Ma bespotrebna ironija. Shvatio sam je. Ali reagujem na to.denis.istok wrote:Ovo je mozda uvjet koji malo ko moze ispuniti. A ako nisi shvatio komentar kao ironičan onda šta mogudrug_profi wrote:
Apsolutno ne vidim kakve veze ima tvoj komentar sa mojom konstatacijom.
Nebitno kojom brzinom je završavao školu. To ne znači ništa za praksu.
Bitno je da zna ispravno sagledati situaciju i isplanirati nekoliko koraka unaprijed sa više varijanti, i na više polja istovremeno.
Također je bitno da zna da sluša saradnike i da ne misli da je najpametniji.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- drug_profi
#34651 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- denis.istok
#34652 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa pise traze strucnog. Po meni bolje kooperativnog koji zna slusati i usvajati sugestije saradnika i implementirati ih.drug_profi wrote:Ma bespotrebna ironija. Shvatio sam je. Ali reagujem na to.denis.istok wrote:Ovo je mozda uvjet koji malo ko moze ispuniti. A ako nisi shvatio komentar kao ironičan onda šta mogudrug_profi wrote:
Apsolutno ne vidim kakve veze ima tvoj komentar sa mojom konstatacijom.
Nebitno kojom brzinom je završavao školu. To ne znači ništa za praksu.
Bitno je da zna ispravno sagledati situaciju i isplanirati nekoliko koraka unaprijed sa više varijanti, i na više polja istovremeno.
Također je bitno da zna da sluša saradnike i da ne misli da je najpametniji.
-
Nero Histrion
#34653 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
_Reds_ wrote:Čekaj, pa on je bio kandidat za Predjednistvo, a ne govori baš tečno maternji jezik.Nero Histrion wrote:
Konacno da neko ode u diplomatiju ko tecno govori engleski, a ne da se brukamo kad natucaju s papira.
.
Ima ih koji su zasjeli dozivotno na funkcijama a govor im, sto maternji sto strani, ko da su upravo šljegli, ne znaju se izraziti ni rukopisom a ni usmeno po parlamentima i skupstinama, tako da bi bilo osvjezenje poslati nekog u diplomatiju ko izgleda pismeno i uz to govori tecno engleski.
A bilo je clanova Predsjednistva ciji je maternji bio daleko ispod minumima.
-
MK81
#34654 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nikad mi neće biti jasno da se potencira isključivo poznavanje stranog jezika. Smatram da to jeste bitno i potrebno ali da je to nešto što odlučuje to se ne mogu složiti. To vam je isto kao ovi neki mladi političari kada kao svoju referencu non stop ističu da su mladi. To što je neko mlad ništa ne znači. Isto tako, poznavanje jezika ništa ne znači, mogao je biti totalno zatucan i igrom slučaja završiti u engleskoj i da zna jezik. Bitan je mentalni sklop, inteligencija, socijalna inteligencija,opšta informisanost, formalno obrazovanje, želja za slušanjem i želja za stalnim usavršavanjem, govorne vještine itd itd...
Većina najvećih korporacija, advokatskih ureda, građevinskih giganata ... testira IQ i opšte obrazovanje. Formalno obrazovanje i preporuka je samo karta da "uđeš" u razmatranje. Lično znam doktora nauka koji kada porazgovaraš sa njima se zapitaš iz koje je ovaj pećine izašao.
Meni je čovjek koji je išao na razgovor za neki advokatski ured u Vašingtonu pričao da su ga na razgovoru pitali ko je dobio Nobelovu nagradu za medicinu, koji je glavni grad Austrije i slične stvari. Formalno obrazovanje se podrazumjevalo.
Većina najvećih korporacija, advokatskih ureda, građevinskih giganata ... testira IQ i opšte obrazovanje. Formalno obrazovanje i preporuka je samo karta da "uđeš" u razmatranje. Lično znam doktora nauka koji kada porazgovaraš sa njima se zapitaš iz koje je ovaj pećine izašao.
Meni je čovjek koji je išao na razgovor za neki advokatski ured u Vašingtonu pričao da su ga na razgovoru pitali ko je dobio Nobelovu nagradu za medicinu, koji je glavni grad Austrije i slične stvari. Formalno obrazovanje se podrazumjevalo.
