Tako sto su Hanka Vajzovic i Damir Marjanovic, pola godine nakon izglasavanje te Vlade, postali jedna od najznacajnijih lica DF-a. I njihova podrska tim kriminalcima je trajala jos dugo iza osnvianja DF-a - sve dok Marjanovic nije podnio ostavku (nakon najmasovnijeg strajka prosvjetnih radnika kojeg sam ja zapamtio), Marjanovic i Hanka, kao dio rukovodstva DF-a, su podrzavali ovu vrecu kriminalaca glasajuci tacno onako kako im kazu SDA, Konakovic i Radeljas - od budzeta do izvjestaja javnih preduzeca i fondova (koje je ova bagra najotvorenije i najbahatije krcmila u tom periodu).malakh wrote:vladu oborili 21.11.2012. godine, df osnovan sredinom 2013. godine. kako je tek osnovani df oborio vladu?cadburry wrote: Ne treba zaboraviti ni 2013. kad su Hanka Vajzović i tek osnovani DF oborili vladu SDP-SBB i zajedno sa Konakovicem izglasali najgoru, najbahatiju, najkorumpiraniju SDA Vladu koju je Kanton Sarajevo zapamtio. Lica iz te Vlade koju pamtimo su Esed Radeljas, Zeljkovic, Bubcia, Hrenovica...
Demokratska fronta Željko Komšić
- cadburry
#34501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#34502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tako već može. ne možeš reći da je tek osnovani df oborio vladu, a vlada oborena krajem 2012. godine, a df formiran sredinom 2013. godine.cadburry wrote:
Tako sto su Hanka Vajzovic i Damir Marjanovic, pola godine nakon izglasavanje te Vlade, postali jedna od najznacajnijih lica DF-a. I njihova podrska tim kriminalcima je trajala jos dugo iza osnvianja DF-a - sve dok Marjanovic nije podnio ostavku (nakon najmasovnijeg strajka prosvjetnih radnika kojeg sam ja zapamtio), Marjanovic i Hanka, kao dio rukovodstva DF-a, su podrzavali ovu vrecu kriminalaca glasajuci tacno onako kako im kazu SDA, Konakovic i Radeljas - od budzeta do izvjestaja javnih preduzeca i fondova (koje je ova bagra najotvorenije i najbahatije krcmila u tom periodu).
hanka vajzović i njen tadašnji postupak je upravo i razlog zašto na izborima 2014. godina nisam glasao za df.
- seln
#34503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali sada ne bi bio belaj praviti vladu sa tim istim Konakovicem?cadburry wrote:
Ne treba zaboraviti ni 2013. kad su Hanka Vajzović i tek osnovani DF oborili vladu SDP-SBB i zajedno sa Konakovicem izglasali najgoru, najbahatiju, najkorumpiraniju SDA Vladu koju je Kanton Sarajevo zapamtio. Lica iz te Vlade koju pamtimo su Esed Radeljas, Zeljkovic, Bubcia, Hrenovica...
- cadburry
#34504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa s obzirom na to kakve alternative imamo na raspolaganju, to je puno bolja varijanta.seln wrote:Ali sada ne bi bio belaj praviti vladu sa tim istim Konakovicem?cadburry wrote:
Ne treba zaboraviti ni 2013. kad su Hanka Vajzović i tek osnovani DF oborili vladu SDP-SBB i zajedno sa Konakovicem izglasali najgoru, najbahatiju, najkorumpiraniju SDA Vladu koju je Kanton Sarajevo zapamtio. Lica iz te Vlade koju pamtimo su Esed Radeljas, Zeljkovic, Bubica, Hrenovica...
