Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Hakiz

#34551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

statixx wrote:
I Razumijem Pedju kad kaze daa se boje odgovornosti. To je sasvim opravdano buduci da KS ima ogroman budzet, sindikati imaju svoje zatjeve, komunalna privreda svoje, a glasaci ce sirom da otvore oci. Osim toga imati SDA u opoziciji nije jednostavno. Ljudi drze medije, a u svakom trenutku mogu iscenirati haos pred zgradom skupstine.
Kada ti je nezaobilazan koalicioni partner neko kome je SDA prirodniji saveznik nego ti, moraš biti zabrinut. Konaković se u svakoj sekundi može dogovoriti (vratiti se) sa SDA. I šta onda?
statixx

#34552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Problemi koje sam naveo su realnost, sa ili bez NiP-a.

Odoh na tekmu. :D
Hakiz

#34553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

A_A_AKCIJA wrote:
Hakiz wrote:Dakle, ja sam premijer kantona koji na toj poziciji jer je stranka tako odlučila. Dobijem išaret da je za slijedeći mandat stranka odlučila da me zamijeni.

Onda krećem protiv stranke itd.

Slažem se, logika mi nije jača strana.
Eto, sve i da jeste tako, nađi mi ga koji je otišao na biro poslije premijerske pozicije. Pa tajo Silajdžić nije tu sudbinu doživio i uživa u upravnim i nadzornim odborima i savjetničkim pozicijama, a htio ga narod pojesti zubima. I sad Dino, htio konje vrane, pa napustio stranku, i znao da će poslije kockanja na izborima biti u ovoj poziciji. Vrati se u vrijeme smjene premijera, pa razmisli o svemu i vidjećeš da nema nikakve logike. Lojalnost SDA bi mu se isplatila u milionima i do groba.

Dini je nuđeno svega, samo da se strpi, nije nikakva tajna. Ko da je premijerska pozicija jedina za omastit brke.
Šta ja znam. Vidi Sanadera.
pemanapemani

#34554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Hakiz wrote:
statixx wrote:
I Razumijem Pedju kad kaze daa se boje odgovornosti. To je sasvim opravdano buduci da KS ima ogroman budzet, sindikati imaju svoje zatjeve, komunalna privreda svoje, a glasaci ce sirom da otvore oci. Osim toga imati SDA u opoziciji nije jednostavno. Ljudi drze medije, a u svakom trenutku mogu iscenirati haos pred zgradom skupstine.
Kada ti je nezaobilazan koalicioni partner neko kome je SDA prirodniji saveznik nego ti, moraš biti zabrinut. Konaković se u svakoj sekundi može dogovoriti (vratiti se) sa SDA. I šta onda?
Pa otici u opoziciju i prozivati Konakovica da je SDA kriminalni priljepak. Sta drugo raditi?

Na taj nacin si principjelan i nisi kukavica koja se boji uhvatiti u kostac sa problemima.

Znaci, ukratko, mi pokusali, Dino pokazao da je supak, a mi da nam nije problem rjesavati probleme, ali trenutno nemamo partnere za rjesavanje problema. Ljudi, dajte nam kapacitet da bez supaka radimo posao.

Ne znam zasto se sve predstavlja kao nuklearna fizika. Cuj, sta ce NS ako se Konakovic vrati u SDA. :-)
olimp84

#34555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

pemanapemani wrote:
Hakiz wrote:
statixx wrote:
Pa otici u opoziciju i prozivati Konakovica da je SDA kriminalni priljepak. Sta drugo raditi?

Na taj nacin si principjelan i nisi kukavica koja se boji uhvatiti u kostac sa problemima.

Znaci, ukratko, mi pokusali, Dino pokazao da je supak, a mi da nam nije problem rjesavati probleme, ali trenutno nemamo partnere za rjesavanje problema. Ljudi, dajte nam kapacitet da bez supaka radimo posao.

