Imam ja 10 prijedloga zasnovanih na zakonu i pravilima diplomatije, ali u ovoj državi vlast čine oni koji su juče prekršili odluku Ustavnog suda. Čak nisam siguran da je Zvizdićev tvit bio uzrok poziva hrvatskog ambasadora u Zagreb nego više pritisak njihove javnosti na Plenkovića. Vidim da je i Džaferović se oglasio vezano za hrvatskog ambasadora, ali šta ćemo i dalje sa neustavnim obilježavanjem 9. januara.Henry Chinaski wrote:Čuj, kakva korist?vatrogasac wrote:Kakva korist u BH od bilo kakve reakcije kada je ovdje prekršena odluka Ustavnog suda? Kakve sada možemo očekivati posljedice ili sankcije što se to teferičilo? Jedino što Bošnjaci imaju jasnu spoznaju da se ništa nije promijenilo od sličnih sjedeljki u Karađorđevu iz vremena Tuđmana i Miloševića. Ove slike su u svrhu poruke svojim narodima šta njihovo rukovodstvo smjera, a Bošnjacima guranje prsta u oko. Oni imaju problem sa priznavanjem da su peta kolona ove države jer kad bi to priznali, bio bi masovni psihološki slom.Henry Chinaski wrote:Iako ne bi trebalo da me šokira, ni meni nije jasna ovako mlohava reakcija na gostovanje HDZ-a na proslavi.
SDA razumijem jer im je to interesni partner pa ne žele da se puno zamjeraju ali nisu se ni ostali potrudili da prime na volej ovakav zicer od čiriličara.
treba pokrenuti diplomatsku kontraofanzivu na HDZ napad širom svijeta oko Komšića. Nije toliko ni važno što mi ovdje ne možemo ispoštovati svoje zakone koliko je važno da imamo međunarodnu podršku za dobru stvar. Ne znam šta je tvoj prijedlog? Praviti se lud na ovaj autogol HDZ-a?
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- vatrogasac
#34576 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- vatrogasac
#34577 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Oni su se zdušno 4 godine trudili da ostvare ciljeve sa salveta, ali ih je iznenadio vrlo jak faktor. Možda čak i nas same uzimajući u obzir kako smo slične situacije dočekivali unazad 100 godina.muha_sa wrote:sad sjedite i fino razmislite sa kakvim smo mi do zuba naoružanim dušmanima imali posla od 92. do 95.
dobro smo prošli
-
ernestalic
#34578 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ova SaraFina iskače kao iz paštete. Jedna od većih glupača na forumu! Ne znam je lično, ali mi nešto govori da je ružna. Da je lijepa, ne bi visila na političkim temama. Inače, meni smeta glupavost jednog dijela komentatora aktualnih zbivanja. Morate shvatiti da je politika umijeće mogućeg, a rat je nastavak politike drugim sredstvima. Vi bi ovo, vi bi ono. Vi bi sve tipkajući, a stvarnost je nešto drugo. Ukoliko izgubimo jaku podršku SAD i MZ, mi smo popušili. Najsmješniji su ovi što prijete upotrebom sile. A ja nigdje ne vidim tu silu.
- Point.
#34579 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šta si izgubio živce i vrijeđaš ovako curu? Ispleskala te argumentima pa se malo pogubio a?ernestalic wrote:Ova SaraFina iskače kao iz paštete. Jedna od većih glupača na forumu! Ne znam je lično, ali mi nešto govori da je ružna. Da je lijepa, ne bi visila na političkim temama. Inače, meni smeta glupavost jednog dijela komentatora aktualnih zbivanja. Morate shvatiti da je politika umijeće mogućeg, a rat je nastavak politike drugim sredstvima. Vi bi ovo, vi bi ono. Vi bi sve tipkajući, a stvarnost je nešto drugo. Ukoliko izgubimo jaku podršku SAD i MZ, mi smo popušili. Najsmješniji su ovi što prijete upotrebom sile. A ja nigdje ne vidim tu silu.
-
mishic
#34580 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zločini Lisice u Hrvatskoj su dokumentovani, suđeno mu je i presuđen je. Bez obzira što ta presuda nije bila provedena ostalo je zabilježeno ko je i šta je on bio.
Ali za još teže zločine koje je počinio u BiH nikada ga niko i ne spominje.
Pored komandne uloge i svega onoga što je tadašnja tzv.JNA pod njegovom komandom činila on je lično kao komandant premlaćivao zarobljene rezervne policajce koji su obezbijeđivali Relej na Vlašiću.