-
Heller
#34655 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel se zajebavaš za opšte obrazovanje i građevinske gigante? Jedina referenca je prethodno iskustvo, formalno obrazovanje i preporuka, kakvo opšte obrazovanje i IQ.MK81 wrote: Većina najvećih korporacija, advokatskih ureda, građevinskih giganata ... testira IQ i opšte obrazovanje. Formalno obrazovanje i preporuka je samo karta da "uđeš" u razmatranje.
Nema tu lelemudanja i objašnjavanja il ima il nema.
-
MK81
#34656 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
100% je tačno. Nisam rekao da ne gledaju prethodno iskustvo, samo sam rekao da se to podrazumjeva.To se podrazumjeva kao nešto normalno. Evo primjer za šefa ureda u Vankuveru a radi se o arhitektonskom uredu, podrazumjevalo se da si iskusan, da si radio projekte, da si završio arh. fakultet ... a onda je obavljen razgovor sa svim kandidatima koji su ispunjavali formalne uslove. Presudile su neke druge osobine, jer su svi bili jako iskusni u poslu. I radili su svi ova dva testa koja sam naveo.Heller wrote:Jel se zajebavaš za opšte obrazovanje i građevinske gigante? Jedina referenca je prethodno iskustvo, formalno obrazovanje i preporuka, kakvo opšte obrazovanje i IQ.MK81 wrote: Većina najvećih korporacija, advokatskih ureda, građevinskih giganata ... testira IQ i opšte obrazovanje. Formalno obrazovanje i preporuka je samo karta da "uđeš" u razmatranje.
-
Heller
#34657 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa onda je to neki Tie Breaker, mada sam ja mislio na inžinjere građevine za koje je opšte obrazovanje skoro pa nebitno. Za razliku od arhitekte tog nivoa koji bi trebao da bude i umjetnik i inžinjer djelomično.MK81 wrote:100% je tačno. Nisam rekao da ne gledaju prethodno iskustvo, samo sam rekao da se to podrazumjeva.To se podrazumjeva kao nešto normalno. Evo primjer za šefa ureda u Vankuveru a radi se o arhitektonskom uredu, podrazumjevalo se da si iskusan, da si radio projekte, da si završio arh. fakultet ... a onda je obavljen razgovor sa svim kandidatima koji su ispunjavali formalne uslove. Presudile su neke druge osobine, jer su svi bili jako iskusni u poslu. I radili su svi ova dva testa koja sam naveo.Heller wrote:Jel se zajebavaš za opšte obrazovanje i građevinske gigante? Jedina referenca je prethodno iskustvo, formalno obrazovanje i preporuka, kakvo opšte obrazovanje i IQ.MK81 wrote: Većina najvećih korporacija, advokatskih ureda, građevinskih giganata ... testira IQ i opšte obrazovanje. Formalno obrazovanje i preporuka je samo karta da "uđeš" u razmatranje.
-
A_A_AKCIJA
#34658 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Možda zato jer se članovi predsjedništva bave vanjskom politikom? Isto kao i ambasadori.MK81 wrote:Nikad mi neće biti jasno da se potencira isključivo poznavanje stranog jezika.
Isto ko da bi bio spasilac na plaži, moraš znati plivati... malo bolje od ovih utopljenika...
- kmirsad
#34659 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koji će kurac... recimo Dodiku... strani jezici, dok hoda po bijelom svijetu. Ionako obilazi samo srpsku dijaporu, koja mu tamo skupla pare i nakit, peče janjce i prasad, iznosi rakiju žutulju i lome pogače... i svi govore i pevaju srpski... mogu na nas mrze, oni šro nas ne vole......A_A_AKCIJA wrote:Možda zato jer se članovi predsjedništva bave vanjskom politikom? Isto kao i ambasadori.MK81 wrote:Nikad mi neće biti jasno da se potencira isključivo poznavanje stranog jezika.
Isto ko da bi bio spasilac na plaži, moraš znati plivati... malo bolje od ovih utopljenika...
Govori bre srpski, da ceo svet razume... eto ... barem onih 11 miliona...
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.301 ... o-zemljama
Srba na planeti ima oko 11 miliona: Evo kako smo raspoređeni po zemljama!
NovostiOnline | 01. februar 2016. 13:09 | Komentara: 114
Kada se sve zbroji, ima nas nešto oko 11.000.000 na planeti, ako se ne računaju oni koji su decenijama u nekim državama i smatraju samo da imaju srpsko poreklo
SRODNE VESTI
Srpski junaci u stripu
Srpski junaci u stripu
Kada se sve zbroji, ima nas nešto oko 11.000.000 na planeti, ako se ne računaju oni koji su decenijama u nekim državama i smatraju samo da imaju srpsko poreklo.
