Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- vatrogasac
- bosan
#34502 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo je ujedno i odgovor svima kojima nije jasno zasto je Komsic u predsjednistvu a ne Covic . Bosnjaci znaju skim imaju posla ali eto nek i Hrvati vide sta je HDZ i koju politiku vodi .
- duh_sa_sjekirom
#34503 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I naravno, ovakvi događaji samo su još jedna prigoda da se pokaže koliko je bitno da BiH jača namjensku industriju.
Ustvari, u postojećoj situaciji, namjenska industrija je vitalni nacionalni interes prije svega Bošnjaka, ali i svih ostalih koji ovu državu smatraju svojom.
Ustvari, u postojećoj situaciji, namjenska industrija je vitalni nacionalni interes prije svega Bošnjaka, ali i svih ostalih koji ovu državu smatraju svojom.
-
1GB
#34504 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zbog skandala u Banjoj Luci hrvatski veleposlanik povučen u Zagreb
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2055403
- SaraFina
#34505 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izgleda ipak nisu toliko se spustili nisko... Povukoše ovog "slijepca" ,Čović ga odveo izgleda bez pitanja na " obljetnicu".daddy-kool wrote:SaraFina wrote:duh_sa_sjekirom wrote:Ne znam zašto, ali meni je tako drago što su hadezenjare (a Draganče posebice) prisustvovale ovoj svečanosti.
Od Dragančeta je ovo očekivano. Bio je i na obljetnici 20 godina...Ali da će HR ovakav "zaokret u politici" napraviti...NIJE.
Državna politika HR u zadnjih nekoliko godina otvoreno radi na podrivanju suvereniteta BiH, a pretpostavka sa dobrom vjerovatnoćom istinitosti je da postoji novi dogovor iz Karađorđeva, prilagođen 21. vijeku i novim okolnostima. Tako da ovo nije iznenađenje, ali nije ni previše zabrinjavajuće. Bolje je da su pozicije čiste i jasne.
- Banksy
#34506 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije još opozvan, samo pozvan. Da jeste, to bi bila dobra i pametna poruka.
- SaraFina
#34507 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Komentari u Slobodnoj Dalmaciji i na Indexu (većina čitatelja) nisu blagonakloni ni na Čovićevo prisustvo...
Ovaj se provukao ispod radara velePoslanik.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zvizdic ... /190110059
Ovaj se provukao ispod radara velePoslanik.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zvizdic ... /190110059
"Zgrožen sam prisustvom ambasadora Republike Hrvatske Ivana Del Vechia na proslavi neustavnog Dana Republike Srpske, kao jedinog diplomate iz Evropske unije", napisao je Zvizdić na svom Twitter profilu
- BHCluster
#34508 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I tako Komsic obezbijedio sebi jos jedan mandat a ovaj mu tek poceo.

- BHCluster
#34509 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sve islo po planu samo sto je onaj rusielj Sibenika odlikovan.1GB wrote: Zbog skandala u Banjoj Luci hrvatski veleposlanik povučen u Zagreb
-
1GB
#34510 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
http://www.mvep.hr/hr/mediji/priopcenja ... 31886.html
Zagreb, 10. siječnja 2019. - Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nije bilo upoznato s odlaskom veleposlanika Del Vechija u Banja Luku
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nije bilo upoznato s odlaskom veleposlanika Ivana Del Vechija u Banja Luku na prijem povodom neustavno proglašenog dana Republike Srpske i detaljno će ispitati kako je do toga došlo.
Ministarstvo oštro osuđuje odlikovanje bivšeg oficira JNA Slavka Lisice, koji je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991. godine.
Na zahtjev predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministrica Pejčinović Burić danas je povukla veleposlanika Del Vechija u Zagreb na konzultacije.