Lisica je lično nabijao pištolj u usta mladićima od dvadesetak godina, izbijao im zube, prebijao ih različitim predmetima, ispitivao, prijetio, maltretirao i iznad svega nije dopuštao da se ranjeni zbrinu nego je naredio da se puste da iskrvare i umiru u najtežim mukama. Neki od tada zarobljenih mladića kasnije su razmijenjeni i još su živi ali njih nikada niko i ne pita šta se to tada događalo na Vlašiću.
RTV BiH koja je koristila taj Relej i njihov uposlenik Zenuni koji je tada takođe ubijen jedno vrijeme su pominjali samo njegovu pogibiju.
I zamislite sada, otet Relej, pobijeni ljudi, mučeni prebijani i razmijenjivani oni koji su ga službeno štitili, a nakon svega o tom događaju direktno vezanom za najmočniji tadašnji medij u BiH javnost skoro ništa ne zna. O sudu i suđenju da i ne govorimo.
Novinari, ratni reporteri, bivši uposlenici RTV BiH gdje ste? Šta radite? Sjeća li se ko od vas rahmetli Zenunija? Jeli ikada iko dokumentovao šta se tada događalo na Vlašiću? Zna li BiH javnost kakva je uloga tadašnjeg pukovnika JNA Slavka Lisice u tim događajima?!! To je vezano za vas, medije.
Šta tek da se očekuje sa dokumentovanjem događaja koji su se odvijali daleko od vas i vaših kamera.
Sramota!
Ali za još teže zločine koje je počinio u BiH nikada ga niko i ne spominje.
Pored komandne uloge i svega onoga što je tadašnja tzv.JNA pod njegovom komandom činila on je lično kao komandant premlaćivao zarobljene rezervne policajce koji su obezbijeđivali Relej na Vlašiću.
Lisica je lično nabijao pištolj u usta mladićima od dvadesetak godina, izbijao im zube, prebijao ih različitim predmetima, ispitivao, prijetio, maltretirao i iznad svega nije dopuštao da se ranjeni zbrinu nego je naredio da se puste da iskrvare i umiru u najtežim mukama. Neki od tada zarobljenih mladića kasnije su razmijenjeni i još su živi ali njih nikada niko i ne pita šta se to tada događalo na Vlašiću.
RTV BiH koja je koristila taj Relej i njihov uposlenik Zenuni koji je tada takođe ubijen jedno vrijeme su pominjali samo njegovu pogibiju.
I zamislite sada, otet Relej, pobijeni ljudi, mučeni prebijani i razmijenjivani oni koji su ga službeno štitili, a nakon svega o tom događaju direktno vezanom za najmočniji tadašnji medij u BiH javnost skoro ništa ne zna. O sudu i suđenju da i ne govorimo.
Novinari, ratni reporteri, bivši uposlenici RTV BiH gdje ste? Šta radite? Sjeća li se ko od vas rahmetli Zenunija? Jeli ikada iko dokumentovao šta se tada događalo na Vlašiću? Zna li BiH javnost kakva je uloga tadašnjeg pukovnika JNA Slavka Lisice u tim događajima?!! To je vezano za vas, medije.
Šta tek da se očekuje sa dokumentovanjem događaja koji su se odvijali daleko od vas i vaših kamera.
Sramota!
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#34581 KDI
Hehe... Meni ovo što nam rade ništa čudno nije nakon Knjige Dnevnih Izvještaja i fiskalizacije.
Gledam ja u "knjigu" KDI i kontam "Potpiso sam d.o.o. i da moram poštivati pravila." Jesam, ali nisam znao da će me praviti budalom nakon desetak godina tehnokrate/crni rukavi ili kako već ovi što im je jedini smisao Države da njima služimo.
Hej! KDI ima 13 listova.
- prvi list: godina, naziv poslovnog subjekta, adresa, PDV broj, porezni ID broj, fiskalni broj.
- druga strana: naziv poslovnog subjekta, adresa, PDV broj, porezni ID broj, fiskalni broj, mjesec, godina
pa onda kolone te strane:
- redni broj
, datum, broj dnevnog izvještaja, posljednji broj fiskalnog računa, posljednji broj reklamiranog, broj izdatih faktura
(ovdje su inspektori neki znali tražiti i kopije izdatih faktura da ih imam u "fišeku" KDI gdje su fiskalni dnevni izvještaji, oko hiljadu faktura godišnje
)
- treća strana: naziv poslovnog subjekta, adresa, PDV broj, porezni ID broj, fiskalni broj, mjesec, godina
- redni broj
, datum, broj dnevnog izvještaja, posljednji broj fiskalnog računa, posljednji broj reklamiranog, broj izdatih faktura
(ovdje su inspektori neki znali tražiti i kopije izdatih faktura da ih imam u "fišeku" KDI gdje su fiskalni dnevni izvještaji, oko hiljadu faktura godišnje
)
- i tako 12 strana
Onda se nađeš u situaciji da svako jutro, 365 dana u godini, puniš kolone ovje knjige i kontaš "Koja budala ovo dade na usvajanje i koje budale to usvojiše?".