Srbi žive i u Republici Srpskoj gde čine 88 odsto stanovništva, a većina su i u Brčko distriktu (43 odsto). U Federaciji Bosne i Hercegovine, naš narod čini najveći deo stanovništva u četiri opštine Bosanske Krajine.
Takođe, veliki udeo Srba ima i Crna Gora, a većina su u nekoliko opština na severu zemlje, kao i u Boki Kotorskoj.
Srbi su i dalje dominantni u jednom broju opština severne Dalmacije, Like, Korduna, Banije, Slavonije, zapadnog Srema i Baranje.
Što se tiče dijaspore, najviše nas ima u Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj, zatim u Austriji i Švajcarskoj, a značajan broj Srba živi u Kanadi, Velikoj Britaniji, Švedskoj i Italiji.
Evo kako su raspoređeni Srbi u svetu:
Srbija 5.988.386,
Bosna i Hercegovina 1.100.576,
Hrvatska 186.633,
Crna Gora 178.550,
Slovenija 70.526,
Makedonija 40.000,
Nemačka 450.000,
Austrija 300.000,
Italija 20.000,
Francuska 70.000-100.000,
Švajcarska 195.953,
Švedska 35.000,
Ujedinjeno Kraljevstvo 80.000,
Rumunija 22.518,
Belgija 3.857,
Grčka 10.000,
Mađarska 7.350,
Luksemburg 4.581,
Španija 4.600,
Severna Amerika: 830.000,
(SAD 650.000, Kanada 180.000),
Azija i Okeanija: 120.000,
Australija 98.000
-
Novak20
#34660 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije pametno telaliti ovakve stvari osim u slučaju kad se zvjerka želi istjerati na čistac.
Odmah ćemo znati gdje svrstati DF.
https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/423431 ... om-kantonu
Kojović: Pozvali smo SDP i DF na razgovore o formiranju vlasti u Sarajevskom kantonu
Sastanak je zakazan u 10 sati u prostorijama stranke, naveo Kojović
Na današnjoj sjednici Predsjedništva Naše stranke razmatrana je i usvojena opcija formiranja vlasti u Kantonu Sarajevo, ali bez SDA.
Kako nam je potvrdio predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, iz te stranke upućeni su pozivi SDP-u i DF-u za početak pregovara.
- Sastanak je zakazan za petak, 19. oktobra, u 10 sati u prostorijama Naše stranke. Za sada je odluka da se pokuša napraviti vlast u Sarajevskom kantonu, a nakon toga ćemo za svaki kanton posebno odlučivati - kazao nam je Kojović.
-
criticos
#34661 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Komšiću bi možda i povjerovao da je zainteresovan, ali ne vjerujem njegoj selekciji ljudi na listama, koji su dokazani preletači.
- manijak1
#34662 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
valjda je ovaj sastanak prvi korak
- manijak1
-
furlan
#34664 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa mora i Senad od necega zivjeti. 
-
bosanska senzacija
#34665 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao jedina liberalna ljevica u državi Naša Stranka je na rubu da napravi ogromnu grešku ulazeći u neprirodne koalicije.
Ako su pobjedile stranke sa desnim predznakom koji se onda ti kurac guraš u njih.
Pa čak i ako vam participiranje u jednoj takvoj vlasti bude uspješno šta možete očekivati od idućih izbora kao stranka?
Država se ne gradi preko noći a vlast osvojiti nije šprint na 100m već maraton, a ja za vas nisam glasao da bi pobijedili, jer to ne možete, već da bi ojačali.
SDP je odavno izgubio svaku vjerodojstvenost i identitet a vi se spremate da krenete njihovim putem.
Ako su pobjedile stranke sa desnim predznakom koji se onda ti kurac guraš u njih.
Pa čak i ako vam participiranje u jednoj takvoj vlasti bude uspješno šta možete očekivati od idućih izbora kao stranka?
Država se ne gradi preko noći a vlast osvojiti nije šprint na 100m već maraton, a ja za vas nisam glasao da bi pobijedili, jer to ne možete, već da bi ojačali.
SDP je odavno izgubio svaku vjerodojstvenost i identitet a vi se spremate da krenete njihovim putem.
