SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#34552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Romeo 80 »

99.7% da su migranti u pitanju.
skafiskafsnjak

#34553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

she+ wrote:aha, hvala, nisam to znala :thumbup:
Tako da , ziva bila, drugi put malo na gas tu :D
Tom dionicom se bez problema ide 80....pa se malo uspori na ulazu u Pazaric...pa poslije one pumpe opet moze 80 :D
uglavnomja

#34554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

skafiskafsnjak wrote:
Tom dionicom se bez problema ide 80....pa se malo uspori na ulazu u Pazaric...pa poslije one pumpe opet moze 80 :D
zato stoji 60 svakih nekoliko stotina metara na pravcu iza mostara :roll:
iza svakog putica koji se ukljucuje u m17
JThomas

#34555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

iako je sad poginula žena, jasno je da žene u prosjeku više poštuju propise i da imaju realnije poimanje o svojoj vožnji. zato i prave manje nesreća. ljudima (pretežno u muškarcima) vrlo teško ide u glavu da nisu vozači za neki manevar, da im vozilo nije za taj neki manevar - i na kraju, da postoje stvari koje ne bi trebao raditi niko i nikad ako mu je glava mila, bez obzira na kvalitet vozila i stepen vještine...
skafiskafsnjak

#34556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

uglavnomja wrote:
skafiskafsnjak wrote:
zato stoji 60 svakih nekoliko stotina metara na pravcu iza mostara :roll:
iza svakog putica koji se ukljucuje u m17
Ulaz i izlaz iz Mostara bih i ja ogranicio na 60...nek se vozi 70, sasvim dovoljno. Na ulazu, od Salakovca pa dalje je uska cesta. Na izlazu ima puno prikljucaka ...
JThomas

#34557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-u-s ... /191003059

nema opasnosti od bijega. pa već je jednom pobjegao pa jel :bih:
SmokingMan

#34558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

Kao gumicom izbrisana presuda,ne vjerujem da je on sam plivao u toj bari...
julisiz es grant

#34559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Ništa nije izbrisano, ukinut je pritvor, ali on već leži kaznu po presudi u drugom predmetu koji nema veze sa ovim za koji se sada tereti.

http://detektor.ba/ramo-brkic-pusten-iz ... ske-kazne/
vjeshalica

#34560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

julisiz es grant wrote:Ništa nije izbrisano, ukinut je pritvor, ali on već leži kaznu po presudi u drugom predmetu koji nema veze sa ovim za koji se sada tereti.

http://detektor.ba/ramo-brkic-pusten-iz ... ske-kazne/
Da,ljudi se loze ko na drva :mrgreen:
Odma udaraju po pravpsudju jer su im funjare od novinara prenijele pogresnu informaciju dal slucajno ili namjerno ostaje da se vidi....
JThomas

#34562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nisu ovi znal, uložili su džaba žalbu pa na klixu vidjeli da je džaba. preko klixa komuniciraju.

ovaj i kad jeste pobjegao pobjegao je kao gospodin, na regularnom prelazu i sa regularnim ispravama. naravno svaka karika je tvrdila da je do onih drugih.
pepeljara

#34563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Sad, pored importanea smjer prema ilidzi prodje policija i dva vatrogasna vozila pod rotacijama.

znal ko sta, neke info?
vjeshalica

#34564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Image
:(
JanuaryJones

#34566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

Piše da joj je dijete bilo bolesno i da su zato išle u DZ Hadžići. Jedan od mogućih razloga zašto je prešla u suprotnu traku. Friška vozačica, friška majka. Biranje prioriteta u vožnji, bez dovoljno iskustva, je kobna kombinacija :(
dzejkej

#34567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dzejkej »

JanuaryJones wrote:Piše da joj je dijete bilo bolesno i da su zato išle u DZ Hadžići. Jedan od mogućih razloga zašto je prešla u suprotnu traku. Friška vozačica, friška majka. Biranje prioriteta u vožnji, bez dovoljno iskustva, je kobna kombinacija :(
Ako joj je dijete bilo bolesno vjerovatno je bila i neispavana i umorna. Jos friska vozacica.
Tragedija..
JanuaryJones

#34568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

dzejkej wrote:
JanuaryJones wrote:Piše da joj je dijete bilo bolesno i da su zato išle u DZ Hadžići. Jedan od mogućih razloga zašto je prešla u suprotnu traku. Friška vozačica, friška majka. Biranje prioriteta u vožnji, bez dovoljno iskustva, je kobna kombinacija :(
Ako joj je dijete bilo bolesno vjerovatno je bila i neispavana i umorna. Jos friska vozacica.
Tragedija..
Hormoni, umor, briga, stres, neiskustvo u jednoj i drugoj ulozi :(

Ja sam insistirala da me muž vozi prvu godinu nakon poroda jer sam smatrala da nisam sposobna da vozim.
vjeshalica

#34569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ima i druga varijanta koja se prica a to je da je neko vozilo ispred nje pocelo da naglo koci te da ista da bi izbjegla udar u to vozilo, je skrenula u suprotnu traku i podletila pod kamion,sto bi nekako odgovaralo i prici vozaca kamiona koji tvrdi da se sve odigralo brzo u par metara,dakle naglo je skrenula...posto kupila toliko prodala.Nek istraga svakako pokaze svoje.
mayab

#34570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mayab »

zateznistub wrote:
shalla wrote:Dan poslije ove tragedije, krenuo na posao pjehaka i ondje na Dobrinji kod pizzerie Dino prolazi baja sa crnim Audijem, na prednjem sjedištu preslatka djevojčica od cca 3 godine i još se ono nagela naprijed na šajbu, on crče od smijeha nešto...