Ne znam zasto se sve predstavlja kao nuklearna fizika. Cuj, sta ce NS ako se Konakovic vrati u SDA. :-)

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kmirsad

#34556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pemanapemani wrote:
Hakiz wrote:
statixx wrote:

:lol: :thumbup:
Mis mekinjas

#34557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Mis mekinjas »

kmirsad wrote:Da... dođe i Pedja i kaže da hoče u vlast ... s onima koji izglasaju Zakon o ispitivanju porijekla imovine imenovanih dužnosnika.
ne znam koji puta ovo ponavljam... isto kao da niko ne vidi...
Vidim ja, vidim ja. Podrzavam. Ali taj zadnji zakon iz sFRJ, pa svakom politicaru sad ce trebati 30 godina da smisle kako ce s tim. Koliko unazad ce provjeravati imovinu, hoce biti zastare provjere, nedokazano s koliko oporezovati.

Ma kurac vise, oporezovati 80% nesrazmjer imovine i prihoda.
Jooooj da je meni na vlast sto bi ja sve s reda oporezivala. Ko ne ide glasati 45% od bruto place mjesecno. Do sljedecih izbora. Svi na prosjacki stap. :mrgreen:
Dok narod po dzepu ne opalis nikad se nece opametiti. :mrgreen:
kmirsad

#34558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Mis mekinjas wrote:
kmirsad wrote:Da... dođe i Pedja i kaže da hoče u vlast ... s onima koji izglasaju Zakon o ispitivanju porijekla imovine imenovanih dužnosnika.
ne znam koji puta ovo ponavljam... isto kao da niko ne vidi...
Vidim ja, vidim ja. Podrzavam. Ali taj zadnji zakon iz sFRJ, pa svakom politicaru sad ce trebati 30 godina da smisle kako ce s tim. Koliko unazad ce provjeravati imovinu, hoce biti zastare provjere, nedokazano s koliko oporezovati.

Ma kurac vise, oporezovati 80% nesrazmjer imovine i prihoda.
Jooooj da je meni na vlast sto bi ja sve s reda oporezivala. Ko ne ide glasati 45% od bruto place mjesecno. Do sljedecih izbora. Svi na prosjacki stap. :mrgreen:
Dok narod po dzepu ne opalis nikad se nece opametiti. :mrgreen:
:lol: Ako ne po đepu. onda po jajima... :lol: :lol: :lol: Samo nek se ne guraju Danice... neka fino i kulturno, stanu u red...cigara, sendvić. termos boca, čaj s rumom... ma svi će kamilci doći ma kanal, da budu s dva kamena opaljeni po jajima... :shock: :lol: ... i naravno... postavio bih "jaranima" odmah i drugi uslov... sankcionisanje ne izlaska na izbore... 300 km/kom izbora... bar da skoče cijene glasova na berzi glasova... idu lokalni, treba na vrijeme istjerati glasače iz kuče... :-D
high_volume

#34559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Koje su odluke Predsjedništva Naše Stranke sa sastanka u ponedjeljak naveče?
kmirsad

#34560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

high_volume wrote:Koje su odluke Predsjedništva Naše Stranke sa sastanka u ponedjeljak naveče?
Ko će ga znati... znaš da oni nikada ne iznose u javnost šta se i o čemu raspravlja na sjednicama.
A siguran sam da je bilo varnica.
high_volume

#34561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

kmirsad wrote:
high_volume wrote:Koje su odluke Predsjedništva Naše Stranke sa sastanka u ponedjeljak naveče?
Ko će ga znati... znaš da oni nikada ne iznose u javnost šta se i o čemu raspravlja na sjednicama.
Pa ne znam. Nemam ja neku konekciju sa NS, mi smo u kući tradicionalno SDP. Samo je meni NS zanimljiva zbog te njihove egzotike i političke čistoće,
MK81

