cuj keškeadda_sa wrote: ja pravila keške..ima par dana kako mi se jelo
kako ga pravis? ja volim sa domacim kravljim maslom, moze i biljnim.
nekada zena napravi sa kuhanom piletinom pa istrga na komadice i bude bas mmm...
Moderator: anex
cuj keškeadda_sa wrote: ja pravila keške..ima par dana kako mi se jelo
bacila ti je frotirnu rukavicu u lice...insomnia78 wrote:Ma nemas ti pojma sta je ‘rana
gerslo i par karabataka u veliku serpu..kuha se bas dugo.. piletina se raspada, kosti same izadju.. i onda tu piletinu istrgas... njami...Maraschino wrote:cuj keškeadda_sa wrote: ja pravila keške..ima par dana kako mi se jelo![]()
kako ga pravis? ja volim sa domacim kravljim maslom, moze i biljnim.
nekada zena napravi sa kuhanom piletinom pa istrga na komadice i bude bas mmm...
pecene ustvari_deCKarD wrote:Pohvale za slatko od sljiva i recelj![]()
Jel ajvar sa przenim paprikama ili kuhane, meni je sa lrzenim puno bolji.
Kupovala sam ga u Merkstoru, Mamas proizvodi. Ukusno je samo baš dosta ljuto. Dobro zvuči ta kombinacija s fetom i orasima, valja mi probati.adda_sa wrote:svastamozda je do hljeba...
ono sto ja bas volim, a ne znam praviti je malidzano - kao ajvar, ali vise patlidzana i nesta zelenih paprika.. to sam otkrila kod raje iz makedonije, oni su to dobijali iz domovine. ne znam kako se kod nas zove.. danima smo samo te tegle jeli..![]()
na tostiran hljeb, sa nesta fete, i sjeckanih oraha odozgo...
Doooobro!moonca wrote:~~~•`•
Joj mi dobili recept lovačke salate (paprike kuhane u paradajzu, sirćetu i ulju) pored ajvara od pecenih i guljenih patlidzana i paprika, ovo mi je najdraza salata. Kad pojedem paprike pojedem onu paradajz vodu sa sircetom..adda_sa wrote:svastamozda je do hljeba...
ono sto ja bas volim, a ne znam praviti je malidzano - kao ajvar, ali vise patlidzana i nesta zelenih paprika.. to sam otkrila kod raje iz makedonije, oni su to dobijali iz domovine. ne znam kako se kod nas zove.. danima smo samo te tegle jeli..![]()
na tostiran hljeb, sa nesta fete, i sjeckanih oraha odozgo...