Sirija
-
sarajevoxxxx
#34601 Re: Sirija
Zastave sirijske opozicije se viore na danasnjim demonstracijama protiv terorizma u Parizu

- dragma
- Vozim: Pješe
#34602 Re: Sirija
Vjerovatno zato što su i oni svojevremeno bili žrtve ISIL-a.
-
sarajevoxxxx
#34603 Re: Sirija
Na France 24 je bio kratki intervju sa nekim poznatim Sirijcem piscem Nedzati Tejjareh pored njega zastava opozicije
na pitanja novinara odgovarA "vrlo jednostavno, mi smo protiv svakog nasilja i zato smo dio ove simbolicne povorke protiv terorizma u Parizu. Ja sam zrtva rezima koji me je zatvorio zbog pisanja, francusko drustvo je pozdravilo nas izlazak".

- fosna2014
#34605 Re: Sirija
Terorizmom protiv terorizma.sarajevoxxxx wrote:Zastave sirijske opozicije se viore na danasnjim demonstracijama protiv terorizma u Parizu
- dragma
-
sarajevoxxxx
#34607 Re: Sirija
Teroristi su oni koji pravdaju nasilje, koji nemilice ubijaju civile barel bombama po Halebu i Damasku, takvi mrze i preziru danasnju povorku u Parizu, bolesni fasisti kojima se blizi kraj ako Bog da.fosna2014 wrote:
Terorizmom protiv terorizma.sarajevoxxxx wrote:Zastave sirijske opozicije se viore na danasnjim demonstracijama protiv terorizma u Parizu
-
cbrt
#34609 Re: Sirija
Jel' bio i Asad u povorci...?sarajevoxxxx wrote:Zastave sirijske opozicije se viore na danasnjim demonstracijama protiv terorizma u Parizu
- Rampage
#34610 Re: Sirija
Opet pišeš podvale ovdje. S kim su teroristi koji su pobili novinare bili u kontaktu, sa SAA? Trebamo li se podsjetiti da su bili sljedbenici ideologije jedne od "rebelsko/opozicionarskih" koljačkih bratija?sarajevoxxxx wrote:Teroristi su oni koji pravdaju nasilje, koji nemilice ubijaju civile barel bombama po Halebu i Damasku, takvi mrze i preziru danasnju povorku u Parizu, bolesni fasisti kojima se blizi kraj ako Bog da.fosna2014 wrote:
- Rampage
#34611 Re: Sirija
Naravno, treba ih sve skupiti na jednom mjestu (Teheran bi bio savršeno mjesto za to) i baciti na njih par atomskih bombi. E onda bi mogli Cionisti i njihove sluge vehabosi napokon disati punim plućimaem11r wrote:proklete sijesarajevoxxxx wrote:Rezim je tu samo paravan, cijelu operaciju vode iranski oficiri, od Kalemuna i Kusajra stvara se vojna zona, nova linija odbrane.cbrt wrote:Nije uopšte naivno to za nuklearno postrojenje...ako Iran postigne dogovor o inspekcijama koliko je realno da sakrije postrojenja po Siriji...e sad, pitanje je i koliko se u tome odmaklo i da li je sve ovo lov na veštice ali ne bih ja tek tako odbacio tu priču
Iran je prgav, vodi jednu uzasnu politiku, svakim danom pokazuje mozda svoje pravo ratoborno lice. Nece zaliti ni milione zrtava, ogromna razaranja, samo da ostvari dominaciju. Mislim da se igra vatrom, da nije svijestan u kakvu igru se upustio.
Mislim da su opijeni svojom nadmoci nad arapima, ovo sto rade u Siriji i Iraku zadnje 4 godine je zaista cisti fasizam, i vrlo su slicni Zapadu koji su umislili da mogu raditi sve sta zele.![]()
![]()
- dragma
#34612 Re: Sirija
Interesantna konstatacija.sarajevoxxxx wrote:Teroristi su oni koji pravdaju nasilje, koji nemilice ubijaju civile barel bombama po Halebu i Damasku, takvi mrze i preziru danasnju povorku u Parizu, bolesni fasisti kojima se blizi kraj ako Bog da.fosna2014 wrote:
Ali, ako ne griješim, današnja povorka u Parizu je upriličena kao glas protiv onih istih koji su zauzeli pola države od ovog koji kako kažeš ubija civile i koji je godinama unazad, od početka sirijske krize, ukazivao na međunarodni problem ekspanzije i jačanja ovih prvih koje su naoružavali i finansirali ovi isti koji sad organizuju povorke.