#34562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

high_volume wrote:
kmirsad wrote:
Pa ne znam. Nemam ja neku konekciju sa NS, mi smo u kući tradicionalno SDP. Samo je meni NS zanimljiva zbog te njihove egzotike i političke čistoće,
I na ovom forumu je dosta pričano vezano za SDP. Činjenica je da oni više nemaju ništa od socijaldemokratije u sebi, jer da imaju javno bi podržavali ključne ideje iste. Sve više me podsjećaju na nekoga ko se isključivo bori za stolicu što je greška jer imaju ideju iza sebe i dosta lojalnih glasača. Kadrovanje ih "ubi".
A u suštini bi trebali biti predvodnici građanske opcije s obzirom na infrastrukturu i tradiciju.
Kikibombona

#34563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

statixx wrote:Dzaba pricati, opozicija, narocito ljevica, uvijek u nekim oblacima. Ja sam vec pisao da ne federalnom nivou je stavljeno 1 mlrd za izgradnju autoputeva, a ide i kredit EBRD-a za vodosnabdijevanje. SDA to nece prokockati, samo moraju izaci nakraj sa HDZ-om, to ce biti tezak posao.

I cije glasova ce pokupiti NS? Ako se uruse DF i SDP, to je opet 10-ak mandata za NS, sto znaci da moraju traziti koalicionog partnera u strankama desnog centra, a boljeg od Kifle nazalost tesko ce naci.

:thumbup: :thumbup:

NS mora preuzeti odgovornost i uci u vlast, makar na kantonalnom nivou.

Bilo bi dobro i na federalnom, ako je ikako moguce. Kao sto kazes, tu je novac za velike javne radove i ko bude na vlasti pokupit ce simpatije mutavog naroda. Ako bude SDA, eto ih za cetiri godine jaci nego ikada. :D

Problem je HDZ. Sa njima ce biti tesko. Tu je SDA apsolutni favorit jer znaju pregovarati sa njima, sve staviti na stol i trgovati. Jbg...

Nasa stranka mora uci u vlast gdje je moguce. Konacno je doslo vrijeme. Moraju uraditi nesto konkretno. Od Konakovica manje zlo sa desne strane ne mogu imati.
MK81

#34564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Kikibombona wrote:
statixx wrote:Dzaba pricati, opozicija, narocito ljevica, uvijek u nekim oblacima. Ja sam vec pisao da ne federalnom nivou je stavljeno 1 mlrd za izgradnju autoputeva, a ide i kredit EBRD-a za vodosnabdijevanje. SDA to nece prokockati, samo moraju izaci nakraj sa HDZ-om, to ce biti tezak posao.

I cije glasova ce pokupiti NS? Ako se uruse DF i SDP, to je opet 10-ak mandata za NS, sto znaci da moraju traziti koalicionog partnera u strankama desnog centra, a boljeg od Kifle nazalost tesko ce naci.

Bilo bi dobro i na federalnom, ako je ikako moguce. Kao sto kazes, tu je novac za velike javne radove i ko bude na vlasti pokupit ce simpatije mutavog naroda. Ako bude SDA, eto ih za cetiri godine jaci nego ikada. :D

Problem je HDZ. Sa njima ce biti tesko. Tu je SDA apsolutni favorit jer znaju pregovarati sa njima, sve staviti na stol i trgovati. Jbg...

