FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
AmirBaa
#34551 Re: FC Barcelona
Xavi :O :O :O ipak je on klasa jos uvijek

- Saian
#34552 Re: FC Barcelona
sta je iniesti, 3:0, Eibar, osamdeseta minuta i on zuti dobija, cccc
- Charuga
- Globalni moderator
#34553 Re: FC Barcelona
Bilo bi dobro da neko postavi golove, nisam bio kući ... 
- Charuga
- Globalni moderator
#34554 Re: FC Barcelona
Zahvaljujem.
- Butmiran
#34555 Re: FC Barcelona
Šteta što Messi ne dade još jedan. Ovako će morati dva uvaliti onim šupcima da bi oborio rekord. 
Sent from my LG-D405 using Tapatalk
Sent from my LG-D405 using Tapatalk
- Charuga
- Globalni moderator
#34556 Re: FC Barcelona
I bod je dobar ... 
- Zmijuga loma
#34557 Re: FC Barcelona
Messiju pjena krene na usta kad igra na stadionu fašiste Bernabeua. Argentina ovakvog antifašistu nije imala još od Borgesa.
-
omar little
#34558 Re: FC Barcelona
iker mu je zato redovna musterija 
- skenderija04
#34559 Re: FC Barcelona
Prvo Ajax, pa onda Bernabeu. Cilj je veceras ispunjen, bude sta bude u Madridu, Barsa ostaje ispred na tabeli.Ne zaboravite kakvo je ljeto iza nas. 9 novih igraca, juniori na koje niko nije ozbiljno racunao, Suarezova kazna, Xavi i Alves ostaju (nije bilo u planu) Deulofeu ide a Pedro ostaje (planirano je obratno). Strah da se od samog pocetka zaostane je bio veliki i opravdan. Na srecu, nije bilo tako. Barsa dolazi u Madrid kao lider.
Ova Barsa za sada je ekipa koja ne proizvodi velike kolicine kvalitetnog fudbala. Ipak, 20 dobrih minuta zavrse utakmicu. Jos uvijek se gradi ekipa i ne treba biti preostar. Sad se vraca i Suarez, tako da je napad definisan. Sredina je Rakitic. Ostali imaju alternativu . Sad je Xavi ispred Inieste, Mascherano ispred Busquetsa. Odbrana Mathieu i Alba su sigurni a drugi stoper je otvoreno mjesto. Golmani su izgleda dobili uloge Bravo liga, Mats ls i kup. Meni se ne svidja ali ako je tako odluceno nema diskusije. Ostaje ta pozicija desnog beka koja se tretira na jako cudan nacin. Alves je starter ali svi vide da je najtanji dio ekipe. Niti napada niti brani. Vec smo raspravljali o tome. Douglas je politicki transfer. Placen je 3 miliona plus bonusi, a na sudu ce se opravdati 16 miliona. Douglas je navodno preporucen od strane Neymarovog starog. U Neymarovom ugovoru postoji dio koji govori da ce stari naplatiti i kao skaut. Taj dio javno tuzilastvo je osporilo i rekli su da je to lazna klauzula kojom se pravda sakrivena plata. Douglasov transfer je oborio tu tacku optuznice. Veci problem je Montoya. Sta se tamo desava to niko ne zna. Montoya nije zanimljiv medijima a i on je tih i ne dize glas. Ipak, da nema rupa za njega ni na klupi je iznenadjujuce. Prica se da je Luis Enrique zrtvovao Montoyu na insistiranje Brazilskog djela svlacionice koja je stala iza Adriana. Ako je tako, nista od cvrste ruke L.Enriquea. Vidjecemo.
Na kraju, nije lose, ali ja sam ocekivao malo vise sredinom oktobra.
