Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Laplace

#3451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

relax11 wrote:I meni stoji 11, pa ne znaci da sam 2011 :lol: salim se :-)
Možda si 1911... :evil: :P :P :D

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Laplace

#3452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

ema_ wrote:Zasto bi neko vozio 50-55 ako je ogranicenje 60 ? :? :roll:
Zato što je on sposoban (jer vozi sporo), dok su oni iza njega nesposobni (jer zbog njega ne mogu brže, a neće da pretiču na punoj)

Laplace

#3453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ema_ wrote:Zasto bi neko vozio 50-55 ako je ogranicenje 60 ? :? :roll:[/quote

početnik možda?
Vječiti početnik, možda?

MOSALJOZE

#3454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Danas šta sam dozivio to ja mislim niko nikada nije.Poslom sam otišao u Vlakovo,i sad hoću da se uključim na glavni put,a valjda bila neka dzenaza šta li već.Velika je guzva mislim da sam čekao i 10 minuta da se uključim.Uglavnom ispred mene čovjek sa golfom 5,a neka "pametna" majmunčina pretiče sve i uvali se tom čovjeku.Kad ovaj izadje iz auta,krenu mu psovati ovaj što se ubacio takodjer izadje,i ovaj iz golfa 5 vrati se do auta uze sjekiru i poče da ga ganja.
Luca36

#3455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Luca36 »

Neki dan me dvojica majmuna zamalo nezguzise na semaforu kod poste na obali. Ja stajao u redu na semaforu i vidim njih dvojicu na retrovizoru kako se ganjaju. Jedan je alfica nekakva a drugi je golf bijeli cetvorka sa plavim ledicama, cini mi se i krov da mu je crni. Usro sam se bio i noge mi se oduzese kad sam shvatio da se nece moci zaustaviti i da ce me opaliti. Ubacih u prvu i podjem lijevo u traku prema pozoristu a ovaj je pokusao zakociti i kad je vidio da ce me opaliti, ubacio se u krajnju desnu traku na sine i proletio kroz crveno.
Sreca da su svi pjesaci i vozila vec bili presli preko ulice pa nije nikog pokupio.
Molio bih njega i sve njemu slicne trkace da to vise ne rade po gradu, eno im reli staze iza Trebevica gdje nije frekventno pa neka prze svoje masine.
Dosta mi je sto moram cetvere oci otvoriti naprijed i sa strana, jos mi samo treba da kad stojim na semaforu da pazim i na trkace sto nailze na nas u koloni.
AstorH

#3456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AstorH »

Jucer ja radim psihotest za prelaz na EU vozacku i sad medju 90 pitanja ima jedno kaze - Nerviraju li vas vozaci koji voze sporije od vas :D

Sent from my Linux using Manjaro
Laplace

#3457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

AstorH wrote:Jucer ja radim psihotest za prelaz na EU vozacku i sad medju 90 pitanja ima jedno kaze - Nerviraju li vas vozaci koji voze sporije od vas :D

Odgovoriš: Ne nerviraju me vozači koji voze sporije od mene, nego oni koji voze sporije od ograničenja.

AstorH

#3458 Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AstorH »

Ne mogu jer ja gdje je 60 obicno vozim 50. Meni tih -10 nista ne znaci jer nikad nisam okasnio nigdje, ali u zivotu me spasilo bespotrebnog kocenja na semaforima. Meni je nevjerovatna jedna stvar kod nazovi vozaca. Bespotrebno kocenje. To vidjam svaki dan. Pretekne me sa 80 gdje ja vozim 50 i koci 20m. Stignem ga nenamjerno i on jos koci, ja u drugoj, plocice dotakle disk nisu, pali se zeleno :D bezze. Posebno kad stavis na papir, al' et :)

Optimist

#3459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Ne znam da sam ikad vise kao veceras vidio divljih ksenona. Semafor kod rtv doma, 3 papka oko mene, Mondeo, Clio i Volvo S80 prva serija.

Ne znam da li iko drugi primjecuje, ali u zadnje vrijeme je sve vise idiota koje sijeku krivine i sto je najgore kad naidje auto iz suprotnog smijera ne vraca se, vec mu pola auta u suprotnoj traci. Kad naletim na takvog pozelim da imam kakav tenk. :evil:
BadBoy

