SDP

StupskaBitanga

#34626 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Mogni moraju da bi sačuvali radno mjesto ili sličnih kontra usluga
m_l

#34627 Re: SDP

Post by m_l »

lasta2 wrote:
jel to SDP-ova pjesma?

Na 3:00 Bakir H. porucuje: vrijeme je za promjene :mrgreen:
cadburry

#34628 Re: SDP

Post by cadburry »

dustaban wrote:
lasta2 wrote:
jel to SDP-ova pjesma?
ovo je pohvalno: SDP odustao od kampanje s velikim bilbordima, novac će donirati za pet škola u pet bh. gradova!
Najveca korist koju SDP moze uciniti je da se povuce iz izbora!

A sad stvarno ozbiljno, pitanje upuceno ovima koji ce unatoc svemu glasati za SDP - zasto pobogu ?!
Ja ću glasati za SDP, sigurno na državnom i federalnom nivou. Za Kanton se još nisam odlučio između Dževada Bećirevića (SDP) i Peđe Kojovića (NS). Za predsjedništvo vjerovatno Martin Raguž.

Zašto? Zbog ovoga: http://www.sdp.ba/stranica/vlada-federacije-bih

Prelistaš malo bolje, po ministarstvima, po onome što je zatečeno, urađeno i šta je u planu, i vidiš da je 50% šuplje, a to znači da je drugih 50% jako dobrih i korisnih stvari urađeno. Drugo, dio "planirano" pokazuje da imaju viziju i ideju kako dalje, i to precizno, bez šuplje priče, u vidu mjera, zakona i konkretnih politika. Treće, da je sve laž (a nije) i da je sve šuplja priča, jedina stranka koja je imala hrabrosti predstaviti svoje rezultate. A sve stranke, uključujući i DF i NS, su negdje u jednom trenutnu bile vlast i nijedna, osim SDP-a, nije spremna predstaviti svoje rezultate.

Četvrto, nezadovoljan jesam SDP-ovim radom. Moglo je biti hiljadu puta bolje, moglo se puno više. Bilo je i pogrešnih poteza. Ali sve druge stranke su još veći užas i katastrofa i ne vidim niti jednu koja bi mogla uradti ovo što se nalazi u gore zalijepljenom dokumentu, a kamoli više od toga.

E sad, opletite po meni, kako ću izgubit sva tri upravna odbora jer SDP-u pada popularnost, kako sa plaćen da pišem ovo itd itd.
lasta2

#34629 Re: SDP

Post by lasta2 »

glasaću za SDP zato što su pokazali da imaju pismene ljude koji hoće i znaju da rade. sve što su mogli više a nisu uradili to je zbog opstrukcija fašista i ubica iz SDA te njihovih plaćenika i zakonskih prestupnika iz Budimirove stranke i sl.

konkretno, u Vijeću ministara mislim da su sva tri ministra iz SDP-a konkretno radili svoj posao - Zlatko svoje, Damir svoje, Zekerijah svoje i niko nas nije brukao po svijetu kao neki ministri prije njih.

na nivou Federacije - Nermin je radio dobro koliko mu je bilo omogućeno, Mašić dobar, Helezu svaka čast, Mesihović i Mikulić sasvim OK. jedino Kurteša ne želim komentarisati jer se pokazao kao najobičniji alkoholičar koji spava i lupa službena auta. ne mogu da vjerujem da su ga iz SDP-a sad kandidovali za KS. zašto pobogu??
lasta2

#34630 Re: SDP

Post by lasta2 »

alianzane wrote:Hrabrost, ideje, znanje, smjelost sigurno nemaju, sto su demonstrirali u zadnje cetiri godine.
u posljednje četiri godine demonstrirano je jedino da SDA po cijenu totalne propasti države neće sa vlasti, da im "vitalni nacionalni interes" služi za blokadu sistema, da im je draži nekakav Budimir zbog sitnih talova nego li neko iz vlastitog naroda ko državi želi bolje, da su spremni prodati svakoga za šaku maraka. zbog takvih SDP nije imao prostora da uradi više i to nema nikakve veze sa "nedostatkom hrabrosti i ideja". iz SDA su im prvo otvoreno govorili "usporite, ispašće da mi nismo radili ništa" a onda nisu birali sredstva da im podmeću. samo je ovaj narod izgleda vanserijski glup pa lako zaboravlja.
JedanMova