Eeee i tako prođe desetak godina punjenja knjige KDI i sve oni budale. a ja pametan
*Dodolev "digitron" Fiskalni printer/štampač/kasa iz Bugarske, koji sam platio zajedno sa svim troškovima fiskalizacije =1.260,00 KM, priča je za sebe pored HP laserskog printere HP LJ 1200 koji je u to vrijeme koštao oko =600 KM. A to je "tek" peta promjena štampača računa od 1998. koju sam moro samostalno platit
+ promjene naziva ulica usvajanih na vijećima opštinskim pet puta... 
Gledam ja u "knjigu" KDI i kontam "Potpiso sam d.o.o. i da moram poštivati pravila." Jesam, ali nisam znao da će me praviti budalom nakon desetak godina tehnokrate/crni rukavi ili kako već ovi što im je jedini smisao Države da njima služimo.
Hej! KDI ima 13 listova.
- prvi list: godina, naziv poslovnog subjekta, adresa, PDV broj, porezni ID broj, fiskalni broj.
- druga strana: naziv poslovnog subjekta, adresa, PDV broj, porezni ID broj, fiskalni broj, mjesec, godina
- redni broj
- treća strana: naziv poslovnog subjekta, adresa, PDV broj, porezni ID broj, fiskalni broj, mjesec, godina
- redni broj
- i tako 12 strana
Onda se nađeš u situaciji da svako jutro, 365 dana u godini, puniš kolone ovje knjige i kontaš "Koja budala ovo dade na usvajanje i koje budale to usvojiše?".
Eeee i tako prođe desetak godina punjenja knjige KDI i sve oni budale. a ja pametan
*Dodolev "digitron" Fiskalni printer/štampač/kasa iz Bugarske, koji sam platio zajedno sa svim troškovima fiskalizacije =1.260,00 KM, priča je za sebe pored HP laserskog printere HP LJ 1200 koji je u to vrijeme koštao oko =600 KM. A to je "tek" peta promjena štampača računa od 1998. koju sam moro samostalno platit
Last edited by Hame_ on 10/01/2019 18:25, edited 4 times in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#34582 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eno Kristo brani sefa. Opet su zli Bosnjaci krivi...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#34583 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
sa iznimkom jednog ili dva medija, novinari i jesu najveca bruka ove zemlje. Poltroni politicara i njihove odane poslusne pudlice, spinuju sta treba a po interesu gazde, skrivaju sta treba, dramatiziraju kad treba (tuca boraca primjer), pogani, nekarakterni, neprofesionalni. Gori od politicara.mishic wrote: Novinari, ratni reporteri, bivši uposlenici RTV BiH gdje ste? Šta radite? Sjeća li se ko od vas rahmetli Zenunija? Jeli ikada iko dokumentovao šta se tada događalo na Vlašiću? Zna li BiH javnost kakva je uloga tadašnjeg pukovnika JNA Slavka Lisice u tim događajima?!! To je vezano za vas, medije.
Sramota!
- video
- BHCluster
#34585 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta kaze Covic? "Druze kapetane ja sam samo lizao!"
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#34586 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
vodimo gangbang a ne sex
- SaraFina
#34587 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Njega su g*** .BHCluster wrote:Sta kaze Covic? "Druze kapetane ja sam samo lizao!"
Braćoo Bošnjaci.... pred izbore
Samo se treba sjetiti ljigavca i njegovih ljihavštinja
-
megaman4
#34588 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zaboravio Covic da ga niko vise ne ferma ni 1%. Vise nije ni u predsjednistvu, i kako stvari stoje, Komsic ce ubjedljivo pobijediti 2022, zbog ovakvog HDZ i Covica, ako dotad isti ne pobjegne iz zemlje?pici wrote:
vodimo gangbang a ne sex
Njegova politicka karijera se blizi kraju, i slobodno moze pakovati kofere za Rusiju, posto je njihov igrac.
Ovo njegovo saopstenje je obicno licemjerstvo, sa kojim nanosi velike stete svom narodu. Ovo nece prestati, sve dok se ovaj djukac ne skine sa politicke scene, a HDZ kao SDS ocisti od licemjera i mrzitelja BiH.
