ne. A i ankete u pricipu ne ferceraju. clixaddon (Clixsense) i neobux adalert su ekstenzijePandakonda wrote:Jel koristiš VPN? Pošto meni piše da nema ništa za moju državu. Btw kako se zove ekstenzija ?perfect_guy wrote:meni recimo pokaže novi zadatak (pošto imam ekstenziju na chrome), i kad uđem na zadatke izbaci da nema ništa. Do čega je?
Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Moderator: anex
- perfect_guy
#34651 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
- relativno84
#34652 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Ma to su gluposti od kojih nema previse nafake, raditi taskove ili ne gubiti vrijeme 

- Pandakonda
#34653 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
U tome je problem što nema taskovarelativno84 wrote:Ma to su gluposti od kojih nema previse nafake, raditi taskove ili ne gubiti vrijeme
- perfect_guy
#34654 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
ali kako doći do njih, to je pitanje.relativno84 wrote:Ma to su gluposti od kojih nema previse nafake, raditi taskove ili ne gubiti vrijeme
- mikrozadatak
#34655 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Normalno je. U pocetku ima malo posla, dok uhvatis prvih 100. Kad si za racunarom, u jednom tabu otvori, svakih 15-tak minuta refresh ... i polako, ne zuri. Dobro procitaj uputstvo i primjerePandakonda wrote:Hvala, jel normalno da nema nijedan task na početku ? Ili moram čekat da izleti ?mikrozadatak wrote:Na Neobuxu imaš link Offers, prevuci mišem preko njega i ponudiće ti "jobs". klikni na "jobs" i vidjeces listu taskova za level 0. Tih taskova ima najmanje. Kada vidiš takav task klikni na njega, onda ce ti traziti da se registrujes na crowdflower.
sretno
- Pandakonda
#34656 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Bogat sam čovjek

- relativno84
#34657 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Tesko je doci do prvog levela, kasnije sve ide lakse, jbga malo strpljenja, bude i taskova za vas bez levela al ne tako cesto.Pandakonda wrote:U tome je problem što nema taskovarelativno84 wrote:Ma to su gluposti od kojih nema previse nafake, raditi taskove ili ne gubiti vrijeme
- shadowchaser
#34658 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
ali kako doći do njih, to je pitanje.[/quote]
nazalost jako malo zadataka pustaju za pocetnike, za level 1 moras skupiti 5 razlicitih zadataka, na njima 100 pitanja i ukupna tacnost 70% (sabere se tacnost sa svih 5 zadataka)
registrujte se na Clixsense, uzasni su sto se tice placanja za zadatke, ali imaju dobar forum, ima i ova tema za pocetnike http://www.clixsense.com/en/Forum/16660 ... evel_Tasks tu pratite ID od zadataka novih sto izlaze
takodje reistrujte se na CrowdFlower Elite, najbolje placeni zadatci ali nema referala ni bonusa pa eto sta kome odgovara
kada uhvatis zadatak i izbaci ti There is no more work, stavis ga na refresh 2 sekunde ili 5, pusti opet nakon toga, koliko god si za kompjuterom nek ti vrti refresh
nazalost jako malo zadataka pustaju za pocetnike, za level 1 moras skupiti 5 razlicitih zadataka, na njima 100 pitanja i ukupna tacnost 70% (sabere se tacnost sa svih 5 zadataka)
registrujte se na Clixsense, uzasni su sto se tice placanja za zadatke, ali imaju dobar forum, ima i ova tema za pocetnike http://www.clixsense.com/en/Forum/16660 ... evel_Tasks tu pratite ID od zadataka novih sto izlaze
takodje reistrujte se na CrowdFlower Elite, najbolje placeni zadatci ali nema referala ni bonusa pa eto sta kome odgovara
kada uhvatis zadatak i izbaci ti There is no more work, stavis ga na refresh 2 sekunde ili 5, pusti opet nakon toga, koliko god si za kompjuterom nek ti vrti refresh
- perfect_guy
#34659 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
na CrowdFlower registrovan, ali i kad mi javi da ima zadatak, i kad kliknem na zadatke, pokaže "not found"shadowchaser wrote:
-
masterALE
#34660 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Eh drug kad kliknes na taj zadatak a ono tebi pokaze not found ili currently etc.TU stranicu stavis na refresh (par sekundi) i onda ce ti poslije javiti KAD OTVORI zadatak (znaci tu stranicu refresh)...Nadam se da sam pomogao,pozzzperfect_guy wrote:na CrowdFlower registrovan, ali i kad mi javi da ima zadatak, i kad kliknem na zadatke, pokaže "not found"shadowchaser wrote:
- Pandakonda
#34661 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Jel može nešto objasnit šta predstavlja ovaj accuracy kad uradim zadatak ? Kod mene je bio oko 75% jer sam fulio dva pitanja, jel to samo radi statistike ili ima neko važnije značenje ? I da li to utiče na to koliko ću često dobit zadatke ?
