Šta je problem, ne smiješ njima bušit' gume?
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- S4mpion
#34576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
adsubzero
#34577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I sta bi na kraju, jel neko prebio onog nekog biciklistu sto puno divlja i tersa? 
- S4mpion
-
foxlife
#34579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nije njihovo licno auto
zasto bih busio gume autu koje mi placamo?
taj dobije disciplinsku ako ganjas sto je efikasnije od busenja guma u ovom slucaju
i ne znam uopste odakle ti to za busenje guma kad sam ja u pitanju (pretpostavljam sta je u pitanju i ako je to to zakljucio si kako tebi odgovara a ne kako je napisano)
-
zigson
#34580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakav si ti gmaz 
- drug_profi
#34581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam posebno načitan, a dapače prilično sam glup. Ne bih bio ovdje u BiH da nije tako.
A na ovo tvoje se mogu samo nasmijati. Jel to toliki intelektualni problem upaliti navigaciju da ti pomogne umornom da pratis nepoznatu cestu.
Pa ja sam je bas tad i palio da ne bih umoran i smanjene paznje sletio sa ceste.
I ja te nisam ismijavao, već ti pokusao dati savjet.
Posto si ti najpametniji i ne primas savjete od nas glupana... zaboravi...
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#34582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako je lako uletit u neoznačenu krivinu, pogotovo po noći, još ako cestu ne znaš. Meni je ova dobra ideja sa navigacijom.
- black_adrian
#34583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas idem od Mostara prema Stocu, ide ispred mene Fiesta novija, a ispred nje neka stara Jetta. Ide Jetta 75-80km/h. Nailazi pravac uz to brdo, na vrijeme izbacim žmigavac i krenem u preticanje oba auta jer je vidljivost dobra. Kad se meni Fiesta uvali i poče Jettu preticat, a ja se na vrijeme prebacio u lijevu. Haj da je pretekao brzo, nego nešto kilavo jedva, ne može da povuče, garant neki 1.0..
-
noviclan
#34584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E to su govna od vozaca, k'o veli ovaj zna nema radara i kreten ti se uvali fuj
-
PM72
#34585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Lahko ti je dobacivat i zajebavat narod kad imaš dva metra,znanje borilačkih vještina,bio u specijalnoj jedinici a povrh svega 17 braće 9 mm u zobnici za pasom...a povrh svega kratkog fitilja.
-
sahbazzz
#34586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sinoc oko pola 11 kod BBI bio, prsluk na njemu, svjetlo, prolazi pored pjesaka iz suprotnog pravca i pisti im. Nije normalan lik nikako.
- Laplace
#34587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sigurno ne, ja kupujem samo auta koja kasnije ne mogu prodati.S4mpion wrote: ↑09/09/2021 16:34Nešto se puno oko Lješeva vrtiš, da nisam od tebe Golfa kupio?Laplace wrote: ↑09/09/2021 10:09
Bio je dan, što je još čudnije. Odlična preglednost, dug pravac ali ograničenje je zbog toga što je naseljeno mjesto,dosta firmi je tu,svaki čas može da ti istrči dijete, pješak, životinja.
Btw, prekjuče vozim kroz Lješevo kad sa suprotne strane vozilo (neću pominjati koja je marka i model da ne bi bilo da pljujem golfove petice) udari psa koji mu je istrčao. Vjerovatno nije čovjek kriv, nije vozio nešto brzo, pokušao ga je izbjeći (prešao je dosta na moju stranu) a pas se očito pustio sa lanca (istrčao sa lancem). Samo navodim zašto kroz naseljeno mjesto treba biti jako oprezan u vožnji.![]()
- Laplace
#34588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovisi i o tome kakav ti je uređaj. Mene je prije nekoliko godina na nepoznatom putu navigacija sa tableta propisno izvozala. GPS chip valjda bio loš, kasnio sa određivanjem lokacije pa promašim skretanje, a dok on izračuna novu rutu ja sam opet promašio sljedeće skretanje. A jednom je kolegica u Austriji sa auto navigacijom promašila izlaz sa autoceste (tj. muž joj je promašio, on je vozio) i umalo da završe u Mađarskoj umjesto u Hrvatskoj (dobro, možda je tu malo dodala dramatike kad je pričaladrug_profi wrote: ↑09/09/2021 20:16Nisam posebno načitan, a dapače prilično sam glup. Ne bih bio ovdje u BiH da nije tako.
A na ovo tvoje se mogu samo nasmijati. Jel to toliki intelektualni problem upaliti navigaciju da ti pomogne umornom da pratis nepoznatu cestu.
Pa ja sam je bas tad i palio da ne bih umoran i smanjene paznje sletio sa ceste.
Posto si ti najpametniji i ne primas savjete od nas glupana... zaboravi...
- JavierBosnia
#34589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To oko zvanja murije, imam jedan drugi slucaj nevezan za saobracaj.