Pa tačno nas kao narod treba odvesti na kolektivno ispitivanje mozga :roll:
meni se kosa na glavi digne kad vidim te i takve scene...jednom sam pokusao upozoriti kobilu koja je drzala dijete naprijed ono na rukama a dijete joj stoji na njenim nogama..reko pobogu sto to radite...kaza pa drzim je...reko a ko tebe drzi kad taj tvoj prikoci...idioti jedni...
Moje lično iskustvo sa primitivnim bošnjama , dakle, kad sam prije par godina prodavao auto sjedalicu za dijete (jer ju je preraslo), kaže mi mušterija, "ja i dalje smatram da je dijete u autu najsigurnije u majčinom krilu, ali jbga, moram na more u Hrvatsku, a tamo policija to kažnjava!" :run:

Samo se zapitam u šta tim takvim likovima prođe život, da ništa naučili nisu, pročitali, vidjeli na TVu, jutubu itd itd
JanuaryJones

#34571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

vjeshalica wrote:
Ima i druga varijanta koja se prica a to je da je neko vozilo ispred nje pocelo da naglo koci te da ista da bi izbjegla udar u to vozilo, je skrenula u suprotnu traku i podletila pod kamion,sto bi nekako odgovaralo i prici vozaca kamiona koji tvrdi da se sve odigralo brzo u par metara,dakle naglo je skrenula...posto kupila toliko prodala.Nek istraga svakako pokaze svoje.
Svakako enormna tuga kako god okreneš :(
made_in_sarajevo

#34572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... vUbiZ3I2M8

jebem ja novinare ovakve. prvo niti je ko spasavo za volanom djevojku, cura stala i sama izasla. jest bila u soku, ljudi joj tasnu izvadili iz auta, ali je ona na vakat skontala i izasla. niko nije ni svirao plaho oko nje, jest na samom kraju jedan zasviro i presto i to lik stao negdje dole skroz kod FDS. potrosili ljudi 2 mala aparata i onda mislim da je portir iz FDS-a ( mozda je i iz skole) donio veliki PP aparat i sa njim ugasili do kraja. hauba zapekla ne moze se otvoriti pa onda ljudi cupali karambolku prednju, malo nesto uspjeli haube iskriviti da ugase skroz. na kraju odgurali auto na trotoar i pici dalje. vozilo nije renault megan, nego clio kad vec hoce da se prave pametni. frajer koji je slikao ovo ili su neki rod, jarani sa curom ili su jednostavno oni mangupi ( tako izgledaju, trenerke u 7 ujutro,crni zatamnjen dzip) koji su na usluzi ljudima :D i jesu se razletili da ugase vatru. covjek prvi koji je imao PP aparat u autu ugasio malo, drugi aparat potrosise kad vatra krenu jace da gori. sreca ovaj veliki PP aparat su donijeli, inace clio bi ko sibica izgorio.

vrhunac svega na retrovizoru vidim policija hoce da skrene u drinsku, standardna voznja. kako su vidjeli dim i guzvu, upalise rotaciju, polukruzno se okrenuse i odose prema energoinvestu :lol:
Logovan

#34573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

made_in_sarajevo wrote: vrhunac svega na retrovizoru vidim policija hoce da skrene u drinsku, standardna voznja. kako su vidjeli dim i guzvu, upalise rotaciju, polukruzno se okrenuse i odose prema energoinvestu :lol:
Molim, šta? :? :roll: Vidjeli da se nešto dešava i odoše na drugu stranu, fol moraju? :?
dobar osjecaj

#34574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

Logovan wrote:
made_in_sarajevo wrote: vrhunac svega na retrovizoru vidim policija hoce da skrene u drinsku, standardna voznja. kako su vidjeli dim i guzvu, upalise rotaciju, polukruzno se okrenuse i odose prema energoinvestu :lol:
Molim, šta? :? :roll: Vidjeli da se nešto dešava i odoše na drugu stranu, fol moraju? :?
To je ipak u domenu nagađanja.
made_in_sarajevo

#34575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Logovan wrote:

Pomislio sam haj odose auta ocistiti da vatrogasci prodju, ali pogledam za par minuta opet kolona iza mene skroz dole mota prema semaforu. Mislim da je patrola jutros bila u fazonu:

:lol:
Post Reply