SDP

Liberalism

#34501 Re: SDP

Post by Liberalism »

VjecitiStudent wrote:
Liberalism wrote: Nikog ja ne zelim ni u sta uvjeravati.

Zelim da vam u lice kazem koliko ste licemjerni i koliko veze nemate sa politikom.

Kao sad vam kriterij jeli neka stranka nesto uradila, a prije 20 godina ste stranku koja je napravila najveci napredak u svijetu skinuli sa vlasti samo zato sto ste povjerovali da bi u islamskoj drzavi zivili bolje te da je ce vam svi problemi biti rjeseni kada protjerate srbe sa funkcija u preduzecima i vlastima.

I sad kad je takva politika od Bosne napravila goru drzavu od kurdistana (njih bar Obama podrzava), vi kao dosli tobe i od politicara trazite nake' rezultate.
Previdio si jednu sitnicu, a to je da ova ko fol stranka ljevice iz naslova teme, nije ama baš ni u kakvoj vezi sa onom koja je sa vlasti otišla 1990.
Kako ono neko napisa, razlikuje se od SDA samo u broju članova koji znaju proučiti Fatihu.
Nazalost niste shvatili poentu.

Ja govorim koliko ste vi u Bosni inteligentni da donosite racionalne politicke odluke. Niste bili pametni 1990, a ni za jotu pametniji 2014 godine.

Od ovih hiljadu stranica napisanih protiv SDP-a nema niti jednog argumenta koji bi rekao da zbog neke odluke Sdp treba glasati za nekog drugog. Svi vase koncepcije se zasnivaju na mahalskim pricama.

Tako da je sigurno da kao ni 1990 tako ni 2014 godine necete donijeti ispravnu odluku jer ste takvi ljudi - zavisni, bijedni, gladni i zedni osvete zato sto je vama lose i sto se niste snasli i sto su vam se rasuli vasi utopiaticki snovi da ce vam politika u kucu donijeti bolji zivot.

I opet naivni sada vjerujete da ce vam Suljagic, Komsic, Kebo, radoncic ili Ceric ispuniti sve vase snove. I radije cete glasati za novu utopiju, nego da realno sagledate stanje i cinjenice. Ali ne one koje vi izmislite.
JedanMova

#34502 Re: SDP

Post by JedanMova »

Liberalism wrote:
Ridjobrki wrote:
Liberalism wrote: vi kao dosli tobe i od politicara trazite nake' rezultate.
Jebiga, kad sam glasao za SDP ja sam naivno vjerovao da će oni imati te rezultate. Oni znali obećat', ja bio naivan pa vjerovao... I sad mi ti kažeš da ne bih trebao od njih ništa očekivati?

E pa hvala ti 'prijatelju', gdje si bio da mi to kažeš na vrijeme? Gdje si bio da mi fino kažeš - hej, bolan Brko, nema ni od ovih nekog hajra ali nisu Alijini i imaju neke nejasne veze sa Titom? Sad mi kažeš da od SDP-a ne trebam tražiti rezultate???

Još mu ja licemjeran što sam mislio da će SDP nešto promijeniti i što tvrdim da nisu ništa bolji od SDA!

Idi od mene, nedrugaru jedan. :sad:
Ja ne govorim o SDP-u vec o vama stanovnicima Bosne. Kakvi ste ko ljudi i kako donosite politicke odluke.

Ako neko ne zeli da vidi, niko mu ziv nemoze pomoci da progleda. Neko je glasao za SDP zasto sto je vjerovao da ce oni (ko kakvi super ljudi) za 4 godine ispraviti sve zive nepravde u zemlji, napraviti narod pametnim, vrijednim, postenim te da ce svi zaradjivati vise sjedeci kuci nego u Njemackoj za masini. Sada kada vidi da je ta osoba bila naivna (kako sto su mu roditelji bili naivni 1990), on ce opet kriviti SDP a ne sebe sto ima takav mozak koji je povodljiv ko kakva domaca zivotinja. Ovo ne govorim tebi licno vec generalno.

