Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Jeremya94

#34601 Re: Edin Džeko

Post by Jeremya94 »

jebote kralj, lik u zadnje dvije godine nije zabio 10 golova na klupskom nivou, a neki ovdje pričaju o nekoj klasi. i to u najboljim godinama.
ovo mu je bila odlična prilika da vrati formu nakon što je većinu vremena u cityu bio rezerva. doveden kao veliko pojačanje, praktično bez ikakve konkurencije na njegovoj poziciji do sada je promašio 10-tak zicera koje bi prosječni napadači u seriji A zatvorenih očiju realizovali.
ne mogu da vjerujem da neki ponovo traže opravdanje u lošim saigračima i lošem treneru (zar je moguće da je nakon dva najlošija trenera na svijetu dobio i trećeg :( ).

recimo, jedan kalinić ima dosta lošije saigrače od džeke pa zabija iz kola u kolo, borriello kojeg su se na sve moguće načine godinama pokušavali riješiti u romi je dao više golova, destro isto tako, doumbia...

još mangup psuje sudiji nakon očiglednog simuliranja :-)
protiv chieva se vraća totti i ako roma zabilježi pobjede dok džeko bude odraživao suspenziju, ne bi me iznenadilo da ga 39-godišnji veteran zakuca na klupu.
dust in the wind

#34602 Re: Edin Džeko

Post by dust in the wind »

Jeremya94 wrote:jebote kralj, lik u zadnje dvije godine nije zabio 10 golova na klupskom nivou, a neki ovdje pričaju o nekoj klasi. i to u najboljim godinama.
ovo mu je bila odlična prilika da vrati formu nakon što je većinu vremena u cityu bio rezerva. doveden kao veliko pojačanje, praktično bez ikakve konkurencije na njegovoj poziciji do sada je promašio 10-tak zicera koje bi prosječni napadači u seriji A zatvorenih očiju realizovali.
ne mogu da vjerujem da neki ponovo traže opravdanje u lošim saigračima i lošem treneru (zar je moguće da je nakon dva najlošija trenera na svijetu dobio i trećeg :( ).

recimo, jedan kalinić ima dosta lošije saigrače od džeke pa zabija iz kola u kolo, borriello kojeg su se na sve moguće načine godinama pokušavali riješiti u romi je dao više golova, destro isto tako, doumbia...

još mangup psuje sudiji nakon očiglednog simuliranja :-)
protiv chieva se vraća totti i ako roma zabilježi pobjede dok džeko bude odraživao suspenziju, ne bi me iznenadilo da ga 39-godišnji veteran zakuca na klupu.
I treba ga zakucati... promangupisao se ponovo. šetač. neka se trzne.
mO k3

#34603 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Dobi dzeki puno nadimaka u svojoj karijeri ....
Ne kontam forumase koje ga pravdaju , koji kazu da je najbolji igrac u romi u "pojedinim" utakmicama...??

Te dobre epizode gdje edin "igra" su jako , jako rijetke i nekad se zaista pitam ko je zapravo ovdje najveci neprijatelj dzeke ovi stoga kritikuju ili ovi sto pravdaju sve njegove kiksove zadnjih par godina ....

On je precinjenjeni igrac i spominjati ga hasanom koji ima vise titula ili bilo kojim drugim igracem je totalno pretjerano ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#34604 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Teska je konstatacija da je precjenjen igrac.
Kako moze biti precjenjen igrac koji je osvojio Bundesligu, Premiership? Naravno, ne kao mahac peskirom s klupe, nego je direktno ucestvovao u tome?!
Trenutno je izvan forme. Trenutno mozda ima druge prioritete u zivotu. Mozda se dozove, mozda proljece bude njegovo. Mozda ne, mozda smo vidjeli sve od Edina i mozemo ocekivati zalazak sunca. Vidjet cemo, vrijeme ce pokazati.
Logovan

#34605 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

JoseMujica wrote:

Code: Select all

Izbor ESPN-a: Najveće razočarenje prvog dijela sezone u Seriji A je Edin Džeko
evo da ne bude frumaši krivi, forumaši mrze, zavidni , vaki,naki... :roll:

Kad igraš dobr ko voli fudbal vidi i cijeni to, a kad igraš loše onda svi vide

trzni se Đeki jebem ti šabana!
Ma ovo su sigurno napisali forumaši, sram ih bilo. :oops:
mO k3