Ja Konakovica ne mirisem nikako (pokazao je kakvo je govno kada je gradjane Sarajeva 2 godine drzao bez vode, samo zbog svog sukoba sa direktorom ViKa), ali moram priznati da je nakon Vlade o kojoj sam ovdje govorio, njegova Vlada (prvo zajedno sa DFom, a onda SBBom), je dosla kao pravo osvjezenje.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#34505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cadburry wrote:[
Ne treba zaboraviti ni 2013. kad su Hanka Vajzović i tek osnovani DF oborili vladu SDP-SBB i zajedno sa Konakovicem izglasali najgoru, najbahatiju, najkorumpiraniju SDA Vladu koju je Kanton Sarajevo zapamtio. Lica iz te Vlade koju pamtimo su Esed Radeljas, Zeljkovic, Bubcia, Hrenovica...
uhhhhhhh
- seln
#34506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je toliko bez veze da nije vrijedno odgovora.cadburry wrote:Pa s obzirom na to kakve alternative imamo na raspolaganju, to je puno bolja varijanta.seln wrote:Ali sada ne bi bio belaj praviti vladu sa tim istim Konakovicem?cadburry wrote:
Ne treba zaboraviti ni 2013. kad su Hanka Vajzović i tek osnovani DF oborili vladu SDP-SBB i zajedno sa Konakovicem izglasali najgoru, najbahatiju, najkorumpiraniju SDA Vladu koju je Kanton Sarajevo zapamtio. Lica iz te Vlade koju pamtimo su Esed Radeljas, Zeljkovic, Bubica, Hrenovica...
Ja Konakovica ne mirisem nikako (pokazao je kakvo je govno kada je gradjane Sarajeva 2 godine drzao bez vode, samo zbog svog sukoba sa direktorom ViKa), ali moram priznati da je nakon Vlade o kojoj sam ovdje govorio, njegova Vlada (prvo zajedno sa DFom, a onda SBBom), je dosla kao pravo osvjezenje.
Kifla osvjezenje?
- cadburry
#34507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U poredjenju sa Radeljasem, Bubicom, Hrenovicom (koje je on zajedno sa Hankom Vajzovic postavio tu, sto je ironija blata nase politicke scene), je Konrad Adanuer, a ne osvjezenje.seln wrote:Ovo je toliko bez veze da nije vrijedno odgovora.cadburry wrote:
Pa s obzirom na to kakve alternative imamo na raspolaganju, to je puno bolja varijanta.
Kifla osvjezenje?
No nebitno, ja i dalje mislim da je Konakovic zlatan u poredjenju sa oligarhijom Cesira i Budnje. Jedna od te dvije strane ce vladati kantonom, a na DF-u je da se opredijeli kojoj ce se prikloniti. Kako nam trenutno vladaju Cesir i Budnjo, ostati suzdrzan u pokusaju njihovog rusenja je meni isto kao i pruziti im podrsku (bas kako je NS pruzio podrsku SDP-SBB Vladi pod kraj 2012. kad su ih Konakovic i Hanka Vajzovic rusili).
- seln
#34508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Misli, ko ti brani...cadburry wrote:
No nebitno, ja i dalje mislim da je Konakovic zlatan u poredjenju sa oligarhijom Cesira i Budnje.
mozda uskoro bude i vode.
- cadburry
#34509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozda. Ako ostane trenutna oligarhija, sa sigurnoscu znam da nece biti.seln wrote:Misli, ko ti brani...cadburry wrote:
No nebitno, ja i dalje mislim da je Konakovic zlatan u poredjenju sa oligarhijom Cesira i Budnje.
- seln
#34510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E, pa, hajrullah... meni ionako ne nestaje.cadburry wrote:Mozda. Ako ostane trenutna oligarhija, sa sigurnoscu znam da nece biti.seln wrote:Misli, ko ti brani...cadburry wrote:
A ti ces opet dobiti premijera pod kojim nije bilo vode.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#34511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
df može ostati u opoziciji, a da vlast čine sda-nip, sdp i nbl. ništa nije isključeno i sve je otvoreno i sve je u igri.cadburry wrote:
U poredjenju sa Radeljasem, Bubicom, Hrenovicom (koje je on zajedno sa Hankom Vajzovic postavio tu, sto je ironija blata nase politicke scene), je Konrad Adanuer, a ne osvjezenje.
