SDP

Corto Maltese

#34576 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

tvsabina wrote:
The BEN10 wrote:To je jedan od razloga zašto će Efendić itekako biti uzdanica SDA u budućnosti - ne libi se kačiti sa velikim ribama, nema oraha u džepu.
Kad je Fahro onakav uspio pobrati onoliko simpatija na račun priče o borbi protiv kriminala, kako li će tek biti sa Semirom koji više nego dobro radi svoj posao načelnika.
A mi žene ćemo na zid da ga lijepimo , da mu stope ljubimo - padišah :

"Spolna pripadnost potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju s ostatkom društva".
Nikad ne bih upotrijebio ovaj raspored riječi, ali se sa ovim što je podebljano slažem.
Političko udruženje žena, u društvu gdje je zakonska spolna ravnopravnost uspostavljena, ima taman toliko šovinizma koliko i stranka ujedinjenih muškaraca.
Neravnopravnost, koja itekako postoji, ali ne zbog zakonske nedorečenosti, nego zbog zaostale društvene svijesti, se rješava na drugi način.
Nikako putem jednospolnih, jednonacionalnih ili bilo kakvih jednobojnih političkih organizacija.
Last edited by Corto Maltese on 11/09/2014 21:51, edited 3 times in total.
wolf07

#34577 Re: SDP

Post by wolf07 »

Ta sto je neko zena za mene je, u politickom smislu, jednako bitno i kao cinjenica da je neko keramicar, vodoinstalater, inzinjer, pravnik ili doktor! I tacno je, to nije osnov za formiranje partije! Isto kao sto to nije ni cinjenica da je neko penzioner, RVI..., sve je to promasaj do promasaja!

Zene koje su u politici su isto toliko govna koliko i njihove kolege politicari.
Innovation

#34578 Re: SDP

Post by Innovation »

tvsabina wrote:
StupskaBitanga wrote:to su ti bošnjaci gdje je žena use nase podase
Moram parafrazirati bitango - ne ljuti se molim te.
"To su ti bošnjaci gdje je bošnjakinja use nase podase".
Ovo bas nije bilo lijepo.
Zena je zena.
StupskaBitanga

#34579 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Pa valjda su ti bošnjaci takvi koji bi isključivo oženili bošnjakinju
Innovation

#34580 Re: SDP

Post by Innovation »

Cudnu sliku imate o Bosnjakinjama.
The BEN10

#34581 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Corto Maltese wrote:Nikad ne bih upotrijebio ovaj raspored riječi, ali se sa ovim što je podebljano slažem.
Političko udruženje žena, u društvu gdje je zakonska spolna ravnopravnost uspostavljena, ima taman toliko šovinizma koliko i stranka ujedinjenih muškaraca.
Neravnopravnost, koja itekako postoji, ali ne zbog zakonske nedorečenosti, nego zbog zaostale društvene svijesti, se rješava na drugi način.
Nikako putem jednospolnih, jednonacionalnih ili bilo kakvih jednobojnih političkih organizacija.
OFF - Al tačno se vidi koliko su pojedine isfrustrirane, da i dan danas ne mogu da zaborave izjavu koja je do srži tačna.

ON-topic: niko se iz Štaba ne oglašava, nudeći spin kako Damke nije kriv. Šta li je to reći? :shock:
putokaz1

#34582 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Hoćel SDP pobjediti opet u Tuzli?
Ridjobrki

#34583 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Corto Maltese wrote:
tvsabina wrote:
The BEN10 wrote:To je jedan od razloga zašto će Efendić itekako biti uzdanica SDA u budućnosti - ne libi se kačiti sa velikim ribama, nema oraha u džepu.
Kad je Fahro onakav uspio pobrati onoliko simpatija na račun priče o borbi protiv kriminala, kako li će tek biti sa Semirom koji više nego dobro radi svoj posao načelnika.

"Spolna pripadnost potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju s ostatkom društva".
Nikad ne bih upotrijebio ovaj raspored riječi, ali se sa ovim što je podebljano slažem.

Lik se debilno izrazio ali i ja kontam šta je htio reći i složio bih se sa poantom.
Ridjobrki

#34584 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

The BEN10 wrote: ON-topic: niko se iz Štaba ne oglašava, nudeći spin kako Damke nije kriv. Šta li je to reći? :shock:
Konačno se dohavizali i počeli primjenjivati savjete PR stručnjaka koji znaju svoj posao.