- pici
#34589 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

raHat patnja BiH dok mora il se drina ne popije... zivjeli

- SaraFina
#34590 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
“Nacionalni Dan RS” je zabranjen Sudom, a prisustvovali su mu premijerka Srbije i, ne mogu vjerovati, Dragan Čović, lider HDZ BiH. Da li on zaboravlja šta se desilo hrvatskom stanovništvu i Bošnjacima u tadašnjoj “tzv. RS”. Kako se osjećaju Hrvati? Stid me zbog njega“, napisala je Pack na zvaničnom Twitter profilu.
- Point.
#34591 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jebo sve svoje ljigavo i licemjerno, pa još opravdava. Kakav čutuk.
- pici
#34592 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
dobro sve majorizacija, legitimni, pokusaj BiH, hamali eurpskijeH vrijednosti itd itd a de sHa bi sa onijem ratnim zlocincom sHo granatira sibenik... omaklo se... selamHrvatska demokratska stranka (HDZ) BiH smatra kako je "spin propaganda koja je uslijedila nakon jučerašnje nazočnosti hrvatskih predstavnika vlasti u povodu obilježavanja Dana Republike Srpske, očigledan primjer svega što je politička i medijska elita sa sjedištem u Sarajevu danas postala".
"Nazočnost hrvatskih predstavnika vlasti svečanoj akademiji dosegla je vrhunac i postala sredstvo obračuna s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, osobito legitimnim hrvatskim predstavnikom i predsjednikom Draganom Čovićem.
Svjesni političkog licemjerstva, ali i današnje realnosti naše zemlje želimo ukazati da nitko, tko imalo razumije stvarno unutarnje stanje u BiH, neće nasjesti na ovakav pokušaj podvale i obračuna s hrvatskim narodom na ovim prostorima", navodi HDZ BiH u priopćenju za javnost.
Napominju kako se isti akteri pozivaju na Ustav BiH, isti onaj koji svakodnevno neumoljivo krše, osobito kada nekome treba nešto nametnuti.
"Pokušaj izgradnje europske BiH jedino je moguć na principima jednakopravnosti i uzajamne tolerancije, na čemu se izgleda jedno istinski zalažu dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora", navodi se u priopćenju.
- Mali_Vuk
#34593 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I onda se ista ekipa serbez i čista obraza 18. novembra pokupi i pridruži koloni sjećanja na žrtvu Vukovara
E ne znam da ima eklatantanijeg primjera one narodne o dvije stolice istovremeno.
E ne znam da ima eklatantanijeg primjera one narodne o dvije stolice istovremeno.
- Mali_Vuk
#34594 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I još Plenki kao pozvao svog ambasadora na razgovor
Onako čovjek otišao da malo proslavi, na svoju ruku.
Onako čovjek otišao da malo proslavi, na svoju ruku.
- pici
#34595 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nadam se da ce prdCenik uzvratiti na obljetnicu oluje u prvom saffu sa legitimnim...Prijatelj na neustavnoj žurci
Prisustvo lidera HDZ BiH Dragana Čovića na svečanoj akademiji povodom proslave Dana Republike Srpske, malo koga je iznenadilo. Ipak, mnogi su zaprepašćeni time što je u Banjaluci bio i ambasador Hrvatske
https://www.dw.com/sr/prijatelj-na-neus ... a-47020006
-
asker
#34596 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Boga mi oprase Cirilicara posteno na RTLu, sve sa izjavama celnih ljudi Hrvatske.
Kako ce to objasnit u HDZeistanu, velikobosnjacka propaganda???
- tandmand
#34597 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ovi pukli skroz
dnevnik.ba
PIŠE: GLORIA LUJANOVIĆ
Stazićeva, Baukova i Kosoričina Hrvatska nije dobro došla u Herceg -Bosnu
...
Hrvatsko rukovodstvo u BiH, dakle, nema suradnje sa SDS-om, nego sa SNSD-om Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH koji je jedina osoba u Predsjedništvu BiH koja može štiti interese hrvatskog naroda u BiH jer su SDA Bakira Izetbegovića i lažne lijeve bošnjačke stranke po treći put Hrvatima nametnule Željka Komšića koji nema legitimitet Hrvata u BiH. Milorad Dodik, tako, štiti interese RS-a, Srba u BiH, Srbije, Hrvata u BiH, ali i Republike Hrvatske.
....