Nasa stranka mora uci u vlast gdje je moguce. Konacno je doslo vrijeme. Moraju uraditi nesto konkretno. Od Konakovica manje zlo sa desne strane ne mogu imati.
Ja bas imam suprotno mišljenje. NS je prvi put u prilici da aktivno učestvuje i pregovara. Sada je najbitnije za daljnji rad kakvu će odluku donijeti. Moje mišljenje je da široka koalicija, koja je neminovna s obzirom na izborni rezultat u KS, će biti sve osim kvalitetna i operativna. isto tako ne treba zaboraviti da u tom slučaju će SDA biti u opoziciji i sve sabotirati. Koliko god ih ne volili oni imaju tu mašinu i iskustvo iza sebe. Također, treba znati da je gro bitnih ljudi po administraciji naklonjen SDA, stranci koja ih 25 godina zapošljava i na taj način indirektno kontroliše instituciju. To se najviše ogleda u situaciji kada možeš imati ministra kakvog god hoćeš ali ako je sekretar ministarstva protiv, kao i dosta rukovodioca sektora sve što probaš biće teško izvodivo.Najbolji primjer u praksi je imenovanje ministra MUP-a KS i cijele te priče 2010. godine. Ovakvu situaciju će SDA u tom slučaju koristiti kao dokaz za nesposobnost a u praksi će kontrolisati igru. Tako će samo još više ojačati jer će postići efekat nekvalitetne vlade i koalicije. Možda je bolje jačati pa u budućnosti imati Vladu sa jednim koalicionim partnerom koja je dosta operativnija. Treba dobro razmisliti jer se dosta može izgubiti dugoročno.
SSemir

#34565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

[..
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:38, edited 1 time in total.
Kikibombona

#34566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

MK81 wrote:Ja bas imam suprotno mišljenje. NS je prvi put u prilici da aktivno učestvuje i pregovara. Sada je najbitnije za daljnji rad kakvu će odluku donijeti. Moje mišljenje je da široka koalicija, koja je neminovna s obzirom na izborni rezultat u KS, će biti sve osim kvalitetna i operativna. isto tako ne treba zaboraviti da u tom slučaju će SDA biti u opoziciji i sve sabotirati. Koliko god ih ne volili oni imaju tu mašinu i iskustvo iza sebe. Također, treba znati da je gro bitnih ljudi po administraciji naklonjen SDA, stranci koja ih 25 godina zapošljava i na taj način indirektno kontroliše instituciju. To se najviše ogleda u situaciji kada možeš imati ministra kakvog god hoćeš ali ako je sekretar ministarstva protiv, kao i dosta rukovodioca sektora sve što probaš biće teško izvodivo.Najbolji primjer u praksi je imenovanje ministra MUP-a KS i cijele te priče 2010. godine. Ovakvu situaciju će SDA u tom slučaju koristiti kao dokaz za nesposobnost a u praksi će kontrolisati igru. Tako će samo još više ojačati jer će postići efekat nekvalitetne vlade i koalicije. Možda je bolje jačati pa u budućnosti imati Vladu sa jednim koalicionim partnerom koja je dosta operativnija. Treba dobro razmisliti jer se dosta može izgubiti dugoročno.
Za cetiri godine ce biti ista situacija.

Za osam godina ista.

Za dvanaest ista.

Pogledaj dvadeset godina unazad.
MK81

#34567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

I Razumijem Pedju kad kaze daa se boje odgovornosti. To je sasvim opravdano buduci da KS ima ogroman budzet, sindikati imaju svoje zatjeve, komunalna privreda svoje, a glasaci ce sirom da otvore oci. Osim toga imati SDA u opoziciji nije jednostavno. Ljudi drze medije, a u svakom trenutku mogu iscenirati haos pred zgradom skupstine.[/quote]

Nasa stranka mora uci u vlast gdje je moguce. Konacno je doslo vrijeme. Moraju uraditi nesto konkretno. Od Konakovica manje zlo sa desne strane ne mogu imati.[/quote]

