Kakav spin bacate obojica. Fino je Fadil rekao da je ova vlast napravila vise nego i jedna prethodna, ali da se to ne vidi golim okom...putokaz1 wrote:Teško pitanjeNovak20 wrote:Koliko SDA napravi kilometara autoceste u ove četiri godine ????
a)Ništa
b)Nijedan
c)0
d)Nula
Ovo ne bi znao odgovoriti ni onaj ko osvoji čitav milion na Kvizu
SDA-All about
- GandalfSivi
#34576 Re: SDA-All about
- Cherry-Cherry
#34577 Re: SDA-All about
A Fadil što kaže, to je sigurno tako. Istina, koja se ne provjerava.
-
putokaz1
#34578 Re: SDA-All about
-Fadil Opančić iz Donjeg BraboništaCherry-Cherry wrote:A Fadil što kaže, to je sigurno tako. Istina, koja se ne provjerava.
-
Heller
#34579 Re: SDA-All about
A Sulju Tihića?GandalfSivi wrote:Mracno u pm...swanfilter wrote:Da se moze, sutra bi Babin Autonomas postao. Srami se, stoko. Da se moze, Aliju bi iz mezara digli samo da u fotelji ostane ...
Nek se furaju na Srbe, nek nosaju Aljine mošti po vukojebinama možda skupe koju stotinu glasova više
- Cherry-Cherry
#34580 Re: SDA-All about
Kako se nisu toga sjetili?Heller wrote:A Sulju Tihića?GandalfSivi wrote:Mracno u pm...swanfilter wrote:Da se moze, sutra bi Babin Autonomas postao. Srami se, stoko. Da se moze, Aliju bi iz mezara digli samo da u fotelji ostane ...
Nek se furaju na Srbe, nek nosaju Aljine mošti po vukojebinama možda skupe koju stotinu glasova više
-
Nadzorna_ploca
#34581 Re: SDA-All about
Kompromis. Sebija preuzima stranku 2019.
Nadam se licnom migriranju do tad.
Nadam se licnom migriranju do tad.
- JThomas
#34582 Re: SDA-All about
pravićemo mi bakira od blata već u drugoj polovini 2019...
- ultima_palabra
#34583 Re: SDA-All about
Ne vjerujem da su ovi "senatori" tolike pizde da im autsajder uzima stranku iz ruku bez borbe...
-
megaman4
#34584 Re: SDA-All about
Necemo. Sebija gasi SDA.JThomas wrote:pravićemo mi bakira od blata već u drugoj polovini 2019...
- JThomas
#34585 Re: SDA-All about
ma ovo su baš špekulacije, šalu na stranu.
nije ona pravila kartel, ovaj stranku, iako je bakirova žena. i nije zaslužna za njen čelični stisak nad društvom u ovom dijelu države, nego je došla na gotovo i iskoristila već gotovo. neće to baš tako lako proći, i ja mislim.
nije ona pravila kartel, ovaj stranku, iako je bakirova žena. i nije zaslužna za njen čelični stisak nad društvom u ovom dijelu države, nego je došla na gotovo i iskoristila već gotovo. neće to baš tako lako proći, i ja mislim.
- seln
#34586 Re: SDA-All about
Ma nevazno ko ce preuzeti SDA...JThomas wrote:ma ovo su baš špekulacije, šalu na stranu.
moze je preuzeti i Nenad Stevandic, opet ce se naci dovoljno uhljeba i jos vise djuturuma koji ce glasati "za Aliju".
- JThomas
#34587 Re: SDA-All about
ma to je precijenjeno. glasa se za poslove, za naknade, paušale, tendere, dozvole...za novi rok za legalizaciju, novi rok za otkup stanova i tako dalje.
