Demokratska fronta Željko Komšić

Roccohljup

#34526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Bogami im bake zagolicao apetite....
Styling

#34527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Roccohljup wrote:Bogami im bake zagolicao apetite....
Mislim da je tema razgovora vlast na federalnom nivou. Mozda se uspiju dogovoriti da oforme vlast bez HDZ.
Banksy

#34528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Styling wrote:
Roccohljup wrote:Bogami im bake zagolicao apetite....
Mislim da je tema razgovora vlast na federalnom nivou. Mozda se uspiju dogovoriti da oforme vlast bez HDZ.
Šteta što sad nema kobasičara i crnokošuljaša, da gledamo reprizu SDP odrona iz 2010.
Styling

#34529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Mislim da bi se sve otkocilo kada bi SDP i DF usli u koaliciju sa HDZ. Znaci, ili HDZ ili SDA. S jednima moras.
Banksy

#34530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Styling wrote:Mislim da bi se sve otkocilo kada bi SDP i DF usli u koaliciju sa HDZ. Znaci, ili HDZ ili SDA. S jednima moras.
Zagovaraš li to koaliciju SDA/SDP?

S HDZ-om sigurno moraš. Ko god da pravi vlast, neće ih moći izbjeći. Sve drugo su priče za malu djecu.

Ostaje pitanje hoće li 's ove strane' to biti SDA ili 'probosanski blok'.

Koalicija SDA/SDP sigurno i zauvijek gasi SDP.
Styling

#34531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Banksy wrote:
Styling wrote:Mislim da bi se sve otkocilo kada bi SDP i DF usli u koaliciju sa HDZ. Znaci, ili HDZ ili SDA. S jednima moras.
Zagovaraš li to koaliciju SDA/SDP?

S HDZ-om sigurno moraš. Ko god da pravi vlast, neće ih moći izbjeći. Sve drugo su priče za malu djecu.

Ostaje pitanje hoće li 's ove strane' to biti SDA ili 'probosanski blok'.

Koalicija SDA/SDP sigurno i zauvijek gasi SDP.
Mislim da se prije može sa HDZ nego SDA. Sa HDZ deblokiraš državu i pokrećeš nešto. SDA poslati na klupu za rezervne igrače.
drug_profi

#34532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ja mislim da je interes svakoga da se vlast formira i da funkcionira tako da rjesava, a ne da stvara probleme.
Modus vivendi SDA i HDZ je kreiranje problema pri cemu jedni drugima namjestaju zicere.

Nazalost HDZ se ne moze izbaciti, a ne bi bilo ni pametno u smislu da se stvari moraju relaksirati, ali bez popustanja na ucjene.
Dakle treba gledati sta je moguce.

A uci sa SDA i HDZ istovrmeno u kolo, moze samo budala ili zlonamjeran.
palermo

#34533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Naravno da je nemoguće sa SDA.

A i nepotrebno kad već postoji HDZ i Fahro.......
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#34534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

palermo wrote:Naravno da je nemoguće sa SDA.

A i nepotrebno kad već postoji HDZ i Fahro.......
možda zbog fahrinih sklonosti spram čoviću i dodiku, bake i zove sdp i df u vlast.
drug_profi

#34535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Pored svega mislim da bi Fahro manje stete pravio bosnjackim interesima od Baketa.
tvojkomsija

#34536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tvojkomsija »

Moze li se na nivou Federacije izbaciti HDZ iz vlasti? Da bude neki veci probosanski blok?
drug_profi

#34537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

tvojkomsija wrote:Moze li se na nivou Federacije izbaciti HDZ iz vlasti? Da bude neki veci probosanski blok?
Ne moze ako ne zelis blokade u domu naroda.
Iskreno mislim i da ne bi trebalo.
Samo treba znati sta im je bitno i time ih kontrolisati.
512MB

#34538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Treba ih izbacit, pa nek blokiraju.
tvojkomsija

#34539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tvojkomsija »

Bakir stalno prica o tom "probosanskom" bloku, o njegovoj vaznosti. Pa hajde napravite ga, i izbacite HDZ, jedino tako bi mi dokazali da je probosanski. Ne zanima me koje ce se stranke u njemu naci, sto se mene tice SDA, SDP i DF, i jos neko ako je potrebno.
Styling