#34631 Re: SDP

Post by JedanMova »

lasta2 wrote:glasaću za SDP zato što su pokazali da imaju pismene ljude koji hoće i znaju da rade. sve što su mogli više a nisu uradili to je zbog opstrukcija fašista i ubica iz SDA te njihovih plaćenika i zakonskih prestupnika iz Budimirove stranke i sl.

konkretno, u Vijeću ministara mislim da su sva tri ministra iz SDP-a konkretno radili svoj posao - Zlatko svoje, Damir svoje, Zekerijah svoje i niko nas nije brukao po svijetu kao neki ministri prije njih.

na nivou Federacije - Nermin je radio dobro koliko mu je bilo omogućeno, Mašić dobar, Helezu svaka čast, Mesihović i Mikulić sasvim OK. jedino Kurteša ne želim komentarisati jer se pokazao kao najobičniji alkoholičar koji spava i lupa službena auta. ne mogu da vjerujem da su ga iz SDP-a sad kandidovali za KS. zašto pobogu??
E sto me slatko nasmija...
Za Zlatka nema potrebe pricati nista, Zekerijaha kad neko spomene ja se odmah sjetim poplava i helikoptera, a za Damira... Jao za Damira... Pa to je jedini covjek koji je vjerovatno zajebao i samog Lagumdziju. Covjek se nakrao na svemu cega se docepao.

E sad, mozda si ti mislio da su u toj sferi bili konkretni... To bi vec imalo logike :evil:
Novak20

#34632 Re: SDP

Post by Novak20 »

SDA se vrti zadnjih osam godina u vlasti sa cca 200.000 birača odnosno 10% biračkog tijela. Taman toliko koliko ih je i imalo konkretnu korist od SDA i koji nisu kritični prema radu svoje stranke a žive mahom u selima gdje je izlaznost na izbore 95%.

SDP je na izborima 2006 imao cca 130.000 glasova a na izborima 2010 cca 265.000 glasova. Narod je želio promjenu, glasao za SDP i SBB ali ne dovoljno da SDP-u omogući apsolutnu vlast. Jezičak na vagi bili su upravo oni koji ne izlaze na izbore.

Kao redovan glasač (kompletna porodica) nisam mogao da vjerujem da SDP koalira sa SDA i odmah sam znao o čemu se radi i kako će ta koalicija da funkcioniše. Umjesto da SDP iskoristi priliku i zauvijek sahrani SDA (koalicija sa SBB i HDZ ili povlačenje u opoziciju na državnom i federalnom a obavljanje vlasti na kantonalnom nivou), Lagumdžija spašava SDA, korumpirani i nesposobni državni sistem kojeg je stvorila SDA i daje jednu državnu sisu da je SDA sisa kao i dosad i iz nje crpi blagodat vlasti, moći i privilegija.
Rezultati su bili vidljivi odmah na općinskim izborima gdje je SDA pregazila SDP.

Ukratko, zbog svega što je SDP uradio ili nije uradio za mene su Z.L. i SDP dok mu je on na čelu kao i njihova koaliciona braća iz SDA otpisani.

Image
Dr. Kuca

#34633 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Kolko upratih zadnjih 8 godina sda nije dobila izbore, sbih pa sdp? Il sam ja nesto pomjesto. Nevazno, kao sto rekoh nemas za koga glasat definitivno. Glasat cu za neke ove male def.
zippoo87

#34634 Re: SDP

Post by zippoo87 »

lasta2 wrote:glasaću za SDP zato što su pokazali da imaju pismene ljude koji hoće i znaju da rade. sve što su mogli više a nisu uradili to je zbog opstrukcija fašista i ubica iz SDA te njihovih plaćenika i zakonskih prestupnika iz Budimirove stranke i sl.

kako neobjektivan glasac i kakvi razlozi
sve je ovo pristrasno napisano i nema dodirnih tacki sa realnoscu
SDPu je prvo trebalo 14 mjeseci da napravi vladu,pa su onda usli u koaliciju sa SDA a tim cinom su pokazali koji je njihov stvarni i JEDINI cilj...zaposlili stranacke udarnike i porodicu po drzavnim pozicijama i to je to
meni se vise smucilo od spominjanja SDPa i SDA...jos kada cujem ovakve "pristalice" ovih stranaka,bude mi jos vece zlo...jer znam da zbog njih,ni drugima ne moze biti gore

ali od svih,opet su mi najgori NEGLASACI,a njihovi razlozi ne da su smijesni,neo su glupi

i ovaj jedan je postavio dobro pitanje "ZASTO POBOGU"
sta SDP moze ponuditi tj. obecati a da u dosadasnjim kampanjama vec nije obecao a nije ispunio
a i neki dan procita izvjestaj CCIa,gdje kazu da 400 000 gradjana u BiH nepismeno...onda skontam kako je neke lahko izmanipulisati ,obrazovanje i rad grade osobu i intelekt a kod nas SDA unistava obrazovanje
lasta2

