Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pepeljara wrote: ↑02/08/2023 17:50
Cijene barela nikad nize. cijena dolara nikad niza...
cijena goriva uvecana za 75%
sisanje ovaca masala.. kakve marze ubishe to je nevjerovatno.
Dolar nikad jaci drug moj. u usporedbi sa periodom 2008-2016 sad je tonbe.
Nije baš da je nikada jači. Prije cca godinu dana je prešišao vrijednost eura, sad je dolar 1,79 KM.
Ali je poskupio barel, ne toliko da utiče na ovoliko povećanje u maloprodaji, ali može im se.
insaneinthebrain wrote: ↑03/08/2023 08:55
Od sredine juna raste lagano cijena. A naftni lihvari jedva cekaju da se opare. Moze im se. Pustili ih da rade sta hoce
Pise naftaski smrad iz nacisticke srpske kao prilagodjavaju cijene onima u okruzenju jer ne mogu da gube. Hahaha jebo li ga Dodick u supcich
insaneinthebrain wrote: ↑03/08/2023 08:55
Od sredine juna raste lagano cijena. A naftni lihvari jedva cekaju da se opare. Moze im se. Pustili ih da rade sta hoce
Pise naftaski smrad iz nacisticke srpske kao prilagodjavaju cijene onima u okruzenju jer ne mogu da gube. Hahaha jebo li ga Dodick u supcich
Dolar nikad jaci drug moj. u usporedbi sa periodom 2008-2016 sad je tonbe.
Nije baš da je nikada jači. Prije cca godinu dana je prešišao vrijednost eura, sad je dolar 1,79 KM.
Ali je poskupio barel, ne toliko da utiče na ovoliko povećanje u maloprodaji, ali može im se.
Čudi me da im u rezervoarima nije ostalo ni kap jeftinijeg goriva.
Pumpe uz M17 relacija Doboj-Zenica, pratio ih stalno, drze 3,41 po mjesec dana, ne da im se bar na 3,36 spustiti. Gledam ove sedmice, za 3 dana su digli 25 pfeninga
Da Bog da im poplave sve pumpe odnijele,zajedno sa giga-mega gorivom. Dosta firmi toči službena kod njih, recimo DM. Neka ih deru kad mogu. Zanimljivo da ovaj put talas poskupljenja ide sa šupačkim tekstovima ovog istog portala, da u RS slijedi poskupljenje zbog nadolazeće komete, onda u tišini kolege iz FBiH se stidljivo odluče na isto takvo poskupljenje. Samo pratite marketinške trikove i lažne objave u pokušaju pravdanja poskupljenja. Naravno, portali to dužno isprate, nađe se nešto i za njih.
Da se razumijemo, skuplja gorivo i u regionu, barel blago skuplji, imaju kakav takav alibi.
Ali nije to ono zbog čega čovjek bjesni, nego zbog činjenice da izuzev zadnja ~2-3 mjeseca, na jeftinjanje barela u toku prošlih mjeseci se nisu ni počešali ili su famozno 'trošili što je ostalo u rezervama'.
Dok sad naravno kad je poskupilo, u istom momentu će poskupiti, instantno.
canvra888 wrote: ↑04/08/2023 15:51
Da se razumijemo, skuplja gorivo i u regionu, barel blago skuplji, imaju kakav takav alibi.
Ali nije to ono zbog čega čovjek bjesni, nego zbog činjenice da izuzev zadnja ~2-3 mjeseca, na jeftinjanje barela u toku prošlih mjeseci se nisu ni počešali ili su famozno 'trošili što je ostalo u rezervama'.
Bagrurina.
Kad ti je komplet sistem drzave klimav i isti na stetu radi samo protiv normalnog naroda tako ti je. Drugacije ne vidim zasto je tako.
primjer uvijek uzmem svu *elitu koja bez problema hoda nakon ko zna koliko para pokradenih, i onog covjeka 5 metara drva sto su ga zatvorili instant.
canvra888 wrote: ↑04/08/2023 15:51
Bagrurina.
Kad ti je komplet sistem drzave klimav i isti na stetu radi samo protiv normalnog naroda tako ti je. Drugacije ne vidim zasto je tako.
primjer uvijek uzmem svu *elitu koja bez problema hoda nakon ko zna koliko para pokradenih, i onog covjeka 5 metara drva sto su ga zatvorili instant.
Ma konkretno oko pumpadžija, očito je ili savezništvo sa vlašću ili jednostavno boliklinac vlasti prema narodu.
Da je vlasti u interesu da sve bude regularno, mogli bi lahko promijeniti zakonsku regulativu na taj način da se bilo kakav prekršaj ne kažnjava samo novčanom kaznom, nego i suspenzijom rada poslovnice na vremenske periode.
Šta pumpadžije imaju od mizernih kazni koje dobiju? Pa namire taj trošak za dan, manje pumpe za par dana. Ali kada ne radi poslovnica npr. 15 dana, e to je već gubitak zbog kojeg će razmisliti sljedeći put.
A tek je druga tema koliko su i inspekcije sterilne i nezainteresovane da svi posluju korektno.
1.6tdi 81kw 4.4 otvorene, doslo bi me po 2.46 10km vise a mogu parkirat u svakoj podzemnoj garazi, imam rezervnu gumu itd, ne stimaju mi svako malo mapr plina u darkomu i atikeru, ukratko idem majstoru za redovnr servise i prst u uho
salu na stranu 45 km mi treba da odem i da se vratim sto je realno nista, mogu ga i cijedit tj peglat u 5. na 70-80 i bice potrosnja skoro ko na plinu u markama, ali mi je to stvarno patnja voznja
Juka Jebach wrote: ↑04/08/2023 17:22
Kakva je procedura za gasprom one kartice sto reklamiraju za bonuse. Mogu se na kasi odmah napraviti ili?
dobijes karticu na kasi,bonus mozes trositi na sve proizvode, ali kad sipas gorivo sve sto platis preko bonusa ne ubraja ti se taj put u povrat, nastimas sipanje na otprilike iznos koji imas na bonusu
potrosis mjesecno od 0-200 sljedeci mjesec povrat po svakom litru 2kf navece jos 2kf od 12-6
potrosis od 200-350 zlatni nivo, 4kf na svaki litar naredni mjesec, navece jos 2kf od 12-6
potrosis preko 350 nivo platina 6kf sljedeci mjesec povrat na svaki litar plus 2kf od 12-6 navece
imaju i dodatne akcije za neke proizvode gdje popust ide i do 50% za platina nivo, fiskars x7 sjekira je 76km na bilo kojem nivou uz kupovinu goriva od 30km ili vise
nivla wrote: ↑04/08/2023 17:47
1.6tdi 81kw 4.4 otvorene, doslo bi me po 2.46 10km vise a mogu parkirat u svakoj podzemnoj garazi, imam rezervnu gumu itd, ne stimaju mi svako malo mapr plina u darkomu i atikeru, ukratko idem majstoru za redovnr servise i prst u uho
salu na stranu 45 km mi treba da odem i da se vratim sto je realno nista, mogu ga i cijedit tj peglat u 5. na 70-80 i bice potrosnja skoro ko na plinu u markama, ali mi je to stvarno patnja voznja