Jesam li nešto propustio?
-
Novak20
#34613 Re: Sirija
Kad ovo kaže neko ko godinama u hiljadama postova radosno izvještava o uspjesima "pobunjenika", Al-Nusre i isisa bez riječi osude za zločine istih, ne preostaje nam ništa drugo nego da mu vjerujemo na riječ.sarajevoxxxx wrote:Teroristi su oni koji pravdaju nasilje, koji nemilice ubijaju civile barel bombama po Halebu i Damasku, takvi mrze i preziru danasnju povorku u Parizu, bolesni fasisti kojima se blizi kraj ako Bog da.fosna2014 wrote:
- DuckZz
#34614 Re: Sirija
Evo je, donekakoDuckZz wrote:Ima i Bosne

- Herr Flick
#34615 Re: Sirija
To je nama nametnuta zastava.zna se koja je naša ali necemo o tome
Evo malo akcije iz Dzobara
Evo malo akcije iz Dzobara
- husein_kapetan
#34616 Re: Sirija
Zalud se trudiš... ove "misli" kao na traci ili kao izgrebana ploča se po ustaljenom ponavljaju do besvijesti.. a ako tražiš u njihovim pamfletima zno logike ili bilo šta vrijedno odgovora.. bojim se da zalud čekaš..dragma wrote: Interesantna konstatacija.
Ali, ako ne griješim, današnja povorka u Parizu je upriličena kao glas protiv onih istih koji su zauzeli pola države od ovog koji kako kažeš ubija civile i koji je godinama unazad, od početka sirijske krize, ukazivao na međunarodni problem ekspanzije i jačanja ovih prvih koje su naoružavali i finansirali ovi isti koji sad organizuju povorke.![]()
Kao što si napisao, nedonoščad očeva nebrižnih, kao što je prije mnogo vremena najavljivano i upozoravano, malo se otela.. pa sada na jedini im znani način traže da su u centru pažnje kako u to inicijalno bili..
I sasvim je logično da.. sukladno vlastitoj ideologiji.. koju samo oni razumiju, malo prodaju jaja pod bubrege... ko vele nije zgoreg.. pošto oni ne znaju računati, biti će valjda da smatraju da neznaju ni drugi..
-
sarajevoxxxx
#34617 Re: Sirija
Hehe....cbrt wrote:Jel' bio i Asad u povorci...?sarajevoxxxx wrote:Zastave sirijske opozicije se viore na danasnjim demonstracijama protiv terorizma u Parizu
Sampion u ubijanju novinara u ovom sirijskom ratu, decenijama gusio slobode, zatvarao cak i djecu zbog benignog pisanja na netu poput djevojke Tall Malah, koja je sa 16 godina zavrsila na ispitivanjima kod sirijskih muhaberata a sa 18 osudjena na 5 godina zatvora jer se osudila napisati pismo predsjedniku i kritikovati ga
-
zrakomlat
#34618 Re: Sirija
Nemoj samo o ubistvima novinara,...
- Kareem Abdul
#34619 Re: Sirija
Oprosti, nije li riječ "tall" arapska riječ koja označava neku geografsku odrednicu? Znam da je "tell" brdo, ali vidim da u Siriji dosta mjesta ima ispred sebe nazive tall i kafr za koje ne znam što znače. Bio bih zahvalan kada bi napisao značenje tih riječi.sarajevoxxxx wrote:Hehe....cbrt wrote:Jel' bio i Asad u povorci...?sarajevoxxxx wrote:Zastave sirijske opozicije se viore na danasnjim demonstracijama protiv terorizma u Parizu
Sampion u ubijanju novinara u ovom sirijskom ratu, decenijama gusio slobode, zatvarao cak i djecu zbog benignog pisanja na netu poput djevojke Tall Malah, koja je sa 16 godina zavrsila na ispitivanjima kod sirijskih muhaberata a sa 18 osudjena na 5 godina zatvora jer se osudila napisati pismo predsjedniku i kritikovati ga
- Co0l
#34620 Re: Sirija
Nista posebno nisi propustio osim onog da je svojevremeno Asad izvozio ove i ovakve u Irak pa mu se sad to vraca.Barem po logici dezurnih dusebriznika koji na teroristicki napad u Parizu gledaju kao na to da im se sada vraca sto su podrzavali teroriste po Siriji,cak i citiraju zlocinca Asada i njegovu kliku koji slicne gluposti ovih dana izjavljuju.Pri tom presucuju,da li namjerno ili samo u svom neznanju,da je on nekad podrzavao i propustao ekstremiste koji su se iz Sirije prebacivali u Irak.Mada me ne bi cudilo da su ih tada smatrali borcima protiv globalizacije dok su danas tek puki teroristi.dragma wrote: Interesantna konstatacija.