Kako u 4 godine ta osoba nija bila u stanju popraviti svoj licni polozaj (a kako bi i bila kad uzmemo u obzir njene sposobnosti i mogucnosti), ona ce uvijek zbog svog bijednog polozaja u drustvu prije okriviti SDP ili neku drugu stranku nego sebe, svoje roditelje i prijatelje koji su u stvarnom zivotu najodgovorniji za njegov polozaj u drustvu.

I sada mnogi ovde da bi opravdali svoju jadnu nesposobnost, naravno da ce u svojoj amigduli stvoriti konstrukciju da je za njegov prazan novcanik kriv Zlatko Lagumdzija a ne njegova licna nesposobnost... i tako dalje i tako redom.

Podjsecate me na one beskucnike po americi. Po cijeli dan ispod mosta i u kakvim ulicicama citaju NYT i .ebu sve zivo Obami sto im nije odgovorio na molbu da im nadje posao u Bijeloj kuci..
De probaj objasniti ovo, prije nego ti kazem koju...
Uhvatio se NAS u Bosni?!!
Popusti bolan NAS i hvataj se tih svojih, ko god da su uz malu napomenu:
#1 - u Bosni ne zive samo Bosnjaci
#2 - nisu bas svi roditelji glasali sa SDA (ili ti SDS/HDZ opciju)
#3 - SDP je prdno u shishu, a ti i dalje pisi "Markove konake"
Liberalism

#34503 Re: SDP

Post by Liberalism »

Prvo svi ste glasali za nacionalne stranke, jedan od 10 nije.

Drugo, popis je pokazao da ste iz Bosne istrijebili sve one koji nisu glasali za SDA, HDZ I SDS, jer vas u Bosni ima preko 95% (bosnjaka srba i hrvata).

Trece, taj ti stav da je sdp "prdno u sisu" nije orginalan. Takav dtav su zajedno prezentovali Alija i Karadzic jos u decembru 1990. Godine. Mozda je bolje umjesto meni da ga proslijedis karadzicu u Haag. Vjeruj da ce mu biti drago haman ko tebi.
ultima_palabra

#34504 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Znam koliko hoćeš ljudi koji od 1990. ili od punoljetstva glasaju za SDP, a ovaj put neće. Car je go.
JedanMova

#34505 Re: SDP

Post by JedanMova »

Liberalism wrote:Prvo svi ste glasali za nacionalne stranke, jedan od 10 nije.

Drugo, popis je pokazao da ste iz Bosne istrijebili sve one koji nisu glasali za SDA, HDZ I SDS, jer vas u Bosni ima preko 95% (bosnjaka srba i hrvata).

Trece, taj ti stav da je sdp "prdno u sisu" nije orginalan. Takav dtav su zajedno prezentovali Alija i Karadzic jos u decembru 1990. Godine. Mozda je bolje umjesto meni da ga proslijedis karadzicu u Haag. Vjeruj da ce mu biti drago haman ko tebi.
Ja ja i samo ja - to je tvoj moto...
Ko tebi daje za pravo da se mjesas u NASE stvari?!!
Liberalism

#34506 Re: SDP

Post by Liberalism »

ultima_palabra wrote:Znam koliko hoćeš ljudi koji od 1990. ili od punoljetstva glasaju za SDP, a ovaj put neće. Car je go.
Nemoj zezati. Znam i ja kolko hoces ljudi koji su do 1990. glasali za SKP/SDP, pa zbog mrznje prema crvenim kmerima listom glasali za Fikreta Abdica, pa za Aliju, pa Harisa, pa Tihica i na kraju za Komsica. Doduse broj muslimana koji daju podrsku Bosnjackom clanu Predsjednistva Bosne i Hercegovine se smanjio sa 1,9 miliona glasova na svega jadnih 330.000 glasova.

