Hajde, odjednom zapadni herecgovci postali ljubitelji jevreja i izraela.zposao wrote: ↑23/10/2023 17:06Imam ja. ANTISEMITIZAM.dr_Evil wrote: ↑23/10/2023 14:29Ne znam. Imas li ti kakvo objasnjenje?laserShow wrote: ↑23/10/2023 14:27
Bilo, proslo. Kad je mainstream narativ bio za ujgure, gdje smo bili s ovakvom podrskom? Zasto ovakva podrska palestincima, a ne ujgurima? Ne kazem da ne treba jednima ili drugima, samo ne mogu skontati KAKO I ZASTO jednima hiljade, drugima desetine, da se tako izrazim.
Sa druge strane su Izraelci za razliku od ostalih sukoba.
Kurdski gradovi sravnjeni sa zemljom i poginuli civili nikoga ne diraju iako ta nepravda nadmašuje Palestinsku i po trajanju i po obimu. Ali nikoga nije briga jer su Turci sa druge strane.
Brojke su neumoljive. Više je jemenske djece pobila SA nego Izrael Palestinske. Ali nikoga nije briga. Ne plače se javno za njima. Ne zaziva se 3 svjetski rat. Emmir1 ne govori da čitava planeta ne treba imati mira jer ga nemaju ni jemenska djeca.
I tako dalje..
Dalo bi se sada iskopati barem jos 5-6 sukoba za koje generalno muslimane (a i ostale) nije briga.
Jedini logičan razlog je antisemitizam.
U polozi svega ovoga leži mržnja prema Jevrejima.
Za njih komentatori kažu da su "od Allaha prokleti"
Oni "upravljaju svijetom"
Od njih "svo zlo i nemoral dolazi"
i tako dalje...
Mislim da je svima dosad postalo jasno
Nego, zbog cega se toliko protiv palestine, njihove borbe za slobodu, zbog cega se zatvaraju oci pred patnjom palestinske djece i naroda. Odgovor je jasan. Samo zato sto su muslimani.
Mislim da je svima dosad postalo jasno.