Ne da fulaš,već qq ...BHF_Manijak wrote:Visoki prssing? Pa zar ih to nije ubilo protiv Bayerna, kada sam mislio da je to kraj jedne ere?Kontam navalili protiv Bayerna, ovi ih izjebali 7:0 i mislio sam da je gotovo s tim sistemom... Osim ako u tim utakmicama, toj sezoni, nisu praktikovali visoki pressing i ja nesto onda debelo fulam.
Pa Barca do te tekme nije imala trenera kako treba,plus povrede kako Mesija tako i u odbrani,znači raspad.
Ako pogledaš utakmicu sada (ja sam je nažalost jedno 17 puta gledao u noćnom terminu na OBN
Pričam za drugu tekmu,prve se baš i ne sjećam.Iniesta je dolazio pred šesnaesterac kad je htio ali šta se dešava,odigraju prost dupli pas i to i im je.Sami sebi noge vezali.Prostora je bilo bruku i to je Barcu učinilo još jadnijom jer se vidjela nemoć da to iskoriste.
I Gvardiola je rekao da je tu razlika bila samo u motivaciji.Ja tvrdim da je glavni uticaj bio nedostatak trenera duže vrijeme i tu se izgubila motivacija i ono najbitnije brza tika-taka/brza igra i rotacije,povezanost zadnje linije sa ostatkom tima = pressing.
Znači presinga nije bilo,tačnije nema ga dvije godine.Sada ga je Enrike vratio.
Svo vrijeme rupa između veznog i odbrane pa vodaju Pikea ko majmuna