No nebitno, ja i dalje mislim da je Konakovic zlatan u poredjenju sa oligarhijom Cesira i Budnje. Jedna od te dvije strane ce vladati kantonom, a na DF-u je da se opredijeli kojoj ce se prikloniti. Kako nam trenutno vladaju Cesir i Budnjo, ostati suzdrzan u pokusaju njihovog rusenja je meni isto kao i pruziti im podrsku (bas kako je NS pruzio podrsku SDP-SBB Vladi pod kraj 2012. kad su ih Konakovic i Hanka Vajzovic rusili).
mislim tolika hama se pravi oko dfa, a df ima samo tri zastupnika u skupštini kantona sarajevo i kome su toliko interesantni? ljudi nikoga nisu pozivali na razgovore, već su njih pozvali i oni se odazvali i rekli svoje stavove vezane za kanton sarajevo. naravno da se ti stavovi ne sviđaju kifli, koji je sebe već vidio kao premijera.
onda počinju optužbe da je df trojanski konj, da je igrač sda. smijurija klasična. samo neka izbace df i uzmu sbb i riješiti će se problema tog trojanskog konja i sda igrača. svakako su iz dfa rekli da će podržati vladu koju čine građanske stranke, samo je pitanje hoće li učestvovati u istoj, ili će istu samo podržavati glasovima u skupštini.
to je isto kao kada bi ja tebe pozvao na razgovor, ti došao ili došla i rekao/la svoje zahtjeve i onda te ja optužim da si nečiji igrač, da si trojanski konj, počastim te salvom uvreda, ni krivog ni dužnog.
- ultima_palabra
#34512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obećali su iz DF-a svašta nešto i kad se birao gradonačelnik, pa je bilo šta je bilo.
Ta podrška, i ako bi bila na početku, izgubila bi se u najosjetljivijem trenutku za novu vladu.
Ta podrška, i ako bi bila na početku, izgubila bi se u najosjetljivijem trenutku za novu vladu.
- cadburry
#34513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne optužujem ja DF ni za šta (još uvijek), nego Dragan Čović optužuje DF da je igrač od SDA. A Draganove optužbe relevantnim čine DF-ove jučarašnje izjave.malakh wrote:df može ostati u opoziciji, a da vlast čine sda-nip, sdp i nbl. ništa nije isključeno i sve je otvoreno i sve je u igri.cadburry wrote:
U poredjenju sa Radeljasem, Bubicom, Hrenovicom (koje je on zajedno sa Hankom Vajzovic postavio tu, sto je ironija blata nase politicke scene), je Konrad Adanuer, a ne osvjezenje.
mislim tolika hama se pravi oko dfa, a df ima samo tri zastupnika u skupštini kantona sarajevo i kome su toliko interesantni? ljudi nikoga nisu pozivali na razgovore, već su njih pozvali i oni se odazvali i rekli svoje stavove vezane za kanton sarajevo. naravno da se ti stavovi ne sviđaju kifli, koji je sebe već vidio kao premijera.
onda počinju optužbe da je df trojanski konj, da je igrač sda. smijurija klasična. samo neka izbace df i uzmu sbb i riješiti će se problema tog trojanskog konja i sda igrača. svakako su iz dfa rekli da će podržati vladu koju čine građanske stranke, samo je pitanje hoće li učestvovati u istoj, ili će istu samo podržavati glasovima u skupštini.
to je isto kao kada bi ja tebe pozvao na razgovor, ti došao ili došla i rekao/la svoje zahtjeve i onda te ja optužim da si nečiji igrač, da si trojanski konj, počastim te salvom uvreda, ni krivog ni dužnog.
DF tvrdi ujutro: "Ako je SDA spremna da usvoji zakon o borcima, onda mogu biti partner za razgovore"
DF tvrdi popodne: "DF odbija koalirati s Narodom i pravdom: Ne želimo derivate SDA"
E sad, ovo sve više liči na približavanje SDA i DF-a. I to ne samo u političkom smislu, nego i u ideološkom. DF je sve više na fonu temeljne vrijednosti SDA: "do podne jedno, od podne drugo".