-
mahalik
#34666 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
put do raspada popločan je dobrim namjerama
- _Reds_
#34667 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neka cekajte, gdje onaj Akcija-reakcija, da vam kaze da je Kifla prirodni saveznik Nase stranke.
-
Novak20
#34668 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko bi rekao da je narodu draža vlast SDA/SBB i BOSS u KS od vlasti NiP/NS/SDP/DF/NB.
Dabogda Zahiragić bio ministar za obrazovanje KS.
-
baxus
#34669 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odmah ću ti ja reci gdje je DFNovak20 wrote:Nije pametno telaliti ovakve stvari osim u slučaju kad se zvjerka želi istjerati na čistac.![]()
Kojović: Pozvali smo SDP i DF na razgovore o formiranju vlasti u Sarajevskom kantonu
Sastanak je zakazan u 10 sati u prostorijama stranke, naveo Kojović
Na današnjoj sjednici Predsjedništva Naše stranke razmatrana je i usvojena opcija formiranja vlasti u Kantonu Sarajevo, ali bez SDA.
Kako nam je potvrdio predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, iz te stranke upućeni su pozivi SDP-u i DF-u za početak pregovara.
- Sastanak je zakazan za petak, 19. oktobra, u 10 sati u prostorijama Naše stranke. Za sada je odluka da se pokuša napraviti vlast u Sarajevskom kantonu, a nakon toga ćemo za svaki kanton posebno odlučivati - kazao nam je Kojović.
Neće oni protiv SDA. Željko je njihov igrač, zašto ljudi to neće da prihvate.
Evo sta Bibija Kerla koja je dobila mandat u Skupštini KS piše po Facebooku:
Ove novo osnovane stranke bivši SDA- ovci) neće niko sa SDA u koaliciju. Ali rado bi koalirali sa HDZ-om i SNSD-om.Hm....... Tu nešto ne štima
- Bosanac sa dna kace
#34670 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je'l Naša stranka spremna da pokrene bojkot HDZ aparthejda?
idemo-bojkotovati-proizvode-hrvatskih-f ... 51856.html
idemo-bojkotovati-proizvode-hrvatskih-f ... 51856.html
- drug_profi
#34671 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Upravo.Novak20 wrote:Ko bi rekao da je narodu draža vlast SDA/SBB i BOSS u KS od vlasti NiP/NS/SDP/DF/NB.
Ovo je trenutak kada moras sklapati i neprirodne saveze samo radi borbe protiv veceg zla. Kao Rusi i zapad protiv Hitlera.
Izdaja biraca je ostanak u nekakvoj opoziciji, ova zemlja nema vise vremena za cekanje.
- Kikibombona
#34672 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nasa stranka kao liberalna opcija nikad nece imati vecinu. Makar nece za nasih zivota.bosanska senzacija wrote:Kao jedina liberalna ljevica u državi Naša Stranka je na rubu da napravi ogromnu grešku ulazeći u neprirodne koalicije.
Ja sam glasao za NS i ocekujem da udju u vlast. Kako mogu vidjeti, vecina NS glasaca ocekuje da udju u vlast i konacno naprave nesto konkretno.
Za mene su SDA i SDP zajedno sa derivatima u pet deka. Oni su nasa realnost. NS jedino sa pozicije vlasti na njih moze utjecati. Sa pozicije vlasti moze ubrzati rast.
Rizik postoji, ali sta u zivotu nije rizik? Ako ne udju u vlast, mnogi ljudi ce izgubiti strpljenje i NS okarakterisati kao vjecitu opoziciju kojoj ne vrijedi dati glas.
Tvoj glas ce mozda izgubiti, ali imaju priliku dobiti 10 novih ako budu dobro radili. Ne trebaju se ravnati po tebi ili meni, trebaju dobro raditi, a kvalitetan rad uvijek bude nagradjen.
-
Hakiz
#34673 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jedan od problema je što je to onda matematička koalicija, a koliko se sjećam govorili su da ih takve koalicije ne interesuju.
Ali, osvrnuo bih se na tvoju analizu našeg čovjeka.
Ako si ti u pravu, onda naš čovjek, naročito naš čovjek sa sela, želi SDA (i sične), a apstinenti su ljudi koji bi glasali za SDA ali ne glasaju jer je SDA korumpirana, apstinenti nisu ljudi koji žele dati glas građanskim partijama ali ne misle da ijedna valja. Tako da bi apstinenti, kada bi glasali, samo podebljali uspjeh SDA.