Tišina SDP-ovih zelota je u ovom slučaju po njih jako dobra stvar jer daleko više mogu dobiti jednostavnim ignorisanjem forumaških napada nego uplitanjem u rasprave u kojima mogu samo upucati vlastitu nogu. Potpuno legitimno.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#34585 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

A to izjavi, i osudi, lik cija je stranka u srzi i kao ideju vodilju, odabrala udruzivanje po osnovu pripadnosti naciji i vjeri. :zzzz:

Efendic, hem je seljacina, jos je i zatucana seljacina...na selo iz kojeg si dosao, pa se tamo ibreti da ima zena koje svoju politicku misao, i interese, bez obzira sto su u razlicitim strankama, zele koordinirati po osnovu interesa spola.
Jer njegova opaska, inteligentna i produhovljena, je bila na organizaciju, il' pokusaj organizacije, parlamentarki iz RAZLICITIH POLITICKIH STRANAKA, u neki vid poslanickog 'polukluba', preko kojeg bi se borile za univerzalne interese zenske populacije i sl. Naravno, ne istupajuci iz okvira svojih politickih partija.
Al seljak cim vidi zenu koja nije iskljucivo sa oklagijom u ruci, ne suti...i ne slusa....odmah to, normalno, tumaci kao vid paganstva, zlonamjernosti, drskosti...sta li. :D
Ridjobrki

#34586 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Lik je aludirao na feministkinje koje su fakat samo drugi kraj istog debilnog štapa na kojem je i muški šovinizam, ne na učešće žena u politici. Držimo se činjenica, SDA i njeni pionir imaju i previše grijeha da bismo im trebali još i podmetati.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#34587 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Lik je taj komentar na sbom FB profilu napisao kada se uspostavljala ta grupa u parlamentu. Ne znam jesu li je i uspostavili.
I ne treba to zanemariti, i vaditi iz konteksta.

Narocito je karikaturno kada to kaze covjek koji isto tako ima neki vid selektivnosti pri politickoj organizaciji, ne spolno, ali nacionalno-vjerski. Mala je razlika tu. Koliko god nekima mozda djelovalo da nije. :thumbup:
Ridjobrki

#34588 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Niko ne spori da lik ima rustikalan otklon i da nije baš najoštriji alat u kutiji ali nije argument protiv njega to da je seljak kad govori o miliončiću manjka kojeg je utopio SDP-ov načelnik.

Isto tako, organizovanje po gender liniji i organizovanje po ovim nacionalnim i etničkim osnovama se ne mogu dovesti u istu ravan. Hoćemo li npr. Kurdima u Turskoj onda reći da im osnova za organizovanje nije okej?
weredsf

#34589 Re: SDP

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:
tvsabina wrote:

Upravo je to i bila poenta svega toga..
weredsf

#34590 Re: SDP

Post by weredsf »

-LIBERO- wrote:Lik je taj komentar na sbom FB profilu napisao kada se uspostavljala ta grupa u parlamentu. Ne znam jesu li je i uspostavili.

Narocito je karikaturno kada to kaze covjek koji isto tako ima neki vid selektivnosti pri politickoj organizaciji, ne spolno, ali nacionalno-vjerski. Mala je razlika tu. Koliko god nekima mozda djelovalo da nije. :thumbup:
To je laz, komentarisao je to svojoj prijateljici iz stranke...
-LIBERO-
Čiča Gliša

#34591 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Kriminal nacelnika iz reda SDP-a, a ni Efendicev, niti branim niti je dio mog osvrta.

Ti ne moras gledati u istoj razini. A meni je identicno, al na drugi nacin, uskogrudno i ograniceno k'o balkon, sta god se, i ko god se, po odredjenim kategorijama polnim-nacionalnim-vjerskim politicki organizuje.

Zato mi je, k'o sto i rekoh vec, totalno karikaturno kad mi on nesto vazi o toj temi.

weredsf wrote:
-LIBERO- wrote:Lik je taj komentar na sbom FB profilu napisao kada se uspostavljala ta grupa u parlamentu. Ne znam jesu li je i uspostavili.