Zagreb, 10. siječnja 2019. - Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nije bilo upoznato s odlaskom veleposlanika Del Vechija u Banja Luku
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nije bilo upoznato s odlaskom veleposlanika Ivana Del Vechija u Banja Luku na prijem povodom neustavno proglašenog dana Republike Srpske i detaljno će ispitati kako je do toga došlo.
Ministarstvo oštro osuđuje odlikovanje bivšeg oficira JNA Slavka Lisice, koji je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991. godine.
Na zahtjev predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministrica Pejčinović Burić danas je povukla veleposlanika Del Vechija u Zagreb na konzultacije.
Last edited by 1GB on 10/01/2019 12:53, edited 2 times in total.
- SaraFina
#34511 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa definitivno ne postoji izraz koji može opravdati nazočnost diplomate, na "obljetnici" ...
Odeveo ga Čović i "zaveo"... Dragi branitelji! Te uža i šira javnosti!
Odeveo ga Čović i "zaveo"... Dragi branitelji! Te uža i šira javnosti!
-
daddy-kool
#34512 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
On jadan nije znao šta radi, pusti ba.SaraFina wrote:
Izgleda ipak nisu toliko se spustili nisko... Povukoše ovog "slijepca" ,Čović ga odveo izgleda bez pitanja na " obljetnicu".
Da nije odlikovan Slavko Lisica, ne bi ga ni pozvali u ZG.
Nego lijepo neko predloži, priikom sljedeće proslave Oluje treba pozvati Dodika i srbijanski državni vrh. Sve u duhu dobrosusjedskih odnosa.
- SaraFina
#34513 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
daddy-kool wrote:On jadan nije znao šta radi, pusti ba.SaraFina wrote:
Izgleda ipak nisu toliko se spustili nisko... Povukoše ovog "slijepca" ,Čović ga odveo izgleda bez pitanja na " obljetnicu".
Da nije odlikovan Slavko Lisica, ne bi da ni pozvali u ZG.
Nego lijepo neko predloži, priikom sljedeće proslave Oluje treba pozvati Dodika i srbijanski državni vrh. Sve u duhu dobrosusjedskih odnosa.
Definitivno im crnjak. Uspaničili se. Ljudi ginuli... Gotovina i Markač robijali da ne bi sijenka pala na
"Na HR odbrambeni rat" i vidi jarca
Zavede Škutor ovog istarskog talijanca
Last edited by SaraFina on 10/01/2019 12:55, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#34514 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Išao sam jedno vrijeme na isti bazen sa ambasadorom, vazda mi je djelovao kao šupak 
- Henry Chinaski
#34515 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čuj, kakva korist?vatrogasac wrote:Kakva korist u BH od bilo kakve reakcije kada je ovdje prekršena odluka Ustavnog suda? Kakve sada možemo očekivati posljedice ili sankcije što se to teferičilo? Jedino što Bošnjaci imaju jasnu spoznaju da se ništa nije promijenilo od sličnih sjedeljki u Karađorđevu iz vremena Tuđmana i Miloševića. Ove slike su u svrhu poruke svojim narodima šta njihovo rukovodstvo smjera, a Bošnjacima guranje prsta u oko. Oni imaju problem sa priznavanjem da su peta kolona ove države jer kad bi to priznali, bio bi masovni psihološki slom.Henry Chinaski wrote:Iako ne bi trebalo da me šokira, ni meni nije jasna ovako mlohava reakcija na gostovanje HDZ-a na proslavi.
SDA razumijem jer im je to interesni partner pa ne žele da se puno zamjeraju ali nisu se ni ostali potrudili da prime na volej ovakav zicer od čiriličara.
treba pokrenuti diplomatsku kontraofanzivu na HDZ napad širom svijeta oko Komšića. Nije toliko ni važno što mi ovdje ne možemo ispoštovati svoje zakone koliko je važno da imamo međunarodnu podršku za dobru stvar. Ne znam šta je tvoj prijedlog? Praviti se lud na ovaj autogol HDZ-a?
- SaraFina
#34516 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ultima_palabra wrote:Išao sam jedno vrijeme na isti bazen sa ambasadorom, vazda mi je djelovao kao šupak
"Talijanac iz Istre" ruje protiv HR
- ultima_palabra
#34517 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Lik je Slavonac, začudo. Ali može nenormalno dugo plivati, satima bez pauzeSaraFina wrote:ultima_palabra wrote:Išao sam jedno vrijeme na isti bazen sa ambasadorom, vazda mi je djelovao kao šupak
- duh_sa_sjekirom
#34518 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Za početak:
1. Otvoriti još par pogona namjenske industrije, po mogućnosti što većih kapaciteta.
2. Usvojiti novi zakon o igrama na sreću, tj. dovesti u red kladionice.
1. Otvoriti još par pogona namjenske industrije, po mogućnosti što većih kapaciteta.
2. Usvojiti novi zakon o igrama na sreću, tj. dovesti u red kladionice.
-
1GB
#34519 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vise covjek ne zna jel na rtrsu il poskoku

- SaraFina
#34520 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Poslali ga vjerovatno Plenki i Kolinda. Nisu očekivali da će biti selfija sa Dodikom, ili nisu znali koga će Dodik odlikovati "za ratne zasluge".ultima_palabra wrote:Lik je Slavonac, začudo. Ali može nenormalno dugo plivati, satima bez pauzeSaraFina wrote:ultima_palabra wrote:Išao sam jedno vrijeme na isti bazen sa ambasadorom, vazda mi je djelovao kao šupak
Sad glume budale.
- spreca
#34521 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
uvjek je nekako ljigav bioSaraFina wrote:ultima_palabra wrote:Išao sam jedno vrijeme na isti bazen sa ambasadorom, vazda mi je djelovao kao šupak
- BHCluster
#34522 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kako sad neustavan kad je onaj ekspert za Ustavno pravo sa poskoka #FakeNewsPortal rekao da je ustavno naravno uz cestitke.1GB wrote:http://www.mvep.hr/hr/mediji/priopcenja ... 31886.html
- Henry Chinaski
#34523 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Progovara li Čokolinda?
Izgleda da podmeće Plenkovića pa će tako ubiti dvije muhe jednim udarcem. Ublažiće sranje i oslabiti Plenkovića...
Izgleda da podmeće Plenkovića pa će tako ubiti dvije muhe jednim udarcem. Ublažiće sranje i oslabiti Plenkovića...
- SaraFina
#34524 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
spreca wrote:uvjek je nekako ljigav bioSaraFina wrote:ultima_palabra wrote:Išao sam jedno vrijeme na isti bazen sa ambasadorom, vazda mi je djelovao kao šupak
Zagreb vuče neke očajničke poteze. Ne zna se bi li kakili ili piškili ...
- spreca
#34525 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naravno da je po zadatku Zg otisaoSaraFina wrote:
Poslali ga vjerovatno Plenki i Kolinda. Nisu očekivali da će biti selfija sa Dodikom, ili nisu znali koga će Dodik odlikovati "za ratne zasluge".
Sad glume budale.