Komsinica, starija zena, sama zivi i nedavno su u iznajmljen stan iznad nje doselila se grupa mladica koji u sred noci pocinju lupati, galamiti, bacati stvari po stanu, cuke laju, muzika trešti. Cuju ih i komsije 2 sprata iznad i 2 sprata ispod.
Zena place, psihicki utice na nju, boji se nazvati policiju da ovi ne bi kako saznali i presreli je, bjezi kod kcerke u drugi dio grada da prespava i sl. I skupi zena hrabrosti nazove ih, oni ne dodju. Drugi put isto tako. Treci put vise ih moli da dodju, on je pita kako se vi zovete, ona sumnjajuci vise u sigurnost pita jel to bitno, on joj prekine slusalicu.
Sta raditi vise? Jel moguce kako pismeno MUPu dostaviti zahtjev, prijavu, da nesto urade po tom pitanju?
Komsinica, starija zena, sama zivi i nedavno su u iznajmljen stan iznad nje doselila se grupa mladica koji u sred noci pocinju lupati, galamiti, bacati stvari po stanu, cuke laju, muzika trešti. Cuju ih i komsije 2 sprata iznad i 2 sprata ispod.
Zena place, psihicki utice na nju, boji se nazvati policiju da ovi ne bi kako saznali i presreli je, bjezi kod kcerke u drugi dio grada da prespava i sl. I skupi zena hrabrosti nazove ih, oni ne dodju. Drugi put isto tako. Treci put vise ih moli da dodju, on je pita kako se vi zovete, ona sumnjajuci vise u sigurnost pita jel to bitno, on joj prekine slusalicu.
Sta raditi vise? Jel moguce kako pismeno MUPu dostaviti zahtjev, prijavu, da nesto urade po tom pitanju?
-
soha96
#34590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mi smo zvali muriju za preglasnu muziku i dolazili su 2 puta medjutim nije bilo nekog rezultata. Ali su dolazili. Treci put su rijesili problem (ne znam ima li neka novcana kazna ili sta) ali vise se ni komarac ne cuje.JavierBosnia wrote: ↑09/09/2021 21:50 To oko zvanja murije, imam jedan drugi slucaj nevezan za saobracaj.
Sta raditi vise? Jel moguce kako pismeno MUPu dostaviti zahtjev, prijavu, da nesto urade po tom pitanju?![]()
- drug_profi
#34591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Trazis ime policajca koji je zaprimio prijavu.
Ako policija ne reaguje, prijavis unutarnjoj.
Ako policija ne reaguje, prijavis unutarnjoj.
-
mali_balon
#34592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Drama beze malo to na radi price jbga imas sloveniju izmeju austrije i hrvatske......samo na sljedecoj petlji sidjes i vratis se nazad.....to je u u vecini zemalja lako rijetko da nemas neko skretanje ili petlju u 10Km, samo francuzi znaju zakompikovati kod njih mozes voziti i 30Km do seljdece petlje i dok se vratis na tacku zajeba to je 60Km.....Laplace wrote: ↑09/09/2021 21:43Ovisi i o tome kakav ti je uređaj. Mene je prije nekoliko godina na nepoznatom putu navigacija sa tableta propisno izvozala. GPS chip valjda bio loš, kasnio sa određivanjem lokacije pa promašim skretanje, a dok on izračuna novu rutu ja sam opet promašio sljedeće skretanje. A jednom je kolegica u Austriji sa auto navigacijom promašila izlaz sa autoceste (tj. muž joj je promašio, on je vozio) i umalo da završe u Mađarskoj umjesto u Hrvatskoj (dobro, možda je tu malo dodala dramatike kad je pričaladrug_profi wrote: ↑09/09/2021 20:16
Nisam posebno načitan, a dapače prilično sam glup. Ne bih bio ovdje u BiH da nije tako.
Posto si ti najpametniji i ne primas savjete od nas glupana... zaboravi...).
Kao neko ko vozi cesto sa navigacijom, savjetujem da se ista ne "slusa" ono bas 100%, zna i Natasa (zenski glas navigacije) da navuce i itekako zajebe. Najbolje je prije puta sjesti i isplanirati rutu, odabrati koji tip rute najbrza, najeftinija, najkraca itd itd.....pogledati rutu tj brojeve cesta i ako treba ukucati usputne tacke tkz way points i picis bez problema.....
Kod nas u ovoj vukojebini je to malo teze ali moze se pa nismo njemacka.....
- drug_profi
#34593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa svaka navigacija najavljuje skretanje puno ranije. strelica u vrh ekrana i kaze npr "za 500 metara izlaz desno", ili "za 22 km izlaz na R454".
Ako je cekas da ti kaze na raskrscu gdje ces, otices pravo pa rerouting...
Ako je cekas da ti kaze na raskrscu gdje ces, otices pravo pa rerouting...