#34635 Re: SDP

Post by lasta2 »

@JedanMova priča ti je vidim puna argumenata. haj vozdra.
Novak20 wrote:Umjesto da SDP iskoristi priliku i zauvijek sahrani SDA
ne možeš ih sahraniti sa 17% glasova, pa ni da je 30%, pogotovo kad su se 20 godina ukopavali i podmeću ti noge iz preduzeća, nadzornih odbora, državnih funkcija s kojih ih ne možeš preko noći maknuti jer su se osigurali ugovorima i zaštićeni su ko međedi. pune su ih institucije i firme, mater im je3em parazitsku i nepismenu. organizovana kriminalna grupa, znači gola mafija, sa dubokim korijenjem.
zippoo87 wrote:SDPu je prvo trebalo 14 mjeseci da napravi vladu
zato što je hdz tražio ono što nije dobio na izborima. navikli sa sda da dijele fifti-fifti ko na pijaci.
zippoo87 wrote:pa su onda usli u koaliciju sa SDA
to svi znamo da je zajeb. i oni su priznali da su bili naivni pa iz najbolje namjere, da bi se stvorilo neko zajedništvo i ispoštovala izborna volja, krenuli sa lopovima praviti vlast.
zippoo87 wrote:ali od svih,opet su mi najgori NEGLASACI,a njihovi razlozi ne da su smijesni,neo su glupi
to se 100% slažem s tobom.
zippoo87 wrote:i neki dan procita izvjestaj CCIa,gdje kazu da 400 000 gradjana u BiH nepismeno...onda skontam kako je neke lahko izmanipulisati ,obrazovanje i rad grade osobu i intelekt a kod nas SDA unistava obrazovanje
sve je to tako, nažalost.
Novak20

#34636 Re: SDP

Post by Novak20 »

lasta2 wrote:
Novak20 wrote:Umjesto da SDP iskoristi priliku i zauvijek sahrani SDA
ne možeš ih sahraniti sa 17% glasova, pa ni da je 30%, pogotovo kad su se 20 godina ukopavali i podmeću ti noge iz preduzeća, nadzornih odbora, državnih funkcija s kojih ih ne možeš preko noći maknuti jer su se osigurali ugovorima i zaštićeni su ko međedi. pune su ih institucije i firme, mater im je3em parazitsku i nepismenu. organizovana kriminalna grupa, znači gola mafija, sa dubokim korijenjem.
Upravo iz ovih razloga SDP nije smio u koaliciju sa SDA na državnom i federalnom nivou vlasti. Trebao je pustiti nacionalne stranke da se još više zgade pismenom i nepismenom narodu na putu kojim su išli. Da je Lagumdžija imao malo manje lične ambicije a više mudrosti trebao je prihvatiti ulogu jakog opozicionara koji drži vlast u kantonima i već 2012 razvaliti na općinskom nivou i na taj način učvrstiti povjerenje naroda u ono što proklamuje. A on poletio da spašava SDA od SBB-a i da usput zaj... HDZ pljujuči po svojoj izbornoj bazi i želji naroda da mijenja vlast.

Ovako kako je danas, SDP krivac za sve loše i neće se oporaviti zadugo a vjerovatno nikad ako Z.L. ostane predsjednik stranke. Profitirali su jedino njegovi SDP kadrovi koji su samo iskopirali način vladanja i pljačke zadnjih 20 godina te potvrdili da nema razlike između "nas" i "njih".