Al sve je to ok zar ne. Za sve je kriv SDP od samog pocetka i samo da nije bilo "slucajnog prolaznika" Bosna bi bila Svajcarska.

Ako ste u pravu, nemate razloga da vec veceras nakon pobjede reprezentacije ako bog da pocnete ziviti vas svajcarski san jer ce "slucajni prolaznik" napokon biti skinut sa ledja ove drzave. Samo da ne zavrsite ko Sirija neuzubilah.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#34507 Re: SDP

Post by sabina1 »

Ridjobrki wrote: Potpisao bih ovo, s tim da bih dodao da je jedina razlika u načinu manevrisanja. Neko hinjski i majstorski zna čuvati koalicioni potencijal kao što to radi SDA svjesna svojih hipoteka i limitiranosti, neko misli da je Bogom dan kao Zlaja pa prokocka sve u 4 godine a neko je zbog sopstvene nemoći prinuđen da sklapa koalicije koje u principu ne želi (DF, SBB) i bude nečiji naguz bilo iz želje za vlašću, bilo iz naivne vjere u ispravnost svoga političkog djelovanja.

U ovom leži objašnjenje moje tvrdnje da je SDA izmislila politiku za SDP. Ovo su jedine dvije stožerne i neprolazne stranke na bošnjačkom političkom prostoru (da, da, SDP je multietnička, ovo-ono, cvijeće-drveće...), SBiH, DF, SBB i slične su politička boranija ograničenog trajanja i upotrebljivosti. Ove dvije stranke su osnova političkog spektra i jedino zbivanja unutar njih su od važnijeg i dugoročnog značaja za BiH ili barem njen dio pod kontrolom Armije RBiH.

Kad sad pogledamo stanje u njima, SDP je prezrena i od naroda i od bivših članova i od koalicionih partnera... Ni međunarodna zajednica je ne vidi kao pouzdanog partnera i igra na kartu 'partija bliskih Europskoj pučkoj partiji'. Nalazi se pred žestokim porazom od kojeg se neće oporaviti u dogledno vrijeme jer iduća dva izborna ciklusa na toj strani spektra pripadaju DF-u. Osim ako se ovi, nesposobni kakvi već jesu, sami ne prospu već za četiri godine ili čak i ranije. SDP će nakon izbora u rekonstrukciju za koju nisu spremni. Trebaće im par godina da skontaju da trebaju tu rekonstrukciju, par godina da je neuspješno sprovedu i tek onda negdje možda 2018 imaju šansu da se dohavizaju i počnu na nešto ličiti.

S druge strane, SDA je uz manje ili veće unutarnje potrese (koji nisu ni isplivali u javnost u onom obimu u kojem su se dešavali) obavila haman dvije smjene generacija i Poprilično se stabilizirala. Najprije su što vrijeme što međunarodna zajednica riješili pitanje Mladih muslimana i radikalnijih kompromitiranih elemenata tipa klana Čengić, a zatim je dok je Tihić odsustvovao lagano pometen dobar dio njegove struje tako da je nivo homogenosti u SDA veći nego što je odavno bio. Slijede im izbori gdje će ni krivi ni dužni dobiti toliki komad vlasti da će se i najgladniji u stranci moći namiriti što će dodatno umiriti nezadovoljstvo unutar nje i učvrstiti je. Za ovo su najmanje sami zaslužni i ima da Zlaji dignu spomenik u prirodnoj veličini (znači cca 4-5 metara visok) u sred centrale SDA u znak zahvalnosti i bar jedno naselje u Sarajevu preimenuju u Lagumdžijino. Sama po sebi, SDA je jedna kolekcija smradova koji su belaj za svaku zemlju ali su znali šutjeti gdje treba, pustiti SDP da se sam upropasti i izgedati pristojno u tome. U politici je ponekad ono što ne radiš bitnije od onog šta radiš i to se zna jako dobro isplatiti.

