one koji prave probleme. Pa nije niko levat da ne prepozna uvaljivanje/uhljebljivanje svojih kadrova. Imaš mjesto direktora, a ovi guraju mašino-bravara sa tri razreda srednje škole i smiješnim CV-emMK81 wrote:Po meni NS još nije spremna za vlast. Oni su trkači na duže staze a ne sprinteri. Sprinter je Dino koji je samo pričom protiv SDA i blaćenjem te stranke dobio glasove razočaranih ljudi i ljudi koji su iz ovih i onih razloga protiv SDA. Sada taj Dino mora nastaviti gdje je i počeo a to je djelovanjem protiv SDA ukoliko želi da se održi. Po meni NS nije tih motiva, oni su imali čistu kampanju i prije i sada. Principijelno su pričali i razmišljaju da kada se stvore uslovi osvoje veći dio kolača ako ništa u KS i onda svoj naum provedu u djelo. Mislim da je koncept ove dvije stranke dijametralno različit. Ulazak u vlast sa ovako mnogo stranaka je unaprijed osuđen na propast. Zato što čim ima 4-5 u koaliciji mnogo je interesa u pozadini i velika je šansa da dođe do raskola. To ako se desi samo će omogućiti SDA stranci da se predstavi kao i do sada da su oni jedini spremni da vladaju, da niko drugi nema kapacitete a u sustini nikada niko sam nije toliko bio jak. To su uradili i sa SDP 2010 i sada stalno pričaju kako su tada dokazali da oni ne znaju vladati, da su nesposobni itd itd ali činjenica je da taj SDP nikada nije mogao sam ništa plus što je veliki problem što indirektno SDA ima ogroman utjecaj na gotovo svaku instituciju preko rukovodilaca višeg i srednjeg nivoa koji su gro njihovi ljudi i opstruiraju bilo šta dobro kako bi te predstavili kao nesposobnog.
Isto ko da je kvantna fizika
Da se ne zavlačimo više, možeš ili ne možeš, imaš li ljude, jesi li spreman, da vidimo. Ovi do sada su bili, gluho bilo i tobe jarabi ( SDP je bio ko bolji, al i to je bio polu-debakl ).
- kmirsad
#34694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne trebaju ti ljudi... imaš narod...tj. narode i ostale... Konkurs i tačka.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ehm, izađu iz vlasti ako se to počne dešavati i još skupe poene/glasače zbog toga, jer su ostali principijelni pri čenu su ukazali na one koji prave probleme. Pa nije niko levat da ne prepozna uvaljivanje/uhljebljivanje svojih kadrova. Imaš mjesto direktora, a ovi guraju mašino-bravara sa tri razreda srednje škole i smiješnim CV-emMK81 wrote:Po meni NS još nije spremna za vlast. Oni su trkači na duže staze a ne sprinteri. Sprinter je Dino koji je samo pričom protiv SDA i blaćenjem te stranke dobio glasove razočaranih ljudi i ljudi koji su iz ovih i onih razloga protiv SDA. Sada taj Dino mora nastaviti gdje je i počeo a to je djelovanjem protiv SDA ukoliko želi da se održi. Po meni NS nije tih motiva, oni su imali čistu kampanju i prije i sada. Principijelno su pričali i razmišljaju da kada se stvore uslovi osvoje veći dio kolača ako ništa u KS i onda svoj naum provedu u djelo. Mislim da je koncept ove dvije stranke dijametralno različit. Ulazak u vlast sa ovako mnogo stranaka je unaprijed osuđen na propast. Zato što čim ima 4-5 u koaliciji mnogo je interesa u pozadini i velika je šansa da dođe do raskola. To ako se desi samo će omogućiti SDA stranci da se predstavi kao i do sada da su oni jedini spremni da vladaju, da niko drugi nema kapacitete a u sustini nikada niko sam nije toliko bio jak. To su uradili i sa SDP 2010 i sada stalno pričaju kako su tada dokazali da oni ne znaju vladati, da su nesposobni itd itd ali činjenica je da taj SDP nikada nije mogao sam ništa plus što je veliki problem što indirektno SDA ima ogroman utjecaj na gotovo svaku instituciju preko rukovodilaca višeg i srednjeg nivoa koji su gro njihovi ljudi i opstruiraju bilo šta dobro kako bi te predstavili kao nesposobnog.