#34540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

tvojkomsija wrote:Bakir stalno prica o tom "probosanskom" bloku, o njegovoj vaznosti. Pa hajde napravite ga, i izbacite HDZ, jedino tako bi mi dokazali da je probosanski. Ne zanima me koje ce se stranke u njemu naci, sto se mene tice SDA, SDP i DF, i jos neko ako je potrebno.
Falice Hrvata za Dom naroda :|
tvojkomsija

#34541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tvojkomsija »

Previse nivoa vlasti, kantoni, nacionalni interesi, sve to jebe zdravu politiku. Bakir cesto voli govorit o opasnosti Covica a siguran sam je u ova dva predsjednicka mandata imao mnogo sansi da ga sjebe, ali ih nije iskoristio, svojom gluposcu ili mudroscu, nisam siguran.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#34542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

drug_profi wrote:Pored svega mislim da bi Fahro manje stete pravio bosnjackim interesima od Baketa.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-r ... /181119069

radončić je možda i veće zlo od izetbegovića. jedini čovjek koji je u politiku ušao da bi sebe zaštitio je upravo fahrudin radončić.

stekao je enormno bogatstvo zahvaljujući avazu, a ti se zapitaj bi li ti pored svega toga ušao u politiku. da si u privatnom biznisu "čist" , naravno.
drug_profi

#34543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

ja ti kažem da je sve to manja šteta od onoga što je bakirova SDA uradila.
Nisam rekao da je zlatan.
nemampojma0

#34544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Ovo je ono sto valja, svaka cast. Izbaciti sda na svim nivoima, a ne samo na kantonima.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/98 ... njaka.html
Banksy

#34545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

:lol:

Pa da vas čovjek i ne zna, još bi i pomislio... :mrgreen:
nemampojma0

#34546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Banksy wrote::lol:

Pa da vas čovjek i ne zna, još bi i pomislio... :mrgreen:
A, znamo se? :D
Banksy

#34547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Zanimljivo kako se Komšić, kao novouspotavljeni guru bošnjačke desnice, ne pojavljuje nigdje u javnosti, u pregovorima oko uspostave nove koalicije 'probosanske' vlasti.
Valjda da se ne zamjera svom glasačkom tijelu... kojem će se svakako vratiti za koji mjesec.
nemampojma0

#34548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Od 150 000 glasova koje je fahro, u odnosu na izbore 2014., izgubio na ovim izborima, barem pola ih je otislo komsicu.
Sad bi odmah u grande koaliciju sa sda taj isti fahro, pa zato moljaka covica i dodika, al se isprijeci BH blok.
Fer bi bilo da sad budu grande opozicija, kako su onda bili grande koalicija, sa sda. 8-)
Prpa.ba

#34549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote:Zanimljivo kako se Komšić, kao novouspotavljeni guru bošnjačke desnice, ne pojavljuje nigdje u javnosti, u pregovorima oko uspostave nove koalicije 'probosanske' vlasti.
Valjda da se ne zamjera svom glasačkom tijelu... kojem će se svakako vratiti za koji mjesec.
Ne bih rekao da je do toga, nema se on kome zamjeriti jer glasacko tijelo za njega glasa po komandi SDA, mozda tu tek poneki zalutali glasac da razmislja svojom glavom pa ga ponese zelja da sukne HDZ-u.

Prije da su mu sefovi i kreditori uvidjeli da svaki put kad proviri svojom njuskom u medije, kompromituje cijelu SDA-DF operaciju pa je bolje mudro sutiti i baviti se zastavama. :-D
spreca

#34550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

Prpa.ba wrote:
Banksy wrote:Zanimljivo kako se Komšić, kao novouspotavljeni guru bošnjačke desnice, ne pojavljuje nigdje u javnosti, u pregovorima oko uspostave nove koalicije 'probosanske' vlasti.
Ne bih rekao da je do toga, nema se on kome zamjeriti jer glasacko tijelo za njega glasa po komandi SDA, mozda tu tek poneki zalutali glasac da razmislja svojom glavom pa ga ponese zelja da sukne HDZ-u.

Prije da su mu sefovi i kreditori uvidjeli da svaki put kad proviri svojom njuskom u medije, kompromituje cijelu SDA-DF operaciju pa je bolje mudro sutiti i baviti se zastavama. :-D
Tursku si zaboravio
Post Reply