#34606 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:Teska je konstatacija da je precjenjen igrac.
Kako moze biti precjenjen igrac koji je osvojio Bundesligu, Premiership? Naravno, ne kao mahac peskirom s klupe, nego je direktno ucestvovao u tome?!
Trenutno je izvan forme. Trenutno mozda ima druge prioritete u zivotu. Mozda se dozove, mozda proljece bude njegovo. Mozda ne, mozda smo vidjeli sve od Edina i mozemo ocekivati zalazak sunca. Vidjet cemo, vrijeme ce pokazati.
Pogresno je reci kao on je "osvojio" nego ekipa tada pod felixom .
On da je izvan forme govori se iz godine u godinu i uvijek jedno te isto sace on , sace ....

dobio je jos jedan nadimak "setac" ....
MOSALJOZE

#34607 Re: Edin Džeko

Post by MOSALJOZE »

:zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:
Edine idi uzmi Njemačko drzavljanstvo sve ti je oprošteno...
Tomahawk11
Globalni moderator

#34608 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
On da je izvan forme govori se iz godine u godinu i uvijek jedno te isto sace on , sace ....

To i dalje ne objasnjava kako je on precjenjen igrac.
ultima_palabra

#34609 Re: Edin Džeko

Post by ultima_palabra »

MOSALJOZE wrote::zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:
Pa da Moketu u komšiluk doseli, vidio bi tih jada...
jasko_ba

#34610 Re: Edin Džeko

Post by jasko_ba »

Sad je to onaj period gdje ga strucnjaci salju u Galatasaraj, Hajduk, Ilijas i slicne ekipe, jer "realno" tu je on i trebao igrati cijeli zivot.
Oj, jebote zivot i internet i forum, ko ga izmisli :lol: :-)
mO k3

#34611 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

ultima_palabra wrote:
MOSALJOZE wrote::zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:
Pa da Moketu u komšiluk doseli, vidio bi tih jada...
:mrgreen:
nece ne brini , nema u bayernu/bavarskoj kluba koji bi ga uzeo
Jebga ultima moras priznati da sam u pravu ...
mO k3

#34612 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
mO k3 wrote:

To i dalje ne objasnjava kako je on precjenjen igrac.
stari , sta da ti kazem u mojim ocima je precijenjen u tvojim on je mozda najbolji ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#34613 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

@moke, nisi u pravu.
Edin nije precijenjen igrac. Precijenjen je neko ko nikad nista nije pokazao, a ima ludu srecu da osvaja titule. To sa Edinom nije slucaj.
Da nije u formi - to stoji.
Nije stvar toga u mojim ocima - nego realnosti.
Uglavnom se pretjeruje i kad se napada i kad se brani. Kazu istina je negdje na pola puta.
mO k3

#34614 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:@moke, nisi u pravu.
Edin nije precijenjen igrac. Precijenjen je neko ko nikad nista nije pokazao, a ima ludu srecu da osvaja titule. To sa Edinom nije slucaj.
Uglavnom se pretjeruje i kad se napada i kad se brani. Kazu istina je negdje na pola puta.
Drag si mi forumas :thumbup:
Istina je na pola puta ... tako neka i ostane
Logovan

#34615 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

To je to. :thumbup:
Previše je on toga uradio da bi ga gledali kao precijenjenog igrača. A što se tiče forme, ona je dno dna.
mO k3

#34616 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

mO k3 wrote:
Ali , Tomo boldirano....
Sta je zapravo sreca osvijiti titule, imati para ?? Za mene to nije sreca , sreca je biti zdrav , imati intaktnu porodicu to je sreca sve ostalo je slucajnost ...