Dino a i SDP će ako formiraju vlast htjeti odma svoje ljude uhljebiti po svaku cijenu i ako NS bude principijelna i gledala isključivo kvalitet imaće problem i sukob. Jedno je priča a drugo djela.Dino recimo Muzura predstavlj kao velikog znalca, a realnost je da je taj Muzur bio do SDA komercijalista bez formalnog obrazovanja. Onda ga je Dino sa SDA na DIF da skucka neki papir i postavio za direktora.Ako budu tako radili a sumnjam da će se promjeniti imaće sukob sa NS i eto problema.![]()
Isto ko da je kvantna fizika
Da se ne zavlačimo više, možeš ili ne možeš, imaš li ljude, jesi li spreman, da vidimo. Ovi do sada su bili, gluho bilo i tobe jarabi ( SDP je bio ko bolji, al i to je bio polu-debakl ).
Last edited by kmirsad on 18/10/2018 10:29, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#34695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ali nemaš niti jedan dokaza kako se i najsitniji simpatizer SDA zalaža za koaliciju NiP i NS, nego imaš gomilu članaka, postova, facebook inicijativa kako se takva koalicija proglašava kao antibošnjačka, neprincipjelna, imaš uvlačenje hodža u priču, priča se kako će se država raspasti ako pobjedničke stranke ne formiraju vlast..., onda dođete ti i kolega high_volume i kažete kako su SDA botovi za koaliciju NS i NiPkmirsad wrote:Forumskom puku, među kojem sam i sam... ništa ne treba predočavati... svak ima oči... a dugo smo već ovdje...
-
MK81
#34696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ali upraksi to ne ide tako. NS priča da će tako raditi ali Dino neće sigurno. Živi bili pa vidjeli. Jer ako budu tako radili onda Muzur nema mjesto, Ademović može jedino biti policajac ili inspektor jer je star da bude specijalac itd itd... Imaće sukob, jedino što se slažem jeste da onda izađeš iz vlasti , obrazložiš i na tome gradiš svoj renome za budućnost.kmirsad wrote:Što ne bi bila... budalština je ta priča o nespremnosti NS-a za vlast... imaš slobodno mjesto za ministra, direktora, UO, NO, sudiju, tužioca, inspektora, načelnika, đefa službe,... formiraš prave i poštene kriterije za bodovanje, nestranačku prijemnu komisiju, raspišeš konkurs... gomila je u BiH poštenih, neokaljanih,sposobnih, stručnih i kvalifikovanih ljudi... gdje piše da direktor Termoelektrane, finansijski direktor Telekoma, komercijalni direktor Elektro distrubucije, ljekar u UKC-u, portir u Elektro prenosu, kafe kuharica u parlamentu... mora biti stranački čovjek...MK81 wrote:Po meni NS još nije spremna za vlast. Oni su trkači na duže staze a ne sprinteri. Sprinter je Dino koji je samo pričom protiv SDA i blaćenjem te stranke dobio glasove razočaranih ljudi i ljudi koji su iz ovih i onih razloga protiv SDA. Sada taj Dino mora nastaviti gdje je i počeo a to je djelovanjem protiv SDA ukoliko želi da se održi. Po meni NS nije tih motiva, oni su imali čistu kampanju i prije i sada. Principijelno su pričali i razmišljaju da kada se stvore uslovi osvoje veći dio kolača ako ništa u KS i onda svoj naum provedu u djelo. Mislim da je koncept ove dvije stranke dijametralno različit. Ulazak u vlast sa ovako mnogo stranaka je unaprijed osuđen na propast. Zato što čim ima 4-5 u koaliciji mnogo je interesa u pozadini i velika je šansa da dođe do raskola. To ako se desi samo će omogućiti SDA stranci da se predstavi kao i do sada da su oni jedini spremni da vladaju, da niko drugi nema kapacitete a u sustini nikada niko sam nije toliko bio jak. To su uradili i sa SDP 2010 i sada stalno pričaju kako su tada dokazali da oni ne znaju vladati, da su nesposobni itd itd ali činjenica je da taj SDP nikada nije mogao sam ništa plus što je veliki problem što indirektno SDA ima ogroman utjecaj na gotovo svaku instituciju preko rukovodilaca višeg i srednjeg nivoa koji su gro njihovi ljudi i opstruiraju bilo šta dobro kako bi te predstavili kao nesposobnog.