Tako ja to nekako vidim a opet narod zna šta je za čovjeka, ha ja.. :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ultima_palabra wrote:Znam koliko hoćeš ljudi koji od 1990. ili od punoljetstva glasaju za SDP, a ovaj put neće. Car je go.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ako ništa , makar u Kantonu Sarajevo postoji realna i ozbiljna građanska opcija kao alternativa SDP-u.
Taj DF se izgleda nije interno kadrovski dobro posložio...ipak bilo kakva vlada DF-NS uz par nezavisnih i prešutnu saglasnost SBB-a bi mogla donijeti nekakvu promjenu u Kantonu Sarajevo...makar nekakvu...

Ostatak države......pa svakako se gotovo sve nažalost iselilo u inostranstvo :sad: :sad: :sad:
lacrima

#34508 Re: SDP

Post by lacrima »

tvsabina wrote:
Ako ništa , makar u Kantonu Sarajevo postoji realna i ozbiljna građanska opcija kao alternativa SDP-u.
Taj DF se izgleda nije interno kadrovski dobro posložio...ipak bilo kakva vlada DF-NS uz par nezavisnih i prešutnu saglasnost SBB-a bi mogla donijeti nekakvu promjenu u Kantonu Sarajevo...makar nekakvu...

Ostatak države......pa svakako se gotovo sve nažalost iselilo u inostranstvo :sad: :sad: :sad:
Ostatak države...
...vjeruj i nama će laknuti ako se Sarajevo malo dozove. Dosta je više. Komplet država pati zbog Sarajeva i onakvog Zakona o raspodjeli javnih prihoda.

Članak 9.

Sudjelovanje kantona u raspodjeli prihoda sa jedinstvenog računa

Pojedinačno sudjelovanje kantona u raspodjeli prihoda iz članka 6. ovog Zakona vrši se na osnovi formule koja se temelji na sljedećim omjerima:
- 57% na osnovi broja stanovnika u kantonu;
- 6% na osnovi površine kantona;
- 24% na osnovi broja učenika u osnovnom obrazovanju;
- 13% na osnovi broja učenika u srednjem obrazovanju.

Formula sadrži koeficijent, koji odražava posebne rashodovne potrebe Kantona Sarajevo. Taj koeficijent iznosi 2.

Po čemu je to stanovnik Kantona Sarajevo 2 puta važniji od mene koji živim u Ze-do? U ovome vidim možda i glavni uzrok ovakvog nam stanja u našem bajnom entitetu.
wolf07

#34509 Re: SDP

Post by wolf07 »

Dragi Liberal, popusti vise tako ti Boga! Moj otac je bio clan SK i nakon toga clan SDP-a i njhov redovan glasac, ja im s druge strane nisam dao glas nikad! I tako ce i ostati dok god strankom vlada Lagumdzija na nacin kako se to radi u Sjev.Koreji. Taj covjek se sam popeo na tu stolicu i pogledaj sad ovaj spisak sabranih nedjela njega i njegovih najblizih saradnika (a ti trazis jedan razlog zbog cega ne treba glasati za SDP):

- Otjerao iz SDP-a rahmetli Nijaza Durakovica
- Bogic Bogicevic je valjda clan stranke a isto k'o da nije, umjesto da bude jedan od lidera
- Otjerao Skenderagica i Pecanca
- Otjerao Komsica
- Otjerao Popovica
- Ispunio vlazne snove M.Dodika vezano za "Elektroprenos" a bio mu je pri ruci i za mnoge druge ideje. U stvari da li mu se ikad i oko cega suprotstavio? Ja ne pamtim!
- Ministar iz njegove stranke kaze da mu je vaznija stranka od drzave... i pojeo vuk magarca!
- Kantonalni ministar iz njegove stranke se ne trijezni ako ce za volan... i pojeo vuk magarca!
- Federalni premijer drzavu za covjeka razumije kao priliku da malo zaposli brata... i pojeo vuk magarca!
- SDP je za ove 4 godine sa sve i jednom znacajnijom strankom u BiH bio u odredjenom trajanju i na odredjenom nivou saveznik i zestoki protivnik. Drzava je skapala cekajuci da vidi s kime Zlatko hoce a s kime i zasto nece, a onda se sve okrene pa idemo iz pocetka. Jedina konstanta je da saradnja sa SNSD-om nije ni oko cega dosla u pitanje. Ono sto SNSD donese u parlament ili Vijece ministara podrzace SDP i obrnuto!