Slucajnosti sam imao ima i ja u mome zivotu da sam bio u pravom trenutku na pravom mjesto , poznavao prave ljude...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34617 Re: Edin Džeko

Post by JoseMujica »

a ljudi moji govorimo o sportašu ovdje....a u sportu je tako il si naj il si bivši

a kad si bivši idi brate u neke druge vode, snimaj ploće i kasete, peci čevape, slikaj se sa starletama, kiti harmonike itd.
Warashii

#34618 Re: Edin Džeko

Post by Warashii »

JoseMujica wrote:a ljudi moji govorimo o sportašu ovdje....a u sportu je tako il si naj il si bivši

a kad si bivši idi brate u neke druge vode, snimaj ploće i kasete, peci čevape, slikaj se sa starletama, kiti harmonike itd.
Jebi ga ali mislim da ni ti a ni ja nismo vjerodostojni da odlucimo kada je neko bivsi.
Ukoliko ga prestanu placati za ono sto ne/radi onda je definitivno to a do tada i ja i ti mozemo zavijati na mjesec.
Tomahawk11
Globalni moderator

#34619 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
mO k3 wrote:
Ali , Tomo boldirano....
Sta je zapravo sreca osvijiti titule, imati para ?? Za mene to nije sreca , sreca je biti zdrav , imati intaktnu porodicu to je sreca sve ostalo je slucajnost ...

Slucajnosti sam imao ima i ja u mome zivotu da sam bio u pravom trenutku na pravom mjesto , poznavao prave ljude...
Ma ne, mislio sam u sportskom kontekstu, nesto tipa Kuzmic osvojio titulu sa GSW, a doprinio tome ko i ja.
Ovo sto si ti pisao - to je za neke druge teme. Ne raspravljamo o tome je li Edin sretan ili ne, o njegovoj porodici, neukusno je da se prica o tome.
Ono sto Edin dijeli s nama je lopta. O tome pricamo.
mO k3

#34620 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Kontam te drug...
To porodica njegova ovo ono me ne zanima ...
To sto radi sa parama kada je pijan i to me ne zanima on ih je zaradio , neka radi sa njima sta hoce boli me ona stvar , iskreno
Nego se radi o njemu i njegovim skillovima :mrgreen:

ps:napokon normalna rasprava gdje nece neko uletjeti tipa @trcic
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34621 Re: Edin Džeko

Post by JoseMujica »

Warashii wrote:
JoseMujica wrote:a ljudi moji govorimo o sportašu ovdje....a u sportu je tako il si naj il si bivši

Jebi ga ali mislim da ni ti a ni ja nismo vjerodostojni da odlucimo kada je neko bivsi.
Ukoliko ga prestanu placati za ono sto ne/radi onda je definitivno to a do tada i ja i ti mozemo zavijati na mjesec.

naravno...mi ovdje muhabetimo nako navijački...mene Džeko i njegove igre interesuju u kontekstu reprezentacije BiH

iskren da budem u Romi neka radi šta hoće...tamo valjda ima neko ko će da podvuče crtu i kaže jel im se isplati il ne
sumirprimus

#34622 Re: Edin Džeko

Post by sumirprimus »

a opet sve je to povezano...

ako pije provodi se, logicno je da ce i u klubu popustit..
a to vuce neigranju, a ako ne igra u u klubu slaba je nafaka i u repci...
semsasuljakovic

#34623 Re: Edin Džeko

Post by semsasuljakovic »

Sad mi sestra reče da se cieco čita 'ćeko', takomda mu nadimak odlično pristaje.

Evo, kliknite na zvučnik da čujete :D https://translate.google.com/#auto/hr/cieco
Point.

#34624 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Dr. Kuca wrote:
Point. wrote:
Dr. Kuca wrote:Ja kad napisem da Dzeki fudbal nije ni u malom prstu ovdje se ovi dickrideri ljute.
Kad bih napisao da fudbal nekom, ko je najbolji strijelac reprezentacije ikada, koji je osvojio 3 titule prvenstva u dvije lige petice, najbolji strijelac Bundeslige, nije u malom prstu ja bih se se zapitao imam li pojma o cemu pisem i samobanirao sa podforuma Fudbal.

Nekad je bolje sutiti, bar ljudi pomisle da si pametan. Posto sporo kontas; Dzeko ocekuje dijete, vjerovatno mu to sada predstavlja vece zadovoljstvo od fudbala koji mu trenutno nije u prvom planu, logicno. plus pokrece par biznisa itd itd. Kapis Cieco ? :D
Ne pravi se pametan. Ti si sa Edinom na ti pa da znas sta mu je prioritet u zivotu?
It_is_a_Leclerc

#34625 Re: Edin Džeko

Post by It_is_a_Leclerc »

Nažalost, Edin je postao predmetom ismijavanja
Post Reply