Problem je što večina potencijalnih partnera to neče, nego hoče da smiještaju i uhljebljuju svoje poslušnike...
- kmirsad
#34697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne trabaju nam dokazi... nismo na sudu, nego na forumu... iznijeli svoje mišljenje... ti iznio svoje... i ...eto.pemanapemani wrote:Ali nemaš niti jedan dokaza kako se i najsitniji simpatizer SDA zalaža za koaliciju NiP i NS, nego imaš gomilu članaka, postova, facebook inicijativa kako se takva koalicija proglašava kao antibošnjačka, neprincipjelna, imaš uvlačenje hodža u priču, priča se kako će se država raspasti ako pobjedničke stranke ne formiraju vlast..., onda dođete ti i kolega high_volume i kažete kako su SDA botovi za koaliciju NS i NiPkmirsad wrote:Forumskom puku, među kojem sam i sam... ništa ne treba predočavati... svak ima oči... a dugo smo već ovdje...
- kmirsad
#34698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako Dino prihvati ovakav uslov za prijem uposlenika i imenovanje/razriješenje dužnosnika putem konkursa, uz onaj koji je Pedja već postavio, vezano za Zakon o porijeklu imovine imanovanih dužnosnika... što da ne... eto vlasti...
-
MK81
#34699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vuk dlaku mjenja ali ćud nikada.kmirsad wrote:Ako Dino prihvati ovakav uslov za prijem uposlenika i imenovanje/razriješenje dužnosnika putem konkursa, uz onaj koji je Pedja već postavio, vezano za Zakon o porijeklu imovine imanovanih dužnosnika... što da ne... eto vlasti...
Pa nije Dino moralna vertikala. O njemu se već sve zna. Zna se i kako je on napredovao. Ne treba zaboraviti iz kakve stranke on dolazi gdje je sve ovo misaona imenica i do skoro Dino nije imao sa tim problem. Ne može preko noći promjeniti svoj pogled na život, to je nemoguće jednostavno.
- kmirsad
#34700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Možda i može. možda je shvatio da je počinino mnogo grijeha, možda se prepao kazne i Đehenema... Znaju ljudi doči tobe pa se promijeniti, pokajati...Ja sam ovo samo iznio kao hipotezu...MK81 wrote:Vuk dlaku mjenja ali ćud nikada.kmirsad wrote:Ako Dino prihvati ovakav uslov za prijem uposlenika i imenovanje/razriješenje dužnosnika putem konkursa, uz onaj koji je Pedja već postavio, vezano za Zakon o porijeklu imovine imanovanih dužnosnika... što da ne... eto vlasti...
Pa nije Dino moralna vertikala. O njemu se već sve zna. Zna se i kako je on napredovao. Ne treba zaboraviti iz kakve stranke on dolazi gdje je sve ovo misaona imenica i do skoro Dino nije imao sa tim problem. Ne može preko noći promjeniti svoj pogled na život, to je nemoguće jednostavno.