I to jek jedan mali dio njihovih nebuloza. No, i pored toga u ovoj drzavi jos uvijek ima dovoljan broj ljudi koji imaju mentalni sklop jednog prosjecnog boljsevika tako da ce SDP uvijek imati sigurne glasove, taman kad bi se Zlaja licno svako jutro pisao svom clanstvu na glavu umjesto u WC solju. Slicna stvar i sa SDA. Tako da se potpuno slazem sa stavom da ove dvije stranke, takve kakve su, jesu ono oko cega se Bosnjaci okupljaju. Po nekim nijansama meni je SDA cak ispred SDP-a jer recimo transparentno i demokratski bira predsjednika stranke. U SDP-u bilo je budala koje su prihvatale kandidaturu dok nisu skontali da im je to sut-karta iz stranke, cim izgube unutarstranacke izbore.

Ove ostale stranke mogu uzeti SDP-i SDA-u nesto glasova ali treba biti svjestan cinjenice da su to sve stranke pravljene za jednokratnu upotrebu. Uglavnom nastaju na nezadovoljstvu bivsih SDP-SDA clanova, a to nije recept za pravljenje politicke partije. To bude zabava za jedne izbore i onda idemo dalje. Takve su NS, DF, SBB (koji je na "aparatima" i zivi na novcu vlasnika), BOSS (stranka zivjela na harizmi vodje kojeg je Faruk Balijagic nagovorio da se kandiduje za Predsjednistvo i tu im je bio kraj), SzBiH (ako se H.Silajdzic opet ne vrati mogu slobodno kljuc u bravu)...
-
VjecitiStudent

#34510 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

lacrima wrote:
tvsabina wrote:

Ostatak države...
...vjeruj i nama će laknuti ako se Sarajevo malo dozove. Dosta je više. Komplet država pati zbog Sarajeva i onakvog Zakona o raspodjeli javnih prihoda.

Članak 9.

Pojedinačno sudjelovanje kantona u raspodjeli prihoda iz članka 6. ovog Zakona vrši se na osnovi formule koja se temelji na sljedećim omjerima:

Formula sadrži koeficijent, koji odražava posebne rashodovne potrebe Kantona Sarajevo. Taj koeficijent iznosi 2.

Po čemu je to stanovnik Kantona Sarajevo 2 puta važniji od mene koji živim u Ze-do? U ovome vidim možda i glavni uzrok ovakvog nam stanja u našem bajnom entitetu.
Uzalud name je i ta dvica, sve nam se raspada.
Nexusy

#34511 Re: SDP

Post by Nexusy »

lacrima wrote:
tvsabina wrote:

Ostatak države...

Članak 9.

Slazem se, to ti je isto kao da je glas Bosnjaka iz Sarajeva vazniji od glasa Bosnjaka iz USK ili Gorazda. Proguglaj malo o tome i vidjet ces sustinu svog pitanja i odma ces znati i odgovor. Entitet je takav kakav jeste i kada je stupio na snagu nije niko spominjao vaznost nekog kantona ili nekog gradjanina, ali je to sa vremena na vrijeme isplivalo na vidjelo.
ilkbahar

#34512 Re: SDP

Post by ilkbahar »

Ridjobrki wrote:
vincent_vega wrote:mozes li mi objasniti koje su to smjene generacija u SDA, nesto ne mogu dobro da skontam? iz SDA izadjes samo kad umres, nikako drugacije. a ovo za SDP i prognoze o porazu, imas neke konkretne podatke ili onako samo, trla baba lan?
Kad umreš i kad te Amerike i Europe ukinu - Behmen i slična mladomuslimanska raja su bili dovoljno ljubazni da presele na ahiret dok su se za Čengiće i Bičakčiće pobrinuli OHR-ovi i štokakve crne liste Stejtdepartmenta.