Ja bas imam suprotno mišljenje. NS je prvi put u prilici da aktivno učestvuje i pregovara. Sada je najbitnije za daljnji rad kakvu će odluku donijeti. Moje mišljenje je da široka koalicija, koja je neminovna s obzirom na izborni rezultat u KS, će biti sve osim kvalitetna i operativna. isto tako ne treba zaboraviti da u tom slučaju će SDA biti u opoziciji i sve sabotirati. Koliko god ih ne volili oni imaju tu mašinu i iskustvo iza sebe. Također, treba znati da je gro bitnih ljudi po administraciji naklonjen SDA, stranci koja ih 25 godina zapošljava i na taj način indirektno kontroliše instituciju. To se najviše ogleda u situaciji kada možeš imati ministra kakvog god hoćeš ali ako je sekretar ministarstva protiv, kao i dosta rukovodioca sektora sve što probaš biće teško izvodivo.Najbolji primjer u praksi je imenovanje ministra MUP-a KS i cijele te priče 2010. godine. Ovakvu situaciju će SDA u tom slučaju koristiti kao dokaz za nesposobnost a u praksi će kontrolisati igru. Tako će samo još više ojačati jer će postići efekat nekvalitetne vlade i koalicije. Možda je bolje jačati pa u budućnosti imati Vladu sa jednim koalicionim partnerom koja je dosta operativnija. Treba dobro razmisliti jer se dosta može izgubiti dugoročno.[/quote]
Pa ako su sada problem radnici u administracijama koje jd sda zaposlio, sta ce se promijeniti ako im das jos 4 godine? Ocekujes da ce sda u naredne 4 godine otpuatati radnike koje su doveli kako bi jaranski pripremili teren novima u 2022 ??
Ako im das jos 4 godine, jos ce vise svojih uhljeba uhljebit i jos ce vise korijene pustit i biti ce jps spremiji jwr ce im 2018 ostati kao opomena da su zamalo mogli izgubiti vecinu u sarajevu...[/quote]

Nije to baš tako. Ja sam najmerno rekao da je većina rukovodnog kadra njihova i to su oni postigli u 25 godina. Međutim ima jako mnogo mlađih ljudi koji im nisu naklonjeni. Čak su protivnici takve politike jer vide kuda vodi. Ti rukovodni se neće promjeniti još narednih 10 godina i na tome treba raditi svaka ozbiljnija stranka upravo iz gore pobrojanih razloga jer teško može nešto promjeniti bez tih ljudi. Ključ je uža koalicija, ili apsolutna pobjeda u tom slučaju se može apsolutno utjecati na rad svih institucija. Ovi SDA kadrovi i kadrovi stranaka koji su 25 godina na vlasti uvijek dobijaju jednu vrstu instrukcija, podršku jer ti koji im daju podršku su i dalje jaki, nisu pobjeđeni.Obećavaju im, unaprijeđuju ih i premještaju čim se vrate na vlast ili tamo gdje su na vlasti i tako pokazuju da su moćni. Činjenica je da SDA sad ode u opoziciju će upravljati sa minimum 50% budžetskih korisnika i javnih preduzeća i institucija. Na taj način kupuju njihovu lojalnost. Treba ih prvo politički pobjediti da bi se mogle provesti sistemske promjene.
MK81

#34568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Kikibombona wrote:
MK81 wrote:Ja bas imam suprotno mišljenje. NS je prvi put u prilici da aktivno učestvuje i pregovara. Sada je najbitnije za daljnji rad kakvu će odluku donijeti. Moje mišljenje je da široka koalicija, koja je neminovna s obzirom na izborni rezultat u KS, će biti sve osim kvalitetna i operativna. isto tako ne treba zaboraviti da u tom slučaju će SDA biti u opoziciji i sve sabotirati. Koliko god ih ne volili oni imaju tu mašinu i iskustvo iza sebe. Također, treba znati da je gro bitnih ljudi po administraciji naklonjen SDA, stranci koja ih 25 godina zapošljava i na taj način indirektno kontroliše instituciju. To se najviše ogleda u situaciji kada možeš imati ministra kakvog god hoćeš ali ako je sekretar ministarstva protiv, kao i dosta rukovodioca sektora sve što probaš biće teško izvodivo.Najbolji primjer u praksi je imenovanje ministra MUP-a KS i cijele te priče 2010. godine. Ovakvu situaciju će SDA u tom slučaju koristiti kao dokaz za nesposobnost a u praksi će kontrolisati igru. Tako će samo još više ojačati jer će postići efekat nekvalitetne vlade i koalicije. Možda je bolje jačati pa u budućnosti imati Vladu sa jednim koalicionim partnerom koja je dosta operativnija. Treba dobro razmisliti jer se dosta može izgubiti dugoročno.
Za cetiri godine ce biti ista situacija.