To je laz, komentarisao je to svojoj prijateljici iz stranke...
O a evo i malog PR. nacelnika Efendica na forumu. :D
Neka, neka...nacelnik i stranka te prate, i imaju ozbiljne planove za tebe :thumbup:
weredsf

#34592 Re: SDP

Post by weredsf »

Neka, neka...nacelnik i stranka te prate, i imaju ozbiljne planove za tebe
Neko ti mora reci da lazes...
Sem toga nije tema Efendic nego kriminal covjeka za kojeg si i sam dao glas vjerovatno, da ironije bude veca u talu sa covjekom kojeg mrzis iz dna duse, dvostuki zajeb, zar ne :D
The BEN10

#34593 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Ridjobrki wrote:Niko ne spori da lik ima rustikalan otklon i da nije baš najoštriji alat u kutiji ali nije argument protiv njega to da je seljak kad govori o miliončiću manjka kojeg je utopio SDP-ov načelnik.
Impresionira me svako malo količina mržnje i predrasuda koje isfrustrirani pojedinci istresaju na forumu. A glavni argument je tipa - divi glave u seljaka. Ne znam kako te osobe uopšte funkcionišu od količine mržnje u sebi. No dobro, trenutno im je samo kmecati.
Ontopic - slažem se da je jako pametno što SDP suti o jednoj bezobzirnoj pljački svih nas. Jer, budu li dizali prašinu više će naroda doznati. Ovako - tišu...
Ridjobrki

#34594 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

-LIBERO- wrote:Kriminal nacelnika iz reda SDP-a, a ni Efendicev, niti branim niti je dio mog osvrta.

Ti ne moras gledati u istoj razini. A meni je identicno, al na drugi nacin, uskogrudno i ograniceno k'o balkon, sta god se, i ko god se, po odredjenim kategorijama polnim-nacionalnim-vjerskim politicki organizuje.

Zato mi je, k'o sto i rekoh vec, totalno karikaturno kad mi on nesto vazi o toj temi.
Jašta je neg' ograničeno ali ograničeno je u onolikoj mjeri u kojoj su ograničeni i ljudi na Globusu. Očekivati bilo šta drugo je krajnji idealizam.

On topic: Lipovača u inteviewu TV USK izjavio da su demonstranti imali namjeru da mu zapale kuću, siluju ženu i ubiju djecu. To nisu bili građani USK nego su dolazili iz Villacha i Klagenfurta a sve je koordinirano od strane ljudi koji su došli sa dva auta registrirana u Novom Gradu.

Šta reći na ovo?
weredsf

#34595 Re: SDP

Post by weredsf »

Ovo samo govori koliko zapravo ljude zanima konkretan kriminal i ljudi koji se tim bave, naravno u slucaju da nije iz SDA.
Ovdje imamo sve jasno, sve aktere, datume, iznos novca ali to nije interesantno niti to nekoga zanima, ajmo da mi pricamo o tome odakle je nacelnik, kako izgleda jer gradjanstvo se najbolje ogleda kroz malogradjanstvo...
Marginalac koji glorificira Nasu Stranku i pedju Kojovica ce nekome nesto reci i zamjeriti...
The BEN10

#34596 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Ridjobrki wrote:On topic: Lipovača u inteviewu TV USK izjavio da su demonstranti imali namjeru da mu zapale kuću, siluju ženu i ubiju djecu. To nisu bili građani USK nego su dolazili iz Villacha i Klagenfurta a sve je koordinirano od strane ljudi koji su došli sa dva auta registrirana u Novom Gradu.

Šta reći na ovo?
Ko li Hamdibega sjetuje... :D
StupskaBitanga

#34597 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Kriminal SDA ili SDP ili SBiH je u suštini kriminal
Svi znamo, svi govore a ništa se ne dešava
A dešavaju se marginalne stvari
Recimo i laiku je jasno da je Lijanović prebacivao imovinu iz firme na firmu jer čisto ono kad odeš u bilo koji TC vidjećeš da je na Lijanović proizvodima neka navedena druga pravna osoba
Lijanovići su jednostavno vezivno tkivo i SDA i SDP i niko od njih ga neće tako lako pustiti niz vodu jer su svi interesno povezani. Prosto zar ne?
Koliko god mi ispoljavali da nam se neko iz SDA ili SDP ne sviđa svi su oni u par grama isti zavisi kakvo ko ima pakovanje.
U globalu komplet politička scena i dužnosnici su od zla oca i gore majke i u pitanju su isključivo pojedinci u pojedinim partijama koji nešto rade i ističu se iz žabokrečine.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#34598 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

weredsf wrote:
Neka, neka...nacelnik i stranka te prate, i imaju ozbiljne planove za tebe
Neko ti mora reci da lazes...
Sem toga nije tema Efendic nego kriminal covjeka za kojeg si i sam dao glas vjerovatno, da ironije bude veca u talu sa covjekom kojeg mrzis iz dna duse, dvostuki zajeb, zar ne :D
Mali SDA bojovnik se uzjapurio :D

