JOj, znate kako kolega Franjo, postoje dvije vrste ljudi, oni koji vide drvo a ne vide šumu i oni koji vide šumu a ne vide drveće........ja sebe ubrajam u ovu drugu grupu ljudi........naravno, nikada ne odričući značaj i ove prve grupe ljudi......kluz franjo wrote: Naravno da ne. Ali mislio sam da koristite i druge blagodeti interneta - ima tamo i drugih stvari, ne samo klix i bljesak...
http://www.izbori.ba http://www.skupstina.org/ https://www.cin.ba/ http://www.mostar.ba/
Puno interesantnih informacija.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
palermo
#34576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Prpa.ba
#34577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajde sto su se rezidentni DF-ovci upalili k'o kutnjaci, valja glumiti opozicionare dok se ceka drzavotovorna koalicija sa SDA, HDZ i SNSD.palermo wrote: Ja nekako mislim da bi zaista dobra ideja bila da se osnuje jedna onako progresivna stranka koja bi se mogla zvati, haj recimo, sarajevska stranka.......ona bi okupljala sve progresivne stranke i ljude Sarajeva koji bi na prostoru od čaršije pa sve do Švrakina ( a možda čak i dalje od Švrakina) mogla da djeluje i donosi prosperitet, sreću i blagostanje.
A mi koji živimo u ovim drugim dijelovima države zvane BOsna i Hercegovine ćemo se već nekako snaći. Bez vas.Kao i vi bez nas.
Razumijem i tvoju forumsku melanholiju zbog cinjenice da su se gradjani KS zadeverali Vladom KS a ne Vladom HNK i FBIH, ali zar makar tebi nije ohrabrujuce da ipak imamo na djelu pro-BOSSanski front SDA-DF? Ja pokazem kako fino razmjenjuju glasove cak i u uslovima kada se rade izborne malverzacije, a ti meni opet o sarajevocentricnosti.
I posto vidim da se bombardovanje toponimima nastavlja, molim da se ubuduce korektno izrazavamo povodom sarajevocentricnosti, dakle od Carsije do Hadzica, od Ilijasa do Trnova.
-
Hafis
#34578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Problem Bošnjaka u HNŽ/K je sličan problemu Hrvatu u Federaciji. Hoću reći, teško je tu očekivati zametak nekog pluralizma kakav je primjetan u Sarajevu ili recimo u Tuzli, a samim tim i u federaciji.Prpa.ba wrote:Hajde sto su se rezidentni DF-ovci upalili k'o kutnjaci, valja glumiti opozicionare dok se ceka drzavotovorna koalicija sa SDA, HDZ i SNSD.palermo wrote: Ja nekako mislim da bi zaista dobra ideja bila da se osnuje jedna onako progresivna stranka koja bi se mogla zvati, haj recimo, sarajevska stranka.......ona bi okupljala sve progresivne stranke i ljude Sarajeva koji bi na prostoru od čaršije pa sve do Švrakina ( a možda čak i dalje od Švrakina) mogla da djeluje i donosi prosperitet, sreću i blagostanje.
A mi koji živimo u ovim drugim dijelovima države zvane BOsna i Hercegovine ćemo se već nekako snaći. Bez vas.Kao i vi bez nas.![]()
Razumijem i tvoju forumsku melanholiju zbog cinjenice da su se gradjani KS zadeverali Vladom KS a ne Vladom HNK i FBIH, ali zar makar tebi nije ohrabrujuce da ipak imamo na djelu pro-BOSSanski front SDA-DF? Ja pokazem kako fino razmjenjuju glasove cak i u uslovima kada se rade izborne malverzacije, a ti meni opet o sarajevocentricnosti.![]()
I posto vidim da se bombardovanje toponimima nastavlja, molim da se ubuduce korektno izrazavamo povodom sarajevocentricnosti, dakle od Carsije do Hadzica, od Ilijasa do Trnova.
Pogledaj rezultate bošnjačkih stranaka u zadnjih 20 godina u HNŽ-u: SDP uvijek s 3-4 zastupnika u skupštini, DF jednoga, a Nova stranka standardno nula.