Ali, ako ne griješim, današnja povorka u Parizu je upriličena kao glas protiv onih istih koji su zauzeli pola države od ovog koji kako kažeš ubija civile i koji je godinama unazad, od početka sirijske krize, ukazivao na međunarodni problem ekspanzije i jačanja ovih prvih koje su naoružavali i finansirali ovi isti koji sad organizuju povorke.![]()
- dragma
#34621 Re: Sirija
Aha, znači trendovi se mijenjaju. Sjećam se da je svojevremeni trend na temi o Siriji bila priča o podršci (izdaji) porodice Assad američkoj agresiji na Irak.Co0l wrote:Nista posebno nisi propustio osim onog da je svojevremeno Asad izvozio ove i ovakve u Irak pa mu se sad to vraca.Barem po logici dezurnih dusebriznika koji na teroristicki napad u Parizu gledaju kao na to da im se sada vraca sto su podrzavali teroriste po Siriji,cak i citiraju zlocinca Asada i njegovu kliku koji slicne gluposti ovih dana izjavljuju.Pri tom presucuju,da li namjerno ili samo u svom neznanju,da je on nekad podrzavao i propustao ekstremiste koji su se iz Sirije prebacivali u Irak.Mada me ne bi cudilo da su ih tada smatrali borcima protiv globalizacije dok su danas tek puki teroristi.dragma wrote: Interesantna konstatacija.
Zanimljivo....
- Co0l
#34622 Re: Sirija
Ne sjecam se da je to neko pisao,barem ja nisam procitao.Ako jest,onda tog koji je pisao optuzi za nedoslijednostdragma wrote:Aha, znači trendovi se mijenjaju. Sjećam se da je svojevremeni trend na temi o Siriji bila priča o podršci (izdaji) porodice Assad američkoj agresiji na Irak.Co0l wrote:Nista posebno nisi propustio osim onog da je svojevremeno Asad izvozio ove i ovakve u Irak pa mu se sad to vraca.Barem po logici dezurnih dusebriznika koji na teroristicki napad u Parizu gledaju kao na to da im se sada vraca sto su podrzavali teroriste po Siriji,cak i citiraju zlocinca Asada i njegovu kliku koji slicne gluposti ovih dana izjavljuju.Pri tom presucuju,da li namjerno ili samo u svom neznanju,da je on nekad podrzavao i propustao ekstremiste koji su se iz Sirije prebacivali u Irak.Mada me ne bi cudilo da su ih tada smatrali borcima protiv globalizacije dok su danas tek puki teroristi.dragma wrote: Interesantna konstatacija.
Zanimljivo....
A mozda si i pomijesao slugu sa gospodarom jer Iran jeste pomogao americki napad na Afganistan a kasnije su i nudili pomoc prilikom okupacije Iraka.
- dragma
#34623 Re: Sirija
Ne, nisam ništa pomješao i nije riječ o Iranu i Avganistanu već o Assadu, Iraku i agresiji na Irak. Što se mene lično tiče ta priča nije ni malo bitna niti ću bilo koga za bilo šta optuživati, samo podsjećam, a oni će se sami prepoznati.
Kao što rekoh drug moj, trendovi se mijenjaju, naročito na ovoj temi
Odoh sad u bešiku, valja mi raniti. LN.
Kao što rekoh drug moj, trendovi se mijenjaju, naročito na ovoj temi
Odoh sad u bešiku, valja mi raniti. LN.
- DuckZz
#34624 Re: Sirija
Tell = geografsko ili ljudski napravljeno uzvišenjeKareem Abdul wrote:Oprosti, nije li riječ "tall" arapska riječ koja označava neku geografsku odrednicu? Znam da je "tell" brdo, ali vidim da u Siriji dosta mjesta ima ispred sebe nazive tall i kafr za koje ne znam što znače. Bio bih zahvalan kada bi napisao značenje tih riječi.sarajevoxxxx wrote:[
Hehe....
Tall, Taal, Tal se koristi u imenima, nisam siguran koj je znacenje.