Zamisli, niti branim kriminal, niti sam glasao za SDP i cijela ta prica me ne dotice. Nisam licno upetljan u bilo koju politicku pricu i tal, sto ocito se za tebe ne moze bas reci, jer skaces za oci, na raznim temama i Pdf.ko god spomene ljubljenog ti Efendica.
weredsf wrote: Marginalac koji glorificira Nasu Stranku i pedju Kojovica ce nekome nesto reci i zamjeriti...
Neko ti drma kavez? Aha, nije to, dira ti Nacelnika. :mrgreen:

Ridjobrki wrote:On topic: Lipovača u inteviewu TV USK izjavio da su demonstranti imali namjeru da mu zapale kuću, siluju ženu i ubiju djecu. To nisu bili građani USK nego su dolazili iz Villacha i Klagenfurta a sve je koordinirano od strane ljudi koji su došli sa dva auta registrirana u Novom Gradu.

Šta reći na ovo?
Da l' je moguce da je to izjavio? Zapravo hebes izjavu, da l' je moguce da vjeruje u to?
:mrgreen:
Mini, intelektualni i diktatorski, klon Milorada Dodika. Debil.
wolf07

#34599 Re: SDP

Post by wolf07 »

Od svega je najbezveznije na temi "SDP" raspravljati o nekom nacelniku opcine koji je iz SDA! I pri tome je glavni argument u toj nepotrebnoj raspravi to da je on seljak na trecu!

SDP suti oko ovog milioncica! Nista cudno, sutio je i kad se pomenuti SDP-jugend kadar ocitovao po pitanju vaznosti "partija vs. drzava", zasto je ovo sad cudno!

Sve ja mogu razumjeti kad je rijec o SDP-u, jedino sto ne kontam je ta ksenofobicna i otrcana prica o onima koji su sljegli odnekud, papcima, levatima, seljacima, paorima, drvosjecama.... ima jos mali milion sinonima. To pokazuje kolika je frustracija u pitanju. I sto je najzanimljivije, u SA takav odnos imaju prema ovima iz ZE i TZ npr. U ZE i TZ SDP kadrovi ispoljavaju identicnu dozu netrpeljivosti prema ljudima iz Kladnja, Zavidovica, Kalesije, Tesnja. U tim gradovima SDP-ovci sebe vide kao neku ober-elitu i ove nabrojane epitete vezu za izbjeglice koje su se tu skrasile i za stanovnistvo okolnih sela i naselja. Uglavnom, kako god okrenes SDP clanstvo sebe vidi kao zrtvu neke nize sorte koja je svojom brojnoscu preplavila SDP nebo. Pri tome se vrlo rado zaboravlja da je 99% nasih najboljih umjetnika upravo iz tih seljackih iliti papanskih sredina. Sarajevo kad bi naglavacke okrenuo neces iz njega istresti 3-4 vrijedna i priznata umjetnika ali zato ovih kojima je kriv neko drugi za neuspjeh u zivotu ima na pretek.
The BEN10

#34600 Re: SDP

Post by The BEN10 »

-LIBERO- wrote:
weredsf wrote: Marginalac koji glorificira Nasu Stranku i pedju Kojovica ce nekome nesto reci i zamjeriti...
Neko ti drma kavez? Aha, nije to, dira ti Nacelnika.
:roll:
Moderator pogubio konce u diskusiji i počeo vrijeđati...
wolf07 wrote:Od svega je najbezveznije na temi "SDP" raspravljati o nekom nacelniku opcine koji je iz SDA! I pri tome je glavni argument u toj nepotrebnoj raspravi to da je on seljak na trecu!
SDP suti oko ovog milioncica! Nista cudno, sutio je i kad se pomenuti SDP-jugend kadar ocitovao po pitanju vaznosti "partija vs. drzava", zasto je ovo sad cudno!
Sve ja mogu razumjeti kad je rijec o SDP-u, jedino sto ne kontam je ta ksenofobicna i otrcana prica o onima koji su sljegli odnekud, papcima, levatima, seljacima, paorima, drvosjecama.... ima jos mali milion sinonima. To pokazuje kolika je frustracija u pitanju..
A tu priču fura upravo moderator. I još vrijeđa ljude. Aferim.
Post Reply