Ono što također u ovoj priči (p)ostaje nevjerojatno jesu lijeve stranke u Republici Hrvatskoj i njihovi politički pravci, poput Arsena Bauka, Nenada Stazića, pa i do prvog ešalona najpoznatijih zagrebačkih umirovljenika, Stipe Mesića i Jadranke Kosor. Na Hrvatsku za Nenada Stazića nije izvršena agresija. Hrvatska Vesne Pusić izvršila je agresiju na BiH. Hrvatska Jadranke Kosore srami se Dragana Čovića koji bi u Hrvatskoj Jadranke Kosor, prijateljice Zlatka Lagumdžije i odnedavne zvijezde bošnjačkih medija, trebao biti persona non grata. Hrvatska Stipe Mesića trebala je nastaviti politiku propale Endehazije Ante Pavelića, najveće sramote hrvatske povijesti ikada, a u međuvremenu, podržati i odred El-mudžahid Alije Izetbegovića. Hrvatska Arsena Bauka čestitka HDZ-u BiH Dan Republike Srpske, a u njegovoj Hrvatskoj, nije sigurna je li SDS, kreator RS-a, bacao granate iz Bosanskog Broda na Slavonski brod.
Hrvatska Republika Herceg-Bosna branila je, obranila i stvorila Hrvatsku. Hrvatska Arsena Bauka i svih onih koji nasjedaju na podvale, laži i izmišljotine političkog Sarajeva, istih onih koji svakodnevno na sve moguće i nemoguće načine žele Hrvate pretvoriti u malo veću folklornu skupinu u BiH, nije Hrvatska koja je dobrodošla u onom što se tako, nerado, zove Hrvatska Republika Herceg - Bosna, od Save dolinom Usore i Lašve do Neuma.
Last edited by tandmand on 10/01/2019 20:04, edited 1 time in total.
- Mali_Vuk
#34598 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BiH nema većeg prijatelja od Hrvatske
P.A.
Nebrojeno puta
P.A.
Nebrojeno puta
- SaraFina
#34599 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eno Krišto trabunja o zločinu u Buhinim kućama. Da opravda prisustvo stožernika i škvadre i pušanje po HR žrtvama.
- horkesh
#34600 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da, upravo.asker wrote:Boga mi oprase Cirilicara posteno na RTLu, sve sa izjavama celnih ljudi Hrvatske.
"Kolika je moć medija a koliko je hrvatski narod u BiH nemoćan u toj borbi pokazalo se i ova dva dana. Od sasvim normalnog, državničkog posjeta, bošnjački su mediji napravili skandal kojim se ponavljam, već dva dana bave mediji u cijeloj regiji a posebice u u Hrvatskoj što me pogotovo žalosti", kazala je Bradara za Dnevnik.ba.
"Pitanje je: što više neće izmisliti, kazati, slagati.Ovo što pojedini mediji u BiH rade više nije za komentiranja. Izmišljanje vijesti i fabriciranje skandala nije incident nego praksa i pravilo, matrica po kojoj sveukupna bošnjačka javnost radi i nastupa prema Hrvatima u BiH, pa tako i Draganu Čoviću jer je predsjednik HNS-a BiH. Nitko za ovo neće odgovarati i neće snositi odgovornost", kazao je Čolak.
Del Vecchio je, naime, boravio isključivo u dvorani Borik, u koju je pristigao kasnije, nakon odlikovanja Slavka Lisice.
Bošnjački mediji objavili su lažnu vijest da su Čović i Del Vecchio boravili na dodjeli odlikovanja, zbog čega je Del Vecchio povučen u Zagreb na konzultacije u MVEP Republike Hrvatske.
I tako dalje. Pola dana su proveli tvrdeći da su "bošnjački mediji" slagali da se Čović slikao s Lisicom te od toga napravili vijest.Bošnjački mediji cijeli dan izmišljaju problem proglašavajući ovaj dan neustavnim iako on to nije.
U tipičnom Dnevnikovom stilu, samo su uradili screenshot naslova i slike, a nisu citirali šta zaista piše u tom tekstu "bošnjačkog medija".Uz brojna izaslanstva danas je u Banja Luci bio i Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, što su bošnjački mediji osobito problematizirali i izmislili vijest kako se Čović fotografirao sa Slavkom Lisicom, osuđenikom za granatiranje Šibenika koji je danas posthumno odlikovan u RS-u. Čoviću su podmetnuli fotografiju s mrtvim Slavkom Lisicom, a on se ustvari fotografirao sa Živkom Radišićem, bivšim članom Predsjedništva BiH.
Ovo ni Šagolj nije mogao smisliti.