- Laplace
#34594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako je i bilo, brzo su naišli na sljedeći izlaz.mali_balon wrote: ↑09/09/2021 22:37Drama beze malo to na radi price jbga imas sloveniju izmeju austrije i hrvatske......samo na sljedecoj petlji sidjes i vratis se nazad.....to je u u vecini zemalja lako rijetko da nemas neko skretanje ili petlju u 10Km, samo francuzi znaju zakompikovati kod njih mozes voziti i 30Km do seljdece petlje i dok se vratis na tacku zajeba to je 60Km.....Laplace wrote: ↑09/09/2021 21:43
Ovisi i o tome kakav ti je uređaj. Mene je prije nekoliko godina na nepoznatom putu navigacija sa tableta propisno izvozala. GPS chip valjda bio loš, kasnio sa određivanjem lokacije pa promašim skretanje, a dok on izračuna novu rutu ja sam opet promašio sljedeće skretanje. A jednom je kolegica u Austriji sa auto navigacijom promašila izlaz sa autoceste (tj. muž joj je promašio, on je vozio) i umalo da završe u Mađarskoj umjesto u Hrvatskoj (dobro, možda je tu malo dodala dramatike kad je pričala).
Kao neko ko vozi cesto sa navigacijom, savjetujem da se ista ne "slusa" ono bas 100%, zna i Natasa (zenski glas navigacije) da navuce i itekako zajebe. Najbolje je prije puta sjesti i isplanirati rutu, odabrati koji tip rute najbrza, najeftinija, najkraca itd itd.....pogledati rutu tj brojeve cesta i ako treba ukucati usputne tacke tkz way points i picis bez problema.....
ja se nikad 100% ne oslanjam na navigaciju, uvijek pratim i putokaze i stanje na cesti. Jeste da zna pomoći, predvidi nezgodne krivine i da ti najbolju rutu ako dobro podesiš parametre, upozori na gužve itd. Mada, Google Maps nije baš dobar kod navigacije pješaka, svaki put sam kružio.
-
mali_balon
#34595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato sto pokaze put kroz neciju avliju i slicno ili da odes pjeske na autoput pa preskicis ogradu itd itdLaplace wrote: ↑10/09/2021 07:44Tako je i bilo, brzo su naišli na sljedeći izlaz.mali_balon wrote: ↑09/09/2021 22:37
Drama beze malo to na radi price jbga imas sloveniju izmeju austrije i hrvatske......samo na sljedecoj petlji sidjes i vratis se nazad.....to je u u vecini zemalja lako rijetko da nemas neko skretanje ili petlju u 10Km, samo francuzi znaju zakompikovati kod njih mozes voziti i 30Km do seljdece petlje i dok se vratis na tacku zajeba to je 60Km.....
ja se nikad 100% ne oslanjam na navigaciju, uvijek pratim i putokaze i stanje na cesti. Jeste da zna pomoći, predvidi nezgodne krivine i da ti najbolju rutu ako dobro podesiš parametre, upozori na gužve itd. Mada, Google Maps nije baš dobar kod navigacije pješaka, svaki put sam kružio.
-
kakaljin
#34596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je vecinom kad se ne uradi update mapemali_balon wrote: ↑10/09/2021 08:06Zato sto pokaze put kroz neciju avliju i slicno ili da odes pjeske na autoput pa preskicis ogradu itd itdLaplace wrote: ↑10/09/2021 07:44
Tako je i bilo, brzo su naišli na sljedeći izlaz.
ja se nikad 100% ne oslanjam na navigaciju, uvijek pratim i putokaze i stanje na cesti. Jeste da zna pomoći, predvidi nezgodne krivine i da ti najbolju rutu ako dobro podesiš parametre, upozori na gužve itd. Mada, Google Maps nije baš dobar kod navigacije pješaka, svaki put sam kružio.![]()
- drug_profi
#34597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni na jednoj petlji kod RIjeke pokazuje desno skretanje i ja tamo dajem zmigavac kad nema ceste uopste. Podzid visok 5-6 metara i gore je ta cesta na koju treba skrenuti... 
-
mali_balon
#34598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima i to, ali meni se zna desvati na real time mapikakaljin wrote: ↑10/09/2021 08:38To je vecinom kad se ne uradi update mapemali_balon wrote: ↑10/09/2021 08:06
Zato sto pokaze put kroz neciju avliju i slicno ili da odes pjeske na autoput pa preskicis ogradu itd itd![]()
-
mali_balon
#34599 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ih ili smo stave znak zabrane, ili te vozi kroz zabranu.....nisam jednom kroz zabranu proso.....pogotovu ako ne znas....italija je najjebenija zavuce te u njihova sela a podesena navigacija na kamionski program....ili nemas drugof puta moras tuda dodjem do situacije 68000 znojeva me oblije zboga navigacije.......zato vazda rutu provjerim na google mapamadrug_profi wrote: ↑10/09/2021 09:06 Meni na jednoj petlji kod RIjeke pokazuje desno skretanje i ja tamo dajem zmigavac kad nema ceste uopste. Podzid visok 5-6 metara i gore je ta cesta na koju treba skrenuti...![]()
- black_adrian
#34600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Po Mostaru nisu još uveli one nove kružne tokove u GMaps, al može se snaći.