Ova Barsa za sada je ekipa koja ne proizvodi velike kolicine kvalitetnog fudbala. Ipak, 20 dobrih minuta zavrse utakmicu. Jos uvijek se gradi ekipa i ne treba biti preostar. Sad se vraca i Suarez, tako da je napad definisan. Sredina je Rakitic. Ostali imaju alternativu . Sad je Xavi ispred Inieste, Mascherano ispred Busquetsa. Odbrana Mathieu i Alba su sigurni a drugi stoper je otvoreno mjesto. Golmani su izgleda dobili uloge Bravo liga, Mats ls i kup. Meni se ne svidja ali ako je tako odluceno nema diskusije. Ostaje ta pozicija desnog beka koja se tretira na jako cudan nacin. Alves je starter ali svi vide da je najtanji dio ekipe. Niti napada niti brani. Vec smo raspravljali o tome. Douglas je politicki transfer. Placen je 3 miliona plus bonusi, a na sudu ce se opravdati 16 miliona. Douglas je navodno preporucen od strane Neymarovog starog. U Neymarovom ugovoru postoji dio koji govori da ce stari naplatiti i kao skaut. Taj dio javno tuzilastvo je osporilo i rekli su da je to lazna klauzula kojom se pravda sakrivena plata. Douglasov transfer je oborio tu tacku optuznice. Veci problem je Montoya. Sta se tamo desava to niko ne zna. Montoya nije zanimljiv medijima a i on je tih i ne dize glas. Ipak, da nema rupa za njega ni na klupi je iznenadjujuce. Prica se da je Luis Enrique zrtvovao Montoyu na insistiranje Brazilskog djela svlacionice koja je stala iza Adriana. Ako je tako, nista od cvrste ruke L.Enriquea. Vidjecemo.
Na kraju, nije lose, ali ja sam ocekivao malo vise sredinom oktobra.
- Logovan
#34560 Re: FC Barcelona
Jad i bijeda u prvom poluvremenu.
Da nisu u prvim minutama drugog poluvremena zabili vodeći gol, sumnjam da bi pobijedili. Poslije tog gola sve je išlo lakše.
Da nisu u prvim minutama drugog poluvremena zabili vodeći gol, sumnjam da bi pobijedili. Poslije tog gola sve je išlo lakše.
-
faraon_s_krilima
#34561 Re: FC Barcelona
Izgleda da se moramo naviknuti na ova losa prva poluvremena u kojima se umara protivnik. Iz te perspektive i ima smisla da u prvih 11 budu neki koji su mozda za klupe (Roberto, Pedro,..), a da u drugom poluvremenu ima igraca koji mogu uci i napraviti nesto konkretno(Iniesta, Munir i Sandro-sinoc).
I za mene je trenutno Xavi ispred Inieste. Draze mi je gledati starog Dona barem 20 minuta nego onog indisponiranog citavu tekmu ili 70 min.
A Masche na DMFu je samo potvrdio ono sto smo svi predpostavili, samo steta sto je izgleda potrebniji kao stoper jer je Pique i sinoc bio najlosiji odbrambeni.
I za mene je trenutno Xavi ispred Inieste. Draze mi je gledati starog Dona barem 20 minuta nego onog indisponiranog citavu tekmu ili 70 min.
A Masche na DMFu je samo potvrdio ono sto smo svi predpostavili, samo steta sto je izgleda potrebniji kao stoper jer je Pique i sinoc bio najlosiji odbrambeni.
-
zelenjava
#34563 Re: FC Barcelona
Ko bi rekao lani da će Barcelona nakon 8 utakmica imati 0 primljenih golova. Nevjerovatno.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#34564 Re: FC Barcelona
faraon_s_krilima wrote:Izgleda da se moramo naviknuti na ova losa prva poluvremena u kojima se umara protivnik. Iz te perspektive i ima smisla da u prvih 11 budu neki koji su mozda za klupe (Roberto, Pedro,..), a da u drugom poluvremenu ima igraca koji mogu uci i napraviti nesto konkretno(Iniesta, Munir i Sandro-sinoc).
pa sto bi mache iso na stopera kad ima bartra da zamijeni pikca,
- Zmijuga loma
#34565 Re: FC Barcelona
Nije ni blizo dobar na lopti niti passer da bi se ikad ustalio na DM-u u Barcinom sistemu. Praktično igrač manje kad su u posjedu lopte (a ovo je tim sa garantovanih 70% posjeda) ali vrhunski ball winner.
- Zmijuga loma
#34566 Re: FC Barcelona
60. minuta spada među prve minute drugog poluvremena. Krasno.Logovan wrote:Jad i bijeda u prvom poluvremenu.
Da nisu u prvim minutama drugog poluvremena zabili vodeći gol, sumnjam da bi pobijedili.