- relativno84
#34662 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Od njega ti zivot zavisi, sto je veci lakse ces doci do levela, kao sto je rekla shadow postoje uslovi da se dobije level jedan. U pocetku svaka greska ga drasticno smanjuje, zato treba biti dodatno pazljiv, jer ako se previse gresaka napravi put do levela ce biti trnovit.Pandakonda wrote:Jel može nešto objasnit šta predstavlja ovaj accuracy kad uradim zadatak ? Kod mene je bio oko 75% jer sam fulio dva pitanja, jel to samo radi statistike ili ima neko važnije značenje ? I da li to utiče na to koliko ću često dobit zadatke ?
- konahawaii
#34663 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Pandakonda wrote:Jel može nešto objasnit šta predstavlja ovaj accuracy kad uradim zadatak ? Kod mene je bio oko 75% jer sam fulio dva pitanja, jel to samo radi statistike ili ima neko važnije značenje ? I da li to utiče na to koliko ću često dobit zadatke ?
preciznost ti je jako bitna...od nje ti ovisi da li ces dobiti level i koji http://crowdflowercommunity.tumblr.com/ ... quirements. Tako da dok si level 0 preporucujem ti da ne gledas zaradu, jer bez levela zaraditi neces, vec gledaj da sto preciznije radis zadatke. Citaj instrukcije, ako ti nije jasan slobodno idi na give up. Kao sto rekose registruj se na clixsense radi foruma...ima tema za lvl0 zadatke pa prati. Ne znam koliko inace si za racunarom, al kad kod sjedis provjeri svakih 15-30 min jel ima ikakav zadatak. Prije je bilo lagano doci do levela, al sad vise nije. Vjerovatno ce ti trebati mjesec-dva za level, ne zato sto je tesko vec sto su lvl0 zadaci rijetki...al gledaj to ovako...buduci da zadataka nema tako cesto, neces izgubit nesto puno vremena...najbitnije sad je da imas strpljenja cekajuci da se pojavi koji zadatak i da radis sto preciznije...zaradu gledaj kasnjie
zaboravih da na clixsense imas addon gdje ti javlja cim izbaci neki zadatak...tako da ti preporucujem da bar za sada radis na clixsensu...samo upalis addon i ne moras stalno provjeravat...kasnije predji na elite crowflower...
- Pandakonda
#34664 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Imam account na Clixsensu i Neobuxu tako da na tim stranicama klikam na reklame, ono po 0,01, do sad sam imao samo jedan zadatak gdje sam 2 puta pogriješio pitanje i od tad nisam dobijao zadatke. Gledao sam taj forum za 0 tasks, i vidim da ljudi objavljuju tipa 890827 Music Artist Pictures, ali to meni ne dolazi kao notifikacija na add on-u.konahawaii wrote:Pandakonda wrote:Jel može nešto objasnit šta predstavlja ovaj accuracy kad uradim zadatak ? Kod mene je bio oko 75% jer sam fulio dva pitanja, jel to samo radi statistike ili ima neko važnije značenje ? I da li to utiče na to koliko ću često dobit zadatke ?
preciznost ti je jako bitna...od nje ti ovisi da li ces dobiti level i koji http://crowdflowercommunity.tumblr.com/ ... quirements. Tako da dok si level 0 preporucujem ti da ne gledas zaradu, jer bez levela zaraditi neces, vec gledaj da sto preciznije radis zadatke. Citaj instrukcije, ako ti nije jasan slobodno idi na give up. Kao sto rekose registruj se na clixsense radi foruma...ima tema za lvl0 zadatke pa prati. Ne znam koliko inace si za racunarom, al kad kod sjedis provjeri svakih 15-30 min jel ima ikakav zadatak. Prije je bilo lagano doci do levela, al sad vise nije. Vjerovatno ce ti trebati mjesec-dva za level, ne zato sto je tesko vec sto su lvl0 zadaci rijetki...al gledaj to ovako...buduci da zadataka nema tako cesto, neces izgubit nesto puno vremena...najbitnije sad je da imas strpljenja cekajuci da se pojavi koji zadatak i da radis sto preciznije...zaradu gledaj kasnjie
zaboravih da na clixsense imas addon gdje ti javlja cim izbaci neki zadatak...tako da ti preporucujem da bar za sada radis na clixsensu...samo upalis addon i ne moras stalno provjeravat...kasnije predji na elite crowflower...