Načekat ćemo se i ja i Palermo još dosta godina.
-
palermo
#34579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Građani Kantona Sarajevo i treba da se zadeveraju vladom Kantona Sarajeva. Oni koji se osjećaju pored toga i građanima Federacije BIH i države BiH bi trebali da se zadeveraju i pitanjima vlade Federacije BiH i države BOsne i Hercegovine.Prpa.ba wrote:
Hajde sto su se rezidentni DF-ovci upalili k'o kutnjaci, valja glumiti opozicionare dok se ceka drzavotovorna koalicija sa SDA, HDZ i SNSD.![]()
Razumijem i tvoju forumsku melanholiju zbog cinjenice da su se gradjani KS zadeverali Vladom KS a ne Vladom HNK i FBIH, ali zar makar tebi nije ohrabrujuce da ipak imamo na djelu pro-BOSSanski front SDA-DF? Ja pokazem kako fino razmjenjuju glasove cak i u uslovima kada se rade izborne malverzacije, a ti meni opet o sarajevocentricnosti.![]()
Al vragu i građani, ali političke partije koje svoj legitimitet crpe (barem deklarativno) sa područja i Federacije BiH i države Bosne i Hercegovine bi trebale da uzmu u obzir i građane van kruga Čaršija Hadžići odnsono Ilijaš-Trnovo (ispoštovao sam tvoj zahtjev za toponime, iako mislim da si otišao malo isuviše u širinu)
- cyprus
#34580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sluša li ko ovu press konferenciju Bakira i Komšića? 
- cvrčak_na_hedonizmu
#34581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mutan Zeljko ko Miljacka, bice ovdje svega
Friendly press
Friendly press
- drug_profi
#34582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mene jedan Željkov prijatelj ubjeđuje da ovaj neće nikad sa SDA.
A meni oduvijek on previše naginje tome.
A meni oduvijek on previše naginje tome.
- tvojkomsija
#34583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Blizu je toga da bude omrazen i kod Hrvata i Bosnjaka. Nadam se da je dovoljno pametan da ne sjebe dosad ucinjeno 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#34584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
odavno se priča da je on omražen, da je alkoholičar, ublehar, neradnik, a on na posljednjim izborima osvoji najviše glasova za predsjednika u federalnoj izbornoj jedinici, a bilo mu je čak deset konkurenata.tvojkomsija wrote:Blizu je toga da bude omrazen i kod Hrvata i Bosnjaka. Nadam se da je dovoljno pametan da ne sjebe dosad ucinjeno
to je čovjek kojem se sve oprašta
- tvojkomsija
#34585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić na RTRS
- cyprus
#34586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maltene samo što nije reko: eto, ja nemam ništa protiv SDA, ali obećo sam Peđi i Nerminu da ćemo zajedno djelovati, pa eto ne bi bilo loše da SDA na zajedničkom sastanku pokuša ubijediti i njih dvojicu, u interesu je države, pajel'... Eto tako je meni zvučao...cvrčak_na_hedonizmu wrote:Mutan Zeljko ko Miljacka, bice ovdje svega
Friendly press
Sve do danas sam mislio da Banksy možda malo pretjeruje, ali sad mi je prilično jasno da je DF ništa drugo nego kukavičje jaje...
- Prpa.ba
#34587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Probudili smo jos jednog forumasa, dobro je, ima nade.cyprus wrote:Maltene samo što nije reko: eto, ja nemam ništa protiv SDA, ali obećo sam Peđi i Nerminu da ćemo zajedno djelovati, pa eto ne bi bilo loše da SDA na zajedničkom sastanku pokuša ubijediti i njih dvojicu, u interesu je države, pajel'... Eto tako je meni zvučao...
Sve do danas sam mislio da Banksy možda malo pretjeruje, ali sad mi je prilično jasno da je DF ništa drugo nego kukavičje jaje...
- madner
#34588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sada vam je valjda jasno i zasto se DF trpi u koaliciji. 