SDA će to obilato iskoristiti u kampanji a poslije će provesti čistku da pomete SDP do zadnje funkcije.
wolf07

#34637 Re: SDP

Post by wolf07 »

Mislim da kad je personalni sastav bilo koje stranke u pitanju tu nema bitnih razlika. Vecina ljudi je tu prvenstveno zbog nekog licnog interesa pa tek onda radi nekog ideoloskog usmjerenja. Svaka prica o opcem boljitku je najobicnija navlakusa na koju treba da se upeca obicni puk. Kad neko ima vece aspiracije nego sto mu to stranka moze obezbijediti onda se pravi nova stranka. I to tako funkcionise vec godinama. Mi smo se tek ocesali o demokratiju i jos uvijek patimo od nekih djecijih bolesti. Pored toga, imamo takav ustav i zakone (na svim nivoima) koji kad bi se sad nametnuli visoko uredjenim drzavama kakve su u Zapadnoj Evropi, garantujem da bi smo za 20-30 godina te drzave sa ovakvim zakonima doveli na prosjacki stap.
JedanMova

#34638 Re: SDP

Post by JedanMova »

lasta2 wrote:@JedanMova priča ti je vidim puna argumenata. haj vozdra.
Prvo - da bi dobio argumente na sto, moras biti ozbiljan kod svojih izjava. Ovako, sam si trazio jer si "prvi poceo"! Braniti SDP na ovaj nacin ne bi smio ni sam Lagumdzija, pa se ti malo zapitaj.

A hoces argumente?
Jel sam Lagumdzija trgovao pozicijama i ustupcima od kako je formirana nova vlast? Jel Dodiku pravio ustupke samo da bi fotelju zadrzao?

Jel Osmic za vrijeme poplava, dok su nasi govorili kako je veci dio nasih helikoptera neispravan, i dok su druge zemlje nudile dodatnih 15-tak letjelica izjavio da ponuda postoji ali da nema potrebe za tim? Jel odletio u Brcko (cini mi se da je Brcko) i ostao sa letjeliocom OS u svom rodnom gradu u isto to vrijeme?

Jel Hadzic pogurao Radeljasa sa milioncicem? Jel oprao pare kroz autoput? Jel jamio lopatom na digitalizaciji? A gdje je Reket i Imamovic?

Eto ti argumenata i to na kasikicu - da ti ne padnu tesko na zeludac. A ovo je samo kap vode i to ne u moru, vec u okeanu!
shibonja

#34639 Re: SDP

Post by shibonja »

lacrima

#34640 Re: SDP

Post by lacrima »

Koja je razlika između SDA vitalnog interesa i SDP vitalnog interesa (konkretno u TK, i to vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda, da umreš od smijeha). Jedina razlika je što su ovi prvi imali više mogućnosti, pa su ih više i iskoristili. Kad ste se već toga uhvatili. Pozicija je svima draga, nema tu razlike.
dustaban

#34641 Re: SDP

Post by dustaban »

DA ponovim - pitanje upuceno ovima koji ce unatoc svemu glasati za SDP

zasto pobogu ?!

:?: :?: :?:
shibonja

#34642 Re: SDP

Post by shibonja »

Jedna za Zlatkoglua i Bakirolica :)

weredsf

#34643 Re: SDP

Post by weredsf »

dustaban wrote:DA ponovim - pitanje upuceno ovima koji ce unatoc svemu glasati za SDP

zasto pobogu ?!

:?: :?: :?:
Jel ovaj Bakir nekome veceras prijeti???
Last edited by weredsf on 13/09/2014 22:56, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#34644 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Bakir Hadžiomerović SDA-ovcima prijeti partijskom policijom, umjesto da im zaprijeti onim čega se oni najviše boje - jačanjem sudstva i tužilaštva, koje bi trebalo suditi SDA-ovcima koji u Banovićima, ali i drugim gradovima, zastrašuju i tuku svoje političke protivnike, i da će SDA, kao hrvatski HDZ, jednog dana biti okvalifikovana kao zločinačka organizacija koja je odgovorna za uništenje 20-tak privrednih giganata u BiH, i poslijeratni egzodus bošnjačke omladine u zemlje zapadne Evrope.

Od prijetnji da će SDP nekog hapsiti, nema ništa.
weredsf

#34645 Re: SDP

Post by weredsf »

It_is_a_Leclerc wrote:Bakir Hadžiomerović SDA-ovcima prijeti partijskom policijom, umjesto da im zaprijeti onim čega se oni najviše boje - jačanjem sudstva i tužilaštva, koje bi trebalo suditi SDA-ovcima koji u Banovićima, ali i drugim gradovima, zastrašuju i tuku svoje političke protivnike, i da će SDA, kao hrvatski HDZ, jednog dana biti okvalifikovana kao zločinačka organizacija koja je odgovorna za uništenje 20-tak privrednih giganata u BiH, i poslijeratni egzodus bošnjačke omladine u zemlje zapadne Evrope.