A za SDP niko nema konkretne podatke, sačekaćemo 12. oktobar. Na kojem će SDP nesumnjivo razvaliti konkurenciju, nemojmo se zamarati anketama koje kruže i raspoloženjem u javnosti i zadržimo se na trla baba lan.
pa vi niste ni svijesni da SDP ima najmanje moguce sanse da osvoji ista na ovim izborima. cak i onaj klovn od SBB-a ima vise glasaca od SDP-a.A SDA-a ima svoje biracko tijelo, naravno prilicno jako i tesko unistivo, al nicija nije do zore.
Liberalism

#34513 Re: SDP

Post by Liberalism »

Dobro jutro Bosnjaci.

Nadam se da vam je uljepsalo dan hapsenje kriminalne hobitnice na celu sa Lijanovicima, a pogotovo onim koji su se zahvaljivali svevisnjem kada je svojevremeno ovaj kriminalac izvrsio drzavni udar i tako ispunio vas istorijski cilj da makne slucajnog prolaznika sa vlasti u Federaciji.

Naravno da zbog ovog ne morate biti tuzni, svakako je 1000 puta gore od Lijanovica napravio SDP koji se drznuo i autoputem spojio Sarajevo i Zenicu.
VjecitiStudent

#34514 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Liberalism wrote:Dobro jutro Bosnjaci.

Nadam se da vam je uljepsalo dan hapsenje kriminalne hobitnice na celu sa Lijanovicima, a pogotovo onim koji su se zahvaljivali svevisnjem kada je svojevremeno ovaj kriminalac izvrsio drzavni udar i tako ispunio vas istorijski cilj da makne slucajnog prolaznika sa vlasti u Federaciji.

Naravno da zbog ovog ne morate biti tuzni, svakako je 1000 puta gore od Lijanovica napravio SDP koji se drznuo i autoputem spojio Sarajevo i Zenicu.
Biće zbilja, od usta odvajali, vikendima radne akcije pravili i autoput napravili.
ultima_palabra

#34515 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Podsjeti nas malo iz koje stranke je premijer koji je tog kriminalca postavio za svog zamjenika?
VjecitiStudent

#34516 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Podsjeti nas malo iz koje stranke je premijer koji je tog kriminalca postavio za svog zamjenika?
I to kriminalca koji to nije postao tek nakon 2010.
Liberalism

#34517 Re: SDP

Post by Liberalism »

VjecitiStudent wrote: Uzalud name je i ta dvica, sve nam se raspada.
Riskirajuci da budem dosadan, u duhu danasnjeg hapsenja kljucnog aktera u smjenjivanju SDP-ove vlasti zbog razloga sa kojima se vi potpuni slazete, jer vas se sa SDP sve raspalo moram da postavim jedno pitanje: Kako nam se sve raspada kada u jeku krize zaposljavanja u Evropi i regionu da u Federaciji BiH za vrijeme SDP ove vladavine (decembar 2010 - avgust 2014) broj zaposlenih radnika bude povećan sa 424.598 na 443155 radnika, cime se broj zaposlenih u Federaciji u povecao za 18.557 novih radnih mjesta ili za 4,3704869 %?

Nadam se da vam nece biti tesko odgovoriti na to pitanje jer su vasi vazni simpatizeri trenutno iza resetaka :) :bih:
Liberalism

#34518 Re: SDP

Post by Liberalism »

ultima_palabra wrote:Podsjeti nas malo iz koje stranke je premijer koji je tog kriminalca postavio za svog zamjenika?