- Prpa.ba
#34589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo ih drzati podalje od resora koji omogucavaju jeftino potpaljivanje nacionalno-vjerskih tema i navodjenje vode na mlin proBOSSanskog bloka. Neka SDA makar potrosi kompletan budzelar na kupovinu i talasanje.madner wrote:Sada vam je valjda jasno i zasto se DF trpi u koaliciji.
- Banksy
#34590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam bila jedina, ali jesam najglasnija, pa opet, vidi...cyprus wrote: Sve do danas sam mislio da Banksy možda malo pretjeruje, ali sad mi je prilično jasno da je DF ništa drugo nego kukavičje jaje...
- video
#34591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jao mate igovanatvojkomsija wrote:Komšić na RTRS
- cvrčak_na_hedonizmu
#34592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zastupn ... /181128088cyprus wrote:Maltene samo što nije reko: eto, ja nemam ništa protiv SDA, ali obećo sam Peđi i Nerminu da ćemo zajedno djelovati, pa eto ne bi bilo loše da SDA na zajedničkom sastanku pokuša ubijediti i njih dvojicu, u interesu je države, pajel'... Eto tako je meni zvučao...cvrčak_na_hedonizmu wrote:Mutan Zeljko ko Miljacka, bice ovdje svega
Friendly press
Ovi samo cekaju, nego sad nemaju dovoljno ruku da nesto urade, fol blok
A Zeljko zna i da sa ovim potezima, ako DF propadne, a hoce ako bude drzao ledja SDA, uvijek moze biti kakav ambasador cisto da se nastavi guzovaca.
Cestitam Banksy, dobar nos/informacije/sta li vec
- MMM1977
#34593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slušam noćas ovog iz DF na federalnoj tv, po njemu nema šanse da idu u bilo kakvu koaliciju gdje će biti HDZ... Valjda to onda podrazumijeva da neće ni sa SDA jer nema nikakve šanse da SDA bude u vlasti bez HDZ.
Samo se nadati da će se moći napraviti vlada bez SDA/HDZ i u narednom periodu razjebati sve njihove šeme, od kladionica, telekoma, tendera, zapošljavanja i sl. Ovo je zadnja šansa za ovo društvo, ako se stvari ne urede kako treba piši propalo.
Znam ja da je Željko egomanijak, da mu je stranka gotovo djl ali on ne smije biti taj koji će spasiti SDA a samim time i HDZ.
Samo se nadati da će se moći napraviti vlada bez SDA/HDZ i u narednom periodu razjebati sve njihove šeme, od kladionica, telekoma, tendera, zapošljavanja i sl. Ovo je zadnja šansa za ovo društvo, ako se stvari ne urede kako treba piši propalo.
Znam ja da je Željko egomanijak, da mu je stranka gotovo djl ali on ne smije biti taj koji će spasiti SDA a samim time i HDZ.
-
ragib
#34594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni nekako djeluje kao da trenutna vecina u skupstini fbih pristala bi i sa hdzom da pravi vladu ali zato ne i sa sda. Zato je doslo do ovog sastanka izmedju sda i df-a gdje su ovi iz df-a to i potvrdili na neki nacin i rekli da nema sanse da dodje do toga.MMM1977 wrote:Slušam noćas ovog iz DF na federalnoj tv, po njemu nema šanse da idu u bilo kakvu koaliciju gdje će biti HDZ... Valjda to onda podrazumijeva da neće ni sa SDA jer nema nikakve šanse da SDA bude u vlasti bez HDZ.
- drug_profi
#34595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kako mislite da se napravi federalna vlast bez HDZ? To nije moguće. Izbacite to iz glave. Ko god bude pravio vlast na visim nivoima HDZ mu je partner. To su rezultati izbora jbg.
-
pemanapemani
#34596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako ne budu imali 2/3 u klubu Hrvata Doma naroda FBiH.drug_profi wrote:kako mislite da se napravi federalna vlast bez HDZ? To nije moguće. Izbacite to iz glave. Ko god bude pravio vlast na visim nivoima HDZ mu je partner. To su rezultati izbora jbg.