Kapetan Očigledni u svom elementu. Frajeru kao da je životni poziv da konstatuje samo bolno očigledne stvari. Haman svaki komentar sadržajno na nivou "nebo je plavo, trava je zelena". No šta reći o nekome ko aktivno učestvuje na temi "Brojimo do 100.000".Logovan wrote:Poslije tog gola sve je išlo lakše.
- lua
#34567 Re: FC Barcelona
ču' u Ćavija pozitiveXaviHernandez wrote:Barca El Klasiko dobiti neće,to je jedino sigurno.
- Saian
#34568 Re: FC Barcelona
Zmijuga loma wrote:60. minuta spada među prve minute drugog poluvremena. Krasno.Logovan wrote:Jad i bijeda u prvom poluvremenu.
Da nisu u prvim minutama drugog poluvremena zabili vodeći gol, sumnjam da bi pobijedili.
Kapetan Očigledni u svom elementu. Frajeru kao da je životni poziv da konstatuje samo bolno očigledne stvari. Haman svaki komentar sadržajno na nivou "nebo je plavo, trava je zelena". No šta reći o nekome ko aktivno učestvuje na temi "Brojimo do 100.000".Logovan wrote:Poslije tog gola sve je išlo lakše.
- lua
#34569 Re: FC Barcelona
Ovo je najjača tema na forumu. omar_little je zakucala s onim antinim gaćama. 
daj nam sukija dok' nismo i mi krenuli brojat' do 100.000
daj nam sukija dok' nismo i mi krenuli brojat' do 100.000
- dinty2
#34570 Re: FC Barcelona
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dIkxNgP7 ... quT6YAmhyg[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pYOpMcak ... yg&index=2[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pYOpMcak ... yg&index=2[/youtube]
-
faraon_s_krilima
#34571 Re: FC Barcelona
Zato sto kod Enriquea trenutno Mathieu, Masche i Pique ocigledno imaju prednost u odnosu na Bartru. Iako je Bartra citavu proslu, a i ovu sezonu bio bolji od pokerasa.crysis wrote:faraon_s_krilima wrote:Izgleda da se moramo naviknuti na ova losa prva poluvremena u kojima se umara protivnik. Iz te perspektive i ima smisla da u prvih 11 budu neki koji su mozda za klupe (Roberto, Pedro,..), a da u drugom poluvremenu ima igraca koji mogu uci i napraviti nesto konkretno(Iniesta, Munir i Sandro-sinoc).
pa sto bi mache iso na stopera kad ima bartra da zamijeni pikca,
-
faraon_s_krilima
#34572 Re: FC Barcelona
Mozda nije dobar paser kao Busi, ali je za neke utakmice sigurno bolje rjesenje na DMu od njega. Brzi je, agresivniji, ima bolji dugi pas. Nesto mi govori da bi barca bolje prosla protiv PSGa sa njim u veznom redu.Zmijuga loma wrote:Nije ni blizo dobar na lopti niti passer da bi se ikad ustalio na DM-u u Barcinom sistemu. Praktično igrač manje kad su u posjedu lopte (a ovo je tim sa garantovanih 70% posjeda) ali vrhunski ball winner.
-
omar little
#34573 Re: FC Barcelona
hm, nesto razmisljam, messi nikad nije dobio aplauz/ovacije na bernabeu, ako kojim slucajem srusi rekord...sta onda?
oce dati maestru sta zasluzuje,a? aplauz makar? 
edit:
for d rekord, ja nemam instagram akaunt.
edit:
- Saian
#34574 Re: FC Barcelona
ne kontam, sta ce ti iStagram?omar little wrote:hm, nesto razmisljam, messi nikad nije dobio aplauz/ovacije na bernabeu, ako kojim slucajem srusi rekord...sta onda?oce dati maestru sta zasluzuje,a? aplauz makar?
edit:
-
5 0 5
#34575 Re: FC Barcelona
kada su ronadinhu pljeskali, koji ih je razvalio, zasto ne bi i messiju.omar little wrote:hm, nesto razmisljam, messi nikad nije dobio aplauz/ovacije na bernabeu, ako kojim slucajem srusi rekord...sta onda?oce dati maestru sta zasluzuje,a? aplauz makar?