-
putokaz1
#34588 Re: SDA-All about
Najviše šansi da pomete izbore ima Sebija osim u slučaju Bećirevića(on može je pobjediti ako ostane ovaj broj kandidata ali ako se pojavi još neki tobože nezavisni onda ne može)
SDA ima najveće šanse da bude prva na nivou FBIH i BH
Jer nema KONKURENTE
SDA može izgubiti čak 5 Kantona na izborima,ali će ih dobiti poslije izbora
SDA jeste oslabljena najviše im uzimaju PDA Mirsada Kukića i NZBLOK Šepića( ali Blok uzima od svih),NBL i NIP uzimaju po svojim sredinama
Popularnost SDA je sve manja,pale se knjižice tj pale borci i to javno koji bi mogli otići u NZBLOK NIP PDA SBB NBL čak i u SDP
Očekuje se podjela i poraz SDA na TK,sa 13 zastupnika 2014 pali su na 2/3 trenutno a 2018 se očekuje 5-8,naravno i PDA očekuje toliko
SDA ima najveće šanse da bude prva na nivou FBIH i BH
Jer nema KONKURENTE
SDA može izgubiti čak 5 Kantona na izborima,ali će ih dobiti poslije izbora
SDA jeste oslabljena najviše im uzimaju PDA Mirsada Kukića i NZBLOK Šepića( ali Blok uzima od svih),NBL i NIP uzimaju po svojim sredinama
Popularnost SDA je sve manja,pale se knjižice tj pale borci i to javno koji bi mogli otići u NZBLOK NIP PDA SBB NBL čak i u SDP
Očekuje se podjela i poraz SDA na TK,sa 13 zastupnika 2014 pali su na 2/3 trenutno a 2018 se očekuje 5-8,naravno i PDA očekuje toliko
- Banksy
#34589 Re: SDA-All about
Ovo Zvizidić, već očajan zbog skoro izvjesnog gubitka kandidature, putem svog Klix glasila, šalje Seki ponudu.
Izgubiće, naravno, oboje. Seka u Predsjedništvo, Bakir na čelo stranke.
Gačani, ako su pametni, uz njih, a Zvizdić niz vodu.
Izgubiće, naravno, oboje. Seka u Predsjedništvo, Bakir na čelo stranke.
Gačani, ako su pametni, uz njih, a Zvizdić niz vodu.
- ultima_palabra
#34590 Re: SDA-All about
Ili ce gurnuti Zvizdica da izgubi, i onda ocistiti put za Kongres...
- JThomas
#34591 Re: SDA-All about
ja ne vjerujem da bi izgubio. od koga...?
- Logovan
#34592 Re: SDA-All about
Ma gasi ona državu.megaman4 wrote:Necemo. Sebija gasi SDA.JThomas wrote:pravićemo mi bakira od blata već u drugoj polovini 2019...
- ultima_palabra
#34593 Re: SDA-All about
Ako bi ga sabotirali iznutra, kao Tihica 2006.?JThomas wrote:ja ne vjerujem da bi izgubio. od koga...?
- JThomas
#34594 Re: SDA-All about
neće rizikovati da fahro pobijedi. to baš ne bi išlo.
-
putokaz1
#34595 Re: SDA-All about
Fahro nemože dobiti ni 2%JThomas wrote:neće rizikovati da fahro pobijedi. to baš ne bi išlo.
-
Obi Wan Bosnian
#34596 Re: SDA-All about
Tekst je maksimalno besmislen. Čuj kao kompromis Sebija na čelo SDA
Pa kakvog to smisla ima? Sebija je u priči samo zato što Bakir ne može po pravilima da se kandiduje za predsjedništvo. A naravno da Bakir ostaje na čelu SDA svakako. Zašto bi bila Sebija predsjednik SDA a ne Bakir?
Odavno ja govorim, novinari su najgori dio BH društva. Imaju jaku konkrenciju ali su ipak najgori.
Sebija je sljedeći član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda. Tekstovi poput ovog su samo vapaj očajnika.
Odavno ja govorim, novinari su najgori dio BH društva. Imaju jaku konkrenciju ali su ipak najgori.
Sebija je sljedeći član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda. Tekstovi poput ovog su samo vapaj očajnika.
-
putokaz1
#34597 Re: SDA-All about
Pa,Sebija jeste novičlan Predsjedništva.Obi Wan Bosnian wrote:Tekst je maksimalno besmislen. Čuj kao kompromis Sebija na čelo SDAPa kakvog to smisla ima? Sebija je u priči samo zato što Bakir ne može po pravilima da se kandiduje za predsjedništvo. A naravno da Bakir ostaje na čelu SDA svakako. Zašto bi bila Sebija predsjednik SDA a ne Bakir?
![]()
Pa ko je može pobjediti
Jerlagić?
Fahro?
Sefer?
Mirsad?
Ograšević?
Babo?
Adil Žigić?