Za osam godina ista.

Za dvanaest ista.

Pogledaj dvadeset godina unazad.
Neće ja vjerujem da se stvar može promjeniti. Treba raditi na tome, shvatiti kako i zašto oni vladaju toliko godina.
statixx

#34569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Tih par hiljada mladih u administraciji je zanemarljivo. Ovdje govorimo o grasovcima i drugim radnicima komunalnih preduzeca, gdje oni suvereno upravljaju novcem i kupe glasove, zatim policija, borci, plus periferija koja je tradicionalno ideoloski nastrojena.

Ako ne mozes opravdati 5 mandata kako ces 12, to je daleko veca odgovornost. Osim toga, ta potencijalna vlast bila bi u kratkom roku proglasena neokomunistickom i antibosnjackom. Sa Kiflom ne moze bas tako.
MK81

#34570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

statixx wrote:Tih par hiljada mladih u administraciji je zanemarljivo. Ovdje govorimo o grasovcima i drugim radnicima komunalnih preduzeca, gdje oni suvereno upravljaju novcem i kupe glasove, zatim policija, borci, plus periferija koja je tradicionalno ideoloski nastrojena.

Ako ne mozes opravdati 5 mandata kako ces 12, to je daleko veca odgovornost. Osim toga, ta potencijalna vlast bila bi u kratkom roku proglasena neokomunistickom i antibosnjackom. Sa Kiflom ne moze bas tako.
Ja tvrdim suprotno. Gras se rješava kvalitetnim direktorom i upravnim i nadzornim odborom kojem su "odriješene" ruke.
Policija dobrim ministrom i kontrolom političkom nad državnim službenicima koji su top menadžment tamo ( sekretar i sektorski šefovi). Ti mladi u administraciji će izrasti i pretendovati na rukovodna mjesta ne treba dopustiti da već unaprijed ovladaju njima.
Što se tiče periferije, jeste to tako ali po mom mišljenju je ključ u animiranju barem 10% ovih što ne glasaju. Na tome treba raditi konstantno a ne samo 2 mjeseca pred izbore.
cvrčak_na_hedonizmu

#34571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

MK81 wrote:
statixx wrote:Tih par hiljada mladih u administraciji je zanemarljivo. Ovdje govorimo o grasovcima i drugim radnicima komunalnih preduzeca, gdje oni suvereno upravljaju novcem i kupe glasove, zatim policija, borci, plus periferija koja je tradicionalno ideoloski nastrojena.

Ja tvrdim suprotno. Gras se rješava kvalitetnim direktorom i upravnim i nadzornim odborom kojem su "odriješene" ruke.
Policija dobrim ministrom i kontrolom političkom nad državnim službenicima koji su top menadžment tamo ( sekretar i sektorski šefovi). Ti mladi u administraciji će izrasti i pretendovati na rukovodna mjesta ne treba dopustiti da već unaprijed ovladaju njima.
Što se tiče periferije, jeste to tako ali po mom mišljenju je ključ u animiranju barem 10% ovih što ne glasaju. Na tome treba raditi konstantno a ne samo 2 mjeseca pred izbore.
Amimiras 10% da glasa, a ovi pokradu jos 7% i sta si dobio. Nista.

Udjes u vlast, pokusas da promijenis stvari, ako ne ide, izadjes iz vlasti pri cemu cemu nisi izgubio glasove.

Cini se jednostavno, u teoriji
pemanapemani

#34572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

MK81 wrote:

Kontrolisat ćeš mlade koji pretenduju na rukovodeća mjesta i animirati apstinente tako što ćeš ostati u opoziciji i prepustiti SDA još četiri godine vlasti. :-)

Izgleda da kupovina papaka ide teže nego se planiralo.