I nadam se da nećeš pravdati ovo DF-ovo smeće kao "možemo razgovarati sa SDA, ali ne i u koaliciju - razgovor i koalicija nisu isto". Sjeti se kako su svi ovdje Peđu Kojovića ismijavali poslije izbora 2012. kada su SDA i Naša stranka napravili koaliciju (izbor rukovodstava općinskih vijeća i gradskih vijećnika), a Peđa se pravdao da nisu napravili koaliciju, nego partnerstvo.
- Leverage
#34514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne želimo SDA derivate, preferiramo originalnu SDA.
- drug_profi
#34515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bibija Kerla je odmah nakon izbora izvalila da nije red SDA izbaciti iz vlasti, tako nesto.
Vidjelo se odmah koja im je agenda u opticaju.
Vidjelo se odmah koja im je agenda u opticaju.
- Styling
#34516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF inace ima spektakularne kandidate I na kantonalnom i na opcinskom nivou. Kad se samo sjetim onih tupih predmeta Stojinica povraca mi se. A nominovati Kerlu kao kandidata za bilo sta je znak da ili si ocajan ili ti nije stalo.
- malakh
#34517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
čuj ti zlaje. premijer bi trebao biti hrvat.
saće i njega mimologija, vox i saff razapeti.
saće i njega mimologija, vox i saff razapeti.
- Banksy
#34518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:
Očekivano. SDA, preko trulog DF-a, spletkari i podmeće. I nastaviće tako, sve jače i otvorenije, a ovi ih neće moći nabiti nogom... Veliki problem.
- Better Man
#34519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije problem da hrvat bude premijer Federacije BiH, ako će ministar finansija biti bošnjak.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#34520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nek bude i gej samo nek radi
- Roccohljup
#34521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ili makar čkapi u dušiJoseMujica wrote:nek bude i gej samo nek radi
-
Novak20
#34522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Smiješno zalaganje DF.
Kanton nad kantonima sa mnoštvom problema treba dobiti za premijera ekonomsku, pravnu i političku "vidru", a ne političkog S/H/B koji zajedno sa strankom iz koje dolazi preuzima rizik od pada podrške već na lokalnim izborima i potopa na općim izborima. Da sam umjesto rukovodstva NS dobro bih razmislio o dobronamjernosti prijedloga DF.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/97 ... hrvat.html
Kanton nad kantonima sa mnoštvom problema treba dobiti za premijera ekonomsku, pravnu i političku "vidru", a ne političkog S/H/B koji zajedno sa strankom iz koje dolazi preuzima rizik od pada podrške već na lokalnim izborima i potopa na općim izborima. Da sam umjesto rukovodstva NS dobro bih razmislio o dobronamjernosti prijedloga DF.
Prema saznanjima „Slobodne Bosne“, kada je govorio o Hrvatu kao poželjnom mandataru kantonalne vlade, Miletić je konkretno ciljao na Profesora Damira Marjanovića, koji u redovima Naše stranke od ranije figurira kao favorit za neku od najistaknutijih funkcija u izvršnoj vlasti.
- seln
#34523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, da... uvijek objektivna "Slobodna Bosna".Novak20 wrote:Smiješno zalaganje DF.
Prema saznanjima „Slobodne Bosne“, kada je govorio o Hrvatu kao poželjnom mandataru kantonalne vlade, Miletić je konkretno ciljao na Profesora Damira Marjanovića, koji u redovima Naše stranke od ranije figurira kao favorit za neku od najistaknutijih funkcija u izvršnoj vlasti.
Vezi novinara gdje ti Bakir kaze...
-
DonieBrasco
#34524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci nakon svega recenog opet ce sa SDA da prave vlast ? Zajedno sa SDP ?
- drug_profi
#34525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neka. Da znamo koga brisemo zauvijek.DonieBrasco wrote:Znaci nakon svega recenog opet ce sa SDA da prave vlast ? Zajedno sa SDP ?