Nemoj tako, pa on je za vrijeme afere "Reket" isao Damiru Hadzicu na noge da se izgladi situacija, naravno sve pod krinkom emisije "60 minuta"..nece on na podpredsjednika..
Ti stvarno vjerujes da neko nekoga tuce u Banovicima... :-) :-) :-)
Ovu aferu sa Radeljasem necu ni spominjati
It_is_a_Leclerc

#34646 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

weredsf wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bakir Hadžiomerović SDA-ovcima prijeti partijskom policijom, umjesto da im zaprijeti onim čega se oni najviše boje - jačanjem sudstva i tužilaštva, koje bi trebalo suditi SDA-ovcima koji u Banovićima, ali i drugim gradovima, zastrašuju i tuku svoje političke protivnike, i da će SDA, kao hrvatski HDZ, jednog dana biti okvalifikovana kao zločinačka organizacija koja je odgovorna za uništenje 20-tak privrednih giganata u BiH, i poslijeratni egzodus bošnjačke omladine u zemlje zapadne Evrope.

Nemoj tako, pa on je za vrijeme afere "Reket" isao Damiru Hadzicu na noge da se izgladi situacija, naravno sve pod krinkom emisije "60 minuta"..nece on na podpredsjednika..
Ti stvarno vjerujes da neko nekoga tuce u Banovicima... :-) :-) :-)
Ovu aferu sa Radeljasem necu ni spominjati
Ne podržavam Hadžiomerovića i sve to stoji - da je partijski plaćenik koji je o trošku poreskih obaveznika skandalozno lizao đonove SDP-ovim velikodostojnicima svakog ponedjeljka.

Samo kažem da, kad već prijeti da će nekog hapsiti poslije izbora, da makar kaže da će to raditi državne institucije, a ne njegova partija. Jer, kad se bude hapsilo u SDA, to ne da neće moći obaviti jedna partija, već će biti potrebna saradnja NATO-a i Oružanih snaga.
shibonja

#34647 Re: SDP

Post by shibonja »

Gledam kako Bakir pali Banovivane,pa to nigdje na svijetu nema :P
weredsf

#34648 Re: SDP

Post by weredsf »

Ne podržavam Hadžiomerovića i sve to stoji - da je partijski plaćenik koji je o trošku poreskih obaveznika skandalozno lizao đonove SDP-ovim velikodostojnicima svakog ponedjeljka.

Samo kažem da, kad već prijeti da će nekog hapsiti poslije izbora, da makar kaže da će to raditi državne institucije, a ne njegova partija. Jer, kad se bude hapsilo u SDA, to ne da neće moći obaviti jedna partija, već će biti potrebna saradnja NATO-a i Oružanih snaga.
Pa ne bavi se predsjednistvo tim stvarima niti on smije ovako da prijeti, slicnu je glupost rekao i drugi Bakir za Zubca..
Ma nema tu hapsenja bez ulaska u EU..
Ridjobrki

#34649 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Kad je u pitanju koalicija SDP i SDA ja moram reći nešto u korist SDP-a. Lako je sad biti general poslije bitke i kritikovati SDP zbog te koalicije ali nije SKLAPANJE koalicije ono što im treba zamjeriti. Ne stoji argument da bi to k'o biva sahranilo SDA jer ne bi, jednako kao što ni ovi izbori neće sahraniti SDP. Ono što je problematično i što će SDP koštati debakla jeste PONAŠANJE SDP-a u toj koaliciji.

SDP se sa SDA nije izjednačio sklapanjem koalicije nego svojim djelovanjem unutar nje. Propustili su priliku da se izdignu iznad SDA, da budu ljepši, pametniji, skromniji, decentniji, odmjereniji, tolerantniji, manje bahati... ukratko - da pored SDA izgledaju u toj koaliciji k'o gospoda. U crveno-zelenoj koaliciji su isplivale sve niske strasti SDP-a u poređenju s kojima SDA izgleda kao potpuno normalna stranka. Po čemu su to, života vam, Lagumdžija, Hadžić, Nikšić, onaj što lupa auta i Lipovača bolji od Tihića, Izetbegovića, Sarajlića, Kaplana i šta ja znam koga ne? Sve go bahat primitivac i kriminalac!