NS treba pokušati raditi najbolje što može u resorima koje bi dobili ukoliko uđu u vlast. Isto tako, treba čitavo vrijeme reklamirati to što je urađeno u tim resorima.
Njihov dosadašnji sistem je bio da se aktiviraju dva mjeseca prije izbora, a građani su trebali detaljno pratiti politiku da vide šta je NS uradila i da dobro mućnu glavom i skontaju kako to utiče na njihov svakodnevni život. Ovaj broj mandata koji su osvojili je maximum takve politike.

Kada se sve uzme u obzir, posebno iseljavanje, nije mi jasno na čemu pojedinci temelje stav da će NS dosadašnjom politikom sljedeće izbore imati većinu?
kmirsad

#34573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Na trendovima rasta ćestitosti, čistote...NS-a--- zasnovanoj na ponašanju i političkoj platformi NS-a... koja se neče mijenjati---
Na trendovima rasta nepoštenja i prljavštine SDA...zasnovanoj na ponašanju...kriminalu, pljački, korupciji i nepotizmu kod SDA, koja je u stvari njihova politička platforma... koja se neče mijenjati jer su na njoj zasnovani i besmisleni su bez nje...briga za bošnjake i njihovu odbranu od četnika. ustaša i drugih vanjskih i unutarnjih neprijatelja je samo scenografija u kojoj sprovode svoju platformi.
pemanapemani

#34574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

kmirsad wrote:Na trendovima rasta ćestitosti, čistote...NS-a--- zasnovanoj na ponašanju i političkoj platformi NS-a... koja se neče mijenjati---
Na trendovima rasta nepoštenja i prljavštine SDA...zasnovanoj na ponašanju...kriminalu, pljački, korupciji i nepotizmu kod SDA, koja je u stvari njihova politička platforma... koja se neče mijenjati jer su na njoj zasnovani i besmisleni su bez nje...briga za bošnjake i njihovu odbranu od četnika. ustaša i drugih vanjskih i unutarnjih neprijatelja je samo scenografija u kojoj sprovode svoju platformi.
Po tim pretpostavkama NS je trebala rasturiti izbore 2014., na svim nivoima.

Oni koji su ekstremno nezadovoljni vladavinom SDA danas žive u Njemačkoj, a oni koji su totalno nezadovoljni pakuju kofere da poslije 1. januara 2019., postanu građani Njemačke.
Nažalost, za većinu građana BiH čestitost i čistoća nisu primarne, nego im je primarna njihova guzica. NS treba pokazati da može uraditi nešto da zadnjici građana bude bolje i tek onda može očekivati široku podršku.

Čak je i meni kao simpatizeru NS, koji ih je podržavao i glasao za njih od osnivanja, više na vrh glave te čestitosti i čistoće, jer prerasta u sebičnost. Rukovodstvu stranke je dobro. Imaju dobro plaćene poslove, a i dovoljno dugo su u politici da pohvataju nekoliko veza da i njohovim bližnjim bude solidno i oni će nastaviti biti čestiti i čisti i čekati kada će građani to početi cijeniti, te im dati apsolutnu podršku na izborima.
Do tada ćemo gledati kako nam polusvijet rastura društvo i državu, a građani masovno odlaze, ali eto, mi smo čestiti i čisti i pred Bogom i pred ljudima, to nam je najbitnije.
Nemoj samo da tu svoju čestitost i čistoću pokušamo implementirati u stvarnosti, jer je ta stvarnost prljava i ružna, a nama se ne da zajebavati sa čišćenjem, pa makar i malog dijela, a i oduzima vrijeme. Bolje sačekati da se to sve samo isčisti, pa da mi dođemo na čist teren i provedemo čestitost.
Hakiz

#34575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

pemanapemani wrote:
Hakiz wrote:
statixx wrote:

To i ja govorim, ima istorija rasprave prije posta koji si komentarisao.

Tebi i sličnima:

Locked