Spear wrote: ↑08/09/2021 20:55
I vi puno pametujete, kao da ste ucinili neko wow djelo zato sto ste nekog pustili.
Ako propustis nekoga ucinio si to na svoju ruku, iz kulture ili bilo kojeg licnog razloga.
Hoce li taj poslije biti kreten ili kako ce voziti nema nema nikakve veze sa cinom propustanja.
Meni je logicno pustiti bilo koga ako to mogu uraditi na siguran nacin bez ometanje vlastite voznje ili voznje drugih
a ne donositi odluke tipa necu ga pustiti jer mi izgleda ko levat, pipati ce kocnicu puno.
E to je ta saobracajna nekultura i bolimekurac stav. Dakle, apsolutno je nebitno da li te neko propustio, ali normalno je da onda vozis normalno, a ne da se vuces po cesti k'o gladan srat', pogotovo ako vidis da si usporio covjeka iza sebe.
Jok...kod nas se debili na cesti ponasaju kao da su sami na njoj, svi voze po nekakvom svom cejfu, niko ne obraca paznju na znakove, a o drugim ucesnicima u saobracaju da ne pricamo. Vecini retrovizori sluze samo kao ukras na autu, i eventalno pri parkiranju (ko zna gledati na njih).
O mamlazima koji iza sebe na magistralama naprave kolonu od 15-20+ auta, i uopste to ne registruju, pa im samim tim ne pada na pamet da se sklone i propuste kolonu ako vec nisu sposobni ubrzati, suvisno je bilo sta reci...
U ovome danas prednjace mladji vozaci. Ali, ovo me uopste ne iznenadjuje.... Kada vidim kako ih i sta instruktori (ne)uce, lijepo bih svaki dan mogao stati, izvuci instruktora iz auta, i nakupati ga.
Jbt, pa osnovna stvar je kandidata nauciti kako se pravilno sjedi za volanom. Jok...ono kanditata (m/z, nebitno) pusti da sjedi nabijen/a na volan, podobro savijenih nogu u koljenima i nagetog naprijed, a sto je polozaj zvani smrt.
Pri takvom sjedenju za volanom vozac ima 90% sansi da pogine pri sudaru, ali ne zbog sudara, nego ce ga/je ubiti airbag... Da ne pricamo o nemogucnosti manevrisanja rukama i nogama u tom polozaju.
Nedavno slusam "instruktora", na semaforu (mladji lik, nema vise od 30), kako djevojci/kandidatu "obasnjava" da treba da vidi vrh haube ispred auta
Kako smo bili prozor do prozora, ja s njegove strane pa ga zato i cuh, reko' - moj insturktore, ko tebi dade licencu... Gleda me on nesto s visine, a ja kontam...moj hajvanu, cemu ti ucis djecu, nije ni cudo sto je na cestama stanje kakvo jeste...