Čim su se dočepali vlasti pokušali su nadoknaditi sve ono što nisu mogli od SDA u zadnjih 10-20 godina, od šampanjaca u potocima po Dubrovniku do reketarenja i otimačina u državnim firmama. Arogantnost, bahatost, halapljivost i sve uz argument "pa i oni su prije nas"! Pa nismo vas zato birali... Sve su učinili da se izjednače sa SDA, ama baš sve. A uz to još SDA se dohavizala pa pokazuje i neke naznake kao nekih principa, njih da Bakir ne provaljuje svojim glupostima izgledali bi odlično. Sve to skupa je razgolitilo i SDP i Zlaju i Zlajine klonove i dalo razlog da ih se nauči pameti jednim hlađenjem. NIšta bez njih neće biti gore, tu smo priču nekad pušili a sad nek je pričaju kome god hoće.

Dakle, opet da kažem - sklapanje koalicije je bio mudar i društveno i politički odgovoran potez. E sad, to što je ova koalicija od očekivanog i poželjnog "ma uradićemo sve za ovaj narod pa ako treba i ući koaliciju sa SDA" izašla na "seksaćemo se sa crnim vragom za komad vlasti ako treba" je druga priča... Ako su i morali s njima - nisu morali postati oni.

Ako su, ustvari, ikad i bili išta drugo.
weredsf

#34650 Re: SDP

Post by weredsf »

Ridjobrki wrote:Kad je u pitanju koalicija SDP i SDA ja moram reći nešto u korist SDP-a. Lako je sad biti general poslije bitke i kritikovati SDP zbog te koalicije ali nije SKLAPANJE koalicije ono što im treba zamjeriti. Ne stoji argument da bi to k'o biva sahranilo SDA jer ne bi, jednako kao što ni ovi izbori neće sahraniti SDP. Ono što je problematično i što će SDP koštati debakla jeste PONAŠANJE SDP-a u toj koaliciji.

SDP se sa SDA nije izjednačio sklapanjem koalicije nego svojim djelovanjem unutar nje. Propustili su priliku da se izdignu iznad SDA, da budu ljepši, pametniji, skromniji, decentniji, odmjereniji, tolerantniji, manje bahati... ukratko - da pored SDA izgledaju u toj koaliciji k'o gospoda. U crveno-zelenoj koaliciji su isplivale sve niske strasti SDP-a u poređenju s kojima SDA izgleda kao potpuno normalna stranka. Po čemu su to, života vam, Lagumdžija, Hadžić, Nikšić, onaj što lupa auta i Lipovača bolji od Tihića, Izetbegovića, Sarajlića, Kaplana i šta ja znam koga ne? Sve go bahat primitivac i kriminalac!

Čim su se dočepali vlasti pokušali su nadoknaditi sve ono što nisu mogli od SDA u zadnjih 10-20 godina, od šampanjaca u potocima po Dubrovniku do reketarenja i otimačina u državnim firmama. Arogantnost, bahatost, halapljivost i sve uz argument "pa i oni su prije nas"! Pa nismo vas zato birali... Sve su učinili da se izjednače sa SDA, ama baš sve. A uz to još SDA se dohavizala pa pokazuje i neke naznake kao nekih principa, njih da Bakir ne provaljuje svojim glupostima izgledali bi odlično. Sve to skupa je razgolitilo i SDP i Zlaju i Zlajine klonove i dalo razlog da ih se nauči pameti jednim hlađenjem. NIšta bez njih neće biti gore, tu smo priču nekad pušili a sad nek je pričaju kome god hoće.

Dakle, opet da kažem - sklapanje koalicije je bio mudar i društveno i politički odgovoran potez. E sad, to što je ova koalicija od očekivanog i poželjnog "ma uradićemo sve za ovaj narod pa ako treba i ući koaliciju sa SDA" izašla na "seksaćemo se sa crnim vragom za komad vlasti ako treba" je druga priča... Ako su i morali s njima - nisu morali postati oni.

Ako su, ustvari, ikad i bili išta drugo.

Govoris o ova cetiri ministra u federaciji koja nisu uspjeli istejerati ni kupovinom Desnice Radivojevica, ni hapsenjem Budimira...Koja koalicija
Post Reply