Ko osim EVENTUALNO bEĆIREVIĆA
- Banksy
#34598 Re: SDA-All about
Zar SDA nije propala...Obi Wan Bosnian wrote:
Tekst je maksimalno besmislen. Čuj kao kompromis Sebija na čelo SDAPa kakvog to smisla ima? Sebija je u priči samo zato što Bakir ne može po pravilima da se kandiduje za predsjedništvo. A naravno da Bakir ostaje na čelu SDA svakako. Zašto bi bila Sebija predsjednik SDA a ne Bakir?
![]()
Sebija je sljedeći član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda. Tekstovi poput ovog su samo vapaj očajnika
Obi Wan Bosnian wrote:
Ja ne vidim zašto bi bilo ko glasao za SDA u kantonu Sarajevo nakon odlaska Dine. Ja prvi sam glasao za SDA isključivo zbog Dine. Mnogi moji prijatelji (svi mlađi od 40 godina) su glasali za SDA isključivo zbog Dine. Svi se slažemo da nas je Dino oduševio svojim dosadašnjim angažmanom i sigurno ćemo ponovo dati glas Dini bez obzira koja stranka da bude.
SDA je izgubila Sarajevo. Živi bili pa vidjeli.
Naravno da je Bakir nervozan. Na klupi u KS nema igrača ni približne jačine i karizme. USK i TK je davno izgubio. A ne može se više ni kandidovati za predsjedništvo.
nervozni Bakir će igrati na jedinu kartu koja mu preostaje. Zaoštravanje međunacionalnih tenzija.
Postoji cijela kategorija mladih i pozitivnih (optimističnih) Bošnjaka koji u Dini vide svog reprezenta. To su mladi i ambiciozni ljudi koji ili otvaraju svoje male privatne biznise ili su na neki drugi način dobro situirani. Patriote su i gadi im se kukanje i opšta depresija. Religiozni su ali ne i radikalni u tome. Dakle ono, klanjaju ali ne krate tole.
Mnogi ne razumiju koliko podršku u mladima Sarajeva Dino ima. Naravno da će SDA starudija i dalje glasati za SDA. Ali to im neće biti dovoljno da pobjede u Sarajevu. Uz ovako kriminalno lošu ljevicu Dino je realno najbolji izbor u očima mnogih mladih sarajlija.
- JThomas
#34599 Re: SDA-All about
a ima nešto bajkovito u tom postu, kao ono, bio kralj i imao tri sina...

To su mladi i ambiciozni ljudi koji ili otvaraju svoje male privatne biznise ili su na neki drugi način dobro situirani. Patriote su i gadi im se kukanje i opšta depresija.
-
FreakyStyley
#34600 Re: SDA-All about
Treba dodat da ima posla, samo su ljudi lijeni ili imaju para. Norod nece do roodi! Inace, otkud "svima" 20 KM za prvi maj ili 5 za nargilu? 
Salu na stranu, treba priznati da Dino ima svoju ciljanu grupu i da ce uspjeti u svemu sto pozeli, jer glasovi su tu. To su ovi mladi, satro "urbani" muslimani. Ne piju, ali guze prije braka. Poste za ramazan i selfije s iftara kace, idu samo na dzumu, osim toga ne jebu bas vjeru. Poslovi su tu, drzavne institucije i nevladine organizacije pune takvih. Malo selfi s iftara, malo s europske utakmice FK Saraj'va, malo sa nargile, malo s odmora u Turskoj (neces valjda us cafirsku Dalmaciju!), Ganicev faklutet, prva Bosnjacka, stan na Ciglanama, ovo-ono. Nije babo dzaba krao u ratu i poslije njega, pa jel?
Samo urbano.
Salu na stranu, treba priznati da Dino ima svoju ciljanu grupu i da ce uspjeti u svemu sto pozeli, jer glasovi su tu. To su ovi mladi, satro "urbani" muslimani. Ne piju, ali guze prije braka. Poste za ramazan i selfije s iftara kace, idu samo na dzumu, osim toga ne jebu bas vjeru. Poslovi su tu, drzavne institucije i nevladine organizacije pune takvih. Malo selfi s iftara, malo s europske utakmice FK Saraj'va, malo sa nargile, malo s odmora u Turskoj (neces valjda us cafirsku Dalmaciju!), Ganicev faklutet, prva Bosnjacka, stan na Ciglanama, ovo-ono. Nije babo dzaba krao u ratu i poslije njega, pa jel?
Samo urbano.
Last edited by FreakyStyley on 03/05/2018 18:09, edited 1 time in total.