#3460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Luca36 wrote:Neki dan me dvojica majmuna zamalo nezguzise na semaforu kod poste na obali. Ja stajao u redu na semaforu i vidim njih dvojicu na retrovizoru kako se ganjaju. Jedan je alfica nekakva a drugi je golf bijeli cetvorka sa plavim ledicama, cini mi se i krov da mu je crni. Usro sam se bio i noge mi se oduzese kad sam shvatio da se nece moci zaustaviti i da ce me opaliti. Ubacih u prvu i podjem lijevo u traku prema pozoristu a ovaj je pokusao zakociti i kad je vidio da ce me opaliti, ubacio se u krajnju desnu traku na sine i proletio kroz crveno.
Sreca da su svi pjesaci i vozila vec bili presli preko ulice pa nije nikog pokupio.
Molio bih njega i sve njemu slicne trkace da to vise ne rade po gradu, eno im reli staze iza Trebevica gdje nije frekventno pa neka prze svoje masine.
Dosta mi je sto moram cetvere oci otvoriti naprijed i sa strana, jos mi samo treba da kad stojim na semaforu da pazim i na trkace sto nailze na nas u koloni.
Ona raskrsnica kod Pozorišta je crna tačka i treba biti obilježena kao najgora raskrsnica u gradu! Nema noći (često jedem u Pirpi) ili dana kada tamo ne vidim da neko prođe ili proleti kroz crveno, pješaci prelaze na razne načine i kriju se iza tramvaja. Milion očiju otvoriti ondje.
nightvision

#3461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

MOSALJOZE wrote:Danas šta sam dozivio to ja mislim niko nikada nije.Poslom sam otišao u Vlakovo,i sad hoću da se uključim na glavni put,a valjda bila neka dzenaza šta li već.Velika je guzva mislim da sam čekao i 10 minuta da se uključim.Uglavnom ispred mene čovjek sa golfom 5,a neka "pametna" majmunčina pretiče sve i uvali se tom čovjeku.Kad ovaj izadje iz auta,krenu mu psovati ovaj što se ubacio takodjer izadje,i ovaj iz golfa 5 vrati se do auta uze sjekiru i poče da ga ganja.

jel ga stig'o? ne vidim nista u crnoj hronici na tu temu. :lol:
nightvision

#3462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nightvision »

AstorH wrote:Ne mogu jer ja gdje je 60 obicno vozim 50. Meni tih -10 nista ne znaci jer nikad nisam okasnio nigdje, ali u zivotu me spasilo bespotrebnog kocenja na semaforima. Meni je nevjerovatna jedna stvar kod nazovi vozaca. Bespotrebno kocenje. To vidjam svaki dan. Pretekne me sa 80 gdje ja vozim 50 i koci 20m. Stignem ga nenamjerno i on jos koci, ja u drugoj, plocice dotakle disk nisu, pali se zeleno :D bezze. Posebno kad stavis na papir, al' et :)

gdje imaju dvije trake a neko razvlaci u lijevoj, obavezno mu je familija predmet razgovora. znaci lave, razvlaci u desnoj kako hoces, ako hoces izadji i guraj auto, al' u lijevoj bez razloga da vozis sporo samo zato sto tebi tako odgovara... nista licno, al takvima bi kazne trebalo pisati zbog ometanja saobracaja.
supercali

#3463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

kad cete ljudi skontati da lijeva traka na obicnoj cesti ne znaci automatski i da je brza traka

to vazi samo na autoputu i ako je znakom odredjeno
AstorH

#3464 Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AstorH »

nightvision wrote: gdje imaju dvije trake a neko razvlaci u lijevoj, obavezno mu je familija predmet razgovora. znaci lave, razvlaci u desnoj kako hoces, ako hoces izadji i guraj auto, al' u lijevoj bez razloga da vozis sporo samo zato sto tebi tako odgovara... nista licno, al takvima bi kazne trebalo pisati zbog ometanja saobracaja.

Slazem se.
Ponekad smetam nekima i u desnoj traci kada vozim po ogranicenju :)

Profesionalni sam vozac. Da ne bude zabune, nisam guster, polozio sam 2001.

I vozim desnom stranom, najcesce. NE zuri mi se NIKADA :)
Gledam ljude 6-7KM se spustaju u grad u 5-oj brzini. 5KM drze kocnicu.
Ja u 3-4 brzini spustim auto bez kocenja 10min kasnije.
Meni su takvi smijesni sada i zauvijek.
:)

mirzet87sa

#3465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

AstorH wrote:Ne mogu jer ja gdje je 60 obicno vozim 50. Meni tih -10 nista ne znaci jer nikad nisam okasnio nigdje, ali u zivotu me spasilo bespotrebnog kocenja na semaforima. Meni je nevjerovatna jedna stvar kod nazovi vozaca. Bespotrebno kocenje. To vidjam svaki dan. Pretekne me sa 80 gdje ja vozim 50 i koci 20m. Stignem ga nenamjerno i on jos koci, ja u drugoj, plocice dotakle disk nisu, pali se zeleno :D bezze. Posebno kad stavis na papir, al' et :)

Ne znaci ni meni tih -10km/h, jer na dionici od 100km to znaci + 10tak min duze voznje.. Mi smo ti inace svi biznismeni, svaki minut nam je vrijedan stotina i stotina hiljada maraka pa se nerviramo na svakoga ko ne vozi na granici eventualno preko ogranicenja! A kad neko pogine zbog brze voznje, ko ga jebe.. sto nije vozio sporije? Sta ce klosari, cim se on vodi politikom da je u gradu lijeva traka brza traka taj pojma nema o saobracaju! Procitaj malo zakone, ako si ih uopste citao! A za ovog amerikanca, probaj ti voziti preko ogranicenja u njemackoj, ne da ti ide kazna nego te salju na psiho test opet. Pa tu reci nervira me spora voznja ide automatski oduzimanje vozacke.
I jos nesto, nauci sta znaci ometanje saobracaja. Kud meni neces spomenut familiju, pa da zavrsis na zadnjoj karambolci ko jos jedan forumas koji se tako kurcio.