To bi bio idealan scenarij. Bez HDZ i SDA, pa nek onda kmeče Nailovoj materi o ugroženosti i majorizaciji Bošnjaka i Hrvata i jebenim legitimnim predstavnicima naroda.
- drug_profi
#34597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja bas ne vidim mogucnost da HDZ ne kontrolise DN. Druga stvar, treba se dobro posavjetovati da li ima podrske EU i USA jer ce uslijediti zestoko koprcanje UZP-ovaca i zelenih i kockastih. Trebace zesci kontraobavjestajni rad.pemanapemani wrote:Ako ne budu imali 2/3 u klubu Hrvata Doma naroda FBiH.drug_profi wrote:kako mislite da se napravi federalna vlast bez HDZ? To nije moguće. Izbacite to iz glave. Ko god bude pravio vlast na visim nivoima HDZ mu je partner. To su rezultati izbora jbg.
To bi bio idealan scenarij. Bez HDZ i SDA, pa nek onda kmeče Nailovoj materi o ugroženosti i majorizaciji Bošnjaka i Hrvata i jebenim legitimnim predstavnicima naroda.
- Capsicum
#34598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
drug_profi wrote:kako mislite da se napravi federalna vlast bez HDZ? To nije moguće. Izbacite to iz glave. Ko god bude pravio vlast na visim nivoima HDZ mu je partner. To su rezultati izbora jbg.

Zavisi od odluke CIK-a o načinu raspodjele mandata u domu naroda. Potrebno je da bude minimalno trećina kluba hrvata koji nisu iz HDZ-a da bi se mogao kandidovati za predjednika/potpredsjednika FBiH Hrvat koji nije HDZ. Ako oba doma Parlamenta ne izglasaju istu listu kandidata, uzet će se u obzir ono što je izglasano u jednom (u ovom slučaju predstavničkom domu).
-
pemanapemani
#34599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zati i kažem, ako ne budu imali 2/3 u klubu Hrvata. Fazon je u ZDK i SBK, odnosno, Hrvatima delegatima za Dom naroda iz tih kantona.drug_profi wrote:Ja bas ne vidim mogucnost da HDZ ne kontrolise DN. Druga stvar, treba se dobro posavjetovati da li ima podrske EU i USA jer ce uslijediti zestoko koprcanje UZP-ovaca i zelenih i kockastih. Trebace zesci kontraobavjestajni rad.pemanapemani wrote:Ako ne budu imali 2/3 u klubu Hrvata Doma naroda FBiH.drug_profi wrote:kako mislite da se napravi federalna vlast bez HDZ? To nije moguće. Izbacite to iz glave. Ko god bude pravio vlast na visim nivoima HDZ mu je partner. To su rezultati izbora jbg.
Treba se posavjetovati sa EU i USA, ali i sam donijeti odluku, jer je ovo naša država. Ako je čisti protektorat, neka dovedu sposobne ljude iz EU i USA i neka vladaju nama.
To žestoko koprcanje kockastih i zelenih me uopće ne zanima. Sjebali su šta su mogli sjebati. Ostalo im još malo, pa bi i to dokrajčili. Što se mene tiče treba ih politički gaziti na svakom koraku.
-
balks
#34600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U kojim kantonima mislite naći tih 6 Hrvata, nebitno po kojem se popisu budu raspoređivali mandati?Capsicum wrote:drug_profi wrote:kako mislite da se napravi federalna vlast bez HDZ? To nije moguće. Izbacite to iz glave. Ko god bude pravio vlast na visim nivoima HDZ mu je partner. To su rezultati izbora jbg.
Zavisi od odluke CIK-a o načinu raspodjele mandata u domu naroda. Potrebno je da bude minimalno trećina kluba hrvata koji nisu iz HDZ-a da bi se mogao kandidovati za predjednika/potpredsjednika FBiH Hrvat koji nije HDZ. Ako oba doma Parlamenta ne izglasaju istu listu kandidata, uzet će se u obzir ono što je izglasano u jednom (u ovom slučaju predstavničkom domu).