Vrlo radu cu pomoci da u svom mozgu smislis opradanje kako je ta hobotnica imala ispravne namjere kada je napravila drzavni udar i smjenila premijera Niksica koji ih je na pozicije ministara u Vladi F BiH predložio, a Parlament F BiH postavio, glasovima SDP i SDA. Nadam se da ces malo lakse provesti svoj dan promovisuci ideju kako je opet sve kriv SDP....
Liberalism

#34519 Re: SDP

Post by Liberalism »

VjecitiStudent wrote:
I to kriminalca koji to nije postao tek nakon 2010.
Vidim da poznajete situaciju o jerkovom kriminalu, tako da bar predpostavljam da ste bili uz SDP kad e 2012. godine SDA pokusali srusiti sa vlast u kooperaciji sa ovom kriminalnom hobotnicom.

:bih:
ultima_palabra

#34520 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Liberalism wrote:

Vrlo radu cu pomoci da u svom mozgu smislis opradanje kako je ta hobotnica imala ispravne namjere kada je napravila drzavni udar i smjenila premijera Niksica koji ih je na pozicije ministara u Vladi F BiH predložio, a Parlament F BiH postavio, glasovima SDP i SDA. Nadam se da ces malo lakse provesti svoj dan promovisuci ideju kako je opet sve kriv SDP....
Znači toliko je pametan da postavi zamjenika kriminalca, koji ga onda nadmudri i smijeni... koja vizija jbt :-)
JedanMova

#34521 Re: SDP

Post by JedanMova »

Liberalism wrote:
Riskirajuci da budem dosadan
WTF???

Zar ti to niko nije rekao da si to vec odavno?
VjecitiStudent

#34522 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Liberalism wrote:
Riskirajuci da budem dosadan, u duhu danasnjeg hapsenja kljucnog aktera u smjenjivanju SDP-ove vlasti zbog razloga sa kojima se vi potpuni slazete, jer vas se sa SDP sve raspalo moram da postavim jedno pitanje: Kako nam se sve raspada kada u jeku krize zaposljavanja u Evropi i regionu da u Federaciji BiH za vrijeme SDP ove vladavine (decembar 2010 - avgust 2014) broj zaposlenih radnika bude povećan sa 424.598 na 443155 radnika, cime se broj zaposlenih u Federaciji u povecao za 18.557 novih radnih mjesta ili za 4,3704869 %?

Nadam se da vam nece biti tesko odgovoriti na to pitanje jer su vasi vazni simpatizeri trenutno iza resetaka :) :bih:
Uklapa se taj "rast", savršeno.

Taman da i ovoj aferi koju prozborimo:

Svake dvije godine World Economic Forum objavljuje publikaciju The Global Competitiveness Report.
U izdanju za 2014-15 piše sljedeće:

http://www3.weforum.org/docs/WEF_Global ... 014-15.pdf
Based on these quantitative and qualitative
analyses, the 2014 Survey data collected in Bosnia and
Herzegovina, Ecuador, and Rwanda deviate significantly
from the historical trends, and recent developments
in these countries do not seem to provide enough
justification for the large swings observed
.
Last year, the same analysis resulted in the Survey
data of four countries—Bosnia and Herzegovina, Jordan,
Oman, and United Arab Emirates—being dismissed.
This year, as an intermediate step toward the re-
establishment of the standard computation method, we
used a weighted average of the Survey data of 2012 and
2014 for these countries, with the exception of Bosnia
and Herzegovina described further below.

In the case of Bosnia and Herzegovina, we observe
a very high degree of volatility in the Survey results over
the past four years.
For Ecuador, the trend exhibited
by the Survey results over the past four years is not
corroborated by developments on the ground during
that period. Therefore, as an exceptional measure, both
countries are excluded from this year’s coverage. We
will work closely with the respective Partner Institutes to
improve the administration process and the reliability of
the data, with the aim of reinstating both countries in the
near future.
strana 110.
ili ukratko, podaci za BiH su prepravljani, izmišljani, ... i kao posljedica, BiH je izbačena iz izvještaja.