Sve u svemu nesposoban si jer ne vozis 60km/h sa ovakvim mentalnitetom nije ni cudo sto smo najbijednija drzava na svijetu, sve fukara do fukare.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Optimist wrote: Ne znam da li iko drugi primjecuje, ali u zadnje vrijeme je sve vise idiota koje sijeku krivine i sto je najgore kad naidje auto iz suprotnog smijera ne vraca se, vec mu pola auta u suprotnoj traci. Kad naletim na takvog pozelim da imam kakav tenk. :evil:
primijetio sam ja to ,vec zadnju godinu-dvije je tako ,ja se samo presaltam na njihovu stranu da vidis kako bjeze prema bankini :D
_mufljuz_

#3467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _mufljuz_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
Optimist wrote: Ne znam da li iko drugi primjecuje, ali u zadnje vrijeme je sve vise idiota koje sijeku krivine i sto je najgore kad naidje auto iz suprotnog smijera ne vraca se, vec mu pola auta u suprotnoj traci. Kad naletim na takvog pozelim da imam kakav tenk. :evil:
primijetio sam ja to ,vec zadnju godinu-dvije je tako ,ja se samo presaltam na njihovu stranu da vidis kako bjeze prema bankini :D
jos ako imas onu japansku krpicu oko glave sa crvenim japanskim slovima ....
madner

#3468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

Sjo mirzeta i suplje o Njemackoj. Moras se bas potruditi da odes na psihotest, gomilat prekrsaje i ignorisati pisma upozorenja.

Prekorecenja brzina su sasvim normalna stvar, prolasci kroz zuto itd... s tim da se normalno i plati kazna ako te ufate.
hopcup

#3469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

supercali wrote:kad cete ljudi skontati da lijeva traka na obicnoj cesti ne znaci automatski i da je brza traka

to vazi samo na autoputu i ako je znakom odredjeno
neki ljudi to nikad neće shvati. ali nikad.
madner

#3470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by madner »

To vazi na svakoj cesti izvan naseljenog mjesta. Dakle i na motornom putu.
direstraits0078

#3471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Meni se tako jedne prilike pojavi mundžos u pasatu pijačaru na ulazu u tunel Ivan s hercegovačke strane. Taman sam prošao kamion, a lola izlazi iz tunela lijevom stranom, tj. srednjom trakom iz pravca rajvosa. Nisam se ni počešao. Da vidiš kako brada mota, drifter stajl. :-D

Jah, zaboravio sam reći da sam bio sam u insanu patrolĐiji, s bull barom ručne izrade. :evil:
_mufljuz_

#3472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _mufljuz_ »

direstraits0078 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Meni se tako jedne prilike pojavi mundžos u pasatu pijačaru na ulazu u tunel Ivan s hercegovačke strane. Taman sam prošao kamion, a lola izlazi iz tunela lijevom stranom, tj. srednjom trakom iz pravca rajvosa. Nisam se ni počešao. Da vidiš kako brada mota, drifter stajl. :-D

Jah, zaboravio sam reći da sam bio sam u insanu patrolĐiji, s bull barom ručne izrade. :evil:
meni nikad neprezeljena makinoza :razz: :mrgreen:
jesi l cijevi zavario za vezni lim :mrgreen:
mefistofilis

#3473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

joj i ja bi volio, ako nista, provozati to auto.
ovaj jedan otisao sa tamicem nesto da natovari, u buca potoku(ako se dobro sjecam) i ne uspije izaci, zaglavi na cesti, ni tamo ni vamo. I naide neki lik sa patrolom i izvuce ga lahke sale. i tamica i teret na njemu
Dr.medicine

#3474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dr.medicine »

Sto je neko rekao kad sijeku liniju u krivni, zmigavac je prahistorija, neravnomjerna vožnja -kilavo hoce nece a nikog ispred.

Najsmjesniji su mi likovi sa nekom kantom kad se nesto kur.i i hoce da te pretekne, i pretekne me jer nisam ljubitelj brze vožnje.
To bi isto bilo kad bi ja pokušao preskociti nekog automatika sa 300 KS :lol:
_mufljuz_

#3475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _mufljuz_ »

mefistofilis wrote:joj i ja bi volio, ako nista, provozati to auto.
ovaj jedan otisao sa tamicem nesto da natovari, u buca potoku(ako se dobro sjecam) i ne uspije izaci, zaglavi na cesti, ni tamo ni vamo. I naide neki lik sa patrolom i izvuce ga lahke sale. i tamica i teret na njemu
vozio sam ih ja u ratu par komaTa, pa se navuk'o :lol: i na njega i na onog Land Kruzera joj :mrgreen:
Post Reply