-
masterALE
#34665 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Pozdrav svima,pitanje za ove malo iskusnije,moze li se bez problema logovati ili registrovati (elite) na racunar na kojem je vec ranije bio logovan (registrovan)neki drugi korisnik ili se mora neznam,kupiti novi racunar i sl...Znaci skraceno, da li 2 razlicita korisnika (u ovom slucaju elite) mogu koristiti isti racunar...Hvala lijepo na event.odgovorima 
- shadowchaser
#34666 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
za registraciju moras imati dva razlicita kompjutera, ne smije biti jedan, a sa iste IP adrese mozes napraviti dva racunamasterALE wrote:Pozdrav svima,pitanje za ove malo iskusnije,moze li se bez problema logovati ili registrovati (elite) na racunar na kojem je vec ranije bio logovan (registrovan)neki drugi korisnik ili se mora neznam,kupiti novi racunar i sl...Znaci skraceno, da li 2 razlicita korisnika (u ovom slucaju elite) mogu koristiti isti racunar...Hvala lijepo na event.odgovorima
-
masterALE
#34667 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
shadowchaser wrote:za registraciju moras imati dva razlicita kompjutera, ne smije biti jedan, a sa iste IP adrese mozes napraviti dva racunamasterALE wrote:Pozdrav svima,pitanje za ove malo iskusnije,moze li se bez problema logovati ili registrovati (elite) na racunar na kojem je vec ranije bio logovan (registrovan)neki drugi korisnik ili se mora neznam,kupiti novi racunar i sl...Znaci skraceno, da li 2 razlicita korisnika (u ovom slucaju elite) mogu koristiti isti racunar...Hvala lijepo na event.odgovorima
Hvala puno Shadow,moje slutnje su se nazalost obistinile...
- begsoon1510
#34668 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
može,ali pod uslovom da ti više ne ulaziš preko tog računaramasterALE wrote:Pozdrav svima,pitanje za ove malo iskusnije,moze li se bez problema logovati ili registrovati (elite) na racunar na kojem je vec ranije bio logovan (registrovan)neki drugi korisnik ili se mora neznam,kupiti novi racunar i sl...Znaci skraceno, da li 2 razlicita korisnika (u ovom slucaju elite) mogu koristiti isti racunar...Hvala lijepo na event.odgovorima
-
masterALE
#34669 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Eh super onda,inace na tom ranije se nije ni radilo uopste,problemi sa povezivanjem Facebook accounta itd.da vas ne davim,valjda ce biti sve OK,hvalabegsoon1510 wrote:može,ali pod uslovom da ti više ne ulaziš preko tog računaramasterALE wrote:Pozdrav svima,pitanje za ove malo iskusnije,moze li se bez problema logovati ili registrovati (elite) na racunar na kojem je vec ranije bio logovan (registrovan)neki drugi korisnik ili se mora neznam,kupiti novi racunar i sl...Znaci skraceno, da li 2 razlicita korisnika (u ovom slucaju elite) mogu koristiti isti racunar...Hvala lijepo na event.odgovorima
- relativno84
- perfect_guy
#34671 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
da se vratim na ovaj malo stariji post, da li se i kako može povezati payoneer mastercard na paypal?Error404 wrote:
Mozda je bolja opcija Paypall+Payoneer kartica ista je kao Nett+ virtuelni racun imas u ameriKi pa nema brige oko podizanja samo nisam siguran za poreze tamo, mada ih dosta koristi
Ono sto je lose da mi iz Srbije ne mozemo izbeci onih 5$ za povlacenje
EDIT:
Ipak ne, nekad je bilo bolje medjutim deru 29$ na godisnje odrzavanje..
-
Error404
#34672 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Pre je bilo moguce, sada ne.
- babaroga1x
#34673 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
helou, samo da vas pozdravim ode, nije me bilo neko vrijeme 
- babaroga1x
#34674 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
za početnike, bez levela...
910935 Help Us Identify Articles
910935 Help Us Identify Articles