Podatke za BIH su pripremali
Bosnia and Herzegovina
MIT Center, School of Economics and Business in Sarajevo,
University of Sarajevo
Zlatko Lagumdzija, Professor
Zeljko Sain, Executive Director
Jasmina Selimovic, Assistant Director
strana 7.
Last edited by VjecitiStudent on 10/09/2014 11:44, edited 1 time in total.
Liberalism

#34523 Re: SDP

Post by Liberalism »

JedanMova wrote:
Liberalism wrote:
Riskirajuci da budem dosadan
WTF???

Zar ti to niko nije rekao da si to vec odavno?
Jeste kako nije. Dobro se sjecam kad je sam upozoravao da Jerko pravi drzavni udar kada su imali vecinu u Vladi F BiH bez SDP-a, te kada je uz pomoc SDA stvarnu funkciju premijera preuzeo Jerko. Tada su mi mnogi govorili da sam dosadan, da se bez razloga bunim i da je istjerivanje crvenih kmera uz pomoc jerka istorjska pobjeda za Bosnu i Hercegovinu.

Umjesto sto pisete po formu idite odnesite jerku da sta jede u zatvor, toliko je valjda zasluzio u vasoj zajednickoj borbi protiv SDP-a.

:bih:
baxul

#34524 Re: SDP

Post by baxul »

FZZZ ka'e da imamo najgori trend što se nezaposlenosti tiče u zadnjih 10 godina

e'o za zadnje 4 godine
Image

FZZZ
Last edited by baxul on 10/09/2014 11:46, edited 1 time in total.
Liberalism

#34525 Re: SDP

Post by Liberalism »

VjecitiStudent wrote:
Liberalism wrote:

Uklapa se taj "rast", savršeno.

Taman da i ovoj aferi koju prozborimo:

Svake dvije godine World Economic Forum objavljuje publikaciju The Global Competitiveness Report.
U izdanju za 2014-15 piše sljedeće:

http://www3.weforum.org/docs/WEF_Global ... 014-15.pdf
Based on these quantitative and qualitative
analyses, the 2014 Survey data collected in Bosnia and
Herzegovina, Ecuador, and Rwanda deviate significantly
from the historical trends, and recent developments
in these countries do not seem to provide enough
justification for the large swings observed
.
Last year, the same analysis resulted in the Survey
data of four countries—Bosnia and Herzegovina, Jordan,
Oman, and United Arab Emirates—being dismissed.
This year, as an intermediate step toward the re-
establishment of the standard computation method, we
used a weighted average of the Survey data of 2012 and
2014 for these countries, with the exception of Bosnia
and Herzegovina described further below.

In the case of Bosnia and Herzegovina, we observe
a very high degree of volatility in the Survey results over
the past four years.
For Ecuador, the trend exhibited
by the Survey results over the past four years is not
corroborated by developments on the ground during
that period. Therefore, as an exceptional measure, both
countries are excluded from this year’s coverage. We
will work closely with the respective Partner Institutes to
improve the administration process and the reliability of
the data, with the aim of reinstating both countries in the
near future.
strana 110.
ili ukratko, podaci za BiH su prepravljani, izmišljani, ...

Podatke za BIH su pripremali
Bosnia and Herzegovina
MIT Center, School of Economics and Business in Sarajevo,
University of Sarajevo
Zlatko Lagumdzija, Professor
Zeljko Sain, Executive Director
Jasmina Selimovic, Assistant Director
strana 7.
jasno je meni da bi ti dao sve na svijetu da je umjesto 20.000 novih radnih mjesta da je jedno zatvoreno 100.000 i da isto toliko porodica nema ni za hljeba, samo da bi pokazao da si ti u pravu. Na tvoju zalost i moju radost nije tako. A ti nadji neki drugi podatak pa da uporedimo bujrum. Naravno, nadam se da ponovo neces neciji san ili racun u restoranu iskoristiti kao statisticki podatak ;)
Post Reply