Hoću reći, ako si u pravu, nema nam spasa.
Ali, osvrnuo bih se na tvoju analizu našeg čovjeka.
Ako si ti u pravu, onda naš čovjek, naročito naš čovjek sa sela, želi SDA (i sične), a apstinenti su ljudi koji bi glasali za SDA ali ne glasaju jer je SDA korumpirana, apstinenti nisu ljudi koji žele dati glas građanskim partijama ali ne misle da ijedna valja. Tako da bi apstinenti, kada bi glasali, samo podebljali uspjeh SDA.
Hoću reći, ako si u pravu, nema nam spasa.
- kmirsad
#34674 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nasa stranka kao liberalna opcija ce imati vecinu do sljedečih izbora. Da li će to biti za nasih zivota, ne znam. Bog jedini to zna.Kikibombona wrote: Nasa stranka kao liberalna opcija nikad nece imati vecinu. Makar nece za nasih zivota.
Ja sam glasao za NS i ocekujem da udju u vlast. Kako mogu vidjeti, vecina NS glasaca ocekuje da udju u vlast i konacno naprave nesto konkretno.
Ja sam glasao za NS... i ocekujem da udju u vlast... isključivo, ukoliko je to u skladu sa dosadašnjim principima, proklamovanom političkom platformom i obečanjima datim svojim biračima.
Kako mogu vidjeti, vecina NS glasaca ocekuje da udju u vlast... onda i tamo, gdje budu imali odgovarajuču večinu, da bez problema i koalicionih opstrukcija sprovedu u djelo obečanja biračima, na kojima su ostvarili ovaj veliki ali polovičan uspjeh.
Svaka neprencipjelna koalicija ti zapušava usta, oduzima slobodu i snagu, tupi oštricu... spriječava da udaraš po kriminaliu koji očigledno vidiš i za koji te sopstveni principi tjeraju da po tome udariš svom snagom. A ne možeš, jer ti je neprincipjelna koalicija vezala ruke na leđa.
A to te u konačnici neminovno vodi u nestanak ili u bezlično i jalovo uprosječivanje sa ostalima. Što je isto.
Ukoliko se tako nešto dogodi, ne vidim vidim više razloge ne za svoje članstvo u stranci, nego uopšte za simpatiziranje.
Al živi bili pa vidjeli.
Dug je dan.
Strah me zajapurenih i uspaljenih junoša, koji neče da sačekaju... i spremni da se na smrt bore... odmah i sad... za svoje fotelje, polažaje, funkcije... do posljednje kapi krvi... Naše Stranke.
Last edited by kmirsad on 18/10/2018 06:43, edited 1 time in total.
- kmirsad
#34675 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nasa stranka kao liberalna opcija ce imati vecinu do sljedečih izbora. Da li će to biti za nasih zivota, ne znam. Bog jedini to zna.Kikibombona wrote: Nasa stranka kao liberalna opcija nikad nece imati vecinu. Makar nece za nasih zivota.
Ja sam glasao za NS... i ocekujem da udju u vlast... isključivo, ukoliko je to u skladu sa dosadašnjim principima, proklamovanom političkom platformom i obečanjima datim svojim biračima.
Kako mogu vidjeti, vecina NS glasaca ocekuje da udju u vlast... onda i tamo, gdje budu imali odgovarajuču večinu, da bez problema i koalicionih opstrukcija sprovedu u djelo obečanja biračima, na kojima su ostvarili ovaj veliki ali polovičan uspjeh.
Svaka neprencipjelna koalicija ti zapušava usta, oduzima slobodu i snagu, tupi oštricu... spriječava da udaraš po kriminaliu koji očigledno vidiš i za koji te sopstveni principi tjeraju da po tome udariš svom snagom. A ne možeš, jer ti je neprincipjelna koalicija vezala ruke na leđa.
A to te u konačnici neminovno vodi u nestanak ili u bezlično i jalovo uprosječivanje sa ostalima. Što je isto.
Ukoliko se tako nešto dogodi, ne vidim vidim više razloge ne za svoje članstvo u stranci, nego uopšte za simpatiziranje.
Al živi bili pa vidjeli.
Dug je dan.
Strah me zajapurenih i uspaljenih junoša, koji neče da sačekaju... i spremni da se na smrt bore... odmah i sad... za svoje fotelje, polažaje, funkcije... do posljednje kapi krvi... Naše Stranke.